Slik bruker du Snap-oppsett på Windows 11

Å knipse appvinduer har vært en usedvanlig populær funksjon i Windows. Det ble lagt til i Windows XP og har vært en del av hver nye iterasjon av operativsystemet. macOS-brukere installerer ofte apper for å replikere funksjonen.

Snap layouter på Windows 11

Vindusknipping har forblitt uendret for det meste. Det fungerer mer eller mindre på samme måte som da det først ble introdusert med brukere som kunne knipse vinduene til en halv eller en fjerdedel av en skjerm.

Med Windows 11 har funksjonen blitt forbedret. Brukere får nå et rutenett med forskjellige snapping-kombinasjoner. Når en posisjon på rutenettet klikkes, festes vinduet til det.

Bruk Snap Layouts på Windows 11

Følg disse trinnene for å bruke Snap Layouts på Windows 11.

Åpne/maksimer vinduet du vil knipse.
Hold musen over maksimeringsknappen i vinduet.
Vent til Snap Layouts-overlegget vises.
Klikk på blokken du vil feste vinduet til.
Gjenta for andre appvinduer.

Aktiver/deaktiver Snap Layout

Snap Layout-funksjonen er utmerket. Måten det fungerer på, ligner på hvor mange populære apper for vinduadministrasjon som fungerer. Når det er sagt, hvis du ikke liker denne funksjonen, kan du deaktivere den. Hvis du prøver å bruke Snap Layout og den ikke fungerer, må du kanskje aktivere funksjonen.

Åpne Innstillinger-appen med Win+I-hurtigtasten.
Gå til System fra kolonnen til venstre.
Velg Multitasking i ruten til høyre.
For å aktivere Snap Layouts, aktiver Vis snap-oppsett når jeg holder musepekeren over et vindus maksimeringsknappboks-alternativ.
For å deaktivere Snap Layouts, deaktiver Vis snap-oppsett når jeg holder musepekeren over et vindus maksimeringsknappboksalternativ.

Fest vinduer ved å dra

Windows 11 kan ha en ny metode for å knipse vinduer, men den har ikke fjernet dra-metoden for å knipse vinduer. Du kan fortsatt klikke og holde på tittellinjen til en app, og feste den til kanten av skjermen.

Konklusjon

Det er mange tredjepartsapper som kan etterligne Snap Layouts på Windows 11. Funksjonen er på ingen måte et unikt konsept, men siden det nå er en systemfunksjon, trenger ikke brukere å installere ekstra apper, noe som alltid er bedre. macOS har noe lignende for vindusadministrasjon, men fra og med Big Sur holder det fortsatt ikke opp med snapping-funksjonen i Windows 11. Hvis du er en Mac-bruker, kan du installere tredjepartsapper for å få Snap Layouts eller Windows 10 -som å knipse.