Topp 12 prosjektledelsesprogramvare for SMB

Vellykkede prosjekter handler om vellykket prosjektledelse. Bruk disse verktøyene for å komme deg til suksess!

Prosjektledelse er den hemmelige sausen som fullfører prosjekter med suksess og lar bedrifter bli store. Nei, dette er ikke clickbait — jeg har sett to programvareselskaper på nært hold (jeg var ansatt der) bli ødelagt i løpet av 1-2 år på grunn av dårlig prosjektledelse. Noen få andre så produktlanseringene sine forsinket med flere måneder. Selv om jeg er enig i at i likhet med de fleste andre disipliner der ute, ser prosjektledelsen mye slangeolje og sjarlataner, men det reduserer ikke betydningen og virkningen.

Og hva gjelder prosjektledelse gjelder også for prosjektstyringsverktøy – de utmerkede kan hjelpe deg med å øke ledelseseffektiviteten, redusere gjennomføringstiden, redusere forvirring og frustrasjon, og så videre. Så her er noen av de beste prosjektstyringsverktøyene der ute for selskaper av alle størrelser og behov.

Teamarbeid

Tro mot navnet, lar Teamwork team samarbeide og jobbe mer effektivt, samtidig som det lar interessentene alltid ha et overblikk over prosjektet.

Teamwork har Trello-lignende tavler og tidsregistrering innebygd, så hvis du leter etter en ren, nyttig app med disse funksjonene, er Teamwork noe for deg. Det er gratis å bruke hvis du har opptil fem brukere, mens premiumplanene starter på $9 per bruker per måned.

Før jeg lukker det, vil jeg nevne at Teamwork er en pakke med produkter, prosjektledelsesappen er en av dem. De tilbyr også en CRM, helpdesk-programvare, et dokumenthåndteringssystem, en chat-app (som Slack) og mer.

mandag

Når du trenger en prosjektledelsesplattform for dine grunnleggende prosjekter og komplekse porteføljer, kan Monday hjelpe deg. Utnytt det neste nivået av prosjektledelse med tilpassbare funksjoner som lar deg utføre planer, legge inn strategier og sende inn det beste arbeidet ditt.

Monday hjelper deg å samarbeide effektivt med teammedlemmer og bringe dem sammen til en enkelt delt plattform. På denne måten kan du involvere dem mer, akselerere prosjektutvikling og eliminere kommunikasjonsbarrierer.

Du får vite om prosjektstatusen din og får enkel tilgang til budsjettgodkjenninger, oppgavestatus, fremdriftsoppdateringer, teamproduktivitet og mye mer i et interaktivt og oversiktlig dashbord. Med kraftige Gantt-diagrammer kan du visualisere, planlegge, overvåke og administrere alt for å ta informerte beslutninger basert på sanne data. I alle faser av prosjektets livssyklus kan du endre og kontrollere avhengighetene, grunnlinjen og prosjektmilepælene.

Du kan spore hvert medlems arbeidsmengde med oppdaterte og live data om deres nåværende kapasitet og bestemme hvordan du skal tildele ressurser effektivt. På denne måten kan du spare tid og investere den i mer kreativt arbeid samtidig som du reduserer omarbeid. Det henger ikke med en enkelt stil; du får forskjellige maler for forskjellige prosjekter og velger dem basert på dine preferanser.

Disse malene er utelukkende designet for program-, portefølje- og prosjektstyring. Organiser teamoppgaven din og prioriter den for å få full synlighet. Du kan legge til tidslinjer, tilpasse alle til det og tildele tidsfrister til teammedlemmene dine.

Det er hundre måter å se dataene dine på ved hjelp av smidig, foss og hybrid. Verktøyet lar deg også involvere dine interessenter med sanntidsdata og live-oppdateringer og dra nytte av automatisering for å drive prosjektene dine og spare tid.

De opprettholder også de høyeste sikkerhetsstandardene med funksjoner som fullstendig dataeierskap, granulære revisjonslogger og tilgangstillatelser for å sikre at brukeropplevelsen aldri blir kompromittert. Du kan integrere det sømløst med eksisterende verktøy som Excel, Google Calendar, Slack, Microsoft Teams, etc.

