Topp 7 DXF til DWG Converter for din vektorgrafikk

Måten teknologien utvikler seg, mange ting som en gang var for gode til å være sanne omgir oss i form av virkelighet.

Fremskrittene berørte også designrommet, og utviklingen har vært bemerkelsesverdig. En av de siste milepælene jeg ikke ville gå ubemerket hen er 3D-design.

For de som ikke er kjent, refererer 3D-design til å lage tredjedimensjonale design ved hjelp av annen programvare for en mer realistisk representasjon av objekter.

Dette konseptet ble snart veldig populært på grunn av en rekke årsaker. En av dens største fordeler er likevel et realistisk bilde av hva du kan forvente av et produkt attraktivt og interaktivt.

3D-design er ofte større enn livet og er enkle å korrigere og utføre i løpet av få minutter. Men så kult som det høres ut, krever denne typen design mye innsats og tid.

For ikke å snakke om de forskjellige filtypene du må jobbe med. Hvis du jobber med DXF-filer og ønsker å konvertere dem til DWG, trenger du en konverter.

Vi vil vurdere noen av de beste omformerne som lar deg gjøre det. Før vi hopper inn i listen, la oss få det grunnleggende riktig.

Hva er en DXF-fil?

En DXF-fil er kjent som datautvekslingsformat eller datautvekslingsformat, og er et CAD-datafilformat utviklet av AutoDesk. For å forklare på en enkel måte, er det et vektorfilformat som brukes av designere og arkitekter for å dele 2D- og 3D-designene deres.

Disse filene kan enkelt deles på tvers av vanlige CAD-plattformer. Siden dette er et filformat med åpen kildekode, er det ikke obligatorisk å bruke en AutoDesk-basert plattform for å få tilgang til det.

  9 grunner til at du definitivt trenger en app for foreldrekontroll

Mer enn noe annet er dette mye brukt for dataoverføringer.

Hva er en DWG-fil?

Et DWG-filformat brukes til å lage tekniske tegninger og tegninger på AutoCAD, som er en kjent CAD-programvare. Designere og ingeniører jobber vanligvis med 2D- og 3D-design ved hjelp av det.

Disse filene inneholder vanligvis vektorbilder og metadata for å støtte betegnelsene på vektorbilder.

For ikke å nevne, DWG-filer er kompakte, noe som gjør dem praktiske å lagre og dele.

Les også: Beste 3D-gjengivelsesprogramvare for profesjonelle

Forskjellen mellom DXF og DWG

Mens begge filene er mye brukt på CAD-plattformer, er det noen slående forskjeller mellom de to. La oss se på disse forskjellene for å forstå dem bedre.

DXFDWGDXF-filer er hovedsakelig for delingDWG-filer er hovedsakelig for tegningDXF-filer er åpen kildekodeDu kan bare bruke DWG-filer med Autodesk-programmerDXF-filer bruker tekstbasert koding (ASCII), noe som betyr at de kan lagre et større utvalg av filerDWG-filer bruker binær kode og er mer kompakt å lagre Du kan ikke fange 3D-data med en DXF-filDu trenger en DWG-fil for å fange 3D-dataDXF-filer er mer allsidige Ikke alle programmer kan lese DWG-filer

Som tabellen ovenfor antyder, er det en stor sjanse på et tidspunkt; du må konvertere disse filene i henhold til dine krav.

Det er her konverteringsverktøy kommer inn i bildet. Disse verktøyene er raske og følger standardpraksisen som følges i hele bransjen.

Imidlertid er det for mange alternativer der ute som kan gjøre deg forvirret. Jeg har samlet de beste DXF til DWG-konvertererne der ute for å gjøre det enklere.

Cloudconvert

En av de mest populære sidene på internett, Cloudconvert støtter mer enn 200 formater, inkludert DXF/DWG, og lar deg konvertere filer uten å laste ned noe på systemet ditt.

Dette nettbaserte verktøyet ble lansert i 2012 og ble populær for sine førsteklasses service- og sikkerhetsfunksjoner.

