Seks vanlige smarthus-feil nybegynnere gjør

Smarthomes blir mer vanlig for hvert år som går, og smarte enheter er endelig tilgjengelige nok for den gjennomsnittlige personen. Men å lage smarthjemmet ditt er ikke noe du bør gå inn i uten å planlegge. Uten omtanke kan du gjøre noen vanlige feil.

Dårlig navngitte og grupperte enheter

Her har jeg navngitt hvert lys i henhold til dens plassering i rommet.

Å få din første smarte lyspære er spennende. Hele prosessen virker så enkel: bare skru inn pæren og par den med en app. For mer bekvemmelighet kan du til og med ha en smart høyttaler for å styre lyset med stemmen. Om ikke lenge har du flere lyspærer fordi den første fungerte så bra.

Det er der bekvemmeligheten går ut av vinduet. Hvis du finner deg selv frustrert fordi du ikke kan huske hva du skal si for å kontrollere et bestemt lys i et bestemt rom, går du glipp av noen viktige oppsettstrinn.

Med mindre du velger nøye, kan navn på smarthjemenheter være vanskelig å huske. Enten du gikk med «Grønn pære» eller «Lys 1» gjør du ting vanskelig for deg selv. Du bør velge navn som beskriver hvor pæren er, for eksempel «lampe» eller «vinduslys». Hold deg unna nummereringslys med mindre du planlegger å gruppere dem som ett lys – for eksempel hvis du har fire pærer i en gulvlampe.

Når vi snakker om gruppering, bør du gruppere smartlysene dine etter rom. Hvis du har en talehøyttaler i samme rom og gruppe, trenger du ikke huske hva du skal si. Du kan bare si «slå av lyset». Men hva med rom uten smarthøyttalere?

For få smarte høyttalere

Du kan bli fristet til å holde deg til én smarthøyttaler for stemmekontroll. Til å begynne med er det ingen dårlig idé. Men de beste talekommandoene er enkle og enkle å huske.

  Slik ser du nye e-poster på toppen av Gmail-samtaletråder

Med riktig grupperte lys og smarthøyttalere kan du si «slå av lysene», noe som er lett å huske. Men for at det skal fungere, trenger du en smart høyttaler i samme rom som smartlysene dine. Hvis du bare har én smarthøyttaler i stuen, vil ikke den kommandoen fungere på kjøkkenet.

Vi anbefaler å kjøpe flere Ekko prikker eller Google Home Minis og sprinkle dem i hele hjemmet ditt, spesielt rommene med smarte lys og smarte plugger. Det gjør stemmestyring enkel.

For mange typer smarte høyttalere

Med en Homepod har jeg hele settet!

Selv om vi anbefaler å laste opp smarthøyttalere, ikke gjør den feilen å ha for mange typer smarthøyttalere. Google, Amazon, eple, og til og med Microsoft har alle smarte høyttalere du kan sette i hjemmet ditt. Hver har sine styrker og svakheter (Microsofts Invoke er for det meste svakheter), og du bør nøye vurdere hvilke du skal ha i hjemmet ditt (hvis noen).

Når du velger en smart høyttaler, bør du holde deg til det merket. Hvis stuen din har et Google Home, kjøkkenet ditt et Amazon Echo og soverommet ditt en Homepod, kommer du til å forvirre deg selv raskt. Hver av dem krever et annet vekkeord, og det siste du vil er å rope «Hey Google» når du mente «Hey Siri».

I tillegg forsterker du arbeidet ditt ved å legge til forskjellige smarthøyttalere. Du gjør livet ditt mer komplekst, og du må legge til alle smarte gadgets i den nye høyttalerappen, lære kommandoene og håndtere planlegging og rutiner i flere forskjellige apper.

Velg en stemmeassistent og hold deg til den. Hvis du ombestemmer deg og bestemmer deg for at du burde ha gått med Google eller Alexa, vil du bytte helt fra den ene til den andre – selv om du bytter trinnvis for å starte. Ikke resign deg med å bo permanent med forskjellige stemmeassistenter i forskjellige rom.

Regner ikke med lysbrytere

Hvis du ikke bruker smarte brytere, går du glipp av noe.

Hvis du har smarte pærer i hele hjemmet, har du sannsynligvis innsett at lysbrytere er et problem. I det øyeblikket noen vrir på en lysbryter som kontrollerer smartpæren din, mister du all intelligensen. Du kan ikke slå pæren på igjen med stemme eller app; du må slå på bryteren igjen.