Mandag tilbyr fire prisplaner som du kan velge i henhold til dine behov og teamstørrelse. Hvis du er i tvil, start din gratis prøveperiode.

Smartsheet

Smartsheet presenterer intelligente prosjektstyringsverktøy som for tiden brukes av nesten 90 % av Fortune 100-selskapene.

Denne smarte administrasjonsplattformen er perfekt for sunt samarbeid og sikrer fleksibilitet med rutenett-, Gantt-, kort- og kalendervisningsformat.

Dessuten kan du bruke formler på celler og kolonner for enkle beregninger i samme og mellom separate ark. Smartsheets støtter sterke påloggingspolicyer for brukerne og tillater en enkelt legitimasjonsbruk overalt.

Dessuten blir modifikasjoner automatisk justert overalt. Dens «skjemaer» har betinget logikk som muliggjør tilbakemelding fra den tiltenkte målgruppen.

I tillegg reduserer den forhåndsbygde automatiseringen repeterende arbeid, og «proofing» får alt på ett enkelt dashbord for å gi godkjenninger og forslag.

  20 beste ER-diagramverktøy

Det tillater publisering av ark og rapporter for alle, inkludert de utenfor Smartsheet for bedre rekkevidde.

Til slutt kommer Smartsheet med en 30-dagers gratis prøveperiode for å prøve det hele uten risiko.

Basecamp

Basecamp har vært i prosjektledelsesspillet veldig lenge. Den ble lansert i 2004 og har holdt seg tro mot sin filosofi om enkelhet og klarhet siden den gang. Dette er folkene som skapte det hyperpopulære Ruby on Rails nettrammeverk, så jeg vil si at de kan en ting eller to om å designe enkle, nyttige ting. 🙂

Basecamp har team, prosjekter, oppgaver osv., som du forventer, men det er noen andre kule funksjoner jeg vil fremheve:

  • Sanntidschat: Hvis du bruker Basecamp, er det ikke nødvendig å veksle mellom det og et chatteverktøy for å administrere sanntidskommunikasjon. Gruppechattene er også i stand til alle funksjonene vi forventer i disse dager fra chatteapplikasjoner: @omtaler, medievedlegg, emojier og mer.
  • Kundetilgang: Basecamp lar deg koble kundene dine direkte inn i prosjektene dine (full kontroll over hva de kan eller ikke kan se) og jobbe med dem. Du kan videresende eksisterende kunders e-poster til Basecamp, og leveranser kan forhåndsvises, diskuteres og godkjennes direkte fra Basecamp.
  • Gjøremålslister: Uansett hvor sofistikerte prosjektstyringsverktøy blir, vil det alltid være plass til oppgavelister. Det er mange, mange tilfeller der oppgavene er veldig godt forstått av alle involverte, og alt vi trenger er en «rask og skitten» måte å holde dem et sted. I Basecamp er gjøremålslister ganske kraftige, ettersom påminnelser og varsler gjøres automatisk, slik at du ikke trenger å stikke noen for statusoppdateringer. 😉
  • Oppslagstavler: Når brainstorming eller kunngjøringer gjøres, kan enormt nyttige diskusjoner genereres – og gå tapt. Basecamps oppslagstavler lar deg gjøre slik kommunikasjon til en oppslagstavle, der teamet ditt kan diskutere, reagere og legge ved filer.
  • Dokumenter og filer: Basecamps dokument- og filhåndteringsspill er solid. Alle prosjektopplastinger og bevaring, og filer som blir endret, er versjonert. Google Dokumenter kan deles direkte i Basecamp og redigeres.

Basecamp er et herlig produkt, etter min mening, som gir mening for team i alle størrelser hvis behov er generiske og enkle. Ja, Basecamp er ikke et kraftverktøy for å utføre veldig spesialiserte oppgaver (for eksempel Agile Software Development), og selskapet legger ikke skjul på det faktum.

Sannsynligvis den beste delen er prissettingen: til en flat $99 per måned (ja, uansett hvilken lagstørrelse!) Basecamp gjør seg selv en no-brainer på sitt domene.

