Topp 6 Fine Wine Investing Platforms

Resesjonen i 2008 og COVID-19-pandemien har kastet lys over en trygg investeringshavn – Fine Wine Investing.

Investeringer handler om strategi. Selv om det er lett å følge de konvensjonelle metodene, spør prøvetider om uortodoks planlegging.

Du vil imidlertid ikke kalle Fine-Wine Investing noe uslåelig eller radikalt etter å ha sjekket dette:

Kilde: London International Vintners Exchange

Så fin vin presenterer seg som et utmerket alternativ til globale aksjer. Selv noen eiendomsinvesteringer ser bleke ut mot det.

Her er noen flere grunner til å favorisere god vin som en perfekt investeringsmulighet:

Flotte returer

Avhengig av merke og mangel, kan det gi eksepsjonell avkastning. For eksempel hadde DRC La Tache (2009) over 800 % avkastning på et tiår, ifølge Yahoo Finance.

I de siste 15 årene har god vin sett en 13,6 % årlig avkastning sammenlignet med Dow Jones og S&P 500, med henholdsvis 7,8 % og 8,58 %.

Fysisk eiendel

Vin er en ekte, fysisk ressurs. Det er ikke noe som er nevnt i et regneark. Du representerer faktisk eierskap, i motsetning til en aksje som er en papiraktiva.

I tillegg forblir det alltid en begrenset materiell eiendel som øker i verdi med hver konsumert flaske. I tillegg, avhengig av kilden, er hver batch unik for andre, noe som øker kostnadene ytterligere.

Motstand mot inflasjon/resesjon

Viner av investeringskvalitet har utmerket inflasjonsmotstand.

Dessuten, perioden du holder den mens den blir konsumert overalt ellers gjør den enda mer spenstig.

Tilsvarende har faktorer som en pandemi eller geopolitikk som kan utslette aksjegevinster liten effekt på viner.

I tillegg er det et enkelt spill om etterspørsel og tilbud der sistnevnte ofte henger etter.

Nå kommer det til…

Hvordan investere i vin?

Det er noen måter å investere i vin på.

Gjør det selv

Den mest pålitelige og risikofrie måten er å kjøpe, lagre og selge på passende tidspunkt. Men du må være en ekspert for å gå denne veien.

  21 Produktivitetsapper for programmerere

Så, de uforutsette problemene med å gjøre dette kan massivt oppveie fordelene for folk flest. Hovedpoenget: fortsett med ekstra forsiktighet.

Vin Aksjer

En annen måte er å investere i vinselskaper som gjør det bra. Men dette vil ikke være en investering i vin direkte.

Dessuten vil ulempene ligne på å kjøpe aksjer.

Vininvesteringsplattformer

Da finnes det plattformer som håndterer alt for deg mot en liten avgift.

De er vanligvis eksperter som kjøper, tar seg av lagring, gjør periodisk rapportering og til slutt selger, og gir deg avkastning.

Dette er plattformene som vi vil diskutere i videre avsnitt, og starter med den første:

Vint

Vint ble grunnlagt i 2019 og er en SEC-kvalifisert vininvesteringsplattform for amerikanske borgere.

Så du investerer i utgangspunktet i Vint LLC, som eier hver flaske i samlingen.

Avhengig av akkrediteringen din, kan du ha 10-20 % i ett enkelt tilbud. Spesielt kan du ikke selge aksjene i henhold til vilje. Nettstedet sier tydelig at det er en langsiktig (3-7+ år) investering.

Vint planlegger imidlertid å skape et sekundærmarked for sine vininvesteringsandeler. Så du vil kunne handle Vint-aksjer hvis det kommer inn i bildet.

Avslutningsvis har Vint ingen årlige avgifter, men tar et ikke avslørt innkjøpsgebyr i hver samling.

Kultvininvestering

Kultvininvestering lagrer vinene dine på London City Bond-varehuset. Mens du kan starte med så lite som 100$ med Vint, trenger du minst 10k USD for å registrere deg hos Cult Wine Investment.

Cult Wine Investment, som startet i 2007, har et globalt fotavtrykk i 83 land. Det er ingen handelsavgift, og du kan selge når som helst gjennom deres handelsteam til globale vinmarkeder. Interessant nok kan du be om å få bilder av vinflaskene dine.

Du betaler en månedlig avgift fra 2,25 % av investeringen din basert på porteføljestørrelsen din. Dette går opp til 2,95 % for basisabonnementet på USD 10 000.

Det er en minimumsperiode på 6-8 uker for å avvikle eiendeler.

