Sanntids SERP-analyse og rangeringssporing

Som eier av en liten bedrift vet du sannsynligvis allerede at du (evig) trenger å forbedre SEO-spillet ditt. Men tids- og budsjettforpliktelsene kan være betydelige når du søker DIY eller tredjepartsløsninger. Gå inn i Seobase, alt-i-ett SEO-verktøyet som får deg i gang i løpet av få minutter.

Seobase lover et strømlinjeformet brukergrensesnitt, kraftig sporing, omfattende rapportering og enkel teamadministrasjon til en lav pris. Hvis du synes det hele høres for godt ut til å være sant, har vi deg. Nedenfor ser vi nærmere på Seobases tilbud, og vurderer hva det gjør bra og hvor det kommer til kort.

Hva Seobase kan gjøre for din bedrift

La oss ta en titt på Seobases elevator tonehøyde før vi setter oss inn i det skitne.

Seobase tilbyr den enkleste måten å få en helhetlig oversikt over nettstedets søkemotorytelse. Mens mange andre SEO-verktøy fokuserer på helhet på bekostning av brukervennlighet, er enkelhet nøkkelen med Seobase. Filosofien her er at du vil oppnå de største ytelsesgevinstene med et verktøy som er enkelt å bruke og tilgjengelig. Hvis sporing er komplisert og rapportering vanskelig, er det usannsynlig at du vil høste fordelene av en dyr SEO-tjeneste uten å ansette noen til å tolke alt for deg.

Det betyr ikke at Seobase er for forenklet; de streber etter å styrke din analyse og beslutningstaking med sofistikert sporing og rapportering. Deres intuitive, tilgjengelige webapp gjør at teamet ditt kan koordinere innsatsen for å overvinne konkurransen – og lar deg angi tillatelser for å administrere teamet ditt.

Det er gratis å prøve uten kredittkort nødvendig, og billig å abonnere. På papiret er Seobase sølvkulen SMB har lett etter når det gjelder nytte, brukervennlighet og rimelighet.

Seobase nøkkelfunksjoner

I kjernen av Seobases tilbud er noen få kritiske funksjoner for å kickstarte og utvide SEO-analysen din.

Rangeringssporing og søkeordadministrasjon

De to går hånd i hånd for å hjelpe deg med et øyeblikk å evaluere den organiske ytelsen til alle de kritiske søkeordene virksomheten din er avhengig av. Det er her Seobases fokus på enkelhet virkelig skinner: det er superenkelt å legge inn søkeord og søkeordsetninger du vil spore under et gitt domene takket være et strømlinjeformet visuelt grensesnitt.

Betalte brukere har fordelen av å spore flere domener (nyttig for å spore konkurrenter), men hvem som helst kan legge til eller fjerne søkeord på farten uten å forstyrre eksisterende prosesser. Dessuten kan du spore både datamaskin- og mobiltrafikk enten sammen eller separat etter behov. Seobase renser automatisk ut dupliserte søkeord for å holde rapportene rene og lett lesbare.

Sporing skjer i sanntid som standard, selv om Seobase også lar deg velge datoer i fortiden for å få innsikt i endringer over ulike tidsrammer. Det er mange viktige beregninger som vil hjelpe deg med å tolke dataene som samles inn av Seobase, men vi vil dekke dem i større dybde senere.

Etter hvert som listene dine vokser, vil du gjøre liberal bruk av fargekodede tagger. Opprett og tilordne tagger til spesifikke søkeord etter behov, og filtrer deretter listene dine for å se relevante beregninger uten å måtte sortere gjennom hundrevis eller tusenvis av elementer manuelt.

Omfattende rapportering

Begrenset til de betalte nivåene, rapportering er der gummien møter veien med Seobase og gir et stort insentiv til å oppgradere. Brukere som får administratorrettigheter vil kunne opprette en ny rapport for å spore et gitt domene (enten datamaskin eller mobil), og deretter angi frekvensen til daglig, ukentlig eller månedlig. Velg hvem du vil sende disse rapportene, og slapp av mens Seobase gjør resten.

  10 måter å tilpasse Slack-kontoen din

Dette er viktig ikke bare for å holde et øye med dine kritiske beregninger, men for å holde teammedlemmer informert på et behov for å vite-basis. Du kan til og med dele rapporter med dine egne kunder for å tjene som bevis på verdien.

Rapporter sendes ut øyeblikket etter at de er opprettet, og fornyes automatisk i henhold til den valgte tidsrammen uten ytterligere administratorinnspill. Selvfølgelig er det like enkelt å slette en rapport med et klikk på en knapp uten problemer.

