Slik bruker du funksjonen for deling av Google Meet

Google Meet kan brukes gratis eller med et betalt abonnement. Brukere med et betalt abonnement har en tendens til å få et bedre produkttilbud som inkluderer innfødt opptak for møter, grupperom og lengre møter. En funksjon som er universelt tilgjengelig for alle Google Meet-brukere er skjermdeling.

Google Meet-skjermdeling

Google Meet har en innebygd skjermdelingsfunksjon. Alle kan bruke den, dvs. de med en gratis Google Meet-konto kan bruke den til å dele skjermen sin. Funksjonen er tilgjengelig for stasjonære brukere via en moderne nettleser, og den er tilgjengelig for mobilbrukere via de offisielle Google Meet-appene.

  Hvordan ta bilder som alltid er i fokus

Google Meet-skjermdeling – nett/skrivebord

For å dele skjermen din i et Google Meet-møte, må du bruke en moderne nettleser (Chrome, Firefox, Edge, Safari) for å bli med i møtet.

Start eller bli med i et Google Meet-møte.
Når møtet starter, klikker du på delskjermknappen (knappen med pilen på).
Velg skjermen, vinduet eller nettleserfanen du vil dele.
Hvis du velger en fane å dele, vil du juni må gi ytterligere tillatelser til Google Meet.
Skjermdeling vil starte.

Alle kan dele skjermen sin. Du trenger ikke nødvendigvis å være vert for møtet for å dele skjermen din.

  Hvordan lage vertikale avrivningssider i Microsoft Word

Google Meet-skjermdeling – mobil/iOS/Android

For å dele skjermen din under et Google Meet-møte fra en mobilenhet, må du ha den offisielle Google Meet-appen installert på telefonen. Du vil av åpenbare grunner ikke kunne dele skjermen hvis du har ringt inn i møtet. Den offisielle appen er tilgjengelig for både iOS og Android.

Bli med eller start et møte i den offisielle Google Meet-appen.
Trykk på flere alternativer-knappen nederst til høyre på kontrolllinjen nederst på skjermen.
Velg Del skjerm.
Trykk på Start kringkasting.
Skjermdeling vil starte.
Alle apper og telefonens skjerm vil være synlig for alle.

  Smerte fra tidlig adoptert er ekte, men vi trenger det for fremgang

Merk: noen apper juni blokker skjermdeling, f.eks. Netflix, men du vil kunne dele nesten alle apper og alle skjermer på telefonen.

Konklusjon

Google Meet har grunnleggende skjermdeling. Det er ingen måte å administrere tillatelser på slik det er i Microsoft Teams. Google Meets gratisplan sentrerer seg i utgangspunktet rundt brukervennlighet, og det er grunnen til at funksjonen holdes enkel. Dessverre, siden du bare kan bruke Google Meet fra skrivebordet via en nettleser, har skjermdeling en tendens til å være treg og etterslep. Pass på at du ikke kjører ekstra apper som belaster CPU-en din hvis du planlegger å dele skjermen din under et møte.