Slik slår du av bedriftskonto på Instagram og flytter til en personlig konto

Instagram forventes å nå svimlende 1,35 milliarder brukere over hele verden innen 2023. Men uansett grunn, hvis du har bestemt deg for å slå av Instagram Business-kontoen din, er du på rett sted.

I denne artikkelen vil vi lede deg gjennom en trinn-for-trinn-veiledning for hvordan du slår av en bedriftskonto på Instagram og flytter til en personlig konto.

Før vi dykker inn, er det viktig å vite at Instagram tilbyr to typer profesjonelle kontoer – Creator og Business.

En skaperkonto er ideell for offentlige personer, innholdsprodusenter, artister og influencere. Den tilbyr noen viktige funksjoner, men ikke nok sammenlignet med en Business-konto.

Instagram Business-konto

En Instagram Business-konto kommer med premiumfunksjoner og andre tillegg som gjør plattformen verdt og fruktbar for merkevarer og bedrifter. Det er et godt valg for forhandlere, lokale bedrifter, merkevarer, organisasjoner og tjenesteleverandører.

Faktisk har toppmerker som Nike, Amazon og Apple opprettet Business-kontoer på Instagram.

I noen tilfeller åpner merkevarer flere Business-kontoer basert på regionen i butikkene deres. Som et eksempel, her er Apple Center Kenya Business-kontoen.

De gjør det for å få bedre kontakt med publikum. Det hjelper med å lage bedre målrettede markedsføringsstrategier og imøtekomme et betydelig publikum på en gang.

I henhold til interne Instagram-data følger 9 av 10 Instagram-brukere minst én bedriftsprofil.

Instagram Business-konto kontra vanlig Instagram-konto

Før vi gir forskjellene, la oss være tydelige på at Instagram Business-kontoer har alle funksjonene som en vanlig Instagram-konto har; begge lar deg dele innlegg, historier og ruller på samme måte.

Enkelte funksjoner skiller imidlertid bedriftskontoer fra vanlige Instagram-profiler. La oss se hva de er:

#1. Egenskaper

En vanlig Instagram-konto kommer med grunnleggende funksjoner som:

 • Begrens kommentarer og meldinger
 • Skjul støtende ord
 • Blokker kommentarer fra bestemte personer
  Slik legger du til filtre i Instagram-historier

En bedriftskonto har noen premiumfunksjoner som hjelper bedriften din å nå et stort publikum og vokse bedre.

Her er noen av dem ⬇️

 • 💸 Merkeinnhold: Konfigurer og del merkeinnhold med en betalt partnerskapsetikett
 • 🤔 Svarforslag: Autogenererte svarforslag basert på svar du sender ofte
 • ❓ Vanlige spørsmål: Sett opp vanlige vanlige spørsmål folk kan stille og automatiser svar på disse spørsmålene
 • 📩 Velkomstmelding: Formidle en mer personlig chat-opplevelse ved å sende folk en velkomstmelding
 • ⬆️ Sveip opp-lenker: Når du har over 10 000 følgere, kan du la dem sveipe opp på Instagram-historier og dirigere dem til et produkt eller nettsted

#2. Analytics i appen

Instagram Business-kontoer tilbyr et profesjonelt dashbord som gir dyptgående innsikt i det publiserte innholdet ditt. Du kan få tilgang til historiske data i opptil 90 dager eller sjekke kontoen din for egendefinerte datoperioder.

Business-kontoen gir hovedsakelig analyser relatert til kontorekkevidde, engasjementer, antall følgere og ytelse for individuell innhold. Den lar deg også sammenligne to deler av innholdet for å analysere hva som gir bedre resultater.

Mens du med en vanlig Instagram-konto bare har noen analyser. Du kan imidlertid fortsatt bruke et tredjepartsverktøy for å lage et sentralisert dashbord for din personlige kontoytelse.

#3. Kampanjer

En vanlig Instagram-konto lar deg ikke markedsføre innhold, produkt eller tjeneste. Uansett hva du legger ut forblir mellom deg og følgerne dine (hvis følgeforespørsler du godtar).

På den annen side lar en Instagram Business-konto deg øke eller promotere et innlegg ved å bruke annonseverktøy. Når analysene dine hjelper deg med å bestemme en fungerende strategi, kan du bruke denne funksjonen til å sette turbo på innlegget ditt på sosiale medier for å få enda flere visninger.

#4. Kontaktinformasjon

Både vanlige og Business Instagram-kontoer tilbyr en bioseksjon med en grense på 150 tegn. I tillegg omdirigerer en ekstern lenke brukere til et nettsted, en portefølje eller et produkttilbud.

Men bortsett fra disse vanlige funksjonene, lar en bedriftskonto deg være mer omfattende og detaljert med bedriftsinformasjonen din.

Dette betyr at du kan:

 • Legg til mer enn én ekstern lenke
 • Velg bedriftskategori (vises under merkenavnet ditt)
 • Oppgi kontaktinformasjon (synlig for offentligheten): Bedrifts-e-post, telefonnummer, adresse, WhatsApp-nummer, etc.
  Hva er Vanish Mode på Instagram?

I tillegg til kontaktinformasjon, lar en Instagram Business-konto deg også legge til en handlingsknapp på profilen din.

