Slik bruker du Google Meet Whiteboard i et møte

Tavler brukes ofte i møter, spesielt i idédugnad som en måte å visualisere hva som diskuteres og for å holde styr på ideer. Tavler har blitt virtuelle, og de er et utmerket verktøy å bruke i nettmøter. Tegner på dem juni ikke være det samme som å tegne på en fysisk tavle, men det får jobben gjort.

Bruker du Microsoft Teams? Den har også et innebygd tavleverktøy.

Google Meet Whiteboard

Google Meet har et innebygd tavleverktøy. Enda viktigere er at dette verktøyet er tilgjengelig uansett om du bruker Google Meet gratis, eller om du har et betalt abonnement for det.

  Hvordan endre standard crontab Editor

Tavlen er ikke tilgjengelig for mobilbrukere. De vil ikke kunne se tavlen eller samhandle med den under et møte.

Bruk Google Meet Whiteboard

Følg disse trinnene for å bruke tavlen i Google Meet.

Start eller bli med i et Google Meet-møte.
Klikk på aktivitetsknappen nederst til høyre.
Klikk på Whiteboard i panelet som åpnes.
Klikk på knappen Start en ny tavle (hvert møte får sin egen tavle).
Et nytt vindu åpnes som du kan begynne å tegne på.
Et tegnebrett vil forbli aktivt også etter at møtet er avsluttet.

Del Google Meet Whiteboard

Google Meet Whiteboard er i utgangspunktet Jamboard fra Google. Det er et annet Google-produkt som er en virtuell tavle. I Google Meet vises den med navnet whiteboard, men du bruker Jamboard.

  Slik bruker du Canonicals Livepatch-tjeneste på Ubuntu

Tavlen som er opprettet kan deles. Hver tavle har sin egen unike lenke. Den enkleste måten å dele tavlen på er å kopiere lenken og dele den via e-post eller chat, men det vil bare tillate brukere å se den, og ikke redigere den.

For å dele sikrere, klikk på Del-knappen øverst til høyre på jamboardet. Legg til e-poster til brukerne du vil dele tavlen med, og klikk Send. Hvis du noen gang har delt en mappe i Google Disk, vil dette brukergrensesnittet se veldig kjent ut.

Konklusjon

Når du oppretter en tavle, kan alle i møtet se den. For å få tilgang til tavlen må andre brukere også klikke på aktivitetsknappen i et møte. Siden tavlen allerede er opprettet, vil den vises i tavlepanelet. Brukere kan lage flere tavler for et enkelt møte, og alle i et møte vil kunne samhandle med det. En lenke for hver tavle som er opprettet i et møte, vises i tavlepanelet. Hvis et møte avsluttes, og det samme møtet startes på nytt (samme lenke), vil ikke tavlene som ble opprettet i forrige økt vises.

  Hvordan finne og bruke kobber i Minecraft