Slik angir du en utløpsdato for passord i Windows 10

For å opprettholde cybersikkerheten din, er det en god idé å endre datamaskinens passord av og til. Windows 10 gjør dette enklere fordi du kan angi en utløpsdato for passord.

Trinnene for å gjøre dette varierer, avhengig av om du bruker en lokal eller Microsoft-konto for å logge på Windows-PCen din, så vi skal se på prosessen for begge.

Angi en utløpsdato for passord for Microsoft-kontoen din

På Windows 10 har du kanskje lagt merke til at Microsoft vil at du skal bruke en koblet Microsoft-konto for å logge på i stedet for en lokal konto.

Du kan angi en utløpsdato for passord for Microsoft-kontoen din online. Du vil da bli bedt om å tilbakestille passordet hver 72. dag. Du må angi et nytt passord før du kan aktivere (eller deaktivere) denne innstillingen.

  Hvordan ta opp en skjerm i Windows 10

For å gjøre det, gå til Microsoft-kontosikkerhetsområde og logg på. I «Endre passord»-delen øverst klikker du på «Endre».

Klikk

Du blir bedt om å oppgi ditt eksisterende passord, så vel som et nytt (du kan ikke gjenbruke det eksisterende, så skriv inn et nytt, sikkert passord i stedet).

Fordi du vil angi en utløpsdato for passord, klikker du på boksen ved siden av «Få meg til å endre passordet mitt hver 72. dag» for å aktivere denne funksjonen.

Klikk «Lagre» for å bruke ditt nye passord og utløpsdato.

Skriv inn ditt nåværende passord, skriv inn et nytt passord, klikk i avmerkingsboksen ved siden av

Hvis endringen var vellykket, blir du omdirigert tilbake til Microsoft-kontosikkerhetssiden. Logg inn og ut av Windows for å bruke ditt nye passord.

Passordet for Microsoft-kontoen din utløper etter 72 dager, og du vil bli bedt om å endre det etter neste pålogging.

Angi en passordutløpsdato for din lokale konto

Hvis du bruker en lokal konto på PC-en i stedet for en Microsoft-konto, kan du fortsatt angi en utløpsdato for passordet ditt.

Aktiver utløp av passord

Først må du deaktivere en innstilling som forhindrer at passordet ditt noen gang utløper.

  Hvordan fikse Adobe-programvare er ikke ekte på Windows 10

For å gjøre dette, trykk på Windows+R-tastene for å åpne startboksen «Kjør». Skriv netplwiz , og klikk deretter «OK» for å åpne brukerkontoinnstillingene.

Type

I «Avansert»-fanen klikker du på «Avansert» for å åpne verktøyet «Avansert brukeradministrasjon».

Klikk

Klikk her «Brukere» i menyen til venstre, og høyreklikk deretter på brukerkontoen din. Klikk «Egenskaper» for å angi de avanserte brukerinnstillingene for din lokale brukerkonto.

Klikk

I «Egenskaper»-menyen, fjern merket for «Passord utløper aldri», og klikk deretter «OK.»

Fjern merket for

Angi maksimal passordalder via Local Group Policy Editor

Du må nå angi maksimal passordalder for passordet ditt. I motsetning til en Microsoft-konto, kan du angi at passordet for den lokale kontoen din skal utløpe når som helst.

Standard på Windows 10 er 42 dager. Hvis du vil la den være i denne lengden, kan du fortsette å bruke PC-en som normalt. Når det er på tide å tilbakestille passordet ditt, blir du bedt om å endre det.

Hvis maskinen din kjører Windows 10 Pro, Education eller Enterprise, trykker du på Windows+R for å åpne startboksen «Kjør». Her, skriv gpedit.msc, og klikk deretter «OK» for å åpne redigeringsprogrammet for lokal gruppepolicy.

  Vis mappestørrelse i byte, kilobyte, megabyte og gigabyte [Windows]

(Hvis datamaskinen din kjører Windows 10 Home, følg instruksjonene i neste avsnitt i stedet.)

Type

I menyen til venstre, naviger til Datamaskinkonfigurasjon>Windows-innstillinger>Sikkerhetsinnstillinger>Kontopolicyer>Passordpolicy, og dobbeltklikk på «Maksimal passordalder.»

Dobbeltklikk

Endre verdien fra «42» til ønsket lengde på dager, og klikk deretter «OK» for å lagre innstillingen.

Angi maksimal passordalder, og klikk deretter

Utløpsdatoen for lokale kontoer på din PC er nå satt til ønsket lengde. Etter at denne perioden har gått, vil Windows be deg om å tilbakestille passordet.

Angi maksimal passordalder via Windows PowerShell

Hvis datamaskinen din kjører Windows 10 Home, må du bruke PowerShell eller ledeteksten for å angi maksimal passordalder. Du kan også bruke dette som et alternativ til Local Group Policy Editor-prosessen på Windows 10 Pro, Enterprise og Education.

For å komme i gang, høyreklikk Start-menyen, og klikk deretter «Windows PowerShell (Admin)» eller «Ledetekst (Admin)», avhengig av din versjon av Windows.

Klikk

I PowerShell-vinduet skriver du netkontoer for å finne den eksisterende maksimale passordalderen for kontoene dine.

Hvis du vil endre tallet fra standard 42 dager, skriv inn nettokontoer /maxpwage:00 og erstatt «00» med lengden (i dager) du vil bruke.

Den maksimale passordalderen du velger, gjelder for alle lokale kontoer på PC-en din.