Jira

I motsetning til vårt tidligere verktøy, Basecamp, Jira er en prosjektledelsespakke rettet mot å administrere smidige programvareprosjekter. Som et resultat er målmarkedet, priser, kompleksitet, evner osv. forskjellige. Faktisk er det ikke uvanlig at programvareteam starter på Basecamp og «oppgraderer» til Jira.

Jira er utviklet av Atlassian, selskapet bak BitBucketsom i lang tid ble foretrukket av prosjekter med lukket kildekode fremfor GitHub da det tilbød ubegrensede private arkiver.

Hvis programvareteamene dine har vokst til det punktet at prosjektstyringsverktøy som føltes luftige før, ser ut til å være utilstrekkelige, er det på tide å flytte til Jira. Rett fra prosjektplanlegging til rapportering, sporing av feil, til å gå dypt inn i svinn, har Jira alt. Her er noen kule funksjoner som skiller Jira:

  • Et rikt sett med APIer tilgjengelig for de som ønsker å bygge alternative grensesnitt for arbeidsflytene sine.
  • Scrum og Kanban brett.
  • Flere utviklingsmetoder støttes. For de som fortsatt ikke er fornøyde, er det muligheten til å lage din egen.
  • Integrerer med over 3000 apper.
  • Intelligent automatisering som automatisk tildeling av oppgaver til en person, kobling av problemer til kode osv., reduserer mental friksjon og lar deg bygge kompliserte arbeidsflyter raskt.
  • Kraftig og omfattende rapportering.

Jira er kostbar, i det minste sammenlignet med andre populære, men lette prosjektstyringsverktøy. Kostnaden per bruker per måned-modell ($7 for standard, $14 for premium) kan koste tusenvis av dollar i måneden for store team. Men så blir kostnadene oppveid av det faktum at uten Jira ville lag av denne størrelsen ganske enkelt synke. 🙂

Asana

Asana er et generell prosjektstyringsverktøy som fokuserer på hastighet og intuitivitet. Jeg sier hastighet fordi Asana er et godt eksempel på en godt designet enkeltsideapp. Alt skjer umiddelbart når du klikker, noe som er så praktisk når du gjør ting i en hast (under press).

  Atari Remix gjenoppliver kjente titler; Asteroider, tusenbein, utbrudd

Her er noen av de bemerkelsesverdige egenskapene til Asana:

  • Arbeidsbelastning: Arbeidsbelastninger er en visuell oppsummering av hvor mye teammedlemmene dine har på tallerkenen. På den måten kan du raskt se om markedsførings-, design- og ingeniørteamene dine vil være i stand til å samarbeide om den viktige produktendringen som kommer neste måned.
  • Visuelle tidslinjer: Prosjekttidslinjer i Asana er visuelt komponerte og veldig kraftige. De lar deg planlegge et prosjekt med letthet og visuelt se hvor det står.
  • Kalender: Asana-kalenderen er koblet til alle oppgavene og planleggingen og kan avsløre hvordan teamets timeplan er stablet opp. Det er stedet å gå hvis du vil forsikre deg om at timeplanen ikke er ute av synkronisering eller bare er ødelagt.
  • Bildekorrektur: Dette er bare et fancy begrep, men den underliggende funksjonen er flott – den lar anmeldere legge til kommentarer til ulike deler av et bilde. Dette er uvurderlig for designteam, ettersom å samle tilbakemeldinger uten spesifikke visuelle referanser har en tendens til å være et mareritt.

Grunnversjonen av Asana er gratis og har en begrensning på 15 teammedlemmer. Hvis du trenger å legge til flere medlemmer eller ønsker å få tilgang til avanserte funksjoner som administrasjonskonsollen, bildekorrektur, etc., starter prisen på $10 per bruker per måned.

Det er mye mer og ikke nok plass her til å dekke. Poenget er at Asana har blitt populært raskt og er et utmerket valg for prosjektledelse for organisasjoner av alle størrelser.

