Slik beskytter du enhetene dine under ekstrem varme

På en brennende varm dag er det viktig å holde seg kjølig. Men hva med teknologien din? PC-en eller den bærbare datamaskinen kan ikke sluke i seg en god kald drink, og i mange tilfeller sitter du fast ved å bruke datamaskinen på et bestemt sted i hjemmet ditt.

Ekstrem varme tar en toll på maskinvaren din, og det er viktig å ta skritt for å holde enhetene dine kjølige.

Effektene av ekstrem varme på elektroniske enheter

Når elektroniske komponenter som kondensatorer, dioder, motorer og batterier brukes i telefoner, bærbare datamaskiner, projektorer og andre enheter, har de en tendens til å generere varme. Dette skyldes ting som overføring av strøm, friksjon fra bevegelige deler, kjemiske reaksjoner og konverteringer fra forskjellige energiformer.

Siden varmegenerering er uunngåelig, er de fleste elektroniske enheter avhengige av varmeavledning, vifter, kjøleribber og andre kjølemekanismer for å fungere trygt og effektivt. Men når temperaturen er for varm, kan det hende at disse mekanismene ikke er nok til å forhindre at gadgetene dine overopphetes.

  Slik fremhever du tekst i PowerPoint-presentasjonen din

Bildekreditt: raspberrypi.com

For eksempel, Huawei funnet at bruk av datamaskinen eller telefonen i varme omgivelser vil gjøre varmespredningen mindre effektiv. Dette betyr at det vil være vanskelig for enheten din å spre den genererte varmen; i stedet kan varmen bygge seg opp og skade enheten din over tid.

Sannsynligheten for at enheten eller dens komponenter vil degraderes, tregere, overopphetes, brenne eller svikte øker med temperaturen.

Selvfølgelig kan du kanskje ikke unngå ekstrem varme helt, spesielt hvis du bor i varmere strøk eller det er sommer der du er. Likevel er det ting du kan gjøre for å beskytte enhetene dine mot effekten av ekstrem varme.

1. Hold enhetene borte fra varmekilder

Selv om dette virker ganske åpenbart, er det fremste tiltaket å holde dingsene unna kilder til ekstrem varme. De fleste elektronikk fungerer best rundt romtemperatur.

Unngå å bruke enhetene dine ute i direkte sollys eller ved siden av ovner og peiser. Flytt arbeidsområdet ditt hvis det er i nærheten av et vindu, og solen er direkte på gadgetene dine. Hvis du trenger å bruke telefonen, Wi-Fi-ruteren, datamaskinen eller enheten utendørs, kan du prøve å gjøre det under en skygge.

  Statistikk og trender for sosiale medier i 2023

Prøv å ikke bruke enhetene dine i rushtiden når været er varmest. Ikke la enhetene ligge i bilen, selv om de er slått av, da temperaturen kan stige til farlige nivåer.

2. Riktig ventilasjon

De fleste enheter tåler høye temperaturer hvis de er godt ventilert. Plasser stasjonære enheter som rutere, PC-er og spillkonsoller i godt ventilerte områder – ikke bak møbler eller trange steder.

Unngå å plassere enhetene på puter, tepper og andre myke overflater som kan hindre luftstrømmen. Bruk i stedet et stativ eller kjølepute for den bærbare datamaskinen eller nettbrettet. Hvis du bruker et beskyttelsesdeksel, sørg for at det lar enheten din puste.

Se regelmessig etter og fjern støvansamlinger i enhetene dine. Overflødig støv eller lo som sitter fast i datamaskinens ventiler kan hindre viftene og øke risikoen for overoppheting.

3. Bruk beskyttelsesvesker av høy kvalitet

Å bruke et beskyttende etui laget av lær, plast eller skum på enheten din vil være som å ha på seg ekstra lag med klær. Bruker du ekstra lag med tykke klær når været er stekende varmt?

Hvis du må bruke en beskyttelsesveske, sørg for at den er laget av varmebestandige materialer som gummi, metall eller silikon. Velg kofferter som har tilstrekkelige ventiler slik at varmen kan forsvinne.

  9 beste verktøy for å identifisere spørsmål "Folk spør også" på Google

4. Slå av enhetene når de ikke er i bruk

Hvis du ikke bruker enheten, slå dem av. Dette er fordi bakgrunnsprosesser kan føre til at enhetene dine varmes opp.

Selv om du ikke kan slå dem av, kan du sette dem i hvile- eller flymodus – hva som helst for å redusere varmeutvikling og strømforbruk. Det er best å spare strøm fordi lading i varme omgivelser kan øke overoppheting og skade. Noen enheter har til og med innebygde funksjoner som begrenser ladestrøm og hastighet når temperaturen er høy.

Alternativt kan du deaktivere bakgrunnsprosesser eller unødvendige apper og funksjoner.

5. Overvåk temperaturen på enhetene dine

Hvis du er i et varmt miljø, gjør det til en vane å sjekke enhetene dine for tegn på overoppheting, som overdreven varme eller merkelige brennende lukter. Alternativt kan du bruke en temperaturovervåkingsapplikasjon eller enhetens innebygde overvåkingsprogramvare for å sjekke sikkerheten til dine elektroniske komponenter.

Hvis enheten din blir varm, slutte å bruke den eller slå den av og la den avkjøles. Du kan også bruke kjøleapper og tilbehør for å hjelpe enheten din avkjøles.

Hold enhetene dine kjølige

Ekstrem varme kan skade enhetene dine og påvirke deres funksjonalitet og holdbarhet. Ved å følge disse tipsene kan du holde enhetene dine kjølige og beskytte dem mot overoppheting.