Slik slår du på tofaktorautentisering for LinkedIn

Tofaktorautentisering (2FA) er et flott sikkerhetsverktøy, og vi anbefaler det alltid. De fleste apper gjør det ganske enkelt å slå på 2FA, og LinkedIn er intet unntak. Slik aktiverer du det og gjør deg selv tryggere.

Du kan slå på tofaktorautentisering fra enten LinkedIn-nettstedet eller mobilappen, men uansett må du være logget på LinkedIn-kontoen din. Gå videre og gjør dette først.

Slå på tofaktorautentisering fra LinkedIn-nettstedet

Klikk på avataren din i øverste høyre hjørne av LinkedIn nettsted. Klikk på «Innstillinger og personvern» i menyen som åpnes.

De

Klikk på Konto-fanen, rull ned til delen «To-trinns bekreftelse», og klikk deretter på koblingen «Endre».

Konto-fanen og

Seksjonen utvides. Klikk på «Slå på»-knappen.

De

Du kan velge om du vil bruke en autentiseringsapp for å generere en kode for deg eller motta SMS (tekst)meldinger med koden. Vi anbefaler på det sterkeste å bruke en autentiseringsapp da den er sikrere, men tofaktorautentisering ved hjelp av SMS er fortsatt mye tryggere enn å ikke bruke tofaktorautentisering i det hele tatt.

  Hvordan jobbe med trendlinjer i Microsoft Excel-diagrammer

Velg metoden din – vi skal bruke en autentiseringsapp – og klikk deretter på «Fortsett»-knappen.

Skriv inn passordet ditt i ledeteksten som vises, og klikk deretter på «Ferdig».

Instruksjonene for å legge til en konto i autentiseringsappen din vises. Legg til en ny konto i autentiseringsappen din, skann QR-koden ved hjelp av telefonens kamera, og når kontoen er opprettet, skriv inn den sekssifrede koden fra autentiseringsappen i tekstboksen i LinkedIn og klikk «Fortsett.»

Tofaktorautentisering er nå slått på. Klikk på «Gjenopprettingskoder» for å vise sikkerhetskopikodene, slik at du fortsatt kan komme inn hvis du mister telefonen.

De

Klikk på «Kopier koder» og lagre dem et sikkert sted. Du trenger dem for å komme inn på LinkedIn-kontoen din hvis du noen gang mister eller tørker telefonen.

  Hvordan fikse Minecraft LAN-spill som ikke vises

Gjenopprettingskodene, med

Nå som du har slått på tofaktorautentisering, må du logge på igjen via andre enheter du bruker, for eksempel telefonen.

Slå på tofaktorautentisering i LinkedIn-appen

Å slå på tofaktorautentisering i mobilappen er det samme på iPhone, iPad og Android. Åpne appen og trykk på profilbildet ditt.

Velg deretter koblingen «Vis profil».

De

Trykk på Innstillinger-tannhjulet øverst til høyre.

Åpne «Personvern»-fanen, rull ned, og trykk deretter på «To-trinns bekreftelse».

Personvern-fanen, med

Velg «Oppsett»-knappen.

To-trinns bekreftelse

Du kan velge om du vil bruke en autentiseringsapp for å generere en kode for deg eller motta SMS (tekst)meldinger med koden. Vi anbefaler på det sterkeste å bruke en autentiseringsapp da den er sikrere, men tofaktorautentisering ved hjelp av SMS er fortsatt mye tryggere enn å ikke bruke tofaktorautentisering i det hele tatt.

Velg metoden din – vi skal bruke en autentiseringsapp – og trykk på «Fortsett».

Skriv inn passordet ditt i ledeteksten som vises, og trykk deretter på «Send»-knappen.

  Løs ut USB-stasjoner og minnekort trygt via hurtigtaster

Instruksjonene for å legge til en konto i autentiseringsappen din vises. Legg til en ny konto i autentiseringsappen din og trykk deretter på «Fortsett.»

Skriv inn den sekssifrede koden fra autentiseringsappen i tekstboksen i LinkedIn og trykk på «Bekreft.»

Tofaktorautentisering er nå slått på. Du trenger ikke å skrive inn tofaktorkoden på telefonen din, selv om du må angi den hvis du får tilgang til LinkedIn på en annen enhet.

Trykk på koblingen «Gjenopprettingskoder» for å vise reservekodene, slik at du fortsatt kan komme inn hvis du mister telefonen.

De

Trykk på «Kopier koder» og lagre dem et sikkert sted. Du trenger dem for å komme inn på LinkedIn-kontoen din hvis du noen gang mister eller tørker telefonen.

Gjenopprettingskodene, med

Nå som du har slått på tofaktorautentisering, må du logge på igjen på alle andre enheter du eier ved å bruke tofaktorkoden.