Teamledelse

Med mindre du er et enkeltpersonforetak, er det avgjørende å kunne koordinere SEO-strategien din på tvers av teamet ditt. Det er tre brukerroller du kan tildele på invitasjonsbasis:

Admin – Full tilgang til alt innen Seobase, inkludert abonnementer og fakturering, samt brukeroppretting og sletting.
Manager – Fulle rettigheter med hensyn til brukeradministrasjon, dashbordtilgang og oppretting/redigering/sletting av sporinger og nøkkelord; men mangler muligheten til å opprette andre administratorkontoer eller endre abonnementsinnstillinger.
Viewer – Den ideelle tillatelsen for kunder og ansatte på lavere nivå. Tillater visning av Dashboard, sporinger og nøkkelord, men mangler muligheten til å redigere hva som helst.

Antall individuelle brukerroller du kan tildele er basert på abonnementsnivået ditt, men Seobase begrenser seg til en generøse 30 brukere som burde være tilstrekkelig for det store flertallet av SMBs SEO-behov.

Bruker Seobase

Nå som vi har en ide om Seobases evner, skal vi se på hvor enkelt det er å bruke de ulike funksjonene.

Starter

Seobases morselskap Apilayer er kjent for sin lavtrykkstilnærming til produktene deres. De tilbyr Seobase gratis for å få føttene våte, med en imponerende mengde funksjonalitet ut av esken.

Bare gå til hjemmesiden deres og klikk «Prøve seoutgangspunkt” øverst til høyre for å komme i gang. Fyll ut e-posten din, velg Gratis-nivået, og vent til innboksen din går «ding!» med e-postbekreftelsen. Når du har bekreftet kontoen din, er du inne.

Det er ingen høytrykkssalgstaktikker for å få deg til å konvertere til deres tjenester, og Apilayer spammer aldri kontoen din med kampanjer. Denne kanalen til e-postinnboksen din brukes utelukkende til kontoaktivitet, som er en forfriskende temposkifte fra de fleste selskaper som er altfor ivrige etter å plage deg med mersalg. Seobase krever ikke engang at du registrerer et kredittkort.

Oppretter din første sporing

Nå som kontoen din er opprettet, vil du lande i Seobase-dashbordet. Det vil ikke se så mye ut til å begynne med, men det vil endre seg fort nok! Øverst til høyre klikker du på «Opprett sporing» for å tvinge en popup-boks til å vises.

Spesifiser om du ønsker at denne sporingen skal overvåke mobil- eller datamaskintrafikk, og skriv deretter inn ønsket domene. Lokaliser SEO-resultatene dine basert på plassering, som du enten kan velge fra en rullegardinliste eller skrive inn manuelt. Det er bokstavelig talt tusenvis av land, stater og byer tilgjengelig fra hele verden, så du kan virkelig bli så detaljert du vil.

Neste, de gode tingene: Nøkkelord. Gratiskontoen din begrenser deg til tre søkeord eller søkeordsetninger, men den grensen blir mye mer generøs selv i det grunnleggende betalte nivået. For nå, skriv inn tre nøkkelord, trykk Enter eller Tab etter hvert. (Bare for moro skyld kan du prøve å skrive inn det samme nøkkelordet to ganger for å se hvor raskt og effektivt Seobase avviser duplikater.) Alternativt kan du importere lister med nøkkelord fra en tekstfil eller et regneark.

Når det er gjort, bekrefter du alle dataene og ser på at et praktisk sporingskort fylles ut umiddelbart på dashbordet ditt. Du vil se to faner for skrivebord og mobil, som lar deg veksle mellom datasett. Du kan også klone sporingen fra den ene til den andre ved å klikke på en knapp, men nok en gang er dette begrenset til betalte brukere.

  Hvordan fikse skinn laster ikke inn på Minecraft

Sporingskortet vil vise SEO-plasseringen, antall søkeord som spores, samt domenets synlighetsindeks. Hvis du trenger å slette dette kortet, klikker du bare på Kebab-menyen (tre prikker) til «Slett sporing».

Forstå sporingsoversikten

Etter å ha klikket på et sporingskort for domenet ditt, er den dominerende funksjonen søkeordlisten – også kalt søkeordrangeringstabellen – til venstre. Du vil se hvert søkeord du har lagt til så langt, sammen med en fargekode som indikerer hvilke tagger de er knyttet til. De resterende kolonnene er:

Rangering – Den siste plasseringen på SERP-er for et gitt søkeord.
Endring – sporer flyten av hvor langt rangeringen din har steget eller falt i datoperioden.
Gj.sn. – Søkeordets gjennomsnittlige rangering gjennom datoperioden.
Best – Angir høydepunktet for søkeordets ytelse.
Søk – Det totale søkevolumet for dette søkeordet det siste året.
EV – Seobases beregnede anslag for hvor mange besøk søkeordet ditt har oppnådd ved sin nåværende rangering for å bestemme momentum.

