Topp 11 Instagram Analytics-verktøy for suksess i sosiale medier

Det er ingen tvil om hvor stort Instagram har blitt for bedrifter og merkevarer for deres vekst. Det hjelper dem med å bygge et nettsamfunn og gjør det mulig å kommunisere med kunder på daglig basis. Denne artikkelen vil diskutere noen av de beste Instagram-analyseverktøyene for bedrifter, merkevarer, byråer og enkeltpersoner.

Hva er Instagram Analytics?

Instagram-analyse fungerer som et grunnlag for å implementere enhver god Instagram-markedsføringsstrategi. Den består av verktøy som gir relevante data og beregninger for å spore Instagram-ytelse.

Uten Instagram-analyse er det bare å gjette hvordan Instagram-strategien din gjør, hva som fungerer for deg og hva som ikke gjør det.

Data og rapporter levert av analytics er den beste måten å vise din leder, klient eller sjefs Instagram-prestasjoner. Fire av de viktigste Instagram-beregningene å spore er engasjementsgrad, rekkevidde, nettstedsklikk, publikumsdemografi og følgervekst.

Hvorfor trengs et tredjeparts Instagram-analyseverktøy?

Hvis du har en stor Instagram-konto eller administrerer flere kunders Instagram-profiler, kan det være veldig skremmende å bare stole på et innebygd Instagram-analyseverktøy.

Et tredjepartsverktøy kan gi kraftige funksjoner for dybdedata og rapporter for å spore Instagram-ytelsen din. I tillegg kan du få fantastiske tilleggsfunksjoner som innholdsplanlegging, første kommentar, svare på samtaler fra ett sted og mye mer.

Viktigheten av Instagram-analyse for bedriften din

La oss ta en titt på noe av viktigheten av Instagram-analyse for bedriften din:

 • Den avanserte planleggingsfunksjonen bidrar til å øke produktiviteten.
 • Den gir en grundig analyse av engasjementmål som kommentarer, liker og delinger.
 • Det lar deg spore konkurrentens ytelse og sjekke hva som fungerer for dem. Denne funksjonen lar merkevarer ligge i forkant av konkurrentene.
 • Med Instagram analytics kan du finne ut hvem kundene dine er og hva som er optimale leggingstider.
 • Det hjelper brukere med å identifisere topp-perming hashtags og overvåke Instagram-historier.

Følgende er noen av de beste Instagram Analytics-verktøyene:

SproutSocial

SproutSocial er one-stop-løsningen for sosial ledelse, som lar bedrifter, markedsførere, frilansere eller influencere få det beste ut av strategien for sosiale medier. Plattformen utvikler og forbedrer kontinuerlig funksjonene for å forbedre arbeidsflyten.

Det er best for å komme i kontakt med publikummet ditt, strømlinjeforme publiseringsarbeidsflyter, samarbeide med teammedlemmene dine i sanntid og få relevante data for å administrere og spore fremgang i sosiale medier.

Nøkkelegenskaper:

 • Sosial ledelse: Sproutsocial gir analyser og rapporter om ytelsen til innlegg og kampanjer på sosiale medier. Den identifiserer trender i kampanjer og administrerer innhold og samtaler på sosiale medier.
 • Rapporter og dashbord: Plattformen lar brukere legge til, spore og måle ytelsen til flere sosiale medieplattformer, inkludert Instagram. Brukere kan eksportere data eller rapporter til PDF-, XSL- eller CSV-filer.
 • Sosial analyse: Den gir konkurrentanalyse, følgeranalyse, betalt kampanjesporing, hashtag-analyse og sentimentanalyse.
 • Innsikt: Plattformen lar bedrifter gjennomføre undersøkelser for å samle inn tilbakemeldinger.

Sprout Social tilbyr fire prisplaner: Standard ($ 249 per måned, Professional ($ 399 per måned), Advanced ($ 499 per måned) og Enterprise (Egendefinert-bygd plan).

SocialPilot

SocialPilot er et fullt utstyrt, samarbeidende og lett-å-bruke markedsføringsautomatiseringsverktøy for sosiale medier. Det er best for små bedrifter, byråer og enkeltpersoner som ønsker å øke effektiviteten og rekkevidden på sosiale medier ved å planlegge og analysere markedsføringsaktiviteter på sosiale medier.

  7 Kraftig GIF-redigerer for TikTok, Instagram eller YouTube-videoer tipsbilk.net

Den lar deg koble til over ni sosiale mediekanaler som Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, LinkedIn, Google My Business, TikTok, Tumblr og VK.

