Slik bruker du Windows 10 Update Assistant til %

Uansett hvor kraftig PC-en din er fra et maskinvaresynspunkt, vil den fortsatt være begrenset av det gjeldende operativsystemet den kjører.

Derfor er det viktig å ha den nyeste versjonen av det nyeste operativsystemet, og måten du kan oppnå det på er også viktig.

Når det gjelder Windows OS, er den nyeste versjonen du kan ha fra og med dette øyeblikket Windows 10 versjon 20H2 (også kjent som Windows 10 oktoberoppdateringen).

Hvis du ønsker å få tak i en komplett og legitim kopi av Windows 10 20H2, er den raskeste måten å gjøre det på å bruke Windows 10 Update Assistant.

Hva er Windows 10 Update Assistant?

Enkelt sagt er Windows 10 Update Assistant et verktøy laget av Microsoft som lar brukere oppdatere sine Windows 10 PC-er til en nyere versjon, opp til den nyeste tilgjengelige.

I tillegg til å bli brukt som en OS-oppdatering, kan Windows 10 Update Assistant indirekte brukes til å løse vanlige PC-problemer, siden den i utgangspunktet erstatter gamle systemfiler med en fersk ny kopi av de nyere versjonene.

  Slik holder du den bærbare datamaskinen på med lokket lukket på Windows 10

Windows 10 Update Assistant er 100 % gratis, og den kan lastes ned rett fra Microsofts offisielle nettsted.

Hvordan bruker jeg Windows 10 Update Assistant?

Windows 10 er optimalisert for å være så enkelt å bruke som mulig på alle måter, og dette inkluderer installasjons- og oppdateringsprosessen.

Her er en kort oversikt over hvordan du kan bruke Windows 10 Update Assistant til å oppdatere din nåværende versjon av Windows 10 til Windows 10 20H2:

Last ned den offisielle Windows 10 Update Assistant fra Microsofts nettsted
Dobbeltklikk på klienten for å starte den
Det er ingen oppsettsprosess før dette siden programmet er 100 % bærbart.
Windows 10 Update Assistant vil fortsette å skanne PC-en din for å oppdage hvilken versjon av Windows 10 du kjører

Når verktøyet er ferdig med å skanne PC-en, trykker du på Oppdater nå
Verktøyet vil nå skanne PC-en din for kompatibilitetsproblemer, og beregne hvor mye lagringsplass den trenger for å bruke de siste oppdateringene

Du vil nå bli presentert med to alternativer:
Oppgrader denne PC-en nå
Lag installasjonsmedier

Klikk på Oppgrader denne PC-en nå, og vent til programmet kjører

PC-en din starter på nytt av seg selv noen ganger, og du må følge sporadiske instruksjoner på skjermen hver gang de vises.

  35 Årets beste Windows-programvare 2014

Dette er imidlertid helt normalt, og når du er ferdig, vil du ha en ny kopi av Windows 10 20H2 installert på PC-en din.

Windows 10 Update Assistant vs Media Creation Tool

Hvis du har for vane å holde PC-en oppdatert til enhver tid, vet du sannsynligvis allerede hva Windows 10 Update Assistant er.

I tillegg har du kanskje lagt merke til et lignende verktøy på samme nedlastingsside, kalt Windows 10 Media Creation Tool.

I så fall har du kanskje lurt på hva som er forskjellen mellom de to, og om den ene er bedre enn den andre.

Kortversjonen er denne: begge programmene kan brukes til å oppdatere PC-en til siste versjon.

Forskjellen ligger imidlertid i tilnærmingen:

Windows 10 Update Assistant er kun for oppdatering av din Windows 10 PC
Media Creation Tool er for å oppdatere PC-en og lage installasjonsmedier som kan brukes til andre PC-er

Windows 10 Update Assistant vs automatiske Windows-oppdateringer

En annen måte du kan oppdatere PC-en på er å bruke den opprinnelige Windows 10 Update-menyen. Denne funksjonen er innebygd i Windows 10 OS, og kan nås ved å gjøre følgende:

Trykk på Windows-tasten for å åpne Start-menyen
Gå til Innstillinger
Det er den tannhjulformede knappen i Start-menyen

  Hvordan fikse Windows 10 Upgrade Assistant-feil enkelt

Velg Oppdatering og sikkerhet
I Windows Update-menyen trykker du på Se etter oppdateringer for å søke etter nye oppdateringer som kan være tilgjengelige for din PC

Forskjellen mellom Windows 10 Update Assistant og Windows Update-menyen er at sistnevnte fungerer automatisk, og skanner Microsofts servere med jevne tidsintervaller for tilgjengelige oppdateringer.

På den annen side er det ikke så pålitelig å oppdatere PC-en din via Windows Update-menyen, siden mange Windows 10-oppdateringsfeil skjer på denne måten.

På grunn av dette kan Windows 10 Update Assistant, så vel som Media Creation Tool, begge brukes til å tvinge oppdatering av operativsystemet ditt, selv når de automatiske midlene blir møtt med feilmeldinger.

Windows 10 Update Assistant: Verdt det eller ikke?

Selv om det er mange måter en bruker kan oppdatere PC-ene sine på, er sannheten at fra mange synspunkter er Windows 10 Update Assistant den desidert raskeste og mest pålitelige.

Dette er fordi det alltid kan brukes som en backup-plan i tilfelle de andre metodene resulterer i oppdateringsfeil, og fordi den kan brukes til å tvinge oppgraderingen av PC-en din med de siste funksjonsoppdateringene så snart de treffer live.

Alt i alt er Windows 10 Update Assistant et effektivt verktøy for de som vil ha det nyeste operativsystemet på PC-ene sine.

Hvilke metoder for å holde PC-en oppdatert bruker du? Gi oss beskjed ved å dele dine preferanser i kommentarfeltet nedenfor.