Sanity Returns: Hvordan USB4s nye logoer vil forenkle shopping

Å kjøpe den riktige USB-kabelen kan være forvirrende, takket være obskure navneskjemaer som er vanskelige for selv teknikere å huske. Dette vil endre seg i år når USB Implementers Forum (USB-IF) introduserer enklere merking for USB4: USB20 Gbps og USB40 Gbps.

Som en bonus justerer USB-IF USB 3.0 for å redusere noe av forvirringen rundt «SuperSpeed.» Hvis alt går etter planen, vil alle kablene som annonserer støtte for «USB 3.2 Gen 2×2» forsvinne fra markedet.

Hva er USB4?

USB4 er den neste versjonen av USB, og den byr på mange forbedringer og fordeler. Den vil bruke den reversible Type C-pluggen som raskt blir mer populær og doble toppbåndbredden til USB 3.2 Gen2x2. (Ser du hva vi mener med navngivning?)

Det er to versjoner av USB4. Teoretisk tillater toppversjonen maksimale hastigheter på opptil 40 gigabit per sekund, som er det samme som Thunderbolt 3. Det er også en reservehastighet som er halvparten av det (20 Gbps), som er det samme som USB 3.2 Gen 2×2.

På toppen av alt dette har USB4 Thunderbolt 3-spesifikasjonen. Dette gjør det mulig for 40 Gbps-versjonen å være kompatibel med Thunderbolt 3-gir. Å inkludere kompatibilitet med Thunderbolt 3 er imidlertid valgfritt, og opp til PC- eller hovedkortprodusenten.

The Current USB Naming Mess

Da vi rapporterte om USB4 i november 2019, gjorde vi det med stor frykt fordi USB-kommunikasjonen allerede var rotete. Dette var delvis fordi USB-IF (industristandardorganisasjonen som har ansvaret for USB) omorganiserte navneskjemaet flere ganger. Media omfavnet heller aldri de offisielle merkenavnene for USB 3.0, og det gjorde heller ikke datamaskinprodusentene.

  Vil favoritt-iPhone-appene dine fungere på iPad?

Alt dette gjorde det vanskelig for noen å virkelig forstå hvor raske USB-portene deres var og med hvilke enheter de var kompatible. Med USB4 i horisonten var mange bekymret for at dette bare ville bli verre.

For eksempel er USB 3s nåværende merkevarebygging et gigantisk rot. Det startet med USB 3.1 Gen 1, som opprinnelig ble kalt bare USB 3.0. Deretter ble det som skulle ha blitt kalt USB 3.1, kalt USB 3.1 Gen 2, og deretter ble USB 3.2 kalt Gen 3.2 2×2.

I tillegg skulle de offisielle merkenavnene være SuperSpeed ​​og SuperSpeed+, men de ble sjelden brukt.

Produsenter skulle ikke forvirre alle med alle Gen 3.2 2×2-tingene, men du ser disse vilkårene når du leter etter USB-kabler hvor som helst. Det var (og er) et forferdelig rot.

Men hvis du vil løse rotet litt, kan du sjekke artikkelen vår om de forskjellige versjonene av USB.

Den nye USB4-merkevaren

Med de ofte brukte navnene USB 3.1 og nyere, ble det ikke gjort klart at hver nye generasjon er raskere, for eksempel USB 3.0, USB 3.1 og USB 3.2.

USB-IF håper å omgå alle «generasjoner» og bruke en enkel, tydelig navnestruktur som vil definere nøyaktig hva hver USB-versjon teoretisk kan gjøre.

La oss først se på USB4 før vi sorterer ut USB 3.0. USB4 har to versjoner: USB4 20 Gbps og USB4 40 Gbps. Dette er de offisielle merkenavnene, men emballasjelogoen (se nedenfor) viser hver versjon som USB20 og USB40 med «Gbps» festet på enden.

  Hvordan fikse Xbox-feilen 0x97e107df

Merkevarebyggingen er enkel. Det gjør det klart om det er den raskeste eller raskeste formen for USB4. Vi vil heller ikke bli overrasket om folk dropper 4-eren fra USB4, og bare refererer til disse som USB20 og USB40, siden det er det som vil stå på emballasjen.

Port- og kabellogoene ligner på det USB-IF gjorde med USB 3.1 og nyere, med bare et enkelt symbol og båndbredden.

USB-IF Tweaks the Mess med USB 3

USB-IF håper at datamaskinprodusenter denne gangen også vil droppe USB 3.1-tullet for klarere meldinger og omtale alt (inkludert USB 3.1 Gen 1) som SuperSpeed ​​USB.

USB-IF sa at begrepet «SuperSpeed» vil forbli begrenset til USB 3 – det vil ikke være noen nye standarder med denne etiketten i fremtiden. Så det er et gammelt begrep som allerede er i bruk for den eldre standarden. Dette kan ikke hjelpes nå, men når verden går over til USB4, vil ting bli mye enklere.

USB 3.1 Gen 1, tidligere kjent som vanlig gammel 3.0, er nå SuperSpeed ​​USB 5Gbps.

USB 3.1 Gen 2 fortsetter å bære det offisielle merkenavnet SuperSpeed ​​USB 10Gbps, og USB 3.1 Gen 2×2 er SuperSpeed ​​USB 20Gbps. Emballasjen er også lik den den er nå, så den er fortsatt litt forvirrende.

SuperSpeed ​​5 vil ha SuperSpeed-logoen med «5 Gbps» i liten skrift under, mens SuperSpeed ​​10 vil lese SuperSpeed+ med en liten skrift «10 Gbps.» SuperSpeed ​​20-emballasje vil også hete SuperSpeed+, men med «20 Gbps» under.

  Multi-Layer SSD-er: Hva er SLC, MLC, TLC, QLC og PLC?

Dette er ikke ideelt, men det er i det minste en måte å differensiere på, selv om det ikke er superopplagt. Vi foretrekker at USB-IF bare kaller disse USB 3.0 5Gbps, USB 3.0 10Gbps og USB 3.0 20Gbps. Selv å slippe «.0» og kalle dem alle USB3 ville være bedre.

Uansett, i det minste er port- og kabellogoene tydelig merket som «SS» for SuperSpeed, og inkluderer det tilsvarende båndbreddenummeret, slik de gjør nå.

Den største ulempen med den kommende USB-tilstanden vil sannsynligvis være å forstå om du trenger en standard USB Type-A-kabel eller den nyere USB Type-C. Dessverre er dette uunngåelig så lenge enhetsprodusenter fortsetter å tilby Type-A-porter for å støtte eldre maskinvare, og Type-C er fremtiden.

Til slutt! USB-navn du kan forstå

Samlet sett ser fremtiden for USB-forståelse lysere ut. Det er ingen grunn til å kalle USB4 med noe annet enn det vi dekket ovenfor, siden begreper som 4.0 eller 4.1 ikke brukes.

Et press for å gi nytt navn til de ulike versjonene av USB 3 til SuperSpeed ​​USB er sannsynligvis urealistisk. Bransjen har ikke gjort det i flere år nå. I tillegg får SuperSpeed ​​det til å høres ut som om det er raskere enn USB4, noe det ikke er. Hvis USB 2.0 fortsetter å henge rundt, vil det ikke være et stort problem fordi det alltid bare vil være USB 2.0.

Uansett hva som skjer med USB 3.1 og oppover, ser merkingen for USB4 lovende ut og lett å forstå. Dette vil være til stor hjelp for folk som kjøper en USB4-vennlig bærbar PC eller hovedkort – eller bare prøver å finne ut hvilken kabel de trenger!