Slik tilbakestiller eller sletter du Instagram-søkeforslag

En av de mest brukte sosiale nettverksplattformene for å dele bilder og videoer er Instagram. Brukere kan undersøke informasjonen fra flere kategorier, som mat, kunst, aktuelle hendelser, feriesteder og interiørdesigninspirasjon, på Utforsk-siden, som inneholder innhold fra hele verden. Ingen kan nekte for at alle bruker sosiale medier for å se etter andre brukere, og Instagram er intet unntak. I likhet med historien til nettlesere, er søkehistorikk knyttet til søk. Den gode nyheten er at den viser de siste søkene dine, slik at du kan bruke historikken din i stedet for å måtte søke på nytt hvis du ønsker å gå tilbake til en profil eller hashtag i fremtiden. Søkehistorikken vises hver gang noen trykker på den søkeboksen, noe som bringer oss til ulempene. Det er utvilsomt en trussel mot personvernet ditt hvis du bruker Instagram til å søke med en venn eller kollega i nærheten, fordi de vil lære om personene hvis profiler du har forfulgt. Bruker du Instagram og lurer på hvordan du tilbakestiller eller sletter Instagram-søkeforslag? Hvis du søker mer informasjon om Instagram, har vi satt sammen en nyttig guide som vil svare på alle spørsmålene dine om hvordan du tilbakestiller Instagram-søkeforslag.

Slik tilbakestiller eller sletter du Instagram-søkeforslag

Du vil få vite hvordan du tilbakestiller eller sletter Instagram-søkeforslag videre i denne artikkelen. Fortsett å lese for å lære mer om det i detalj.

Hva er Instagram-søkeforslag basert på?

Anbefalingene vises ofte avhengig av gjeldende Instagram-handlinger. Brukernes bilder som du har likt, kommentert osv. vises som forslag. Du kan lese om de mange faktorene Instagram bruker for å velge og presentere forslag nedenfor.

1. Nylige aktiviteter

Basert på din nylige appbruk, foreslår Instagram mulige profilideer for deg. Instagram foreslår en konto hvis du har likt eller kommentert et innlegg fra noen hvis konto du ikke følger. Instagram holder oversikt over kontoaktiviteten din for å finne ut hvem du skal anbefale. Instagram kan også presentere disse profilene som alternativer hvis de siste aktivitetene dine har inkludert å søke etter noen der. Som et resultat viser Instagram også anbefalinger basert på den siste søkeaktiviteten din. Instagram tilbyr å legge til kontoene deres til følgerne dine når du ser etter profiler som du ofte forfølger, men ikke følger. Instagrams algoritme vurderer tiden brukt på å lese en brukers profil, bildene du liker og andre faktorer.

  Hvordan legge til flere bilder til en enkelt Instagram-historie

2. Bruk av Hashtags

Hashtags brukes av Instagram for å bestemme hvilken profil som skal foreslås. Over tid har bruk av hashtags i innlegg og historier blitt populært. Mange mennesker er ikke klar over at Instagram overvåker oppførselen din når du gjentatte ganger bruker en bestemt hashtag mens du laster opp bilder. Senere vil den foreslå kontoer å følge hvis du bruker lignende hashtags. På Instagram brukes hashtags ofte for å øke engasjementet til innlegg. Instagram sporer kontoene som oftest bruker samme hashtag og viser dem som anbefalinger du kan følge. Hashtaggene som brukerne deler, foreslås på hverandres kontoer.

3. Nye følgere

Instagram vil anbefale en rekke profiler du kan følge basert på dine vanlige følgere. Forutsatt at det er en person du ikke følger, men som har følgere dere begge har til felles, vil Instagram vise både navnet på de felles følgerne og kontoen i forslagskolonnen. Du kan navigere til Discover People-fanen for å se Instagram-anbefalingene som vises etter hverandre. Navnene på de vanlige følgerne vil vises i forslagene som er basert på felles følgere. Men selv når du går gjennom nyhetsstrømmen på hjemmesiden, kan Instagram foreslå at du følger andre kontoer til deg.

Les denne artikkelen videre for å lære hvordan du tilbakestiller eller sletter Instagram-søkeforslag.

Hvorfor får jeg rare Instagram-forslag?

Instagram er et sosialt nettverk med hovedmålet å koble sammen og bringe mennesker sammen. Det er derfor den fortsetter å anbefale brukerne eller innleggene den tror du vil finne interessante. Du bør ikke være bekymret fordi sosiale medier ikke sporer brukerne. Enkelt sagt, algoritmene blir programmert av ingeniørene deres mer effektivt. Det er mange parametere som brukes i denne algoritmen for følgerforslag, inkludert:

  • Dine tilkoblede sosiale mediekontoer: Det er ikke overraskende at disse to teknologigigantene i sosiale medier er koblet sammen siden Facebook virkelig eier Instagram. Hvis du venn med noen på Facebook og de har en Instagram-konto, vil de også dukke opp som et følgerforslag på Instagramen din. Ligner på hvordan noen vil dukke opp i din Facebook venneforslag hvis du følger dem på Instagram.