Nøkkelegenskaper:

 • Plattformen har et enkelt, rent og organisert brukergrensesnitt.
 • Den administrerer sosiale medieprofiler effektivt ved å organisere hver konto i forskjellige grupper (etter klient eller kanal eller slik du ønsker).
 • Den innebygde funksjonen for innholdsbibliotek gjør det mulig å lagre innhold for senere bruk eller gjenbruk.
 • Det lar deg øke Facebook-annonser direkte fra plattformen.
 • Sosial innboks-funksjonen lar deg svare på kommentarer og meldinger fra alle sosiale mediekontoer.
 • Social Pilots analyse fungerer godt med Instagram, Facebook, Google Business Profile, Twitter og LinkedIn og gir innsikt om etter-ytelse.

Plattformen har fire prisplaner som er Professional ($30 per måned), Small Team ($50 per måned), Agency ($100 per måned) og Agency+ ($200 per måned).

Analisa

Analisa er en skybasert programvare for sosial analyse for å måle kundeengasjement på tvers av sosiale medieprofiler. Plattformen er best for små og mellomstore bedrifter for sporing av historisk ytelse, kartlegging av influencers, konkurrentanalyse, rapportering og statistikk om sosial aktivitet.

Brukere liker denne plattformen på grunn av dens funksjoner som følgere-autentisitetsrevisjoner, sporing av innleggsplaner, analyse av innholdsmarkedsføringskampanjer og mer.

Nøkkelegenskaper:

 • Analisa tilbyr en AI-drevet løsning for å analysere besøkstrafikk, engasjement og merkede relasjoner på Instagram-profiler.
 • Det hjelper med å få verdifull innsikt i profilbesøkendes demografi, for eksempel alder, kjønn og plassering.
 • Det hjelper brukere med å redusere uredelige aktiviteter på Instagram-profiler og bekrefte følgernes autentisitet.
 • Det gjør det mulig å spore publiseringsplaner og analysere innholdsmarkedsføringskampanjer.

Den tilbyr fire prisplaner for å imøtekomme dine behov. Start med den GRATIS grunnplanen, Premium for $69 per måned, Pluss for $149 per måned, og Pro for $239 per måned.

Seinere

Senere er en nettbasert markedsførings- og handelsplattform for sosiale medier designet for å hjelpe bedrifter med å vokse merkevaren sin på nettet. Det hjelper bedriftseiere, byråer, markedsførere, skapere og sosiale medieteam å planlegge og planlegge innlegg på tvers av sosiale mediekanaler. Det lar dem også overvåke og administrere ytelse på sosiale medier.

Nøkkelegenskaper:

 • Det hjelper bedrifter med å planlegge og planlegge innhold på tvers av ulike sosiale mediekanaler som Instagram, Facebook, Twitter og Pinterest.
 • Den må dra og slippe kalenderfunksjonen slik at brukere kan planlegge innhold for fremtiden og overvåke engasjement i sanntid.
 • Plattformen minimerer manuelt arbeid ved å automatisere det meste av arbeidet med sosiale medier, som å publisere innhold.
 • Den visuelle Instagram-planleggerfunksjonen lar brukere visualisere Instagram-feedens utseende før de publiserer innholdet.
 • Instagram-planleggerverktøyet har dra og slipp-funksjon som lar innlegg flyttes rundt for å få ønsket utseende på feeden.
 • Andre funksjoner er administrasjon av flere kontoer, medieimport fra mobile enheter, Google Disk, Dropbox og mer.

Programvaren gir tre betalte planer: Starter for $18 per måned, Growth for $40 per måned, og Advanced for $80 per måned.

Nøkkelhull

Keyhole er en overvåkingsløsning for sosiale medier som måler sanntids- og historiske sosiale mediedata. Den gir enkel rapportering og strategilegging og hjelper bedrifter, markedsførere eller byråer med å spore søkeord, hashtags og konto-URLer på Instagram, Twitter, Facebook og YouTube.

