Slik installerer du Windows på en Mac ved hjelp av Boot Camp [Guide]

Ifølge Forbes er den beste Windows-PCen en Apple MacBook Pro, mens CNET kaller den den beste Windows-bæreren. Man beundrer ironien i hvordan til tross for bransjens beste forsøk på å lage kraftige PC-er, ville tittelen gå til en Mac. Det er forbrukere som beundrer maskinvaren til en Mac, men som ikke er helt klare til å gå over til Macs OS X ennå. For å adressere disse forbrukerne har Apple laget et multi-boot-verktøy kalt Boot Camp. Opprinnelig utgitt i april 2006, ble Boot Camp designet for å tillate brukere å installere Windows på Intel-baserte Mac-datamaskiner. Selv om Mac-maskiner ikke er fremmede for virtualisering og kan kjøre Windows og til og med Android som virtuelle maskiner, er virtualisering ikke på langt nær perfekt. Med Boot Camp kan du imidlertid kjøre en full, innebygd installasjon av Windows på maskinen din, som på en fullverdig Windows-PC selv. Dette er hvordan.

I motsetning til den kjedelige prosessen med å installere OS X på en PC, og tro mot naturen til tradisjonelle Mac-baserte apper, er det enkelt å bruke Boot Camp Assistant. Boot Camp kommer forhåndsinstallert med hver Mac, så du burde allerede ha det du trenger. Når vi snakker om det, trenger du følgende før du kommer i gang:

Ekte Microsoft Windows 7 (eller nyere) installasjonsplate eller ISO
8 GB (eller mer) USB-flashstasjon
25 GB (minimum) ledig lagringsplass på din Mac
Fulladet batteri (hvis på en Macbook)

Boot Camp fungerer for øyeblikket med Windows 7 eller nyere utgivelser. Vi har ikke eksperimentert med Windows XP, siden operativsystemet ikke lenger støttes av Microsoft. I tilfelle Windows-installasjonsmediet ditt er en DVD og Mac-en din ikke har en DVD-stasjon, kan du laste ned et bilde fra Microsoft Windows offisielle nettsted eller andre steder for den saks skyld, så lenge du har en lovlig kjøpt serie.

Advarsel: Ikke bruk en piratkopiert kopi av Windows. På toppen av juridiske årsaker, gjenkjenner ikke Boot Camp uoffisielle bilder.

Koble USB-flashstasjonen til Mac-en, og sørg for at den ikke har noe du trenger fordi den vil bli formatert i prosessen. Hvis du tar en titt på Boot Camp Assistants ikon, vil du legge merke til at den har en fin liten ode til gåten som er Windows-logoen.

Start Boot Camp Assistant, og du vil bli møtt av en velkomstskjerm, som fortsetter fra som gir deg 3 alternativer.

Merk av for alle tre alternativene hvis du ønsker å installere med en gang, men hvis du bare vil lage en Boot Camp USB for senere installasjon på denne eller en annen Mac, la den tredje være umerket. På den annen side, hvis du har en tidligere opprettet Boot Camp USB, må du bare sjekke det siste alternativet for installasjon.

Det er viktig at du lar Boot Camp Assistant laste ned den nyeste Windows-støtteprogramvaren når du oppretter den oppstartbare USB-en, siden uten den vil du ha betydelige problemer med å bruke Mac-maskinvaren på Windows – avgjørende på en Macbook. I neste trinn velger du USB-stasjonen og Windows ISO-bildet du vil installere fra.

Hvis du klikker på Fortsett, starter prosessen med å formatere USB-stasjonen og klargjøre den for Windows-installasjon. Ikke vær bekymret hvis stangen ser ut som den har sluttet å bevege seg; Dette trinnet tar tid å laste ned og komprimere filer. Hvis du ikke sjekket alternativet «Installer Windows 7 eller nyere», vil prosessen fullføres her. Hvis du sjekket det, vil det fortsette. Deretter vil du bli bedt om å velge hvor mye lagringsplass du ønsker å dedikere til Windows.

Hvis du ønsker å slutte å bruke Mac OS X helt, er det bare å beholde kjerne-operativsystemet (nyttig for feilsøking når Windows fungerer) og miste eventuelle ekstra apper som er installert, og dedikere den gjenværende plassen til Windows. Siden min interesse for Windows er begrenset til denne anmeldelsen, skal jeg bare tilordne den et minimum.

Klikk «Installer», skriv inn påloggingspassordet for Mac OS X hvis du blir bedt om det, og klikk neste. Boot Camp vil da opprette partisjonen og formatere den. Når det er fullført, vil systemet automatisk starte på nytt og begynne å installere Windows. Denne prosessen er identisk med hvordan du ville installere Windows på en PC.

Når du blir bedt om å velge stasjonen for å installere Windows, sørg for at du velger den merket «Boot Camp», og la den formatere om nødvendig. Skriv inn Windows-serienøkkelen når du blir bedt om det. Datamaskinen din vil starte på nytt et par ganger, og etter standard førstegangsoppstartsprosessen vil du være klar til å bruke Windows på Mac-en.

Når den er installert, gå til

«BootCamp»-mappen på USB-en og installer den. Den må startes på nytt, og du vil ha alle drivere, periferiutstyr og verktøy installert for å bygge bro mellom Mac og PC.

Når du trenger å starte på nytt til Mac OS X fra Windows, klikker du på Boot Camp-logoen nederst i høyre hjørne og velger «Start til Mac OS X». Hvis du vil avinstallere Windows, start Boot Camp fra OS X. Merk av for «Fjern Windows», trykk «Gjenopprett» i neste vindu, og la Boot Camp ta seg av resten.

Fortell oss hvordan Mac til Windows-opplevelsen gikk ved å legge igjen en kommentar nedenfor.