Nettstedbyggeren som skal brukes i 2023?

Å ha en online tilstedeværelse gjennom en nettside er et must hvis du ønsker å oppnå suksess i dagens digitale markedsplass. Imidlertid er det plattformer som Wix og WordPress som vil minimere innsatsen for å bygge nettsider dramatisk.

Wix er en plattform for nettstedbygger som tilbyr et intuitivt dra-og-slipp-grensesnitt. Selv ikke-kodere kan lage et fullverdig nettsted ved å bruke denne alt-i-ett-løsningen for å lage nettsteder. Et stort utvalg av maler, apper og ferdiglaget hosting gjør det til en one-stop shop for utviklere.

På den annen side er WordPress et innholdsstyringssystem (CMS) som gir bedre tilpasningsmuligheter og fleksibilitet. Som en åpen kildekode-plattform gir den mer kontroll over dataene og koden til brukerne for å bygge opp nettsidene deres.

Både Wix-vertsbaserte og selvdrevne WordPress er populære plattformer for nettstedbygging med forskjellige tilnærminger og muligheter. For å hjelpe deg med å velge riktig plattform, vil vi undersøke noen viktige forskjeller mellom disse plattformene.

En introduksjon til WordPress

WordPress er et svært allsidig innholdsstyringssystem som driver 43,1 % av nettsteder rundt om i verden. Det er en åpen kildekode-plattform i naturen som lar brukere lage, redigere og dele WordPress-programvare fritt.

WordPress.org er et selvdrevet åpen kildekode-CMS som gjør det mulig for brukere å lage unike nettsteder. Men brukere må kjøpe hosting og domener gjennom tredjepartsleverandører. På den annen side er WordPress.com en allsidig bloggplattform som tilbyr webhotell og domenenavn til brukerne.

Å bruke WordPress.org har en rekke fordeler. Først av alt er det billig siden plattformen er helt gratis. For det andre tilbyr den et enormt bibliotek med plugins og temaer som utvider nettstedets funksjonalitet. Til slutt er denne plattformens tilpasningsevne betydelig siden den kan saksøkes for å lage alle slags nettsider, fra e-handel til nettblogger.

Du vil få enorm støtte fra det store fellesskapet og utviklerne. Selv om alle kanskje ikke kan bruke WordPress på grunn av læringskurven, er det likevel et av de mest populære CMSene for å bygge nye nettsteder.

En introduksjon til Wix

Hvis du er ute etter noe annet enn WordPress, kan Wix være et godt alternativ. I motsetning til WordPress, er Wix en nettstedbygger som gir nybegynnervennlige funksjoner for å lage nettsteder med letthet.

Den primære forskjellen mellom Wix og WordPress er enkel. Wix er en nettstedbygger, men ikke et CMS som WordPress. Det gir et veldig enkelt brukergrensesnitt som vil gi tilgang til funksjonene for å lage et nettsted med letthet.

Men WordPress gir mer tilgang og kontroll over alle aspekter av nettstedet, inkludert webhotell, vedlikehold og mer. Men du må ha grunnleggende kunnskap om koding.

I Wix vil du få flere fordeler, inkludert en enkel læringskurve med en dra-og-slipp-editor for å bygge et nettsted. I tillegg tilbyr den nettstedvedlikeholdstjenester som vil redusere bryet med å bruke oppdateringer og fikse feil. Videre kan du stole på det kundedrevne støttesystemet, som alltid er tilgjengelig.

Du trenger ikke ha sofistikerte ferdigheter til å lage nettsider mens du bruker Wix. Over tid kan WordPress læres, men å tilpasse temaer eller plugins vil kreve hjelp fra erfarne utviklere. Derimot er Wix et passende alternativ for nybegynnere som ønsker å designe et effektivt nettsted ASAP.

Wix vs. WordPress: En dyptgående sammenligning

Nå som du kjenner det grunnleggende om Wix vs. WordPress, la oss dykke litt dypere inn i deres individuelle funksjoner. Derfor vil det være lettere for deg å velge en plattform som vil hjelpe deg med å nå målene dine.

Allsidighet

Allsidighet er essensielt i design av nettsteder siden det lar deg bygge et nettsted som er tilpasningsdyktig, fleksibelt og i stand til å tilfredsstille de skiftende kundekravene over tid. Dessuten kan det hjelpe deg å utvide nettvirksomheten din via konkurranseevne og nå målene dine.