Nøkkelegenskaper:

 • Dataanalyse: Plattformen tillater å legge til vilkår for sporing for å gi data for å spore antall brukere, postvolum, engasjementsvolum, rekkeviddevolum, etc.
 • Influencers Dashboard: Keyhole tilbyr et influencer-dashboard som gir data som antall delte innlegg, gjennomsnittlig engasjement, antall følgere, visninger, etc.
 • Kontosporere: De tillater integrering av forskjellige sosiale mediekanaler som Twitter, Facebook, Instagram og Youtube for å spore innholdet deres.
 • Sentimentanalyse: Nøkkelhull hjelper bedrifter med å spore folks følelser og hvordan de forholder seg til merkevaren med hver sosiale mediekonto.
 • Enkle rapporter: Den gir ulike rapporter til brukere for å hjelpe dem med å ta informerte beslutninger, og rapportene kan lastes ned i PDF- eller XLS-formater.
 • Social Media Analytics: Den gir unike analyser for hver sosiale mediekonto for å hjelpe brukere med å grave dypere og bedre forstå ytelsen.
  Slik bruker du Shazam Song på Instagram

Keyhole tilbyr fire prisplaner for sine brukere: SMB og frilansere for $99 per måned, Corporate for $299 per måned, Agency for $599 per måned, og Enterprise (egendefinerte priser).

Pallyy

Pallyy er en populær programvare for administrasjon av sosiale medier designet for å gjøre publisering enkelt og rimelig. Det lar deg planlegge innhold for Instagram, Facebook og Twitter. Plattformen er best for Instagram og har funksjoner som kommentaradministrasjon, en første kommentarplanlegger, et IG-biolinkverktøy og analyser.

Nøkkelegenskaper:

 • Planlegging: Den gir brukere tilgang til innholdskalenderen for å planlegge og planlegge innhold for sosiale mediekontoer.
 • Visual Planning Grid: Dette verktøyet hjelper brukere med å få en visuell representasjon av hvordan feeden deres vil se ut.
 • Gjenbrukbare maler og hashtags: Det lar deg lage gjenbrukbare maler og hashtags-lister for å unngå å gjenta dem gjentatte ganger.
 • Utforsk: Denne funksjonen, kun tilgjengelig for Instagram, hjelper brukere med å finne ideer til kampanjeinnhold.
 • Sosial innboks: Denne funksjonen lar brukere svare på meldinger og kommentarer.

Pally har to planer, hvorav den ene er helt GRATIS, slik at brukere kan planlegge opptil 15 månedlige innlegg for en enkelt sosial mediekonto. Den betalte premiumplanen er $15 per måned og er best for sosiale mediebyråer.

Swedo

Swydo er den beste nettbaserte online markedsføringen for byråer eller digitale markedsførere. Den gir verktøy for PPC og analyserapportering og kampanjemarkedsføring. Det gjør det enkelt å lage rapporter og sende dem til kunder daglig, ukentlig eller månedlig.

Nøkkelegenskaper:

 • Det gir ubegrenset antall brukere, dashboards og rapporter.
 • Det gjør det mulig å lage markedsføringsrapporter i løpet av få minutter.
 • Den tilbyr enkle KPIer for å avgjøre hvilken kampanje som gir gode resultater og hvilke som trenger forbedring.
 • Plattformen gjør det mulig å lage rapportmaler for gjenbruk på tvers av ulike kunder eller kampanjer.
 • Den tillater hvit merking og tilpasning av kommunikasjon med merkevarebyggingen din.
 • Den tillater 30+ integrasjoner som Google Ads, Microsoft Advertising, Facebook Ads, Google Analytics, etc.

Swedo tilbyr tilpassede priser avhengig av antall datakilder; for 10 datakilder er kostnaden $49 per måned. Det gir en gratis prøveversjon også for å prøve ut plattformen.

Sendbar

Sendible er et av de beste verktøyene for administrasjon av sosiale medier for byråer for å administrere sosiale mediekontoer for sine kunder. Det gir en one-stop-løsning for å utføre sosiale mediestrategier for flere merker i stor skala.

Det gir kraftige funksjoner som engasjement i sosiale medier, publisering, overvåking, generering av potensielle kunder og rapportering.

Nøkkelegenskaper:

 • Byråer: Programvaren er best for byråer for å forenkle arbeidsflyten og ta flere kunder.
 • White Label: Den tillater hvit merking og tilpasses med brukernes merkevarebygging.
 • Dashboard: Plattformens dashboard gjør det enkelt å koble byråer med kundens merkevarer og overvåke eller spore sosiale medier.
 • Publisering: Dette er en one-stop-løsning for å planlegge og planlegge innhold på tvers av ulike sosiale medieplattformer.
 • Samarbeid: Det tillater samarbeid med kunder eller forskjellige teammedlemmer for godkjenning og publisering.
 • Analytics: Det gjør det mulig å få verdifull innsikt fra relevante data.
  Hvordan få hårfargefilter på Instagram

Sendible har tre prisplaner – Creator for $29 per måned, Traction for $89 per måned, og Scale for $199 per måned.