Du kan velge konverteringer av høy kvalitet, alt takket være deres leverandørpartnere, som tillater justeringer ved nedlasting. Den er utstyrt med en kraftig API og er også i tråd med Amazon S3 Integration.

  Beste søvn- og meditasjonsapper å bruke i 2022

AnyDWG

AnyDWG er et fantastisk alternativ å laste ned på datamaskinen din for å konvertere DFX-filer til DWG og omvendt.

Noen av de mange nyttige funksjonene til dette verktøyet inkluderer:

 • Det krever ikke AutoCAD for å fungere
 • Konverterer DFX til DWG og omvendt i batcher
 • Utganger – DWG, ASCII DXF og binær DXF
 • Støtter alle versjoner av DWG/DFX-filer
 • Intuitivt grensesnitt og enkelt å bruke

Du må bare laste ned og installere programvaren for å komme i gang. Husk at å kjøre jevnt krever minst Windows 98 CPU 300 MHz, 128 MB ledig diskplass og 256 MB RAM-plass.

Mikonv

Denne gratis-å-bruke konverteren, kalt Miconv, fungerer helt online, så du trenger ikke å laste den ned på datamaskinen.

Den støtter en rekke formater som du kan velge mellom for å konvertere filene dine, og dette inkluderer selvfølgelig DXF- og DWG-filer.

Alt du trenger å gjøre er:

 • Klikk på «velg filer»-knappen og velg filene du ønsker å konvertere
 • Velg DWG som et formatalternativ
 • Klikk på «konverter», og du er ferdig
 • Miconv er raskt, enkelt og helt trygt å bruke. Den sletter filene dine 2 timer etter konvertering, noe som betyr at den ikke lagrer logger for lenge.

  AnyConv

  AnyConv er en allsidig filkonverterer for Windows, Mac, Linux, iPhone og Android-enheter. Den er støttet med utmerket støtte, og du kan bruke den helt gratis for å konvertere filer i løpet av sekunder.

  Hvis du under prosessen føler deg fast på grunn av språkbarrierer, kan du bruke verktøyet på over 12 forskjellige språk.

  I tillegg hjelper AnyConv deg med å konvertere andre filer, for eksempel MP3, MP4, CAD, Arkiv, etc.

  Online-convert.com

  Helt gratis og enkel å bruke, Online-convert.com hjelper deg umiddelbart å konvertere DXF-filer til DWG.

    Slik sorterer du e-post automatisk i spesifikke Outlook-mapper

  Den har en enkel slipp- og konvertermekanisme for å redusere konverteringstiden. Du kan også laste opp filer fra Dropbox og Google Disk eller angi URL-en til filen.

  En interessant funksjon ved dette verktøyet er at det lar deg endre filutgangen til en annen versjon. For eksempel, hvis din nåværende filversjon er gammel, kan du endre den til en nyere versjon.

  Online konverter gratis

  Denne skybaserte omformeren kalt Online Convert Free er et flott alternativ hvis du trenger en rask konvertering. Den er utstyrt med SSL-kryptering og kan konvertere filer i mer enn 250 formater uten vannmerke eller registrering.

  AutoDWG

  AutoDWG er et populært valg blant designere. Denne toveis-omformeren er fullpakket med noen flotte funksjoner, for eksempel:

  • Konverter DWG til DXF
  • Konverter DXF til DWG
  • Konverter fra lav til høy og høy til lav i begge formatene
  • Batch-konverteringer

  Du kan også bruke deres støttekommandolinjefunksjon hvis du oppgraderer til premiumversjonen, som lar deg konvertere filer stille uten forstyrrelser.

  Forfatterens notat

  Ovennevnte filkonverterere er noen av de beste alternativene du har når du vil konvertere DXF-filene dine til DWG.

  Personlig vil jeg anbefale å bruke et av verktøyene som lar deg konvertere online uten å måtte laste ned programvare på datamaskinen. På den måten er det mye raskere og tilgjengelig fra hvor som helst.

  Deretter kan du sjekke ut den beste 3D-animasjons- og designprogramvaren for profesjonelle.

  x