Trello

Trello er en forfriskende annerledes og minimalistisk innstilling av prosjektledelse. Den har ingen av de overveldende funksjonene som krever dype studier og engasjement. Faktisk kan du telle det totale antallet nøkkelfunksjoner på fingrene på én hånd. Før du himler med øynene og avviser det, gi det en sjanse.

Trello tok konseptet med Kanban-tavle fra Agile programvaremetodikk og gjorde det til massemarked. Ideen er enkel: oppgaver lages i kort, som stables på et av de mange brettene du lager.

Disse styrene kan representere hva som helst: funksjonene/divisjonene i din bedrift, oppgavens tilstand, eller kanskje til og med månedene i et kalenderår. Teammedlemmer kan kommentere kortene, delta i diskusjoner, legge ved bilder og så videre. Når oppgaven på et kort er fullført, flyttes den til den neste. Som dette:

Gratisplanen til Trello er ganske bra, med en begrensning som kun er på antall brett og vedleggsstørrelse og ikke på antall brukere! For de fleste er dette nok, selv om premiumplaner starter på $10 per bruker per måned. Hvis du er et lite team (eller til og med en enkelt person!) hvis prosjekter ikke trenger å planlegges grundig, er Trello et morsomt og effektivt alternativ!

Podio

Neste på listen vår er Podioet tungvektstilbud for store team og bedrifter som trenger tilpasning og CRM-funksjoner.

Så hvorfor bruke Podio? Her er noen av årsakene:

  • Tilpassbarhet: I motsetning til mange av konkurrentene har Podio omfattende tilpasningsmuligheter. Dette lar deg ikke bare endre måten modulene fungerer på, men også å bli kvitt deler som ikke er relevante for deg.
  • Innebygd CRM: Podio CRM leveres komplett med kundeinformasjonsadministrasjon, sporing av kundereiser, sporing av kundeemner og andre nøkkelfunksjoner i en CRM.
  • Medarbeideradministrasjon: Podio har førsteklasses støtte for ansattes ledelse, slik at du kan administrere utgifter, ferier, aktivitetsstrømmer og mer fra ett enkelt sted.
  • Prosjektledelse: Samarbeide med klienter, koble e-post til oppgaver, detaljerte tilgangsrettigheter, planlegge Scrum-prosjekter og lage sprints; alt er inkludert.
  • Arrangementshåndtering, e-posthåndtering, virksomhetsledelse. . . listen fortsetter! 🙂

Mens Podio har en gratis plan, tilbyr den bare grunnleggende oppgaveadministrasjon. Helt ærlig er det liten grunn til å bruke den grunnleggende planen annet enn å få følelsen av plattformen. De betalte nivåene er der de overbevisende funksjonene låses opp, og disse varierer fra $9 til $24 per bruker per måned.

Airtable

Når det gjelder ren innovasjon, Airtable er den mest spennende utviklingen i det siste innen prosjektstyringsverktøy. Du kan tenke på Airtable som regneark på steroider – og til og med selskapet beskriver det på den måten – men etter min mening gjør dette synet en bjørnetjeneste for dette verktøyets evner.

Nå er en komponent i Airtable faktisk regneark, men den er så full av funksjoner at du kanskje begynner å hate favorittregnearkprogrammet ditt! Jeg mener, bare se på dette:

Det er like kortfattet som et regneark, men har en visuell separasjon av oppgaver, fargerike tagger som umiddelbart kan skilles fra hverandre, muligheten til å tilordne oppgaver til personer, varsler og videre og videre.

  Hvordan kan du endre Spotify-planen din

En annen kickass-funksjon er Blocks, som er små, komplette og spesialiserte moduler som du kan inkludere i arbeidsflytene dine for å øke produktiviteten. Høres abstrakt ut, jeg vet, så her er noen konkrete eksempler: kart og geokoding, Gantt-diagrammer, søyle-/linje-/spredningsplott, visuell sidebygger, 3D-modellutforsker, tidssporer, organisasjonskart — vel, jeg er andpusten! Poenget er at disse blokkene bare fungerer og kan settes inn i alle oppgavene og arbeidsflytene dine.

Kombiner dette med de vanlige funksjonene som dokumenthåndtering, Kanban-tavler, kalendere, og du har noe fantastisk for hånden.

