Opprett profiler med triggere for å åpne og lukke apper, mapper og nettadresser

Brukerkontoer lar forskjellige personer bruke det samme systemet veldig praktisk. Du bryr deg aldri om å gjøre en endring som senere kan irritere en annen bruker på samme system fordi kontoen din, din seksjon, holdes atskilt fra alle andre. Løsningen er ganske enkel og veldig effektiv, men hvis du er en enkelt bruker som ønsker å gjøre svært små endringer, for eksempel hvilke apper som kjører og hvilke som ikke er på regelmessig basis, vil du kanskje ikke opprette en annen konto på ditt eget system. Splat er en gratis Windows-app som lar deg lage profiler som har triggere for å starte eller avslutte apper og mapper. Utløserne er så enkle som at en profil aktiveres, eller kan settes slik at de er avhengige av CPU-bruk eller er tidsforsinket.

  Slik setter du inn en PDF-fil i Microsoft PowerPoint

Start Splat og lag din første profil.

Profiler, når de er lagt til, aktiveres ikke umiddelbart. Du kan legge til handlinger fra Rediger-menyen. Handlingene kan være å kjøre en applikasjon hvis den ikke allerede kjører, å kjøre den igjen selv om den allerede kjører (en andre forekomst av applikasjonen), drepe en app, lukke en app, starte eller stoppe en tjeneste, eller forsinke en handling basert på tid. Du kan legge til flere apper og mapper til en enkelt handling, og flere handlinger til en enkelt profil.

Splat har en pen innlimingsfunksjon som lar deg lime inn den forrige handlingen til samme profil og redigere den. For å kjøre disse handlingene, høyreklikk på en profil og start den. Panelet nederst i handlingspanelet opprettholder en logg over aktiviteten for den profilen. Handlinger utføres i rekkefølge, og du kan bruke knappene øverst til å omorganisere rekkefølgen på handlingene du har lagt til. Til slutt lar Splat deg starte en profil med en enkel hurtigtast.

  Hvorfor iPhone- og iPad-apper ber om å bruke Bluetooth

Brukene denne appen kan brukes til er mange; for et system som har lite RAM, kan det tjene som en oppryddingsmekanisme for å holde CPU-bruken lav. Utviklerne selv siterer spill som et område der Splat kan brukes til å avslutte ressurskrevende prosesser, eller lage en dedikert profil som lanserer apper som trengs for å starte utvikling, design eller skriveoppgaver. Appen er tilgjengelig for Windows 7 og 8. Den fungerte perfekt på Windows 10 Technical Preview og var i stand til å avslutte og starte Dropbox når den ble utløst under testene.

Installer Splat for Windows

  Hvor du kan streame dine favorittjuletilbud