Slik bruker du ChatGPT med Google Colab

ChatGPT er en stor språkmodell utviklet av OpenAI.

Som utvikler gjør ChatGPT deg mer produktiv ettersom den er i stand til å generere kode, feilsøke og svare på spørsmål. Med ChatGPT kan du skrive kode raskere, raskt generere tester, finne og fikse feil og til og med forklare hva skrevet kode kan gjøre.

Å integrere ChatGPT med Google Colab vil hjelpe deg å høste alle fordelene ovenfor i Google Colab-miljøet. Dette innlegget beskriver hvordan du kommer i gang med ChatGPT med Google Colab.

Fordeler med å integrere ChatGPT med Google Colab

✅ Du kan bruke både ChatGPT og Google Colab samtidig uten å måtte bytte mellom forskjellige faner.

✅ Det er gratis å bruke, i hvert fall i skrivende stund.

✅ Du feilsøker, refaktorerer og genererer kode raskere.

✅ Det kan forklare kode skrevet i en notatbok hvis det er noe du ikke forstår.

✅ Den kan legge til kommentarer til koden din for å gjøre den mer beskrivende.

  Slik fjerner du zoomprofilbilde

Hvordan integrere ChatGPT med Google Colab

For å integrere ChatGPT med Google Colab bruker du en utvidelse kalt ChatGPT for Google Colab. Den er tilgjengelig for de fleste populære nettlesere. Jeg bruker Google Chrome, slik at jeg installerer det fra Chrome-nettbutikken.

Du kan også installere det fra Mozilla Nettmarked. Utvidelsen er gratis og åpen kildekode. Koden er tilgjengelig på GitHub.

Slik bruker du ChatGPT i Google Colab

Etter at du har installert ChatGPT med Google Colab fra din relevante nettbutikk eller utvidelsesmarkedsplass, åpner du en Google Colab Notebook.

For å bruke utvidelsen, hold markøren over cellen, og en ChatGPT-knapp vil vises øverst i midten av cellen.

Når du trykker på knappen, åpnes dette grensesnittet nederst i cellen.

Ved å bruke dette grensesnittet kan du velge en oppgave du vil at ChatGPT skal utføre. Oppgaver du kan velge inkluderer Refactoring Code, Explaining Code og Summarizing Code. Hvis du velger en oppgave, genereres en melding om å fortelle ChatGPT hva du skal gjøre. For eksempel, hvis jeg velger alternativet for å refaktorere kode, kan du se teksten i ledetekstboksen endret.

Du kan redigere forespørselen hvis du vil eller skrive inn en ny helt. Når forespørselen er klar, trykker du på Send-knappen for å sende den til ChatGPT.

  Slik sikkerhetskopierer du Kindle-høydepunkter og -notater

Ved siden av Send-knappen er det en avmerkingsboks for å inkludere koden. Når denne avmerkingsboksen er merket, vil koden i cellen bli sendt sammen med ledeteksten.

Flott! ChatGPT fungerer nå innebygd i Google Colab uten å flytte mellom forskjellige faner.

Gotchas/Caveats

Fra dette kan du se ChatGPT kapslet inn koden i en funksjon og kalt funksjonen. Den forklarte til og med hva den gjorde. Dette er flott, men hvis du ser nøye på beskrivelsen av endringer som er gjort, vil du legge merke til to problemer:

 • Den omdøpte variablene til mer beskrivende navn (punkt 2). Det gjorde det ikke. Den bruker fortsatt a og b som variabelnavn.
 • ChatGPT sier også at den la til kommentarer til koden (punkt 4), noe den ikke gjorde.
 • Dette er noen av de nåværende ulempene med ChatGPT. Det vil si at det ikke alltid er riktig. Den gjør feil, hallusinerer eller produserer feilkode ved å bruke funksjoner som ikke eksisterer.

  Det er viktig å dobbeltsjekke og bekrefte at koden som genereres er riktig i stedet for å bare blindt kopiere og lime inn kode fra ChatGPT.

    6 beste måter å lade den bærbare datamaskinen uten lader

  Potensielle brukstilfeller

  Til tross for disse forbeholdene, hvis du sørger for å gå gjennom koden generert av ChatGPT og ta forklaringene med en klype salt, vil du finne at det vil gjøre deg til en mer produktiv utvikler. For meg er dette hvordan jeg finner ChatGPT mest nyttig:

  ❇️ Refaktoreringskode – Skriv om kode du allerede har skrevet på en mer kortfattet, lesbar og forståelig måte.

  ❇️ Generer testcases – Å skrive tester er kjedelig, men de er så viktige. Med ChatGPT kan du tilby en funksjon, og den vil generere testtilfeller for funksjonen basert på koden du skrev.

  ❇️ Få forklaringer på kode – Noen ganger vil en annen utvikler skrive kryptisk kode som du ikke kan forstå. ChatGPT vil hjelpe med å forklare hva koden gjør. Du kan til og med stille spørsmål om rammeverk og biblioteker, slik at du sparer en tur til Google og Stack Overflow.

  Siste ord

  ChatGPT er en enorm produktivitetsforsterker for utviklere, og å bruke den effektivt med Google Colab er nyttig for programmerere. Det kan også være lurt å lese om hvordan du bruker ChatGPT med Siri.