Slik spiller du Total War: ROME II på Linux

Total War: ROME II er et strategivideospill utviklet av Creative Assembly og utgitt av Sega. Den fokuserer på det historiske romerske samfunnet i en tid med krig. I denne guiden viser vi deg hvordan du kan få Total War: ROME II til å fungere på systemet ditt.

Total War: ROME II fungerer Linux

Total War: ROME II fungerer på Linux, men bare gjennom kraften til Proton, som er innebygd i Linux-utgivelsen av Steam. Av denne grunn må vi gå gjennom hvordan du installerer Steam på Linux før vi viser deg hvordan du får Total War: ROME II til å fungere.

Installere. Damp

For å starte installasjonen av Steam på Linux, åpne et terminalvindu på Linux-skrivebordet. For å åpne et terminalvindu, trykk Ctrl + Alt + T på tastaturet. Eller åpne et terminalvindu ved å søke etter «Terminal» i appmenyen.

Når du har åpnet terminalappen, følger du med kommandolinjeinstallasjonsinstruksjonene som er skissert nedenfor for å få Steam-applikasjonen i gang på datamaskinen din.

  Slik bruker du veggkommandoen på Linux

Ubuntu

På Ubuntu kan Steam-applikasjonen enkelt installeres med følgende Apt-kommando.

sudo apt install steam

Debian

De som bruker Debian Linux må laste ned Steam DEB-pakken manuelt. For å starte nedlastingsprosessen, åpne et terminalvindu og bruk kommandoen wget downloader nedenfor.

wget https://steamcdn-a.akamaihd.net/client/installer/steam.deb

Etter å ha lastet ned den nyeste Steam DEB-pakken til din Debian-PC, kan installasjonen begynne. For å installere pakken på datamaskinen din, bruk følgende dpkg-kommando nedenfor.

sudo dpkg -i steam.deb

Nå som Steam DEB-pakken er fullstendig installert på din Linux-PC, bruk Apt-get-kommandoen nedenfor for å rette opp eventuelle avhengigheter som kan ha dukket opp under installasjonsprosessen.

sudo apt-get install -f

Arch Linux

Hvis du bruker Arch Linux, vil du kunne få Steam-appen til å fungere med følgende Pacman-kommando.

sudo pacman -S steam

Fedora/OpenSUSE

Hvis du er på Fedora eller OpenSUSE Linux, vil du kunne installere Steam gjennom programvarekildene som er inkludert i disse distribusjonene. Flatpak-utgivelsen av Steam fungerer imidlertid mye bedre på disse distribusjonene, så vi anbefaler å installere den i stedet.

Flatpak

For å få Steam til å jobbe på Flatpak i Linux, må du sette opp Flatpak-runtime. For å sette opp Flatpak runtime på datamaskinen din, følg veiledningen vår om emnet.

  Shadow of War på Linux

Etter å ha satt opp Flatpak-runtime på datamaskinen din, bruk fjerntillegg-kommandoen nedenfor for å legge til Flathub-appbutikken til PC-en din. Denne appbutikken vil gjøre det mulig å installere Steam.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

Med Flathub-appbutikken satt opp, er det på tide å installere Steam. Ved å bruke flatpak installeringskommandoen nedenfor, installer den nyeste versjonen av Steam på datamaskinen din.

flatpak install flathub com.valvesoftware.Steam

Installer Total War: ROME II på Linux

Nå som Steam er installert på din Linux-PC, åpne opp appen og logg på med brukerlegitimasjonen din. Følg deretter trinn-for-trinn-instruksjonene nedenfor for å få Total War: ROME II til å fungere på Linux.

Trinn 1: Finn «Steam»-menyen, og klikk på den i Steam. Finn deretter alternativet «Innstillinger», og velg det for å åpne Steam-innstillingsområdet. En gang i Steam-innstillingene, finn «Steam Play» og klikk på den.

Inne i Steam Play, sjekk «Aktiver Steam Play for støttede titler» og «Aktiver Steam Play for alle andre titler.» Velg «OK»-knappen for å bekrefte endringene.

Trinn 2: Finn «BUTIKK»-knappen og klikk på den for å få tilgang til Steam-butikken. Når du er på Steam-butikken, finn søkeboksen og klikk på den. Deretter skriver du inn «Total War: ROME II» og trykker på Enter-tasten.

  Hvordan sette opp Viber på Linux

Se gjennom søkeresultatene for Total War: ROME II og klikk på den for å legge den til kontoen din.

Trinn 3: Finn «LIBRARY»-knappen, og finn «Total War: ROME II.» Når du har funnet det, velg den blå «INSTALL»-knappen for å laste ned og sette opp spillet på Linux.

Når installasjonen er fullført, høyreklikk på Total War: ROME II i sidefeltet og velg «Egenskaper»-knappen. Derfra finner du «Kompatibilitet», merk av for «Tving bruk av et spesifikt Steam Play-kompatibilitetsverktøy» og sett det til «4.11».

Trinn 4: Finn «Angi startalternativer»-knappen og klikk på den. Deretter limer du inn følgende kode i den.

PROTON_USE_WINED3D=1 %command%

Trinn 5: Finn den grønne «PLAY»-knappen og klikk på den for å starte spillet. Når du klikker på det, vil Steam forsøke å konfigurere spillet for Linux. Len deg tilbake og vær tålmodig. Når den er fullført, starter Total War: ROME II. Nyt!

Feilsøking

Har du problemer med å spille Total War: ROME II på din Linux-PC? Sjekk ut Total War: ROME II ProtonDB-siden for å få hjelp.