Topp 5 Open Source-verktøy for å administrere OpenStack Server

Administrer OpenStack effektivt med disse åpen kildekode-verktøyene.

I skyens verden er det viktigste å automatisere alt når det vises til on-demand skytjenester. Å jobbe i programvareproduksjon kommer vanligvis ned til kontinuerlige distribusjoner og drift av et miljø distribuert over hele verden, spesielt med on-demand skytjenester.

OpenStack er en åpen kildekode-plattform som lar deg bygge en Infrastructure as a Service (IaaS)-sky som går på råvaremaskinvare. Teknologien bak OpenStack består av en sekvens av lignende prosjekter som leverer ulike komponenter for en skyinfrastrukturløsning. Den kan håndtere et stort basseng med lagringsplass og nettverksressurser enten innenfor et datasenter som en individuell sky eller utenfor som en offentlig sky.

For å administrere OpenStack-skyinfrastrukturen, må du administrere konfigurasjonen av de individuelle skytjenestene. Den primære fordelen med OpenStack er at den er sammensatt av horisontal skalerbarhet, så det blir opplagt å legge til nettverk og lagringssystemer for å vokse skyen over tid.

For å lære OpenStack, sjekk ut denne viktig kurs.

Den essensielle delen av skyskalerbarhet er verdien av tiden som kreves for å sette opp og kjøre skyen og dermed skalere opp, i tillegg til å redusere driftskostnadene. For alt dette er det som trengs en automatisert distribusjons- og konfigurasjonsinfrastruktur som inkluderer konfigurasjonsstyringssystemer.

Mange åpen kildekode-verktøy er tilgjengelige for å installere, administrere og kjøre OpenStack-skyen. Det viktigste spørsmålet er hvordan du velger den beste.

Kokk

Kokk er et flott automatiseringsrammeverk som gjør det enkelt å sette opp servere og applikasjoner til alle reelle, virtuelle eller skyplasseringer, uansett omfanget av infrastrukturen. Chef er et produkt som rett og slett fokuserer på brukerbasen for utviklere. Chef inkluderer kokebøker for å engasjere seg med forskjellige preferanser til OpenStack.

Den benytter seg av Ruby som programmeringsspråk og består av en søkbar portal hvor man kan få fellesskapsbidrag med teknikker og kokebøker. Chef automatiserer håndteringen av administrasjon av konfigurasjoner, og sørger for at systemene konfigureres riktig og konsekvent.

  Hvordan fikse søkefeltet som ikke fungerer

Chef har en agentbasert arkitektur som involverer en klient på hver VM eller serverforekomst mens den ledes av en sentral hovedagent. Chef nyter også bred støtte i form av et vell av kokebøker og dokumentasjon. Noen av funksjonene inkluderer:

 • Bruk enkle deklarative definisjoner for enkle administrative oppgaver.
 • Konfigurer en rekke skybaserte SaaS-tjenester, og integrer cloud provisioning APIer
 • Den presenterer en enkelt prosess for å administrere lokale og skyområder.
 • gjør infrastrukturen svært fleksibel, versjonerbar og nøyaktig testbar
 • Sikrer konsistente konfigurasjoner gjennom hele utviklingslivssyklusen
 • Automatisk korrekt konfigurasjonsdrift
 • Den består av Chef Development Kit, som har robuste testverktøy for å validere infrastrukturendringer

Dette IT-automatiserings- og konfigurasjonsverktøyet er godt egnet for utviklingssentriske infrastrukturprosjekter. Det gir konfigurasjonsadministrasjon og mange infrastrukturadministrasjonsoppgaver ved å bruke Recipes.

Ansible

Ansible er et automatiseringsverktøy for infrastruktur, som gir støtte for å konfigurere systemer, distribuere programvare og sette opp mer avanserte IT-intensive oppgaver som konsekvente distribusjoner og null nedetid mens du installerer oppdateringer. Ansible OpenStack-moduler kan brukes til å administrere alle slags skyoperasjoner.

Ansible går utover mer enn enkel distribusjon.

Ansibles hovedmål er enkelhet og brukervennlighet. Den har videre et betydelig fokus på sikkerhet og pålitelighet. Ansible gir kraftige verktøy for å sette opp og administrere OpenStack – for å klargjøre, konfigurere og distribuere applikasjoner og fungerer på toppen av skyen.

