Rett opp «tomt minne»-feil i Windows innen 5 minutter som en proff

Hvis du er en som ofte åpner flere programmer og unnlater å lukke de kjørende bakgrunnsvinduene, eller utfører ressurskrevende oppgaver samtidig, er det mer sannsynlig at du støter på feilen «tomt minne».

Vanligvis, når minnet ditt allerede er distribuert til de kjørende prosessene og operativsystemet ditt ikke har noe minne for å betjene de kommende oppgavene, viser systemet feilen «tomt minne».

Den gode nyheten er at det kan fikses av deg selv i mange tilfeller.

Her er de detaljerte trinn-for-trinn-løsningene for å hjelpe deg med å fikse feilen «tomt minne» i Windows. Men å vite årsakene bak en feil er halvveis til å løse den.

Så først, la oss se noen sterke årsaker til bekymringen og deretter dykke ned i rettelser!

Vanlige årsaker til «tomt minne»-feil

Utilstrekkelig RAM: Hvis maskinen din ikke har nok RAM igjen til å behandle et hvilket som helst program du vil kjøre, et hvilket som helst program du vil kjøre, eller hvilken som helst fil du vil ha tilgang til, får du feilmeldingen «tomt minne» .

Oppstartsprogrammer: Når du starter på nytt eller starter systemet på nytt, vil det være visse oppgaver eller applikasjoner knyttet til å kjøre automatisk i bakgrunnen ved oppstart av systemet. Disse prosessene blir vanligvis referert til som oppstartsprogrammer.

Hvis disse programmene bruker en stor del av systemressursene dine, inkludert RAM, kan du lide av feilen «tomt minne» i Windows.

Utdatert maskinvare: Henger du fortsatt med datamaskinen du kjøpte på 90-tallet eller til og med før, og har ikke oppgradert maskinvaren før i dag? Da er denne maskinen som resulterer i feilen «tom minne» ingen overraskelse fordi eldre systemer vanligvis har ressursbegrensninger som lav RAM eller en treg prosessor.

Følgelig kunne ikke disse spesifikasjonene håndtere dagens data- eller behandlingskrav, noe som førte til mange feil, inkludert lagringsproblemer som feilen «tomt minne».

  Slik ser du flere tidssoneklokker på Windows 10s oppgavelinje

Tunge oppgaver: Å spille tunge PC-spill, lage 3D-modeller eller til og med redigere videoer av høy kvalitet krever en hel haug av beregningsressursene dine. Følgelig fører det til en feil når systemet ditt ikke kan forsyne minnet lenger.

Skadelig programvare: Skadelig programvare som kjører i bakgrunnen kan konsumere systemminnet ditt, og gir ikke rom for tiltenkte programmer å behandle. Dette kan føre til feilen «tomt minne».

Minnelekkasjer: Noen applikasjoner i systemet ditt frigir kanskje ikke brukt minne, og samler blokkerte minnebiter som andre apper ikke kan gjenbruke, noe som forårsaker feilen «tomt minne» i Windows 10 eller 11.

Prøv disse raske løsningene før du hopper inn i omfattende løsninger.

  • Sjekk bakgrunnsprosessene dine og lukk eventuelle unødvendige applikasjoner som kjører.
  • En enkel omstart kan gjøre magi noen ganger. Så start Windows på nytt og se om feilen er borte.

Øk det virtuelle minnet

Ødelagt, utilgjengelig eller lav RAM er hovedintensjonen bak alle årsakene vi har dekket ovenfor. Så det første du må gjøre er å utvide RAM-en på en eller annen måte.

Når RAM-en din er fylt opp, låner operativsystemet ditt litt plass fra SSD-en din som fungerer som RAM-en din, vanligvis referert til som virtuelt minne. Vi kan strekke grensene for dette virtuelle minnet for å unngå problemer med «tom minne».

Slik kan du gjøre det:

Trinn 1: Åpne Om PC-en din ved å søke i Windows-søkefeltet.

Trinn 2: Klikk på Avanserte systeminnstillinger som du finner i høyre rute.

Trinn 3: Sørg for at du er på Avansert-fanen.

Trinn 4: Åpne Innstillinger under Ytelse-delen.

Trinn 5: Igjen, bytt til Avansert-fanen i det nye vinduet.

Trinn 6: Nå bør du klikke på Endre-knappen under Virtuelt minne.

Trinn 7: Fjern merket for alternativet – Administrer automatisk personsøkingsfilstørrelse for alle drivere. Dette lar deg klikke på den egendefinerte størrelsen som finnes i samme vindu.

Trinn 8: Nå, skriv inn dine foretrukne grenser for ditt virtuelle minne i inndatafeltene merket i bildet nedenfor.

  Slik kjører du Task Manager som Admin i Windows 10

Legg merke til at dette minnet bare fungerer som RAM-en din, men ikke den faktiske RAM-en, så å øke det for mye forbedrer ikke alltid ytelsen. Å utvide den til maksimalt 1,5 ganger din nåværende RAM-kapasitet er en god balanse.

