«OK Google» blir mye sikrere på låste telefoner

Hvis du bruker «OK Google» til å påkalle assistenten på telefonen din, er ting i ferd med å endre seg. Google fjerner «Lås opp med Voice Match»-funksjonen, så assistenten kommer til å bli mye sikrere.

For øyeblikket, hvis du bruker «Lås opp med Voice Match»-funksjonen, kan du låse opp telefonen helt med Google Assistant bare ved å si «OK Google». Selv om det er praktisk, er dette også en ganske stor sikkerhetsrisiko – stemmen din er ikke akkurat den beste måten å bekrefte at du er, vel, deg. Hvis noen andres stemme er lik nok din egen, kan de enkelt bruke denne til å låse opp telefonen din og få full tilgang til den.

  Hvordan lage en lysbildemaster i Microsoft PowerPoint

Men nå fjerner Google denne funksjonen fra alle Android-telefoner. Det startet med Pixel 3 og 3 XL, men bekreftet at dette også ville bli hermetisert på alle andre Android-enheter i fremtiden – en fremtid som tilsynelatende har kommet. Moto X og Pixel XL er de første enhetene som mister denne funksjonaliteten, så det bør ikke ta for mye lenger tid før den fjernes på andre også.

Selvfølgelig, med denne økningen i sikkerhet, vil du også få et tap i funksjonalitet. Alt som krever at du låser opp telefonen – som å sende en tekstmelding, for eksempel – vil ikke lenger være et alternativ. Det er en slags bummer, uten tvil, men det er en avveining som er verdt.

  Svar raskt på Skype-meldinger fra en popup [Jailbreak]

Uten Voice Unlock-funksjonen vil assistenten være begrenset til bare «personlige resultater». I følge 9to5Google, Dette inkluderer:

E-post, inkludert personlige resultater fra Gmail, som flyreservasjoner og regninger
Google Kalender
Kontakter
Påminnelser
Hukommelseshjelpemidler
Handlelister

Noe mer vil kreve at telefonen låses opp før du fortsetter. På samme måte vil du ikke lenger kunne trykke på hjem-knappen for å gå direkte hjem etter at du har ringt opp assistenten – du må først låse opp telefonen med PIN-koden, mønsteret, passordet eller biometrisk bekreftelse.

9to5Google via Engadget