Den er basert på en enkel, agentløs arkitektur, så det er ikke nødvendig å konfigurere VM-er eller arbeidsstasjoner før installasjon. Ansible kan normalt jobbe med dem gjennom kommandolinjen. Noen av funksjonene inkluderer:

 • Den gir enkle løsninger for alle problemer med konfigurasjonsadministrasjon.
 • Tillater pålitelig og repeterbar IT-infrastrukturkonfigurasjon
 • Den er designet for å være enkel å lære for administratorer og utviklere.
 • Gir systemadministratorer et kontrollspråk som bruker moduler eller rutiner for å produsere alle slags oppgaver på noder. Det sikreste fjernkonfigurasjonsadministrasjonssystemet
 • Den består av 1300+ moduler med et aktivt fellesskap for støtte og utvikling.
  Slik roterer du Nokia X, installer Play Store og Google Now Launcher

Brensel

Brensel er et GUI-basert verktøy for systemadministratorer for å sette opp og administrere OpenStack Cloud. Fuel er et oppstrøms OpenStack-prosjekt som konsentrerer seg om å automatisere distribusjon og testing av OpenStack og en rekke tredjepartsalternativer.

Drivstoff oppdager automatisk alle virtuelle noder koblet fra nettet. Den består av flere separate komponenter. Noen komponenter kan også gjenbrukes separat fra drivstoffet uten noen modifikasjoner, og noen involverer små justeringer. Følgende er noen av funksjonene.

 • Den utfører kontroller etter distribusjon og utfører også tester for å validere OpenStack Cloud som er distribuert.
 • Den kan spinne opp og administrere flere OpenStack-klynger
 • Det inkluderer støtte for CentOS og Ubuntu
 • Det hjelper systemadministratoren å spore sanntidslogger via GUI av OpenStack Cloud.

Dukke

Dukke er et deklarativt språk for «skriv en gang distribuer mange»-pakker for on-demand Openstack-konfigurasjon og versjonsadministrasjon. Puppet er distribuert i et klient/server-oppsett eller i serverløs modus, der klienter med jevne mellomrom spørre serveren for den nødvendige tilstanden og leverer tilbake statusposter til serveren.

Puppet kan planlegge, oppgradere og administrere noder gjennom hele livssyklusen. Alle moduler og konfigurasjoner er produsert med et Puppet-spesifikt språk basert på Ruby eller Ruby selv, og vil derfor kreve programmatisk ekspertise i utvidelse til systemadministrasjonsferdigheter. Det involverer et nettgrensesnitt og rapporteringsverktøy.

Puppet Enterprise tillater sanntidsadministrasjon av noder ved å bruke forhåndsbygde moduler som finnes på hovedserverne. Rapporteringsverktøyene er fullt utviklet, og gir detaljerte detaljer om hvordan agenter presterer og hvilke endringer som er gjort. Noen av funksjonene inkluderer:

 • Den støtter fullskala automatisering med spesifikke rapporterings- og samsvarsfaktorer.
 • Den har integrasjoner og moduler fra Forge
 • Gjør lapping og oppdatering stressfri.
 • Skaper herdede grunnlinjekonfigurasjoner for å møte regulatoriske standarder
 • Automatiser og håndhev patchadministrasjon og reduser potensielle sårbarheter.
  Utimate Fallout 3 Mods List

Kompass

Kompass er for automatisert distribusjon og administrasjon av OpenStack.

Det reduserer kompleksiteten, administrerer tid og kontrollerer alle slags feil i datasenterets serveradministrasjon. Den støtter oppstart av serverpoolen som er korrelert med hvilken som helst skyplattform fra utsatte metallnoder.

Compass hjelper systemadministratorer med å bestemme maskinvare, distribuere OS og hypervisor, og gir også omfattende konfigurasjonsadministrasjon. Noen flere funksjoner som nedenfor.

 • Tillater implementering av forskjellige konfigurasjonssmaker gjennom metadata.
 • Hjelper med å forberede oppstart av infrastrukturen og gir også programmerbarhet for operatører å gjøre dette.
 • Implementerer utvidbarhet gjennom assimilering av flere verktøy OpenStack-klyngekonfigurasjon.
 • Compass-kjernen blandes med mange andre verktøy for ressursoppdagelse, OS-planlegging og pakkedistribusjon.

Konklusjon

Du bør sjekke ut og teste hvert av verktøyene fra din side for å være sikker på hvilke av disse som oppfyller kravene dine. Når det kommer til OpenStack, er det nok verktøy og teknikker for å redusere hodepinen ved installasjon og oppsett; Jeg foreslår å bruke Fuel eller Ansible hvis du vurderer å sette opp en privat sky. Du vil også elske å lese om 8 Cloud Object Storage for å lagre offentlige og private data.

x