Slik får du Safari-leser-lignende funksjonalitet i en hvilken som helst mobilnettleser

Lesing er en av de viktigste aktivitetene knyttet til internett. De som har lyst til å lese på iPhone, iPod touch eller iPad vil være klar over Mobile Safaris smarte «Reader»-funksjon som raskt fjerner den gjeldende nettsiden for påtrengende elementer som menyer eller annonser for rotfri lesing. Hvis du leter etter en måte å få lignende funksjonalitet på i en hvilken som helst annen nettleser, la oss si Chrome, eller på en hvilken som helst annen mobilplattform enn iOS, for eksempel Android eller Windows Phone, så gi Lesbarhets «Les nå»-bokmerke en sjanse. I likhet med Reader-funksjonen i Safari for iOS, «skrubber den websider med distraksjoner», og gir en mer praktisk innstilling for å lese lengre artikler og blogginnlegg. I denne veiledningen viser vi deg hvordan du får det til å fungere med Chrome for mobile enheter. La oss gå rett til det.

  Se lovlig offentlig informasjon for en 3rd Degree Connection på LinkedIn

Start først nettleseren din og naviger til Readability sin Bookmarklet-side. Her finner du bokmerket knyttet til «Les nå»-bildet. Nå, hvis du bruker en stasjonær nettleser, kan du ganske enkelt dra bokmerket til bokmerke- eller favorittlinjen.

For mobilnettlesere må du kopiere bokmerkets Javascript-kode og manuelt opprette et bokmerke med den. Hvis du bruker Chrome for mobile enheter, som vi er i dette eksemplet, trykker og holder du på «Les nå»-bildet og velger «Kopier lenkeadresse» fra menyen som følger. Dette vil kopiere den tilhørende JavaScript-koden til utklippstavlen.

For å lage et bokmerke med koden du nettopp kopierte, trykk på Meny-knappen etterfulgt av «Stjerne»-ikonet øverst til høyre. I skjermbildet som følger, spesifiser et tilpasset navn for bokmerket (jeg brukte «Readit»), og lim inn JavaScript-koden i URL-feltet. Når du har gjort det, trykker du på «Lagre» for å lagre det nyopprettede bokmerket.

  Hvorfor tar strømmetjenester ekstra betalt for HD og 4K?

Når det er gjort, er det en enkel affære å bruke bokmerket. Når du er på en nettside du vil bruke bokmerket på, skriv inn det egendefinerte navnet du spesifiserte for bokmerket («Readit», i dette eksemplet), og trykk Enter.

Du trenger ikke å skrive inn hele navnet hver gang; du kan skrive inn et par bokstaver og velge bokmerket fra sanntidsresultatene Chrome viser under URL-linjen.

Etter noen sekunders konvertering vil bokmerket laste nettstedet du ser på for øyeblikket til Lesbarhet for enkel lesing, og hvis du er en Lesbarhet-bruker, kan du trykke på «Les senere» for offline tilgang på et senere tidspunkt.

  Slik får du veibeskrivelser på Apple Watch

[via Lifehacker]