Den beste delen er prissetting: gratisplanen tillater team av ubegrenset størrelse, med den eneste begrensningen at en enkelt base (ark) ikke kan inneholde mer enn 1200 varer. Høres ganske uimotståelig ut for meg!

Microsoft Project

Når Microsoft gjør noe, er det kanskje ikke det peneste noensinne, men det får jobben gjort bra, og folk kan ikke skille det fra livene sine. Windows, Office, Outlook, Sharepoint og Exchange alle eksempler på det. Det samme gjelder Microsoft Projectet produkt rettet spesifikt (faktisk svært spesifikt) mot profesjonelle prosjektledere som jobber med veldig store team.

Enten det er prosjektledelse, ressursstyring eller porteføljestyring, gir Microsoft Project deg et omfattende verktøy for å fange kompleksiteten nøyaktig. I skrivende stund har Microsoft nylig lagt til støtte for Agile prosjektarbeidsflyter, som vil appellere til de bedriftene som har noen team eller divisjoner som jobber på en smidig måte.

Det er to store grunner til å velge:

  • Installasjon på stedet: Selv om verktøyene vi har dekket så langt er fantastiske, er de fleste bedrifters virkelighet at de ikke har lov til å være vert for data utenfor selskapets eiendeler på grunn av samsvarsårsaker. Med Microsoft Project er det enkelt å oppnå dette, siden de også tilbyr en lokal versjon.
  • Langsiktig stabilitet: Microsoft er et selskap som har eksistert for alltid og vil eksistere for alltid (på en måte), slik at du kan være trygg på at forretningsprosessene dine ikke vil stoppe en dag som selskapet som bygget verktøyet kollapset.
  • Planlegging, PMP, Enterprise – høres ut som din jam, så sjekk Microsoft Project ut!

    TeamGantt

    Som navnet tilsier, TeamGantt er for Gantt-kart hva Trello er for Kanban-brett. Selskapet har fokusert på Gantt-diagrammer som den primære (og eneste) driveren for planleggings- og prosjektarbeidsflyter. Selv om dette begrenser funksjonaliteten sterkt, gjør det også TeamGantt utrolig rent, lett å lære og effektivt.

    Men ikke la deg lure til å tro at alt du kan gjøre med TeamGantt er å lage Gantt-diagrammer og følge opp med mottakeren. Det er mye funksjonalitet som dreier seg om å gjøre samarbeid enklere, for eksempel:

    • Samtaler
    • Dokumenthåndtering
    • Tidssporing
    • Avhengigheter (kartlegging av prosjekter som er avhengige av andre prosjekter)

    Den gratis planen tillater bare tre medlemmer og ett prosjekt, så det er ganske der for å la deg få en smak av appen. Betalte planer er på $10 og $15 per bruker per måned. Hvis du tror Gantt-diagrammer fungerer best for deg og ønsker å bygge arbeidsflytene dine rundt det, er TeamGantt et fint og pen alternativ.

    Zoho-prosjekter

    Zoho-prosjekter er et av de mange tilbudene fra Zoho, et selskap du kanskje allerede er kjent med. Tenk på Zoho Projects som en solid blanding av alle slags funksjoner vi har kommet over i denne listen.

    Gantt-diagrammer, milepæler, feilsporing, timelister, dokumenthåndtering, finans, integrasjon med populære apper, fora og mer – som jeg sa, det er litt av hvert og spiller alle delene veldig bra. Grunnplanen er gratis for opptil 10 brukere, og etter det vil appen koste mellom $20 og $35 per måned (merk: det er en fast månedlig kostnad, ikke per bruker).

    Zoho Projects er et fint alternativ alene, men det gir enda mer mening hvis du allerede bruker Zoho business suite med apper.

    Konklusjon

    Det er ingen tvil om at prosjektstyringsverktøy er avgjørende for et teams suksess. Med så mange alternativer rundt, kan det være overveldende å bestemme hva som er bra for deg. Det er derfor denne listen inneholder de beste verktøyene som jeg synes er de beste og ganske forskjellige fra hverandre. Jeg håper virkelig det hjelper deg å finne den rette! 🙂