Når det gjelder allsidighet, er WordPress foran Wix siden det gir mer design, funksjonalitet og integreringsmuligheter. Men for å bruke denne tilpasningsevnen effektivt, er det en høyere læringskurve. Derimot er Wix en mer tilgjengelig plattform som er perfekt for folk som ønsker et enkelt nettsted med grunnleggende funksjoner.

  En omfattende guide [+ 4 Software]

WordPress er en veldig fleksibel plattform som kan brukes til å lage alle typer nettsteder du foretrekker. Du kan bruke dette CMS til å lage en enkel blogg og til og med ethvert forretningssentrert e-handelsnettsted.

Dessuten tilbyr den tusenvis av betalte og ikke-betalte temaer og plugins å velge mellom. Du trenger bare å velge installering av plugins for å endre nettstedets utsikter og funksjoner.

WordPress gir deg også muligheten til å endre nettstedets layout og struktur betydelig ved å legge til tilpasset kode. Dermed er det et flott alternativ for organisasjoner og personer som krever et utvidbart og tilpasningsdyktig nettsted.

Til sammenligning er Wix en litt begrenset plattform når det gjelder allsidighet. Den er ideell for å lage forskjellige typer nettsteder, inkludert blogger, underholdning og e-handelsbutikker. Men det vil ikke gi deg full kontroll over nettstedets tilpasningsmuligheter.

Utvalget av maler som tilbys av Wix kan også tilpasses i henhold til din type virksomhet. Ja, du kan tilpasse malene, men det vil ikke tillate deg å endre de underliggende kodene.

Brukervennlighet

Vi vet allerede at WordPress er et anerkjent innholdsstyringssystem (CMS), som driver over 40 % av nettsteder over hele verden. Det er kjent for sin fleksibilitet og enorme tilpasningsmuligheter, men det krever litt teknisk kunnskap til å begynne med. Så WordPress er relativt enkelt å bruke for erfarne nettutviklere, men litt utfordrende for nybegynnere.

Først av alt, for å sette opp et WordPress-nettsted, trenger du en webhotell. Deretter må du installere CMS og velge ønsket tema. Til slutt kan du utvide nettstedets funksjonalitet ved å installere de nødvendige plugins.

Folk som ikke er kjent med nettstedbygging kan fortsatt gå gjennom læringskurven. Fordi WordPress inkluderer et stort fellesskap av brukere og utviklere som er klare til å gi hjelp og støtte.

Når det gjelder Wix gjør det mulig for alle å bygge nettsteder uten koding eller teknisk ekspertise. Dra-og-slipp-grensesnittet gjør det enkelt for brukere å legge til og omorganisere elementer på nettstedet.

Dessuten kan brukere enkelt legge til flere funksjoner på nettstedet sitt ved å bruke Wix sin appbutikk, som også tilbyr en rekke forhåndslagde oppsett og apper. Wix er det beste alternativet for de som ønsker å lage et nettsted med en gang, men ikke kan gjøre det fra bunnen av.

Tilpasning

WordPress er foran Wix når det kommer til tilpasning og av noen gode grunner. La oss få litt mer innsikt i tilpasningsalternativer:

Temaer og maler

Wix tilbyr omtrent 800+ designerlagde maler som er ideelle for å lage en rekke nettsteder. Du kan tilpasse disse gratis og premium malene ved å bruke dra-og-slipp-grensesnittet til denne plattformen. Men da vil du ikke kunne endre kodebasen til disse malene eller tilpasse den til din fantasi.

Tilsvarende tilbyr WordPress både gratis og premium maler. Du kan bla gjennom mer enn 10000+ gratis temaer. Disse malene er for det meste utformet og vedlikeholdt slik at de aldri bryter webdesignet ditt. I tillegg kan du tilpasse disse malene ytterligere ved å endre eller legge til kodeferdighetene dine.

Plugins, verktøy og tillegg

For øyeblikket er Wix fylt med 300+ apper tilgjengelig i Wix App-markedet. Du kan forbedre nettstedets funksjonalitet og øke virksomheten din ved å bruke disse appene. Disse appene er fullstendig responsive, og de fleste av dem er gratis å bruke. Men for å bruke premiumversjonene må du betale en viss avgift.

