Slik fikser du feilen «Den forespurte operasjonen krever høyde».

Det kan være irriterende å se datamaskinen din spørre feilen – «den forespurte operasjonen krever heving» . Hvis du opplever dette problemet, ikke bekymre deg, siden du har kommet til rett sted.

I denne artikkelen vil vi veilede deg med passende løsninger for å fikse denne feilen. Men før vi går inn i løsningen, la oss se hva feilen handler om og hvorfor denne feilen oppstår.

Hva betyr «den forespurte operasjonen krever heving»?

Når du prøver å få tilgang til en fil eller installere et program på datamaskinen din, kan du få feilmeldingen «den forespurte operasjonen krever elevasjon». Denne feilen indikerer at oppgaven du prøver å utføre på datamaskinen din krever ytterligere tillatelse eller autentisering fra administratoren.

For å si det enkelt, din nåværende brukerkonto på Windows har ikke privilegiet til å utføre den spesifikke operasjonen.

Hva forårsaker feilen «den forespurte operasjonen krever heving»?

Selv om det er utallige årsaker bak denne Windows-feilen «den forespurte operasjonen krever høyde», viser denne delen de vanligste.

Ødelagt brukerkonto: En ødelagt Windows-brukerkonto er mer utsatt for å miste data eller tilgangskontroller, noe som resulterer i en funksjonsfeil. Dette anmoder brukeren om å utføre visse oppgaver og viser feilen «den forespurte operasjonen krever heving».

Tilgangsrettighet: Windows-kontoen du bruker har kanskje ikke nok tillatelser til å utføre visse aktiviteter eller få tilgang til beskyttede data. Som et resultat dukker feilen «den forespurte operasjonen krever heving» opp.

  Forstå DevOps-verktøy: Ansible og Terraform

Innstillinger for brukerkontokontroll (UAC): Når funksjonen for brukerkontokontroll i Windows er slått på, legger den til et ekstra lag med sikkerhet ved å begrense oppgavene som en ikke-administrativ konto kan utføre. Imidlertid kan disse begrensningene forårsake feilen «den forespurte operasjonen krever heving» når du prøver å utføre visse oppgaver.

Skadelig programvare eller virus: Noen ganger resulterer et kompromittert system på grunn av malware-angrep i feilen «den forespurte operasjonen krever heving». Dette er fordi viruset hindrer systemet ditt i å gjenkjenne autoriteten til Windows-brukerkontoen din.

Flertallet av rettelsene ligger i å reparere årsakene vi dekket tidligere, men noen få enkle rettelser er helt nye.

Du trenger ikke nødvendigvis å bruke alle de foreslåtte løsningene. Prøv rettelsene i rekkefølge, til du finner den som fungerer for deg.

Kjør programmet som administrator

Når du kjører programmet eller filen som administrator, får den tillatelse på administrativt nivå til å utføre de fleste oppgavene som vanligvis er begrenset for vanlige brukerkontoer på Windows.

Trinn 1: Høyreklikk på programmet eller programmet du vil åpne, og velg deretter Egenskaper.

Trinn 2: Gå til kompatibilitetsfanen; under innstillingsdelen, merk av for alternativet Kjør dette programmet som administrator.

Trinn 3: Trykk på Bruk-knappen for å lagre endringene og klikk deretter på OK.

Sjekk om denne metoden fungerte ved å gjenta oppgavene som forårsaket denne feilen.

Utvid mappeprivilegier

Hvis du støter på feilmeldingen, «den forespurte operasjonen krever heving» når du prøver å få tilgang til en mappe. Dette betyr at mappen du vil ha tilgang til krever økte tillatelser for å bruke den. Så la oss utvide kontrollrettighetene for denne mappen til alle brukerkontoer.

  Hva er kryptoanalyse og hvordan fungerer det?

Trinn 1: Høyreklikk på mappen du vil ha tilgang til og velg Egenskaper.

Trinn 2: Bytt til sikkerhetsfanen og klikk på Avansert-knappen.