Men Cult Wine Investment handler ikke bare om å investere i vin. Du får tilgang til vinsmaking, kultvinarrangementer, kuraterte vingårdsopplevelser og mye mer basert på investeringspakken din.

  Hvordan, hva, hvorfor og verktøy å bruke

ALTI vinbørs

ALTI vinbørs er en blokkjedebasert vinhandelsplattform. Hovedkontoret deres er basert i Hong Kong, mens vinlagring ligger i Bordeaux City Bond, Frankrike.

Hver flaske er tildelt en token som representerer eierskap, lik en ikke-fungibel token. De har et sekundærmarked for å selge vinen din når det passer deg.

I tillegg kan du begynne med en enkelt flaske vin, så det er ingen hardcore minimumsinvesteringsgrenser. Du kan også henvise ALTI-utveksling for å levere vinen din til din fysiske adresse.

Spesielt støtter ikke ALTI-børsen marginhandel og short-salg.

Til slutt avslører LinkedIn-innlegget deres at de belaste et handelsgebyr på 2 % på hver transaksjon.

VINDOME

VINDOME er en annen blokkjedebasert vinhandelsplattform skreddersydd for smarttelefonen din.

Du kan kjøpe fra VINDOME kolleksjoner til fastsatt pris eller velge levering om ønskelig.

Et alternativ er å kjøpe fra livemarkedet som forbinder samlere og investorer over hele verden. Du kan kjøpe med oppgitt pris eller by din egen pris og vente på at selgeren svarer.

VINDOME har hovedkontor i Monaco, Europa. De lagrer vin i JF Hillebrands varehus, som er et multinasjonalt logistikkselskap.

Til syvende og sist har hver transaksjon noen ekstra avgifter knyttet som forsikring, lagring og provisjon (4%) som vises med den endelige betalingen.

WineFunding

Ligger i Frankrike, WineFunding er mye forskjellig fra de andre vi har snakket om ennå. Enkelt sagt investerer du bare ikke i viner, men i vinprosjekter og menneskene bak dem.

Så du risikerer det praktisk talt med WineFunding-godkjente små og mellomstore vinbedrifter. Du kjøper vinobligasjonene deres uten å bli aksjonær eller ha noe å si i selskapets drift.

Det er tre vininvesteringsmodeller for å komme i gang:

  • Betal tilbake– Få fullt betalt i vin og/eller opphold på vingårder.
  • Obligasjon – Få hovedstolen i euro og renter på vin.
  • Egenkapital – Bli aksjonær.

WineFunding er gratis for investorer. Suksessen til investeringen din er imidlertid definert av prosjektet du er på linje med. Dette gjør det til et av de mest usikre vininvesteringseventyrene i dette partiet.

Vinovest

Vinovest er en California-basert AI-drevet vininvesteringsplattform som har forskjellige nivåer med spesifikke avgifter og fordeler.

Vinene dine lagres på verdensomspennende lagringssteder i Frankrike, USA, Storbritannia, Danmark, osv. Det er også en mulighet til å besøke fasilitetene.

  Bytt startskjermen og startmenyen fra skrivebordet

Basisplanen starter fra USD 1000 og har en årlig avgift på 2,85 %. Denne avgiften dekker forsikring, lagring og alt annet for din vininvesteringskonto. Det burde være unødvendig å si at denne administrasjonsgebyret går ned etter hvert som du utvider investeringen din og settes til minimum 2,25 % for en kontosaldo på 250 000 USD.

Videre er det to typer kontoer: handel og administrert. Mens handel gir deg full kontroll over hvilken vin du skal kjøpe og selge, vedlikeholdes administrerte kontoer av Vinovest. Spesielt har handelskontoer separate avgifter for kjøp, salg og lagring.

Den typiske holdeperioden er oppgitt til 5-10 år basert på din portefølje. Vinovest kan imidlertid hjelpe deg med å selge innen 2-3 uker. Men det er en straff på 3 % for tidlig likvidasjon hvis du trekker deg før tre år.

De aksepterer også betaling i kryptovalutaer som BTC, ETH, USDC osv. Og det finnes mobilapper for Android og iOS for å spore porteføljen din mens du er på farten.

Vininvestering: Konklusjon

Uavhengig av hvordan det kan ha hørt ut for deg, er det egentlige formålet med denne artikkelen å informere deg om vininvesteringsplattformer og ikke gi noen investeringsrelaterte råd.

Og som enhver investering er ikke vininvestering garantert god avkastning. Avhengig av plattformen og andre forhold kan du tjene gode penger eller tape alt.

Avslutningsvis, gå gjennom det som står med liten skrift og mål risikoviljen din før du hopper inn.

Du kan nå se på noen av de beste appene for å investere i ETFer og aksjer.

x