WordPress inkluderer en betydelig katalog med åpen kildekode og gratis plugins som brukere kan installere og utvide nettstedets funksjonalitet. Du kan utforske mer enn 60 000+ plugins som er gratis å bruke.

Ved å bruke plugins kan du få skjemaer, forbedre SEO, tilpasse nettbutikken din og legge til mye mer funksjonalitet. I tillegg er alle disse pluginene oppdatert, og kvalitetsstøtte tilbys gjennom et massivt utvikleresamfunn.

Tilpasning via koding

Selv om det er en vanlig oppfatning at Wix ikke tillater tilpasset HTML og CSS, er dette ikke helt sant. Plattformen tilbyr en funksjon kalt tilpassede elementer, som du kan bruke til å bruke tilpassede koder for å endre elementene. Wix vil imidlertid ikke støtte disse elementene hvis de ikke er designet av Wix. Dermed er tilpasningsalternativene til stede, men likevel begrenset.

  Hvordan slette et GitHub-depot?

WordPress muliggjør ubegrensede tilpasningsmuligheter ved bruk av unik HTML, CSS og JavaScript. Så hvis du er kjent med koding, kan du utøve total kontroll og fleksibilitet over utseendet og driften av nettstedet ditt. Som et resultat kan du endre funksjonaliteten til temaene og pluginene og til og med lage dine egne versjoner av dem.

Prissetting

WordPress er et mer kostnadseffektivt alternativ for nettstedbygging med en bedre prisplan. Selv om kostnadene for WordPress-nettstedet ditt kan variere avhengig av temaer, plugins og mer. Men den generelle fleksibiliteten er verdt pengene du skal bruke. Derimot kan Wix sine faste priser være pålitelige, men de har en tendens til å være dyrere enn WordPress.

Wix-priser

Wix gir deg gratis hosting med 100+ maler og ubegrensede sider gratis. Men i gratisplanen kan du ikke hoppe over flere annonser som vises på nettstedet. Dessuten kan du bare bruke Wix-levert domenenavn – brukernavn.wix.com/sidenavn. I tillegg vil du ikke kunne selge produkter på nettet og få minimal kundestøtte.

Wix tilbyr 8 betalte planer som gir deg følgende fordeler:

 • Tilbyr gratis domenenavn som koster rundt $10-$12
 • Diverse Legg til-kuponger som koster rundt $300
 • En gratis prøveperiode er tilgjengelig. Betalt app koster rundt $0-$100
 • Årsplanen sparer deg for opptil 36 %

WordPress-priser

WordPress tilbyr generelt tre prisplaner, inkludert gratis, personlig og premium. Den gratis planen tilbyr ubegrensede sider, ubegrensede brukere og et innebygd nyhetsbrev. Dessuten kommer den personlige planen med $9, Premium-planen kommer med $18 per måned.

Her er en omtrentlig prisoversikt for WordPress-nettsteder:

 • Hostingleverandører som Bluehost starter på 2,95 per måned eller Hostinger på 2,99 per måned.
 • For forhåndslagde WordPress-temaer vil gjennomsnittlig prisklasse variere fra $19 til $89. Men prisklassen kan alltid variere avhengig av funksjonene.
 • La oss si at for en plugin bruker du i gjennomsnitt $0-$100.

Du kan åpenbart installere og bruke WordPress gratis i en viss tid. Men å bruke en betalt tjeneste vil koste deg rundt $0-$216 per år. Så de månedlige kostnadene varierer fra $9-$70.

Teknisk kunnskap nødvendig

Wix har som mål å være en nettstedbygger som lar alle lage et profesjonelt utseende nettsted. Plattformen tilbyr en svært brukervennlig dra-og-slipp-editor, som selv en nykommer kan betjene uten teknisk kunnskap.

I tillegg tilbyr Wix et betydelig bibliotek med plugins og apper som lar kunder integrere banebrytende funksjoner som e-handel, sosial nettverksintegrasjon og SEO på nettsiden deres. Selv disse pluginene krever ingen teknisk ekspertise og er enkle å installere og bruke.

Du trenger ikke å være en webdesignekspert i å bruke WordPress. Likevel kan du utvikle et fantastisk nettsted som Wix ikke kan levere hvis du er dyktig i HTML, CSS og PHP.