Administrere tagger

Under søkeordrangeringstabellen er en Administrer tagger-knapp som lett kan gå glipp av. Ved å klikke på den avsløres en sidefeltmeny, der du kan lage tagger etter navn og fargekoding, og deretter tilordne dem til de riktige søkeordene eller til og med hele søkeordlister.

Det er et kritisk organisatorisk trekk som sannsynligvis burde vært mer synlig i vår regning.

Endring av tidsrammer

Også litt iøynefallende gjemt i øverste høyre hjørne av sporingsoversiktssiden, finner du en boks som viser tidsrammen som sporingsdata vises gjennom. Ved å klikke på kalenderikonet (ingenting skjer hvis du klikker på selve datoen) får du opp en kalender, sammen med alternativer for I dag, Siste 7 dager, Siste 30 dager, Siste 90 dager og Hele loggen. Hvis du velger en av disse, endres dataene som presenteres, slik at du kan sammenligne søkeordresultater over tid.

På hver side av datovelgeren vil du se sporingsposisjonen din til venstre (som ikke kan endres, du må opprette en ny sporing hvis du vil se resultater fra andre steder i verden), også som en Legg til nøkkelord-knapp. Du vil ha de samme alternativene tilgjengelig for å legge til søkeord som da du opprettet sporingen.

Visualisere sporingsdata

Nedenfor er det flere bokser som visualiserer resultatene for søkeordsporing. Den første er synlighetsindeksen, scoret fra 0-100 med en poengsum på 100, noe som indikerer at nøkkelordene i sporingen din opptar den første posisjonen i SERP-er. Andre visualiseringer inkluderer de nevnte estimerte besøkene og søkeordposisjonsflyten. Til slutt vil du se søkeordposisjonsfordeling, som lar deg se søkeordvinnere og -tapere på et øyeblikk.

Når du velger flere elementer fra søkeordrangeringstabellen, endres disse boksene for å vise gjennomsnittsberegningene for alle valgte søkeord. I tillegg vil en boble med gjennomsnittlig rangering vises nederst på listen til venstre for Administrer tagger-knappen, og viser – du gjettet det – den gjennomsnittlige rangeringen av søkeordvalget.

Analyse av individuelle søkeord

Her er en annen intuitiv-når-du-vet-det-det-er-funksjon: Individuelle søkeordvisualiseringer. Ved å klikke på et enkelt element i søkeordrangeringstabellen endres boksene til høyre for å vise relevant informasjon:

Posisjonshistorikk – Avhengig av tidsrammen som er valgt, viser denne boksen bevegelsen opp eller ned for søkeordets plassering i SERP-er.
Rangering av nettadresser – Absolutt gull for en SEO; viser hvilke nettadresser som bidrar til domenets søkeordytelse, slik at du kan finne ut hva slags innhold som genererer resultater, og deretter replikere det.
Søkevolumhistorikk – Tilbyr kontekst for de andre beregningene dine ved å vise volumet av søk for et gitt søkeord.

Seobase-priser

På hvert nivå, Seobase abonnementer tilby rikelig med funksjonalitet for de tiltenkte brukerne. Når det er sagt, er det noen betydelige forskjeller i nivåer, så følg nøye med slik at du nøyaktig kan måle hvilke som vil dekke dine behov.

Før du fortsetter, husk at betalinger kan gjøres månedlig til nominell rente, eller årlig med 20 % rabatt. Du kan oppgradere, nedgradere eller kansellere når som helst i kontoinnstillingene øverst til høyre på dashbordet.

  Hva skjer med smarthjemmet ditt når strømmen går?

Vi har allerede stort sett dekket denne, men for å oppsummere:

Gratis-nivået tilbyr full sporing for opptil tre søkeord, selv om dette er begrenset til ett enkelt domene under en enkelt sporing. (Dessverre betyr dette at du må velge å spore enten stasjonær eller mobil, siden de krever separate sporinger.) Du er også begrenset til en enkelt bruker, og brukeradministrasjon er derfor ikke åpen for deg. Rapporter-funksjonen er på samme måte fraværende.