Deaktiver oppstartsprogrammer

Jeg husker jeg snakket om oppstartsprogrammer i feilårsakene. Så deaktiver de ressurskrevende oppstartsprogrammene for å frigjøre litt plass og la viktige applikasjoner kjøre jevnt ved å fikse feilen «tomt minne».

Trinn for å deaktivere oppstartsprogrammer med stor effekt

Trinn 1: Start Task Manager. For å gjøre dette kan du enten søke etter det i Windows-søkefeltet eller trykke direkte på Ctrl + Shift + Esc-tastene sammen.

Trinn 2: Bytt til Oppstart-fanen for å oppdage de tunge oppgavene, og deretter kan du deaktivere oppgavene med høy effekt.

Trinn 3: Velg programmet du vil slå av og klikk på Deaktiver-knappen som du finner nederst til høyre i vinduet.

Kjør virussjekker

Vanlig feilsøking for mange av problemene på maskinen din er å se etter skadelig programvare. Windows har en innebygd funksjon for å gjøre dette. Du kan imidlertid også stole på tredjeparts antivirusprogramvare som McAfee eller Norton for å oppdage skjulte virus i systemet ditt som du kanskje ikke er klar over.

Her er måten å bruke den innebygde Windows-funksjonen til å kjøre en skadelig programvareskanning.

Trinn 1: Skriv Windows Security på Windows-søkefeltet for å åpne Windows Security-appen.

Trinn 2: Velg Virus- og trusselbeskyttelse

Trinn 3: Klikk på skannealternativene.

Trinn 3: Rull ned for å velge Full Scan for å sjekke hele systemet og klikk på Skann nå-knappen.

Denne omfattende skanningen vil vise de potensielle risikoene i systemet ditt, hvis det finnes. Følg instruksjonene på skjermen for å fjerne den oppdagede skadelige programvaren.

Oppdater programvare

Utdatert programvare kan føre til potensielle minnefeil, inkludert «tom minne». Kjører du en bestemt applikasjon, og plutselig dukket feilen «tomt for minne» opp? Oppdater eller installer deretter applikasjonen du jobber med for øyeblikket.

Generelt sett, sørg for at de vanlige programmene du bruker på Windows er oppdatert, inkludert nettlesere, redigeringsapper eller mediespillere.

  Reparer Windows Store-feilkode 0x80073CF3

Start Windows Utforsker på nytt

En annen feilløsning uten minne er å starte Windows Utforsker på nytt hvis denne feilen oppstår når du åpner eller bruker filer i filbehandlingen.

Trinn 1: Søk etter Task Manager i søkefeltet og åpne den.

Trinn 2: Høyreklikk på Windows Utforsker og velg Start på nytt fra rullegardinmenyen.

Legg til mer fysisk RAM

Dette er den siste fysiske løsningen du kanskje vil prøve hvis alle metodene ovenfor ikke fungerer for deg.

Når rettelsene ovenfor viser midlertidige resultater og du fremdeles ofte støter på minnefeil som «tomt minne», er det på tide å oppgradere maskinvaren, spesielt RAM.

Mange PC-er kommer med spor for å sette inn et par gigabyte RAM selv. Ellers kan du ta hjelp av en tekniker for å utvide PCens fysiske minne.

Denne løsningen kan koste deg noen få kroner, men det er verdt å utvide RAM-en din hvis du vil at maskinen skal være rask med feilfritt minne.

Hvordan forhindre «tomt minne»-feil?

Optimaliser minnebruken din. Spor applikasjonens minnebruk og frigjør regelmessig systemlagring ved å slette unødvendige eller ineffektive applikasjoner.

Begrens oppstartsprogrammer. Deaktiver de effektive oppstartsprogrammene selv i Task Manager, eller du kan bruke en tredjepartsprogramvare som administrerer oppstartsprogrammene for deg.

Hold programvaren oppdatert. Utdatert programvare i maskinen din kan ha dårlige minneadministrasjonsmuligheter og føre til feil. Så betimelig oppdater OS, nettlesere og applikasjoner på maskinen din.

Bruk 64-biters OS. Det gamle 32-biters operativsystemet har noen problemer med å utnytte hele datamaskinens minne. Hvorfor drar du ikke nytte av 64-bits Windows OS når det teoretisk sett kan støtte billioner av RAM?

Siste ord

Minneproblemer kan forårsake alvorlige problemer og påvirke systemets generelle ytelse. Hvis vi setter dette til side, lar det deg ikke engang jobbe på maskinen din.

Så du må ta tak i feilen, og det er derfor du er her på denne siden. Jeg håper denne artikkelen tjente med en perfekt metode for å løse feilen «tom minne».

I tillegg til å fikse feilen, adresserer de nevnte metodene også andre RAM-problemer for å øke den generelle dataopplevelsen.

Du kan også lese hvordan du fikser «Uventet butikkunntak» Windows 10-feil.