Trinn 3: Merk av for alternativet Erstatt alle tillatelsesoppføringer for underordnede objekter med arvbare tillatelsesoppføringer fra dette objektet

Trinn 4: Klikk på Bruk og OK for å lagre endringene.

Prøv følgende løsning hvis denne metoden ikke hjalp deg.

Deaktiver UAC

Som nevnt tidligere, er UAC en sikkerhetsfunksjon i Windows som begrenser deg fra å utføre visse oppgaver ved å bruke en vanlig konto. Deaktivering av denne funksjonen kan hjelpe deg med å lande på en feilfri skjerm.

Men jeg foreslår at du gjør dette midlertidig da det utsetter systemet for sårbarheter.

Trinn 1: Start kontrollpanelet ved å søke det på Windows-søkefeltet.

Trinn 2: Bla til Sikkerhet og vedlikehold og klikk på den.

Trinn 3: Du bør se Endre brukerkontokontrollinnstillinger i venstre rute. Klikk på den.

Trinn 4: Dra glidebryteren til bunnen og trykk OK for å lagre endringene.

Start systemet på nytt og se om feilen er borte.

Kjør SFC Scan

Korrupte eller skadede filer i systemet ditt kan gi feilen den forespurte operasjonen krevde forhøyede tillatelser. La oss fikse det med SFC-skanningen.

Trinn 1: Søk etter ledetekst ved å skrive cmd i Windows-søkefeltet.

Trinn 2: Høyreklikk på resultatet for å kjøre som administrator.

Trinn 3: Skriv inn kommandoen sfc /scannow og trykk enter.

Skanningen kjører og reparerer eventuelle ødelagte filer.

Hvordan UAC (User Account Control) påvirker høyden i Windows 11?

Windows viser feilen den forespurte operasjonen krever heving når du prøver å utføre visse handlinger, inkludert tilgang til en fil eller mappe, installere eller endre et program eller endre kontoinnstillinger.

  Selg produkter fra én plattform til overalt – Shopify

«Elevation» i denne sammenheng er rett og slett tilgangsrettigheter gitt til en Windows-brukerkonto eller -program for å behandle visse administrative oppgaver. På samme måte lar UAC-innstillingene i Windows deg konfigurere disse tilgangsrettighetene.

Hvis UAC-funksjonen er aktivert i Windows, ber den brukeren om å godkjenne de nødvendige høydetillatelsene før visse handlinger utføres. Dette utvider sikkerheten til systemet ved å forhindre uautorisert tilgang. Så jeg anbefaler å la dette være aktivert som standard og bare deaktivere det midlertidig for å overvinne feilen.

Tips for å forhindre «den forespurte operasjonen krever heving»-feil i fremtiden:

Du burde ha funnet løsningen for å fikse feilen med denne omfattende veiledningen, men hvis du er lei av å støte på denne frustrerende feilen og prøve å fikse den, prøv disse forebyggende tiltakene for å redde deg selv fra bryet i utgangspunktet.

  • Å ikke ha privilegiet for vanlige brukerkontoer til å utføre visse handlinger kan utløse den forespurte operasjonen krever evalueringsfeil. Så hvis du vil endre data eller installere programvare, bruk administratorkontoen.
  • Kjør ledeteksten som administrator hvis du vil ha tilgang til eller endre filer eller mapper ved hjelp av Windows-kommandoer.
  • Du kan også kjøre det spesifikke programmet du ønsker å bruke som administrator, som vist i den første løsningen.

Siste ord

Jeg er sikker på at for mange av dere vil kjøre et program i administratormodus fjerne feilen «den forespurte operasjonen krever høyde».

I tilfelle feilen dukker opp igjen, kan du også prøve generiske rettinger som virussjekk, opprydding av cache og midlertidige filer og DISM-skanninger som reparerer systembilder for å bli kvitt feilen.

Du kan også lese noen beste måter å fikse Windows Error Code 0x80070057 og Error Code 0x800704cf på.