Hootsuite

Hootsuite er en utrolig og kraftig administrasjonsplattform for sosiale medier som samtidig administrerer flere sosiale mediekanaler og overvåker hvordan kunder samhandler.

Den lar deg administrere ulike sosiale mediekanaler som Twitter, Facebook (profil, arrangement, gruppe og fansider), LinkedIn (profil, side, gruppe), Google+, Foursquare, nettstedsblogger og mer.

Nøkkelegenskaper:

 • Plattformen tillater overvåking og administrasjon av flere sosiale mediekontoer på ett sted.
 • Det gjør det mulig å planlegge innhold på forhånd på tvers av alle sosiale medieplattformer.
 • Det gir en dybdeanalyse for å spore hvor godt sosiale medier-strategien fungerer.
 • Hootsuite har en bokmerke-plugin, som lar brukere enkelt dele innhold med sine følgere.
 • Teamsamarbeidsfunksjonen i programvaren lar team komme sammen og jobbe uanstrengt.
 • Den viktigste funksjonen til Hootsuite er å administrere kundeservice fra ett sted.

Hootsuite tilbyr fire betalte planer: Professional for $99 per måned, Team for $249 per måned, Business for $739 per måned, og Enterprise-planen tilbyr tilpassede priser.

Buffer

Buffer er en intuitiv, strømlinjeformet multifunksjonell markedsføringsprogramvare for sosiale medier for merkevarer, byråer, bedrifter og enkeltpersoner. Det hjelper brukere med å skape innsiktsfulle resultater og engasjement på sosiale medieplattformer.

Nøkkelegenskaper:

 • Det lar deg planlegge innlegg på sosiale medier som Instagram, Facebook, Twitter, LinkedIn og Pinterest.
 • Buffer er den første programvaren som kom opp med funksjonen for å stille inn tid og plasser for å legge ut innhold på forhånd.
 • Den tilbyr en kalendervisning som lar brukere fylle kalendere på sosiale medier.
 • Den tilbyr Instagram-spesifikke funksjoner som første kommentar, butikknett, spesiell bio-URL og mer.
 • Teamadministrasjonsfunksjonen lar ledere og markedsførere på sosiale medier samarbeide.
 • Plattformen gir dybdeanalyse og rapporter.
 • Buffersvar-funksjonen lar brukere svare på sosiale samtaler.

Buffer tilbyr tre planer: Gratis enkeltpersoner, Essentials ($6 per måned) for profesjonelle og små bedrifter, og Team ($12 per måned) for team og bedrifter.

Iconosquare

Iconosquare er en analyse- og administrasjonsprogramvare for markedsførere og merkevarer i sosiale medier. Det gjør det mulig å planlegge innhold og spore og overvåke ytelse for ulike sosiale mediekanaler som Instagram, Facebook, Twitter, LinkedIn og TikTok.

Nøkkelegenskaper:

 • Det gir dybdeanalyse for å forstå engasjement og vekst i sosiale medier bedre.
 • Den tillater enkel rapportering (i PDF-format) og sporing av ytelsen til sosiale medieplattformer.
 • Det gir én plattform for å administrere, rapportere og analysere flere sosiale medieprofiler.
 • Det hjelper brukere å spare tid ved å planlegge innhold på forhånd.
 • Det tillater teamsamarbeid for ettergodkjenning.
 • Andre viktige funksjoner ved Icinosquare er konkurrentanalyse, kommentarovervåking, hashtag-sporing, industribenchmarking og mye mer.

Plattformen tilbyr tre betalte planer: Pro for 59€ per måned, Advanced for 99€ per måned, og Enterprise for 179€ per måned.

Siste ord

Instagram Analytics er avgjørende for å spore suksesser og fiaskoer og hvor godt den implementerte strategien fungerer. Tredjepartsverktøy vil tillate merkevarer, byråer og bedrifter med mange funksjoner å administrere og overvåke Instagram-data på ett sted. Du kan velge et av de nevnte verktøyene for din bedrift eller byrå i henhold til dine krav.

Du kan også sjekke denne guiden til Instagram-vekst og noen av de beste Instagram-planleggerne.

x