Skjuler miniverktøylinjen i Office 2013

Microsoft fikk mye varme med Windows 8 og lojale Windows-brukere var skuffet over selskapets forsøk på innovasjon siden det endte opp med å ofre to av de mest ikoniske funksjonene til operativsystemet, men Microsoft og dets produkter er ikke alle et resultat av prøving og feiling . Ta en titt på Office 2013 og du kan se at selskapet får mange ting rett på én gang. Office-produktivitetspakken har alt du trenger for å lage et solid og velformatert dokument, regneark eller presentasjon. Dessuten har den mange autofyll-alternativer og nyttige popup-vinduer for å gjøre formatering og komponering av et dokument eller en presentasjon enklere. Når det er sagt, er en av de største irritasjonene Mini Toolbar som dukker opp i alle kontorapper når du velger tekst. For noen kan dette være nyttig, men det vises over teksten, og det er ingen enkel måte å avvise den på. Du kan imidlertid deaktivere det hvis det irriterer deg. Dette er hvordan.

  De beste Google Sheets-tilleggene

Verktøylinjen vises i Excel, PowerPoint, Word, Outlook og til og med i Publisher. I Excel, hvis du klikker på teksten inne i cellen og velger den, vises linjen. I alle andre apper vil valg av tekst (og ikke selve tekstbeholderen) vise denne miniverktøylinjen.

Heldigvis har Microsoft lagt til en enkel løsning for å deaktivere den. Klikk på Fil-menyelementet øverst til venstre. Brukere på en eldre versjon av MS Office må kanskje klikke på Office-knappen på samme sted. I Fil-menyen vil du se en lang liste med undermenyer til venstre, velg Alternativer.

Et nytt vindu åpnes med alternativer for å tilpasse Word. I kategorien Generelt, under Alternativer for brukergrensesnitt, vil du se alternativet «Vis minibomlinje ved valg» aktivert som standard. Fjern merket for dette, klikk OK nederst og verktøylinjen vises ikke lenger når du velger tekst. Den samme metoden fungerer på tvers av alle Office 2013-apper, og vil sannsynligvis også fungere på eldre versjoner av Office. Du trenger ikke å starte Office-appen på nytt for at endringen skal tre i kraft.

  Hva er maskinvaredrivere, og hvorfor forårsaker de så mange problemer?

Er det noe med Office 2013-apper som irriterer deg? Gi oss beskjed, så kan vi legge ut en løsning på det.