Offisiell RAR-arkiveringsapp nå tilgjengelig for Android

For de uinitierte kan filkomprimeringsverktøy være ganske forvirrende på grunn av et forvirrende antall filformater der ute, hvorav mange bare støttes av spesifikke applikasjoner. For superbrukerne blant oss må et komprimeringsverktøy også ha avanserte innstillinger for å finpusse hver minste detalj. De fleste pleide å bruke filkomprimeringsverktøy på datamaskiner, men siden bruken av kraftige smarttelefoner har oppgaven blitt vanlig på mobile enheter også. Å finne en god filkomprimeringsapp kan imidlertid være en forvirrende oppgave med mindre appen er fra en autoritativ utvikler. Den gratis RAR for Android fra RARLAB – teamet bak WinRAR – har som mål å hjelpe.

  Se selektivt varsler fra apper på start- og låseskjermen [Android]

Appen er designet for å la deg lage RAR- og ZIP-filer – to av de mest populære arkivformatene – i tillegg til å reparere skadede gjenstander. Du kan også trekke ut eksisterende RAR-, ZIP-, TAR-, GZ-, BZ2-, XZ-, 7z-, ISO-, ARJ-arkiver. RAR for Android er også designet for å bruke flere CPU-kjerner på moderne enheter for å få fart på ting.

Det enkle og funksjonelle grensesnittet til appen gjør den intuitiv for både nybegynnere og avanserte brukere. Den integrerte filutforskeren viser listen over elementer som er lagret på telefonens interne eller eksterne lagring, og lar deg trekke ut arkiver på et blunk. Du kan velge flere arkiver om gangen og pakke dem ut på samme sted, en bestemt katalog eller en ny mappe, slette, kopiere og lime inn. Brukere kan også pakke ut og arkivere filer i batch for å spare tid.

  68 Årets beste Android-apper 2014

Når det gjelder arkiveringsalternativer, kommer appen pakket med mange grunnleggende og avanserte innstillinger. Ikke bare kan du velge arkivtype, angi et passord og lage solide arkiver, men også spesifisere komprimeringstype, hvor mange deler du vil dele filen i, samt tilpasset størrelse på arkivet. Det er en Alternativer-fane under Arkiveringsalternativer der du kan bytte en rekke tilleggsparametere for å passe dine behov, inkludert:

Test arkivfiler
Opprett separate arkiver (for hvert element)
Bruk BLAKE2 filsjekksum
Vis arkiveringstid
Arkivnavnmaske

Verktøyet lar deg også lagre profilforhåndsinnstillinger for utvalgte arkiveringsalternativer for senere bruk.

For filutvinning kan du spesifisere destinasjonsbanen og velge om du vil overskrive eksisterende elementer ved utpakking eller fjerning av rarring av filene.

  Få tilgang til talltastatur og Google-søk i flytende vindu [Android]

En annen kjekk funksjon er at du kan legge til ofte brukte elementer i favoritter for raskt å få tilgang til dem senere. For å gjøre det kan du bruke navigasjonslinjen som kan skyves ut, som kan sees ved å sveipe inn fra venstre kant av skjermen.

Alt i alt et godt utformet arkiveringsverktøy med en respektabel mengde tilpasningsmuligheter og tilleggsfunksjoner. Du kan laste ned appen gratis fra lenken nedenfor.

Installer RAR for Android fra Play Store