WordPress tilbyr forhåndsdesignede temaer som kan endres ved hjelp av en visuell editor. Likevel må brukere gjøre endringer i temaets kode for å få den nøyaktige stilen og funksjonaliteten de ønsker.

WordPress gjør det mulig for brukere å legge til en rekke plugins og widgets på nettsidene sine. Men å konfigurere og bruke disse pluginene krever ofte teknisk kunnskap. For eksempel er det nødvendig å forstå nettutvikling, sikkerhet og betalingsmåter mens du installerer og implementerer en e-handelsplugin på et WordPress-nettsted.

Støtte for e-handel

Wix eCommerce er egnet for små nettbutikker og tilbyr brukervennlighet og konvensjonelle e-handelsfunksjoner. Mens WooCommerce er ideell for nettbutikker i alle størrelser. Den tilbyr avanserte e-handelsfunksjoner, men krever teknisk ekspertise for å sette opp og vedlikeholde.

Wix e-handel

Wix eCommerce er en egen enhet av Wix som støtter alle e-handelsfunksjoner. Den tilbyr konvensjonelle e-handelsfunksjoner for små nettbutikker. Følgende viktige funksjoner er tilgjengelige i den:

 • SSL-sertifikat
 • Skalerbar og sikker server
 • Betalingsbehandler
 • Nybegynnervennlig redaktør
 • Dedikert kundestøtte for e-handel

Det inkluderer imidlertid begrensninger som malfunksjoner og begrensninger for produktattributter. Derfor er det ikke en allsidig løsning for store nettbutikker.

WordPress WooCommerce

I WordPress må du installere WooCommerce-plugin, som i utgangspunktet er en eCommerce-nettstedbygger. Med WooCommerce kan du bygge en nettbutikk i alle størrelser, men det krever teknisk ekspertise. Den tilbyr noen av følgende eksklusive funksjoner for å drive skalerbare store butikker:

Likevel må brukere finne sine foretrukne og andre obligatoriske funksjoner separat. Dermed kan SSL-sertifikater, betalingsbehandlere og flere funksjoner legges til ved hjelp av utvidelser. Dessuten er det ingen offisiell støtte tilgjengelig for WooCommerce. Så brukere må stole på WooCommerce-fellesskapet eller utvikleren av et bestemt produkt.

  7 beste åpen kildekode Live Chat-programvare for å snakke med kundene dine

SEO-støtte

Wix tilbyr en rekke grunnleggende SEO- og digital markedsføringsfunksjoner. Noen av funksjonene lar deg gjøre følgende:

 • Tilpass sidetitler og beskrivelser
 • Legg til endringskoder i bilder
 • Integrer med Google Analytics
 • Omdirigerer for feil
 • Optimaliser gjennom SEO Wiz (Wix SEO-verktøy)

Wix oppgraderer kontinuerlig SEO-verktøyene og -funksjonene sine, men det ligner ikke WordPress SEO. Det gir perfekt støtte for små bedrifter som krever grunnleggende SEO og markedsføringsfunksjoner.

Digitale markedsførere anbefaler stort sett WordPress siden det er mer dyktig og tilpasningsdyktig når det kommer til SEO. Den kommer med følgende funksjoner:

 • SEO-plugins (RankMath, Semrush, Yoast SEO)
 • Tilpasning av sidetittel og beskrivelse
 • Legge til endringskoder til bilder
 • Google Analytics-integrasjon
 • Strukturert datastøtte

Videre har WordPress et enormt utviklerfellesskap hvor du kan få skikkelige forslag til SEO-forbedringer. Så større selskaper som er forberedt på å investere tid og krefter, bør fortsette med WordPress.

Mobil kompatibilitet

Både Wix og WordPress er laget med tanke på mobilkompatibilitet. Dermed er en nettside laget gjennom disse plattformene ideell for bruk på smarttelefoner og nettbrett.

Siden Wix bruker en mobil-først designstrategi, er de fleste Wix-maler og apper laget for å være responsive og attraktive på mobile enheter. Den tilbyr også en rekke mobilspesifikke designalternativer. Dermed vil du kunne lage en distinkt mobilversjon av nettstedet ditt der du kan vise eller skjule dine foretrukne elementer.

WordPress tilbyr også mange mobilkompatible alternativer for sine brukere. De fleste WordPress-temaer er mobilresponsive som tilpasser seg forskjellige skjermstørrelser. Dermed kan du endre oppsettet og stilen, som vises perfekt på forskjellige enheter.

