Windows

Reparer ekstern harddisk som ikke er tilgjengelig i Windows 10

En ekstern harddisk som ikke er tilgjengelig, selv om jeg tenker på den, får meg til å føle meg så nervøs. Jeg kjenner smerten ved å miste slike dyrebare data for år siden. Siden den gang har jeg aldri tatt lett på den eksterne harddisken min; Jeg har kjøpt et godt hardt deksel, rengjort det med jevne mellomrom og sørget for at det ikke overopphetes. Harddisker er vanligvis delikate og følsomme. Hvis du fant ut at stasjonen din ikke fungerer eller kobles til datamaskinen, må du først og fremst ikke få panikk. Ikke utfør noen ekstreme metoder for å fikse det før det er garantert, ellers vil du ende opp med å miste dataene dine. Du må tenke, kan eksterne harddisker repareres, og svaret er ja, det kan det. Å identifisere problemet først vil imidlertid gjøre prosessen enklere. Så la oss starte med noen grunnleggende til mellomnivåmetoder; prøv dem ut, og forhåpentligvis trenger du ikke å besøke et verksted.

Slik fikser du ekstern harddisk som ikke er tilgjengelig i Windows 10

Eksterne harddiskproblemer kan forårsakes av flere årsaker, inkludert:

 • Frakoblet harddisk uten skikkelig utkast.
 • Ustøttet eller utdatert driver.
 • Nylig falt eller skadet.
 • Feil i enten enhetsportene eller harddiskens USB-kabel.
 • Ødelagt på grunn av virus eller skadelig programvare.

Merk: Før vi begynner å løse spørsmålet ditt om hvorvidt eksterne harddisker kan repareres eller ikke, må du ikke engang prøve å slå, banke forsiktig eller riste harddisken. Tappe- og slåmekanismen kan fungere med andre elektroniske enheter, men å gjøre det på harddisken vil gjøre problemet enda verre. Mens du utfører disse metodene, eller hvis du når som helst kan få tilgang til harddisken på PC-en, sørg for å sikkerhetskopiere eller overføre alle viktige data.

Metode 1: Grunnleggende feilsøkingstrinn

Følg disse grunnleggende trinnene for å fikse problemer med ekstern harddisk Windows 10.

 • Start systemet på nytt og prøv å koble det til igjen.

 • Fjern stasjonen fra dekselet eller dekselet og plasser den på en flat overflate før du kobler den til.

 • Koble fra og prøv på andre porter på PC-en. Hvis du bruker en USB 3.0-port, prøv USB 2.0.

 • Prøv også å koble til andre eksterne enheter, for eksempel et tastatur, skriver eller mus. Hvis du har problemer med å koble til disse enhetene også, kan problemet være med portene eller driverne.
 • Undersøk USB-kabelen fra begge ender. Sjekk at den ikke er ødelagt eller ødelagt. Når du kobler til harddisken, prøv også en annen USB-kabel; problemet kan ligge i kabelen.

 • Test harddisken på en annen PC. Hvis det fungerer, betyr det at problemet er med enheten eller portene.

Metode 2: Bekreft harddiskformatet

Det er to store stasjonsformater, ExFAT som fungerer på både Mac- og Windows-operativsystemer, mens NTFS kun er kompatibel med Windows. Hvis du kobler til en harddisk som er i Mac OS-format, vil ikke Windows oppdage den. Derfor, for å koble harddisken til Windows, må du formatere i ExFAT-format. Følg metode 8 trinn for å endre formatet på harddisken. For å sjekke formatet på harddisken, gjør følgende:

1. Åpne Filutforsker ved å trykke på Windows + E-tastene samtidig.

2. Klikk på Denne PC-en, høyreklikk deretter på harddisken og klikk på Egenskaper.

3. Formatet på harddisken vil bli skrevet i kategorien Generelt, ved siden av Filsystem.

Metode 3: Oppdater enhetsdrivere

En av hovedårsakene til at ekstern harddisk ikke er tilgjengelig for feilmeldinger kan være på grunn av en defekt eller utdatert driver som ikke støtter enheten din. Følg guiden vår for hvordan du oppdaterer enhetsdrivere på Windows 10.

Metode 4: Installer enhetsdrivere på nytt

Alternativet Søk etter maskinvareendringer vil identifisere all maskinvaren som er koblet til PC-en din, og basert på det vil standarddriveren bli installert. For å fikse feilen, må du avinstallere diskstasjonene og usb-driveren midlertidig og installere dem på nytt. Les guiden vår for å avinstallere og installere drivere på nytt på Windows 10.

Metode 5: Kjør CHKDSK Scan

Chkdsk står for Sjekk disk. Det er en innebygd stasjonsskanner som vil identifisere og fikse alle feil som oppstår på grunn av skadelig programvare, korrupte systemfiler eller feilaktig avslutning. Følg guiden vår for å sjekke diskfeil ved å bruke chkdsk-kommandoen.

Metode 6: Test harddisken i sikkermodus

Det er store sjanser for at du kan få tilgang til stasjonen i sikker modus hvis ekstern harddisk ikke er tilgjengelig i normal modus. Muligens kan det være en fil eller innstillinger som kan forstyrre i normal Windows-modus. I sikker modus er funksjonaliteten begrenset og kun den primære driveren er lastet inn. Følg disse trinnene for å slå på sikker modus for å fikse problemer med ekstern harddisk.

