Slik tilpasser du Nintendo Switch-startskjermen

Hvis du har mange spill for Nintendo Switch, kan startskjermen din bli vanskelig å navigere. Det er noen måter du kan tilpasse Nintendo Switch for å forhindre rot og organisere spillbiblioteket ditt. Dette er hvordan.

Nintendo Switch-startskjermen

Selv om den ble utgitt i 2017, har Nintendo Switch fortsatt minimale tilpasningsmuligheter sammenlignet med andre moderne enheter. Switchen tilbyr fortsatt ikke tilpassede bakgrunnsbilder eller brukergenererte temaer. Den har heller ikke støtte for mapper eller kategorier, som Nintendo til slutt la til Nintendo 3DS og Wii U. På grunn av dette, hvis du eier mange spill, kan startskjermen din bli rotete veldig raskt.

Det er imidlertid noen få enkle ting du kan gjøre for å få startskjermen til å se mer organisert ut og tilpasse den til din smak. Her er noen av tingene du kan gjøre.

  11 beste Keto-apper og diettsporere i 2021

Sortering og bestilling av spill

Som standard er de 12 spillene som vises på startskjermen, de 12 siste spillene du enten har spilt, installert eller satt inn i Switch. Det er for øyeblikket ingen måte å organisere disse spillene manuelt, annet enn å åpne et spill for å skyve det til starten av skjermen eller ved å bytte den innsatte kassetten i konsollen.

Men hvis du har samlet mer enn et dusin spill i biblioteket ditt, vil rulling helt til høyre på startskjermen føre deg til «All Software»-menyen, som viser deg alle dine eide og nedlastede titler i et rutenett.

Herfra har du flere alternativer for å sortere alle spillene i biblioteket ditt som du kan få tilgang til ved å trykke R på konsollen. Du kan sortere etter:

Sist spilt: Ligner på måten standard startskjermbilde er sortert på.
Lengste spilletid: Dette vil sortere spill etter hvor lenge du har spilt dem. Spill du aldri har spilt er automatisk nederst på listen.
Tittel: Dette vil sortere all programvare i alfabetisk rekkefølge.
Utgiver: Dette vil sortere titlene dine etter navnet på utgiveren, i alfabetisk rekkefølge. Du kan se utgiveren av en tittel ved å trykke på plussknappen på et spill i menyen.

  Slik skjuler du appmappenavnene dine på iPhone eller iPad

Fjerner sjelden spilte spill

Med antallet spill som ofte selges, er det en god sjanse for at du har minst et par spill du ikke lenger spiller eller sjelden spiller. En annen måte å gjøre spilllisten mer strømlinjeformet på er ved å fjerne de sjelden spilte spillene fra Switch og rydde opp i spilllisten. Dette har bonusen ved å frigjøre plass på internminnet eller microSD-kortet.

Du kan bare gjøre dette for digitale titler som er lastet ned fra Nintendo eShop. Slik fjerner du en tittel fra Switch:

Velg spillet, enten fra startskjermen eller «All programvare».
Trykk på «+»-knappen på høyre joy-con for å få frem menyen.
Fra spillmenyen velger du «Administrer programvare» til venstre.
Velg «Slett programvare.»

Dette sletter tittelen fra biblioteket og fra startskjermen. Dette fjerner imidlertid ikke spillet fra kontoen din, siden kjøpene dine fortsatt vil være knyttet til Nintendo-profilen din. Du kan fortsatt legge til tittelen tilbake til Switch når som helst ved å navigere til eShop, klikke på profilen din øverst til høyre og velge «Last ned på nytt» fra menyen. Herfra kan du laste ned alle spill du eier, men som for øyeblikket ikke er på systemet ditt.

  Hva du skal gjøre før (og etter) at telefonen din blir stjålet

Endre bakgrunn og hjemmetema

Det siste du kan gjøre for å tilpasse startskjermen til Switch er å endre bakgrunn og hjemmetema.

Fra startskjermen velger du «Systeminnstillinger»-knappen nederst. Velg «Tema»-alternativet på venstre side av skjermen. Herfra kan du velge mellom de tilgjengelige temaene for bryteren: Basic White og Basic Black.

Ved starten av 2020 tilbyr Switch kun disse to temaene. Du bestemmer egentlig bare om du vil ha et mørkt tema eller et lyst tema.

Imidlertid fikk både Nintendo 3DS og Wii U etter hvert støtte for kjøp og nedlasting av temaer, så Switch vil sannsynligvis også få funksjonen i fremtiden. Følg med for oppdateringer til Switch-fastvaren.