Dessuten er det så mange plugins for å forbedre responsen så vel som mobilsøkerangeringer på nettstedet. Eksempler: WPtouch, WP Mobile Menu, Duda, bMobilized, MobiReady, etc.

Sikkerhetstiltak

For øyeblikket må hvert nettsted ta personvern og sikkerhet som hovedhensyn. Årsaken er enkel, ivaretar nettstedet ditt og brukerens data. Vel, Wix ligger foran WordPress når det gjelder sikkerhetstiltak.

Nettsteder blir vanligvis hacket på grunn av noen vanlige årsaker, inkludert:

 • Dårlig vedlikeholdte nettstedservere
 • Bruker usikre temaer og plugins
 • Kjører utdaterte skript
 • Bruker svake administratorpassord
 • Gi unødvendige tillatelser

Wix vedlikeholder og bruker sterke sikkerhetsretningslinjer for sine brukere. Den vedlikeholder serveren, skriptene og appene og oppdaterer grundig og regelmessig. Alle tredjepartsappene fra appmarkedet overvåkes og får deretter lov til å brukes. Dessuten gir Wix SSL-kryptering, brannmurbeskyttelse og skanning av skadelig programvare.

Imidlertid prioriterer WordPress sikkerhet ved å inkludere funksjoner som:

Men i WordPress kan alle med kodeerfaring lage et tema eller plugin og publisere det. Når en plugin eller et tema er dårlig kodet, kan det skade brukerens nettsted. I tillegg må du manuelt oppdatere plugins, temaer, SSL-sertifikater og mer for å opprettholde sikkerhetstiltak.

For å bruke de nyeste sikkerhetsfunksjonene og beskyttelsene, må du oppdatere nettstedet vårt, plugins og temaer. Men en tilbakedatert versjon av WordPress er sårbar for sikkerhetstrusler og hackere.

Wix vs. WordPress: Rask oversikt

La oss få en rask sammenligning for å forstå forskjellen mellom Wix og WordPress:

KriterierWordPressWix Fleksibilitet Svært fleksibel. Kan modifisere hvert element Moderat fleksibelt, med begrenset tilpasningsevne Allsidighet Svært allsidig. Lag alle slags komplekse nettsteder Allsidig. Kan lage små nettsider og eButikker Enkel brukModerat læringskurve. Enkelt brukergrensesnitt for redigering og publisering av innhold Meget brukervennlig og dra-og-slipp-grensesnitt. Enkle verktøy for å redigere og publisere innhold CustomizationBegrenset tilpasningsalternativ for koder, temaer og plugins Gratis og betalte planer med mange funksjoner. Ekstra kostnader for domene og hosting, premium plugins og temaer PrisMinimal teknisk kunnskap kreves med brukervennlige verktøy Ulike prisplaner. Tilleggskostnad for premiumfunksjoner Teknisk kunnskap nødvendig Krever Spesialkunnskap for ytterligere tilpasning Krever mindre Teknisk kunnskap for ytterligere tilpasning E-handelskompatibilitet Kompatibel med forskjellige e-handelsplattformer og plugins Kompatibel med e-handelsfunksjoner, men begrensede betalings- og fraktalternativer. SEO-støtte Svært tilpassbare SEO-alternativer og plugins Begrensede SEO-tilpasningsfunksjoner MobilkompatibilitetFullt mobilkompatibel. Responsive temaer og plugins tilgjengelig Mobilspesifikke maler og nettlesermaler er tilgjengelige Sikkerhetsalternativer Ulike sikkerhetsplugins og -tiltak. Alternativ for manuell oppdatering Bedre sikkerhetstiltak med et alternativ for automatisk oppdatering

Forfatternes merknad

For mindre og enklere nettsideløsninger fungerer Wix som magi. Den tilbyr en komplett pakke for nettsteddesignere som inkluderer maler, apper og et intuitivt grensesnitt. Men WordPress CMS er ideell for et mer komplekst nettsted som krever større tilpasning og fleksibilitet. Men før du velger en, må du vurdere de spesifikke behovene og målene for nettstedet ditt. Fordi begge disse plattformene tilbyr unike fordeler.

Du kan også utforske noen fantastiske nettstedbyggere for ikke-teknologiske og ikke-designere.