På plussiden er det ikke nødvendig med kredittkort for å ha en gratis Seobase-konto. Mens kundeservice er noe begrenset, vil de fortsatt svare på e-postene dine; du har også deres enestående Hjelpesenter kunnskapsbase å velge gjennom som skal svare på de fleste spørsmål du måtte ha.

Grunnleggende – $7/måned ($6 hvis betalt årlig)

Hvis Free-laget viser deg døren, inviterer Basic-laget deg til å gå videre. En beskjeden investering gir deg sporing for 50 søkeord, 5 domener og tilgang til enhetsspesifikk sporing av mobil og datamaskin. I tillegg og kritisk låser du opp rapporter på dette nivået og får også plass til et ekstra teammedlem. Dette er et utmerket valg for en nybegynner eller mor og pop med begrenset antall ansatte. Grunnlaget er også der tagadministrasjon blir en mer fremtredende funksjon ettersom søkeordrangeringslisten din begynner å fylles opp.

Premium – $27/måned ($22 hvis betalt årlig)

Mye samme pris som Basic-nivået, men betydelig mer av det. Utvid sporingen til 50 nettsteder og 500 søkeord, slik at du kan holde et godt øye med både domenene dine og konkurrentene dine. Tag Management og rapporter beholder samme funksjonalitet, men er langt mer nyttige ettersom de kranglet om større datasett. Og etter hvert som virksomheten din vokser, lar Seobase deg opprette opptil 5 brukerkontoer for å få plass. Premium-støtte er nå tilgjengelig, noe som betyr at serviceagenter i verdensklasse vil gjøre billettene dine til en prioritet å løse via det mest hensiktsmessige mediet.

Fakturert som «best verdi» abonnementsnivået, er dette sannsynligvis det beste stedet for SMB-budsjetter og -behov.

Profesjonell – $97/måned ($78 hvis betalt årlig)

Seobase viser sin forpliktelse til å støtte virksomhetens vekst med Professional-laget. Nå har du plass til å spore 300 domener og 3000 søkeord. Dessuten kan du ta imot seriøse SEO-ansatte med opptil 30 brukerkontoer tilgjengelig.

Normalt tilbyr Apilayer et ubegrenset nivå med produktene sine, men dette er fraværende fra Seobase. Vi mistenker imidlertid at de vil være villige til å motta tilpassede abonnementsforespørsler for virkelig enorme sporingskrav på bedriftsnivå.

Seobase-anmeldelse – dom

Enkelhet er nøkkelen til Seobasesitt tilbud, og det vises. Registreringen er enkel og prisgjennomsiktig, og de har gjort en god jobb med å visualisere dataene du trenger for å få et bein på SEO-spillet ditt.

For vår smak er brukergrensesnittet kanskje altfor strømlinjeformet til det er ugjennomsiktig for absolutt nybegynnere. Etter å ha brukt bare litt tid i grensesnittet og sjekket hjelpesenteret, vil du imidlertid finne Seobase sømløs å bruke og faktisk ganske intuitiv. Den er rask, responsiv, ren og minimalistisk – forgrunnen den mest relevante informasjonen med nesten null visuell støy for å distrahere eller desorientere.

Selv om det kanskje finnes mer robuste SEO-verktøy der ute, fyller de stort sett en annen nisje. Seobase er det vi vil anbefale for en SMB som ikke har tid til å rote med avanserte innstillinger, og som bare ønsker å bli skitten med søkeorddataene sine uten at det er nødvendig å holde i hånden. Dessuten er Seobase et av de rimeligste tilbudene på markedet – selv på det profesjonelle nivået.

Seobase skiller seg ut med sitt merkesystem, som blir uvurderlig når du skalerer SEO-innsatsen din. Vi fant rapportene rene, og gir oversikt med tallene med lite annet som trengs for å utføre handlingsrettede analyser.

Gjennom testfasen vår for å skrive denne anmeldelsen, har vi aldri vært borti et eneste tilfelle av nedetid, og grensesnittet forble som regel raskt og forsinkelsesfritt. Selv om dette ikke er en empirisk analyse av nettstedets ytelse, kan vi trygt anbefale Seobase til alle som har 24/7 oppetid et must.

Konklusjon

Totalt sett vil du bli hardt presset for å finne større verdi for pengene i et SEO-verktøy. Seobase er alt-i-ett-søkeordsporingsløsningen du faktisk vil bruke, med god brukervennlighet for nybegynnere og robust funksjonalitet for veteranen SEO.

Har anmeldelsen vår vekket din interesse for Seobase? Har du noen anbefalinger for andre SEO-verktøy du vil ha gjennomgått? Lyd av i en kommentar nedenfor!