Slik sletter du YouTube-loggen din automatisk

Google tilbyr nå et verktøy som automatisk sletter søke- og aktivitetsloggen din fra YouTube. Som standard lagres dataene dine for alltid, men de kan slettes fra Googles servere hver 3. eller 18. måned.

Lignende innstillinger for automatisk sletting er tilgjengelige for posisjonsloggen din så vel som «Nett- og apphistorikk». Dette er ikke bare personverninnstillinger – hvis du velger å slette loggen din regelmessig, vil Google ikke bruke den slettede YouTube-loggen for å tilpasse videoanbefalingene dine.

Slett loggen automatisk fra YouTube-mobilappen

Du kan sette opp automatisk sletting av historikk direkte fra smarttelefonen eller nettbrettet. Det er praktisk fordi mer enn 50 prosent av alle YouTube-seere skjer på videotjenestens mobilapper.

For å starte, åpne «YouTube»-appen på enheten din. Hvis du ikke finner den på startskjermen eller app-skuffen, kan iPhone- og iPad-eiere bruke Apples Spotlight-søk for å finne appen, og Android-brukere kan bruke Googles søkefelt.

Deretter trykker du på kontoavataren din øverst til høyre i appen.

Rull ned til bunnen av listen og velg alternativet «Innstillinger».

  Hvorfor YouTube-videoer "laget for barn" har begrensede funksjoner

Rull ned til «Historikk og personvern»-delen. Velg alternativet «Administrer all aktivitet».

Du bør nå være på YouTube-loggsiden. Trykk på «Velg å slette automatisk» rett over listen over tidligere sett YouTube-videoer.

(Vil du ikke lagre noen logg i det hele tatt? Du kan trykke på «Endre innstilling» under YouTube-loggen er på for å hindre YouTube i å beholde en logg over videoer du har sett og søk du har gjort.)

Velg nå hvor lenge du vil beholde YouTube-loggen din. Som standard slettes loggen din bare når du gjør det manuelt. Du kan endre denne innstillingen slik at YouTube automatisk sletter historikk som er eldre enn 18 måneder eller tre måneder.

Etter at du har gjort et valg, trykker du på «Neste»-knappen.

YouTube History Activity-siden forklarer hva avgjørelsen din betyr. Den vil også vise flere eksempler på videohistorikk som automatisk slettes.

Trykk på «Bekreft» for å lagre den automatiske YouTube-logginnstillingen.

Slett logg automatisk fra Min Google-aktivitet

For å slette YouTube-loggen din automatisk fra skrivebordet eller mobilnettleseren, gå til YouTube History-nettstedet. Sørg for at du er logget på Google-kontoen som er knyttet til YouTube-kontoen din.

  Slik fikser du YouTube-lagging på Windows 11

Alternativt kan du gå til «Min Google-aktivitet«-nettstedet og naviger manuelt til YouTube History-delen.

Hvis du hoppet direkte til YouTube History-nettstedet, hopper du over de to neste trinnene. Fortsett å følge disse instruksjonene hvis du besøkte nettstedet Min Google-aktivitet.

Klikk på «Aktivitetskontroller»-alternativet i navigasjonsmenyen til venstre på siden.

Merk: Klikk på hamburgermenyikonet øverst til venstre for å utvide sidemenyen hvis den er skjult.

Rull ned til «YouTube History»-blokken og velg alternativet «Administrer aktivitet».

(Vil du ikke lagre noen historikk i det hele tatt? Du kan deaktivere «YouTube-logg»-alternativet her for å hindre YouTube i å beholde noen historikk, eller bare fjerne merket for «Inkluder YouTube-videoene du ser på» eller «Inkluder søkene dine på YouTube» alternativer for å stoppe YouTube fra å beholde seer- og søkeloggen din i utgangspunktet.)

Fra YouTube History-nettstedet klikker du på «Velg å slette automatisk» i boksen som viser hvor ofte historiedataene slettes.

Du kan velge hvor lenge du vil beholde YouTube-loggen din. Som standard slettes loggen din bare når du gjør det manuelt. Du kan endre denne innstillingen slik at YouTube automatisk sletter historikk som er eldre enn 18 måneder eller tre måneder.

  Slik bruker du YouTubes køfunksjon

Etter at du har gjort et valg, trykker du på «Neste»-knappen.

Du vil nå bli bedt om å bekrefte valget. YouTube vil også gi eksempler på noen av videoene som vil bli slettet fra historien din.

Klikk på «Bekreft»-knappen for å lagre den automatiske YouTube-logginnstillingen.

I fremtiden ville det være fint om YouTube la til et alternativ for enten å tilpasse hvor lang tid før du automatisk sletter historikk eller legger til en daglig grense. I mellomtiden kan du alltid hoppe tilbake til YouTube-loggsiden og manuelt tørke av tavlen.

x