tipsbilk.net

Slik slår du av skjermtid på iPhone, iPad og Mac

Skjermtid lar deg sette tidsbegrensninger på apper og begrense uønsket innhold, men det kan komme en tid da du vil deaktivere den, spesielt hvis barnet ditt har vokst opp. Så les videre for å lære hvordan du slår av skjermtid på Apple-enheten din.

Slik deaktiverer du skjermtid på iPhone eller iPad

Før iOS 17 hadde brukerne muligheten til å slå av alle skjermtidsfunksjoner samtidig. Men nå må du gå inn i forskjellige seksjoner for å deaktivere de respektive innstillingene.

Slik fjerner du appgrenser for skjermtid på iPhone eller iPad

For å deaktivere alle tidsbegrensninger på apper, gå til Innstillinger > Skjermtid > Slå av app- og nettstedsaktivitet. Bekreft ved å trykke på Slå av app- og nettstedsaktivitet igjen.

Hvis du bare vil fjerne tidsbegrensningen for noen få apper, gå til Innstillinger> Skjermtid> Appgrenser. Sveip til venstre på en app- eller appkategori, og trykk deretter på Slett > Slett grense.

Ytterligere innstillinger du kan slå av individuelt er Nedetid og Skjermavstand. For å slå av nedetid, gå til Nedetid > Slå av nedetid på siden Skjermtid. For å deaktivere skjermavstandsvarsler, trykk på Skjermavstand og slå av skjermavstand.

  9 beste mafiaspill med de beste oppdragene og sideoppdragene

Deaktiver kommunikasjonsgrenser og innholdsbegrensninger på iPhone eller iPad

For å fjerne grensen for hvem som kan kontakte deg under tillatt skjermtid eller nedetid, gå til Innstillinger > Skjermtid > Kommunikasjonsgrenser > Under skjermtid (eller under nedetid) og velg Alle.

La oss deretter takle innholdsbegrensninger i kommunikasjonsapper som iMessage, FaceTime og andre tredjepartsapper. Hvis du ikke lenger trenger å sette foreldrekontroll på en iPhone og restriksjoner på sensitive medier ikke er nødvendige, går du til Skjermtid > Kommunikasjonssikkerhet og slår av Kommunikasjonssikkerhet.

For å fjerne alt annet innhold og personvernbegrensninger, gå til Skjermtid > Innholds- og personvernrestriksjoner og slå av innholds- og personvernrestriksjoner.

Du kan også velge å selektivt deaktivere innholdsbegrensninger ved å gå til Skjermtid > Innholds- og personvernrestriksjoner > Innholdsbegrensninger. Her kan du velge om du vil tillate eksplisitt innhold eller språk for spesifikke medier og apper.

Slik slår du av skjermtidsvarsler på iPhone eller iPad

Til slutt, hvis du vil fortsette å bruke skjermtid, men rett og slett ikke vil ha varsler, går du til Innstillinger > Varsler > Skjermtid og slår av Tillat varsler.

Etter at du har kontrollert de irriterende varslene på iPhone, kan du fortsatt sjekke skjermtidsdataene dine i Innstillinger-appen. Begrensninger vil fortsatt gjelde, og funksjonen vil fortsette å fungere som vanlig.

Slik deaktiverer du skjermtid på din Mac

Å slå av skjermtidsfunksjonen på macOS ligner på trinnene for iOS. Det er ingen mulighet for å slå av skjermtid helt; du må deaktivere innstillingene i forskjellige seksjoner.

  Kan du bytte hus i Wizarding World House Quiz?

Slik fjerner du appgrenser for skjermtid på din Mac

For å deaktivere alle app-tidsbegrensninger på Mac-en, klikk først på Apple-logoen i menylinjen og velg Systeminnstillinger fra rullegardinmenyen. Deretter velger du Skjermtid fra sidefeltet og slår av App- og nettstedaktivitet nederst i høyre rute.

For å fjerne spesifikke app- eller nettstedgrenser, gå til Skjermtid > Appgrenser i Systeminnstillinger. Fra listen, hold markøren over appen og klikk Rediger > Fjern grense. Klikk deretter Fjern grense igjen for å bekrefte.

For å slå av kun nedetid, gå til Skjermtid > Nedetid og slå av nedetid.

Slik deaktiverer du kommunikasjon og innholdsbegrensninger på Mac-en

Hvis Mac-en ikke lenger er barnets enhet, kan du fjerne skjermtidsbegrensninger for sensitivt innhold ved å gå til Systeminnstillinger > Skjermtid > Kommunikasjonssikkerhet. Slå deretter av kommunikasjonssikkerhet.

Gå deretter tilbake til hovedsiden for skjermtid og klikk på Innhold og personvern. For å deaktivere restriksjoner på alt eksplisitt innhold, slå av Innhold og personvern.

For selektivt å tillate noe innhold og begrense annet, kan du tilpasse innstillingene ved å klikke på en av de individuelle kategoriene som er oppført nedenfor: Innholdsrestriksjoner, Butikkrestriksjoner, Apprestriksjoner og Preferanserestriksjoner.

Slik slår du av skjermtidsvarsler på Mac-en din

Hvis du fortsatt ønsker å motta appbruksstatistikk og bare skjermtidsvarslene plager deg, kan du slå dem av og fortsette å bruke andre skjermtidsfunksjoner som vanlig.

For å gjøre dette, gå til Systeminnstillinger > Varsler > Skjermtid og slå av Tillat varsler. Her kan du også endre hvordan du mottar skjermtidsvarslene. Du kan for eksempel velge å slå av skjermtidsvarslingslyder.

  Hvordan kontakte Musically for å hente konto

Slik slår du av skjermtid uten passord

Hvis Skjermtid opprinnelig ble satt opp og låst med et passord på enheten din, vil du bare kunne gjøre endringer i innstillingene ovenfor hvis du har det. Hvis du ikke husker skjermtidspassordet ditt, er det to løsninger.

Den første er å tilbakestille passordet for skjermtid. På iPhone eller iPad, gå til Innstillinger > Skjermtid > Endre skjermtidspassord > Endre passord for skjermtid > Glemt passord. På din Mac går du til Systeminnstillinger > Skjermtid > Endre passord.

Deretter skriver du inn Apple ID og kontopassord. Enheten din vil da tillate deg å angi et nytt passord for skjermtid. Denne metoden fungerer imidlertid bare hvis du inkluderte Apple-ID-en din da du konfigurerte det gamle passordet for skjermtid.

Hvis du ikke inkluderte Apple-ID-en din under det første oppsettet, er den eneste måten å slå av skjermtid uten å vite passordet å tilbakestille iPhone eller Mac til fabrikkstandard.

Dessverre, sammen med skjermtidsinnstillingene og passordet, vil alle data som er lagret på enheten din gå tapt, og det vil være som om du nettopp tok en ny iPhone eller Mac ut av esken.

Fjern og endre innstillingene for skjermtid

Skjermtid er en praktisk funksjon for å spore hvor mye tid du eller barna dine bruker på å bruke en iPhone eller Mac. Men noen ganger vil du kanskje ta en pause fra denne funksjonen eller slå den av permanent når barnet ditt vokser opp.

Heldigvis kan du fjerne alle skjermtid-appgrenser og innholdsbegrensninger eller justere individuelle innstillinger for å passe dine behov mer. Hvis varsler er det som plager deg, kan du slå dem av for å fortsette å bruke skjermtid uten distraksjoner.

x