tipsbilk.net

Slik legger du til interaktive widgets på Mac-skrivebordet

Viktige takeaways

  • macOS Sonoma lar deg legge til praktiske widgets på Mac-skrivebordet, og gir verdifull informasjon og interaktive funksjoner.
  • Det er enkelt å legge til widgets. Bare dra og slipp fra varslingssenteret eller bruk den innebygde widget-nettleseren.
  • Du kan tilpasse widgetens utseende, velge hvor den skal vises og redigere informasjonen den viser.

Har du noen gang ønsket å legge til praktiske widgets på Mac-skrivebordet? macOS Sonoma gjør dette mulig. Du kan ikke bare se på den verdifulle informasjonen deres, men også samhandle med disse widgetene. Vi viser deg hvordan du legger dem til.

Hvis widgeten du trenger allerede er i varslingssenteret, drar og slipper du den på skrivebordet. Alternativt kan du Ctrl-klikke på skrivebordsbakgrunnen og velge Rediger widgets for å bruke den innebygde widgetnettleseren.

  Slik multipliserer du tall i Google Sheets

Velg en app fra sidefeltet Alle widgeter eller søk etter den, og klikk deretter widgetstørrelsen du ønsker på høyre side for å legge den til skrivebordet umiddelbart. Hvis en widget kommer fra din iPhone, vil den bli merket iPhone i øverste høyre hjørne av widget-nettleseren.

For å bruke interaktive iPhone-widgets, må telefonen kjøre iOS 17 eller nyere, bruke samme iCloud-konto som Mac-en, og ha appen som pakker widgeten installert.

For å plassere widgeten manuelt på skrivebordet, dra den til ønsket sted. Fortsett å legge til andre widgets, og avslutt med å klikke på Ferdig nederst til høyre.

For å fjerne en widget fra Mac-skrivebordet, Ctrl-klikk på widgeten og velg Fjern widget. Hvis du vil fjerne flere widgeter, Ctrl-klikker du på skrivebordsbakgrunnen eller widgeten og velger Rediger widgets. Klikk deretter på minusknappen (-) i widgetens øverste venstre hjørne.

  Kraftig verktøy for alle som vil lage videoer på nettet

Fjerning av en widget fra skrivebordet vil ikke avinstallere den eller slette dataene.

For å justere innstillingene for alle widgets, klikk på Apple-logoen i menylinjen og velg Systeminnstillinger i rullegardinmenyen. Deretter velger du Desktop & Dock fra sidefeltet og bla til Widget-overskriften til høyre.

Her kan du velge hvor widgetene dine skal vises, velge widgetstilen og aktivere eller deaktivere iPhone-widgets på Mac-en.

Noen widgeter, som Kalender og Vær, lar deg redigere informasjonen som vises – for eksempel å velge en by for værmeldingen. Så hvis du ønsker å justere individuelle widgetinnstillinger, Ctrl-klikk på en skrivebordswidget og velg Rediger [Widget Name]. Du kan også velge Liten, Middels, Stor eller Ekstra stor for å justere widgetstørrelsen.​

  Hvordan finne Amethyst minecraft

Interaktive widgets kan være en av de beste macOS Sonoma-funksjonene, men de er ikke perfekte. De vises for eksempel på tvers av alle områder og kan ikke begrenses til et bestemt område. Og iPhone-widgets krever ofte å åpne iPhone-appen før du kan bruke dem i macOS.

Likevel kan widgets være en stor tidsbesparende og vil øke produktiviteten din. Det er verdt å prøve dem ut, spesielt hvis du elsker dem på iPhone, men ikke har testet deres Mac-ekvivalenter ennå.

x