1. Trykk på Windows-tasten, skriv inn Systemkonfigurasjon og trykk på enter-tasten.

2. Gå deretter til fanen Boot, klikk på Sikker oppstart og klikk på OK.

3. Etter det klikker du på Start på nytt.

4. Når systemet starter på nytt i sikker modus, starter du Filutforsker og kontrollerer om den eksterne harddisken er tilgjengelig eller ikke.

5. Gå deretter tilbake til Systemkonfigurasjon og klikk på Normal oppstart for å starte opp normalt, ellers fortsetter den å starte opp i sikkermodus. Og klikk deretter på OK.

6. Klikk på Start på nytt.

Metode 7: Endre stasjonsbokstav

Ekstern harddisk ikke tilgjengelig feil oppstår hvis det er to stasjoner med et lignende navn som kan forårsake forvirring mellom banene. Sørg for at hver stasjon har sitt eget unike navn/bokstav. Slik endrer du det:

1. Trykk på Windows-tasten, skriv inn Diskbehandling og trykk på enter-tasten.

2. Høyreklikk på stasjonen din og klikk deretter på Endre stasjonsbokstav og -baner….

3. Klikk på Endre….

4. Velg deretter en ny bokstav fra rullegardinmenyen og klikk på OK.

5. Start PC-en på nytt.

Metode 8: Opprett partisjon for ny harddisk

Hvis du prøver å koble til en ny eller formatert harddisk og har problemer med ekstern harddisk som ikke er tilgjengelig, kan årsaken være at stasjonen er uten partisjon. Partisjon brukes for å tillate lagringsplass og tildeling. Gjør følgende for å lage en partisjon:

1. Koble til harddisken.

Foto av Immo Wegmann på Unsplash

2. Start Diskbehandling-appen.

3. Høyreklikk på harddisken der den svarte linjen kan sees og klikk på alternativet Nytt enkelt volum….

4. Klikk på Neste >-knappen.

5. Angi størrelse og navn for stasjonen, og klikk på Neste.

6. Velg deretter Formater dette volumalternativet og velg NTFS-filformat for Windows eller ExFat som også er kompatibelt på Mac. Og klikk på Neste>.

7. Og klikk på Fullfør.

Merk: Ved å velge formateringsalternativet vil alle data på den eksterne harddisken slettes.

Metode 9: Aktiver skjulte enheter for visning

I de fleste Windows-operativsystemene er alternativet for skjul tom driver aktivert som standard. Eller, hvis alternativet ved en feiltakelse er slått på, kan det være grunnen til at du opplever problemer med ekstern harddisk. Gjør følgende for å bli kvitt det:

Alternativ I: Aktiver skjult enhet

1. Trykk på Windows-tasten, skriv kommandoprompt og klikk på Kjør som administrator.

2. Klikk på Ja for å gi tillatelse.

3. Skriv deretter inn følgende kommando og trykk Enter-tasten.

set devmgr_show_nonpresent_devices=1

4. Trykk nå på Windows-tasten, skriv inn Enhetsbehandling og klikk på Åpne.

5. Klikk deretter på Vis og klikk på Vis skjulte enheter.

6. Koble til den eksterne harddisken og sjekk om den er tilgjengelig eller ikke.

Alternativ II: Sjekk skjulte filer

1. Trykk Windows + E-tastene sammen for å starte Filutforsker.

2. Klikk deretter på fanen Vis og klikk på Alternativer.

3. Gå til fanen Vis, fjern merket for alternativet Skjul tomme stasjoner og klikk på OK.

Ofte stilte spørsmål (FAQs)

Q1. Hvorfor må jeg løse ut harddisken før jeg kobler den fra?

Ans. Enkelt sagt, du må instruere datamaskinen til å stoppe den prosessen den utfører på harddisken. Hvis du kobler fra den uten å løse ut stasjonen, kan filene bli ødelagt, noe som resulterer i en skadet harddisk.

Q2. Hvordan kan jeg holde harddisken min i bedre stand?

Ans. Oppbevar den i et godt etui for å beskytte den mot støv og utilsiktede ulykker. Hold den kjølig og trekk ut kontakten når den ikke er i bruk; jo mer den brukes, jo kortere vil levetiden være. Det er en svært sensitiv enhet, ikke slipp eller rist den. Mens den er i bruk, plasser den på et flatt underlag og unngå å legge over skjelvende eller vibrerende overflater som høyttalere eller lyd. Rengjør den ofte med en tørr klut og unngå å bruke den ute i direkte sollys.

***

Vi håper at denne veiledningen var nyttig og at du var i stand til å fikse problemet med ekstern harddisk som ikke er tilgjengelig, og vet også om at eksterne harddisker kan repareres eller ikke. Fortell oss hvilken metode som fungerte best for deg. Hvis du har spørsmål eller forslag angående teknologirelaterte problemer, kan du gjerne slippe dem i kommentarfeltet nedenfor.

  Fiks Steam-spillet som tilfeldig ble avinstallert på Windows 10
x