Slik åpner du applisten på Windows 11

Microsoft er ikke ferdig med å eksperimentere med Start-menyen. Start-menyen i Windows 8 var intet mindre enn en katastrofe og ble en av de verste kritikkene av operativsystemet. Microsoft måtte til slutt «fikse» det, men Windows 11 har en ny startmeny som er forskjellig fra startmenyen i Windows 10, Windows 8 og Windows 7. For brukere vil det være en læringskurve, og muligens noe raseri.

Appliste på Windows 11

Startmenyen på Windows 11 er imidlertid annerledes, men den har fortsatt en appliste, dvs. en liste over hver enkelt app som er installert på systemet. Brukere kan klikke og app for å åpne den. Trikset er å finne ut hvordan du får tilgang til applisten.

  Slik endrer du navnet ditt på påloggingsskjermen til Windows 10

Åpne appliste på Windows 11

Applisten er enkel å få tilgang til, men ikke like lett å finne fordi det nye Start-menyvinduet 11 fortsatt viser festede apper (fliser er ikke lenger en ting).

Klikk på Start- eller Windows-knappen på oppgavelinjen for å åpne Start-menyen.
Klikk på Alle apper øverst til høyre.
Du vil se applisten. Bla gjennom den og velg en app du vil åpne.

Appliste hurtigoppringing

Startmenyen på Windows 11 er annerledes, men den har fortsatt funksjoner fra Windows 10 Start-menyen. Kortnummeret har overført. Hvis du klikker på en bokstav i applisten, f.eks. A, kommer du til hurtigoppringingen. Klikk på en annen bokstav, f.eks. F, og du hopper til delen med apper som starter med bokstaven F. Det gjør surfingen betydelig enklere.

  Hvordan kjøre PowerShell-kommandoer på et eksternt Windows 10-system

Få Windows 10 Start-menyen i Windows 11

Det er et registerhack som var i stand til å gjenopprette Windows 10-startmenyen i Windows 11. Mens det fungerte på den tiden, har det blitt blokkert av Microsoft. Dette er ikke uventet, og du vil sannsynligvis se dette skje med mange andre registerrelaterte justeringer som vil bli oppdaget mens Windows 11 er i beta.

Når Windows 11 blir gjort tilgjengelig for publikum, vil det fungere veldig annerledes enn hvordan det gjør nå under forhåndsvisningsfasen.

Konklusjon

Startmenyen i Windows 11 er delt inn i seksjoner med festede apper som vises øverst i en rullbar. Denne delen er rullbar, noe som betyr at å feste en app til Start-menyen kommer til å miste verktøyet noe. Når du har en app for mange festet til Start-menyen, vil de vises på neste «side» og brukere må bla for å åpne dem. Mapper eller appgrupper er også fjernet. La oss håpe søkefeltet fungerer godt nok til å konkurrere med Spotlight på macOS. Hvis den gjør det, kan du finne deg selv å bruke den til å åpne apper.

  Slik fikser du DNS_PROBE_FINISHED_NO_INTERNET-feil på Windows 10