Slik legger du til linjenumre i Google Dokumenter

Hvis du jobber med lange dokumenter i Google Dokumenter, må du kanskje legge til linjenumre for å gjøre referanser og samarbeid enklere.

Heldigvis har Google Docs en innebygd funksjon som automatisk legger til linjenumre i dokumentene. Når den er aktivert, vil funksjonen automatisk beregne og vise tall ved siden av hver linje i dokumentet.

Du kan også tilpasse linjenumrene for å passe dine behov. Følg trinnene nedenfor for å lære hvordan du legger til linjenumre i Google Dokumenter.

Slik legger du til linjenumre i Google Dokumenter

Å legge til linjenumre i Google Dokumenter gjør det lettere for deg å referere til bestemte linjer i lange dokumenter, spesielt når du samarbeider med andre. Både personlige Google-kontoer og Workspace-kontoer har tilgang til linjenummerverktøyet.

  Slik endrer du telefonnummeret ditt i Telegram

Linjenumre er ganske enkle å sette opp i Google Dokumenter. Linjenumre vil imidlertid ikke vises i Google Dokumenters sideløse format. Dokumentet ditt må settes til standard Pages-visningsformat før du kan se linjenumre i Google Dokumenter. Slik kan du dobbeltsjekke dette:

 • Åpne Google Dokumenter og gå til Fil-menyen.
 • Velg Sideoppsett fra rullegardinmenyen.
 • Velg fanen Sider i det nye popup-vinduet.
 • Klikk OK.
 • Du kan legge til linjenumre i dokumentet når du har fått det ut av veien. Prosess- og tilpasningsalternativene ligner på å legge til linjenumre i Microsoft Word.

 • Gå til Verktøy-menyen.
 • Velg Linjenumre fra rullegardinmenyen.
 • Merk av i avmerkingsboksen ved siden av Vis linjenumre i sidelinjen for linjenumre.
 • >Dette vil aktivere linjenumre for dokumentet. Som standard vises linjenumre i inkrementell rekkefølge gjennom hele dokumentet. Du kan imidlertid endre denne innstillingen hvis den ikke passer dine behov.

    13 gode ressurser for å lære SQL og NoSQL

  Du kan starte linjenumre på nytt for hver side eller seksjon med alternativene i seksjonen Linjenummereringsmodus.

  Du kan velge hvilke deler av dokumentet som skal nummereres ved å bruke alternativene i Bruk på-delen. I tillegg vil linjenumre vises når du skriver ut dokumentet.

  Fordeler med å bruke linjenumre i Google Dokumenter

  Du kan dra nytte av å bruke linjenumre i Google Docs-dokumentet ditt i en rekke scenarier. For å nevne noen:

  • Linjenummer kan være en svært nyttig funksjon hvis du trenger å markere eller referere til en bestemt linje eller seksjon i et akademisk dokument.
  • Når du arbeider med lange eller komplekse profesjonelle dokumenter, kan linjenummer øke dokumentets lesbarhet og navigering ved å gi en tydelig referanse til spesifikke innholdsposisjoner.
  • Linjenumre er avgjørende for å forbedre samarbeidet med eksterne bidragsytere på Google Dokumenter, siden de tilbyr en konsistent metode for å referere til bestemte deler av innholdet.
  • Linjenummer hjelper deg med å redigere og korrekturlese dokumenter ved å la deg finne områder som krever oppmerksomhet.
  • Juridiske fagfolk bruker ofte linjenumre for å finne spesifikke deler av et dokument, noe som gjør det til et verdifullt verktøy i det juridiske feltet.
    12 ting ut av esken Mac-er kan gjøre som PC-er ikke kan

  Linjenummer Forbedre navigering i Google Dokumenter

  Å legge til linjenumre i Google Dokumenter kan være en nyttig funksjon for både akademikere og profesjonelle. Med denne funksjonen trenger du ikke lenger å installere tredjepartsutvidelser bare for å inkludere linjenumre i dokumentene dine.

  Denne funksjonen er spesielt nyttig for lengre dokumenter, og du kan enkelt tilpasse den for å passe dine spesifikke behov for å gjøre dokumentet ditt mer tilgjengelig og brukervennlig.