Moodies For iPhone analyserer humør og følelser fra stemmen din

Vi vet alle hvor liten rolle faktiske «ord» spiller når de kommuniserer vokalt med andre mennesker. Ikke-verbale signaler innkapslet av kroppsspråk og den nøyaktige tonen i stemmen din betyr mye mer! Dette er imidlertid det vi kjenner som mennesker, siden denne funksjonen er innebygd hos oss alle. Hva om datamaskiner kunne analysere humøret vårt ved hjelp av stemmen vår?

«Moodies» er utviklet av Beyond Verbal, et selskap sentrert rundt utvikling av programvare for følelsesanalyse basert på rå stemmeinndata, og er en ny iOS-app som hevder å oppdage humøret ditt bare ved hvordan du snakker, og det også på under 20 sekunder! Moodies er avhengig av Beyond Verbals egen patenterte skybaserte følelsesanalysemotor for å gjøre alt det harde arbeidet; selve appen fungerer som en slags kanal.

For å teste appen skikkelig, lot jeg den analysere to forskjellige monologer fra to forskjellige filmer.

Den første er når Tom Cruise bryter sammen og begynner å rope sint i beruset tilstand etter å ha innsett at han ikke kan vinne rettssaken i «A Few Good Men». Moodies oppdaget at karakteren hans hadde følelser av dominans og overlegenhet, av å mislike andre og være svært dømmende.

For det andre tilfellet lar jeg den lytte til Morgan Freemans monolog rundt slutten av «The Shawshank Redemption», der han diskuterer hvordan hovedpersonen rømmer Shawshank Prison og fanger dens korrupte vaktmester. Moodie sa at Freemans karakter er ensom, føles hjelpeløs og anger.

Moodies kommer med to forskjellige moduser. Engangsalternativet «Hurtiganalyse» kan aktiveres ved å trykke på den røde «lytt»-knappen, og så er det «Kontinuerlig analyse» for kontinuerlig å vurdere en persons humør mens de fortsetter å snakke. Moodies viser deg en selvforklarende «Primærstemning», sammen med en «Sekundærstemning» for en mindre uttrykt, men fortsatt oppdaget stemning. Alle innspilte stemninger lagres i hvelvet slik at du kan se historien din med appen. Du kan dele Moodies-resultatet ditt på Facebook, Twitter og via e-post.

Selv om den ikke var 100 % nøyaktig (Cruises karakter følte seg underlegen i situasjonen, ikke overlegen), oppdaget den Freemans karakters humør på riktig måte. Freemans karakter sier selv at Shawshank Prison føltes tom uten hovedpersonen, dvs. han følte seg ensom.

For Beyond Verbal er Moodies et proof-of-concept for å vise potensielle kunder hvor godt de gjør det med følelsesanalyse. For resten av oss er det en underholdende, men ikke helt nyttig gratis app å leke med.

Sørg for å fortelle oss hva du synes om Moodies ved å legge igjen en kommentar i kommentarfeltet nedenfor.

Installer Moodies fra App Store