  Hvordan slå på tofaktorautentisering i Slack

Å bryte lysbrytervanen er vanskelig, spesielt når flere mennesker bor i samme hjem. Å håndtere dette problemet er nødvendig for å få mest mulig ut av smartlysene dine, og du har flere alternativer.

I stedet for smarte pærer kan du bruke smarte brytere, som erstatter standard lysbryter. Smarte brytere ligner padlebrytere, men i stedet for å låse i en opp eller ned posisjon; de tilbakestilles til nøytral. Elektronikken som er innebygd i bryteren, bestemmer om elektrisitet går gjennom (og dermed slår lyset av og på).

Uansett hvordan du slår på lyset – med stemme, app eller lysbryter – forblir alt synkronisert. Det er imidlertid noen få ulemper. Du må koble bryteren inn, og de fleste smarte brytere krever en nøytral ledning i bryterboksen som ikke alle hjem har. Og du mister fargealternativene som følger med smarte pærer.

Hvis du vil ha smarte pærefarger, eller du ikke kan eller vil erstatte lysbryterne, så er målet ditt å forhindre bruk av den dumme bryteren. Hvis du har Philips Hue smarte pærer, tilbyr Lutron Aurora Switch. I stedet for å koble inn en ny bryter, glir Aurora over den eksisterende bryteren. Den fungerer da som en dimmerbryter.

Hvis du ikke har Philips Hue, kan du vurdere å dekke til den dumme bryteren for å hindre at noen bruker den. Hvis smartpærene dine har en fjernkontroll, bør du vurdere å montere den ved siden av de dumme bryterne.

Mange merker av enheter med mange forskjellige apper

Jeg har 17 smarthome-apper installert, noe som uten tvil er for mange.

Smarthome gadgets er alle raseri. Det ser ut til at det dukker opp en ny produsent hver dag med sitt syn på de nyeste smarte widgetene. Hvis du ikke er forsiktig, har du det om ikke lenge Wyze pærer, Kasa Wi-Fi-plugger an Ecobee termostatog en Google Home.

Hver av disse enhetene kommer med en tilpasset app, og plutselig vil du finne deg selv å hoppe mellom apper og prøve å huske hvilken app du skal bruke når.

  Slik tilpasser du leseruten i Outlook

For å redusere det problemet, bruk samme merke på tvers av enheter så ofte som mulig. Hvis produsenten av smartpæren din også lager smarte plugger, prøv å bruke disse. Hvis du er fornøyd med pærene dine, er sjansen stor for at du også vil være fornøyd med pluggene laget av samme produsent.

Når alt mislykkes, bruk én app til å kontrollere dem alle. Det vil sannsynligvis være stemmeassistent-appen din – Alexa eller Google Assistant. Hvis du har en smart hub som SmartThings eller Hubitat, kan du bruke appen for kontroll.

Du vil fortsatt installere de andre appene, selvfølgelig. Men for det meste kan du skjule disse appene etter at du er ferdig med installasjonen og sammenkoblingsprosessen.

Tror du trenger mye maskinvare

Du kan kjøpe massevis av enheter på dag én, men du bør ikke.

Noen ganger starter problemet før du kjøper den aller første smarthome-dingsen. Hvis du holdt på med et smarthjem fordi det hørtes for dyrt ut, eller du gruer deg til ideen om å bytte ut hver eneste pære, bryter og apparat i huset, kan du slutte å bekymre deg.

Du trenger ikke bytte ut alt på en gang. Selv om du kunne, burde du ikke. Å kjøpe så mange enheter og prøve å få dem satt opp akkurat slik at hele familien kan bruke ville være overveldende.

Begynn i stedet i det små med bare noen få enheter. Noen få smarte pærer, en smart plugg og en videoringeklokke er mer enn nok for et startsmarthjem. Å komme i gang kan være billigere enn du kanskje tror.

Vurder å velge bare et enkeltrom for å starte. Et smart soverom eller smart kjøkken er gode steder å begynne og vil gi deg ideer til hvordan du kan utvide til andre deler av hjemmet.

Smarte hjem trenger ikke være kompliserte, og de burde ikke være frustrerende. Hvis du ikke er fornøyd med hvordan smarthjemmet ditt fungerer for deg, ta et skritt tilbake og undersøk hvorfor det ikke fungerer bra. Løsningen kan være enklere enn du tror, ​​og med noen få endringer kan du få et smarthjem som er mye enklere og mer praktisk å bruke.