  • Din tidligere søkehistorikk: Hvis du så på noens profil, men ikke følger dem, vil de senere dukke opp som et forslag. Dine interesser og innholdet du liker blir tatt i betraktning av algoritmen.

  • Bruk av hashtags: Basert på hashtaggene på profilen din eller innleggene dine, kan du motta et venneforslag.

  • Felles venner: Instagram anbefaler ofte vennenes venner til deg. Folk du deler forbindelser med vil sannsynligvis vises høyere på listen over ideer hvis du gjør det.

Kan du slå av Instagram-forslag?

Nei, per nå kan Instagram-brukere ikke manuelt deaktivere eller slå av funksjonen for foreslåtte innlegg. Instagram gir deg imidlertid muligheten til å informere nettstedet om at du ikke vil se bestemte innlegg på feeden din hvis du ikke er interessert i dem. Alt du trenger å gjøre er å velge alternativet ikke interessert ved å klikke på linjen med tre prikker som vises på toppen av et innlegg. Disse innleggene vises nå tilfeldig blant innleggene fra kontoer du faktisk følger. Ved å gjøre dette kan du være sikker på at du alltid har tilgang til de nyeste innleggene fra kontoene du følger. I tillegg trenger du aldri å forlate feeden når den er avsluttet; i stedet kan du alltid rulle ned og se de tidligere oppføringene. De foreslåtte innleggene kan for øyeblikket imidlertid ikke fjernes fullstendig.

Hvordan slette Instagram-søkeforslag når du skriver?

Du kan ikke slette søkeforslag mens du skriver. Men søkehistorikken fra søkelisten kan slettes. Du vil se en liste over alternativer når du skal skrive inn et navn i søkefeltet. Dette er først og fremst Instagram-søkeordene du har sett opp i det siste. Du kan imidlertid også ta det bort ved å velge X-ikonet ved siden av hvert navn i forslagslisten. Følgende er trinnene for hvordan du tilbakestiller ELLER sletter Instagram-søkeforslag når du skriver:

1. Åpne Instagram-applikasjonen på din Android eller iOS enheter.

2. Fra den nederste linjen klikker du på fanen Søk.

3. Fra søkelisten trykker du på krysset (X) ved siden av ønsket søk.

Listen vil stå tom uten navn etter at alle anbefalingene er tatt bort. Slik tilbakestiller eller fjerner du instagram-søkeforslag mens du skriver.

Hvordan slette foreslåtte søk manuelt?

Du kan ikke fjerne søkeforslag på IG-appen. Men du kan prøve å slette all data og hurtigbuffer fra enheten. Siden Android tillater direkte sletting av data og cache fra enhetsinnstillingene, er denne metoden betydelig mer effektiv på Android. Du må søke gjennom enhetsinnstillingene for å finne Instagram-appen.

Merk: Siden smarttelefoner ikke har de samme innstillingsalternativene, varierer de fra produsent til produsent. Sørg derfor for de riktige innstillingene før du endrer noen på enheten din.

1. Gå til Innstillinger på enheten.

2. Sveip ned og trykk på Apper > Appadministrasjon.

3. Velg Instagram > Lagringsbruk > Tøm buffer.

Telefonens Instagram-app vil bli tilbakestilt når du fullfører dette. Sjekk det ut ved å klikke på søkefeltet. Alt som er lagret i programmet vil bli slettet hvis enhetens data og cache tømmes.

Hvordan fjerne hele søkeloggen fra innstillingene?

Vil du at Instagram skal slutte å anbefale folk, hashtags og steder du tidligere har sett etter? Hver gang du bruker søkefunksjonen på Instagram, vises søkeloggen din automatisk, men du kan velge å skjul elementene du ikke vil se. Her er en rask guide for hvordan du tilbakestiller eller sletter Instagram-søkeforslag:

1. Start Instagram-appen på enheten din.

2. Trykk på Profil-fanen nederst til høyre på skjermen.

3. Trykk på hamburgerikonet.

4. Trykk på Din aktivitet.

5. Trykk på Nylige søk.

6. Trykk på Fjern alt.

***

Så vi håper du har forstått hvordan du tilbakestiller eller sletter Instagram-søkeforslag med detaljerte trinn for å hjelpe deg. Du kan gi oss spørsmål eller forslag om ethvert annet emne du vil at vi skal lage en artikkel om. Slipp dem i kommentarfeltet nedenfor for at vi skal vite det.

x