#5. On-brand Shop

Instagram-bedriftsprofilen tilbyr merkevarebutikker og kjøpbare innlegg som er perfekte for forhandlere og e-handelsbedrifter. I følge Instagrams undersøkelser ser 70 % av kundene til Instagram for sitt neste kjøp.

Ved å aktivere Shop-fanen på bedriftsprofilen din, kan du vise frem produktene dine i en tilpassbar butikk og la brukere kjøpe direkte fra Instagram eller lagre dem til senere.

#6. Kvalifisering for inntektsgenerering

Hvis du vil tjene penger på Instagram, må du ha en Business-konto. Eller i det minste en skaperkonto. En vanlig Instagram-konto gir deg ikke muligheten til å tjene penger på kontoen din.

Slå av Instagram Business-konto

La oss være klare; å bytte bedriftsprofil til en personlig konto er ikke rakettvitenskap. Denne delen vil hjelpe deg å gjøre det enkelt og innen fem minutter.

Den vanskelige delen kommer når du tenker på om du bør gjøre byttet i utgangspunktet (mer om det senere).

Men hvis du allerede har bestemt deg, her er trinnene for å bytte tilbake til din personlige Instagram-profil ⬇️

Trinn 1. Gå til bedriftsprofilen din

Åpne Instagram-mobilappen > Besøk profilen din > Trykk på alternativikonet øverst til høyre.

Steg 2. Åpne Innstilling

En meny vises fra bunnen av skjermen. Trykk deretter på Innstillinger (må være det første alternativet i listen).

Trinn #3. Klikk på Konto

I innstillingsdelen, søk og klikk på Konto.

Deretter bla til bunnen av Konto-delen og trykk på Bytt kontotype.

Trinn #4. Bytt kontotype

Nå får du to alternativer, som vist nedenfor.

Trykk på «Bytt til personlig konto.»

Du vil se en melding som ber deg bekrefte avgjørelsen. Meldingsfanen vil også fortelle deg hva som skjer når du bytter fra en bedriftskonto til en personlig.

Når du er klar, trykk på den rødfargede teksten som sier «Bytt til personlig konto.»

Grunner til å slå av Instagram Business-kontoen

 • Endring i preferanser: Du foretrekker kanskje å ha en personlig konto i stedet for en bedriftskonto for å holde din tilstedeværelse på sosiale medier mer uformell og mindre fokusert på å markedsføre et merke eller et produkt.
 • Personvernbekymringer: Noen mennesker kan være ukomfortable med mengden personlig informasjon som kreves for å opprette en bedriftskonto, for eksempel å koble til en Facebook-side eller oppgi kontaktinformasjon. Å slå av bedriftskontoen din kan bidra til å redusere noen av disse personvernproblemene.
 • En annen bedriftskonto: Av en eller annen grunn bestemte du deg for ikke å fortsette med denne bestemte bedriftskontoen. Enten opprettet teamet ditt en ny konto, og du vil kreve denne tilbake som din personlige konto.
 • Analytics-overbelastning: Folk kan finne dybdeinnsikt overveldende eller unødvendig. Anta at du ikke bruker analysene til å ta informerte beslutninger om strategien din for sosiale medier. I så fall kan det være verdt å slå av Business-kontoen din for å forenkle Instagram-opplevelsen din.
 • Prøve-og-feil: Hvis du bare var nysgjerrig på hvordan bedriftskontoer fungerer, men nå har du ingen anelse om hva du skal gjøre med det? Det kan være en grunn til å slå av Instagram Business-kontoen din.
  Hvordan slå på lyden for en historie på Instagram

Men igjen, før du tar den siste samtalen, må du ta en titt på delen nedenfor.

Ting du bør vurdere før du bytter

Du mister tilgang til Analytics og innsikt

Når du bytter til en personlig konto, har du ikke lenger tilgang til analyser og innsikt fra bedriftskontoen din. De vil bli fjernet permanent.

Du mister alle premiumfunksjoner

Bedriftskontoer kommer med en rekke funksjoner. Dessverre vil du miste dem alle når du bytter til en personlig konto. Noen grunnleggende funksjoner som kommentarbegrensninger, skjule engasjementer og sletting av støtende kommentarer vil imidlertid fortsatt være i bruk.

Du kan ikke markedsføre eller nå et nytt publikum

Personlige kontoer er begrenset til følgende på profilen din. Den lar deg ikke markedsføre eller øke innhold for å nå et nytt publikum. Selv hashtags vil ikke fungere i en personlig konto.

Kontaktalternativer blir begrenset

Selv om du bytter til en personlig konto, må du oppgi personlig informasjon, for eksempel e-post, kontaktnummer og fødselsdato. Men denne informasjonen vil ikke være en del av den offentlige profilen din.

Denne informasjonen er tatt som en forholdsregel. Hvis du noen gang ønsker å starte en kontogjenopprettingsprosess, vil denne informasjonen gjøre det enkelt for deg.

Og det er en wrap

Å bytte fra Instagram Business til Personal er ikke en stor sak, men å velge å bytte er en større sak.

Og det er derfor vi i denne artikkelen har snakket om forskjellene, årsakene og faktorene som kan få deg til å tenke to ganger før du bytter fra en Instagram Business-konto til en personlig konto.

Selv om du er sikker på avgjørelsen din, følg den enkle femtrinnsprosessen for å få bedriftskontoen din konvertert til en personlig konto uten å tape mye i prosessen.

Du kan også utforske noen beste repost-apper for Instagram for enkelt å dele videre.