Photoshopped eller ikke? Tre måter å finne ut om et bilde er ekte eller falskt

Vi lever i en verden der alle har en smarttelefon med kamera. Barn lærer å fotografere fra en veldig tidlig alder, og etter hvert som de blir eldre, lærer de også å bruke Photoshop. Photoshop var en gang et sofistikert bilderedigeringsverktøy som fortsatt ble brukt mye av designere. I dag har det blitt både et verb og et verktøy for å gjøre opp mirakler og fremstå som mer fysisk tiltalende på bilder. For å si det rett ut, er det mange falske bilder der ute, og Photoshop er verktøyet som brukes til å lage dem. Noen få ting er gitt; bilder i magasiner er alltid photoshoppet. De er gjort lysere eller mørkere for å passe deres formål blant andre endringer, men hvordan vet du om et bilde har blitt tuklet med hvis det ikke er i et magasin? Her er tre veldig enkle måter å sjekke integriteten til et bilde.

1. En visuell inspeksjon

Du tror kanskje at Photoshop-svindlere kan perfeksjonere spillet sitt, men det er ofte visuelle tegn på at et bilde har blitt manipulert. Til og med kjente trykte magasiner har kommet under ild for slike åpenlyse chop-shop-bilder med manglende eller ekstra lemmer. Dette beviser én ting; hvis du vet hva du skal se etter, vil en enkel visuell inspeksjon fortelle deg mye om hvor «ekte» et bilde er.

en. Buede og bøyende overflater

Bøyningen eller bøyningen av lys, når det er naturlig, gir oss fantastiske ting som den blodmånen vi hadde for noen dager siden. Når det ikke er naturlig, ender vi opp med virkelig åpenbare give aways. Se på bakgrunnen der du mistenker at noe er stygt i aksjon. Kurven i trepanelet under er veldig tydelig og en død giveaway. Hvis bildet hadde dårligere kvalitet, ville det vært betydelig mer kornete der et verktøy har blitt brukt til å dytte eller sprette noe ut.

  Slik bruker du en MMO- eller MOBA-mus for produktivitet

Flate overflater bøyer seg som regel ikke for å passe til kurven til noen kropp. Lys kan bøye seg rundt et objekt (igjen blodmånen), men selve objektet vil ikke bøye seg.

Kilde: Dette bildet er fra et Reddit-innlegg, ikke knyttet til. Vi redigerte den personlig for å beskytte personens identitet. Ingen andre forbedringer er gjort.

b. Skiftende lys

Vi nevnte tidligere at magasiner photoshop bilder mye, og det betyr vanligvis å få modeller til å virke mer attraktive, men vanlige bilder av møbler er også photoshoppet for å gjøres mørkere eller lysere. Det oppnås blant annet ved å bruke fargefilter. Denne teknikken brukes også i videoredigering, men når det går dårlig får du bilder som de i The Walking Dead sesong 2 (den med gården) der lyset endres for å reflektere skumring og daggry, men retningen på solen forblir den samme. På bilder er forskjellen mer uttalt. Bildet nedenfor fremhever et produkt så dårlig at det ikke tar hensyn til bakgrunnen som viser at det åpenbart er solnedgang og at lyset skal være betydelig mykere. Produktet kommer så dårlig ut av bildet at du faktisk kan se at det er to bilder blandet til ett.

Kilde: Buzzfeed

  Nybegynnerveiledningen til Google Forms

c. Tap i kvalitet

Noen amatører i Photoshop er den smarte typen dumme. De vet at de har gjort en hakkete jobb, de vet at det er åpenbart, og de vet at de fortsatt kan lure deg ved å redusere kvaliteten på bildene. Du vil da lure tankene dine til å gå «Nah mann» når du stiller spørsmål ved legitimiteten til et bilde og skylder på dårlig lys eller et kamera av lav kvalitet. Vurder dette; telefonkameraer er latterlig kraftige i dag, de kommer med blits, nattmodus og skjulte funksjoner for å aktivere flaggermussignalet. Hvor dårlig kan egentlig et bilde bli?

En annen avslørende fortelling om et manipulert bilde er at når teknikken med redusert kvalitet brukes, vil du legge merke til at kvaliteten ikke reduseres jevnt. Områder som har blitt photoshoppet vil vises i lavere kvalitet de fleste ganger.

d. Litt sunn fornuft

Noen ting er bare åpenbare; flytende lemmer, spøkelseslemmer, for mange hender, for mange ben, manglende hender og/eller ben. Noen ganger er alt som trengs er et overfladisk blikk og litt sunn fornuft for å fortelle at et bilde ikke er originalt. En av de mest populære feilene er av Victoria Secret som ikke helt ble kvitt/puttet en veske i hånden til modellen sin.

Kilde: BoredPanda

2. Nettapper

Vi nevnte nettopp hvor utrolig kraftige kameraer på telefonene våre har blitt, og at kraft ikke bare betyr skarpere bilder. Det betyr også at kameraet fanger opp mye mer informasjon enn det kanskje hadde for ti år siden. Denne informasjonen er en fin måte å finne ut om et bilde har blitt endret eller ikke. Det finnes nettapper som gjør nettopp det, og her er to populære.

  Hvordan lage klosser i Minecraft

en. FotoForensics

Denne siden bruker en teknikk som heter Error Level Analysis. Den gjør en god jobb med å forklare teknikken og hva du skal se etter når du prøver å finne ut om et bilde er ekte eller ikke på nettstedet. Det som er bra med tjenesten er at den ikke er avhengig av RAW-bilder og deres metadata for å validere den. Vi kjørte en test på et bevisst bearbeidet bilde. ELA-resultatene er nedenfor, og du kan besøke analysesiden her.

Bildet var av smykker, og jeg brukte Photoshop for å få det til å virke blankere og mer glitrende. Med ELA-analysen kan du se at noen deler åpenbart er lysere enn andre.

Besøk FotoForensics

b. Izitru

Dette er en noe annerledes måte å autentisere et bilde på. Den er blant annet avhengig av metadata og passerer et bilde gjennom seks forskjellige tester. Til slutt utsteder den en sertifisering av autentisitet. Den fastslår ikke hvor endringer kan ha blitt gjort, så hvis du leter etter dårlige Photoshop-effekter, kan du bli skuffet. Du kan sjekke ut resultatene av vårt bearbeidede bilde her.

Besøk Izitru

3. Et omvendt Google-søk

Dette er ikke så mye en måte å finne ut om et bilde har blitt photoshoppet på som for å finne den opprinnelige kilden til et. Det kan hjelpe deg med å se noen åpenbare manipulasjoner, for eksempel en fyr som står foran Machu Picchu, bortsett fra at bildet av Machu Picchu kom fra et reisenettsted. Det hjelper med å autentisere bildene du finner i virale historier på Facebook-feeden din. Det er en av de svakeste formene for bildeautentisering med hensyn til Photoshop-manipulering, men det er en fin måte å finne ut om noen stjal et bilde og la det ut som sitt eget.