tipsbilk.net

Ultimate guide til plattformens Killer-funksjoner

Hvis du er en ivrig leser av bloggen vår, må du ha sett gjesteskribentene våre og oss nevne en kraftig verktøykasse – Semrush.

Det kommer opp når vi snakker om trafikkestimatorer, metatagger, nettstedsfeil, søkeordundersøkelser og mange flere aspekter ved digital markedsføring, så du lurer kanskje på hvilken verktøykasse som har å si i alle disse.

Derfor har vi bestemt oss for å gjøre en grundig gjennomgang av Semrush, en plattform vi bruker fra dag til dag og noe vi tror enhver digital markedsfører knapt kan overleve uten.

Hva er Semrush?

Semrush er fullpakket med 50+ verktøy som dekker alle tenkelige og utenkelige aspekter av online synlighet, og er i hovedsak en kilde til informasjon om alt som har med nettmarkedsføring å gjøre.

Plattformen består av fem verktøysett og dekker:

 • SEO;
 • Digital reklame;
 • Markedsundersøkelser og konkurranseanalyse;
 • Innholdsmarkedsføring; og
 • Håndtering av sosiale medier.

I hovedsak gir Semrush deg dataene og innsikten som er nødvendig for å foreta de riktige samtalene når det kommer til digital markedsføring – fra beslutninger på høyt nivå om å gå inn i nye markeder eller lansere nye produkter/tjenester til mer detaljerte og tekniske ting som å gjennomføre nettstedsrevisjoner og holde øye med dine rekker.

Semrush Review, eller plattformens mest fremtredende funksjoner

Som du kan se, er Semrush, i mangel av et bedre ord, enormt!

Så det er umulig å presse en anmeldelse av hele plattformen i et enkelt innlegg – 10 000 ord ville knapt nok her.

I stedet har vi bestemt oss for å fokusere på noen av de mest imponerende funksjonene i verktøysettet, og fremheve noen av de mest unike og enestående kunnskapene Semrush er fylt med.

Semrush = Nøkkelord Intel

Semrush har alltid vært kjent i bransjen for sine styrker innen søkeordforskning og analyse.

Faktisk, i dag har plattformen den største (og, enda viktigere, den mest oppdaterte) søkeorddatabase i markedet.

Kilde: Semrush statistikk

Hver gang vi sjekker Semrush sin statistikkside, ser vi et større tall, så veksttakten er rett og slett forbløffende.

  Hvorfor Face ID er mye sikrere enn Androids ansiktslås

Likevel handler det ikke bare om rå søkeorddata. Plattformen har en måte å transformere søkeordinformasjon til handlingsdyktig innsikt, og hjelper deg med å finne ting som:

 • Globalt og lokalt søkevolum (hvor mange brukere Googler dette eller det søkeordet i måneden) sammen med en liste over semantisk relaterte søkeord;
 • Søkeords hensikt (med en økende Googles vekt på brukerintensjon, kan denne unike Semrush-funksjonen hjelpe deg med å bli mer målrettet når det gjelder søkeord og strømlinjeforme innholdsinnsatsen din);
 • Nøkkelordvanskelighet (hvor vanskelig det er å rangere for et gitt søkeord basert på konkurrentene og andre faktorer som tilbakekoblinger, SERP-funksjoner osv.) som er relevante for hver geo;
 • Konkurranse (du får en liste over nettsteder som rangerer for et gitt søkeord, som hjelper deg med å forstå hvem og hva du konkurrerer mot);
 • SERP-funksjoner (som SERP har et gitt søkeord som utløser, og derfor kan du konkurrere om).

Kilde: Verktøy for søkeordoversikt

All denne innsikten kommer med et praktisk økosystem for nøkkelordadministrasjon – du kan skille søkeord etter geografiske, språk og andre kriterier og lage handlingsrettede hovedlister.

Rangeringssporing på en enkel måte

Med mobildata tilgjengelig for alle brukere uansett plan, er dette viktigst når det kommer til rangeringssporing – mens ting kan se lovende ut på datamaskiner, kan det hende du mister posisjonen din på mobil.

Så Semrush sin Posisjonssporing verktøyet har alt du trenger for å holde et øye med dine daglige rekker og oppdage ethvert skifte før det skaper reelle problemer.

Kilde: Verktøy for posisjonssporing

Men på toppen av ren rangeringssporing tilbyr verktøyet enda mer:

 • Stemmeandel og synlighet sammenlignet med konkurrentene;
 • Daglige dataoppdateringer;
 • Multi-tracking-funksjoner der du kan overvåke rangeringen din på tvers av enheter og steder (ned til ZIP-nivå);
 • SERP-funksjonsdekning som (unikt!) inkluderer lokal 3-pack sporing og mange språk; og
 • Rapporteringsfunksjoner på neste nivå som til og med lar deg bruke en Google Data Studio-kobling (spesielt viktig hvis du skreddersyr kunder).

Denne rangeringssporeren vil til og med oppdage sider som forårsaker selvkonkurranse (kannibaliseringsrapport).

En virkelig kraftig nettstedsrevisjon

Selv om vi skal grave i spesielle funksjoner, er det viktigste som gjør et kraftig nettstedsrevisjonsverktøy dets relevans og evne til å gå hånd i hånd med bransjeskifter. Og Semrush sin Verktøy for nettstedrevisjon gjør en imponerende jobb med Googles oppdateringer.

  11 beste trådløse ørepropper i mellomtone (TWS) å kjøpe i dag

Når Google kunngjorde utgivelsen av Oppdatering av sideopplevelse, lanserte Semrush sin Core Web Vitals (CWV)-rapport i Site Audit-verktøyet. Det er en super unik funksjon som kjennetegner endringshastigheten innen både industrien og verktøyet.

Med over 140 kontroller, vurderer verktøyet i hovedsak nettstedets ytelse mot de viktigste helseindikatorene for nettstedet som spenner over:

 • Tekniske (f.eks. gjennomsøkbarhet, HTTPS, AMP og ytelse) problemer;
 • On-side og strukturerte dataproblemer;
 • Markup checker;
 • Internasjonale SEO-spørsmål; og
 • Problemer med interne koblinger.

Kilde: Verktøy for nettstedrevisjon

Hvis du kobler til GA-kontoen din, vil verktøyet prioritere de oppdagede problemene ved å oppdage sider som får flere sidevisninger. I tillegg vil GA-dataene dine legge til ytterligere to sjekker i blandingen – foreldreløse sider og sider som tar for lang tid å laste (en rangeringsfaktor).

Det som skiller seg ut er det Nettstedrevisjon oppdager ikke bare nettstedproblemer; den gir faktisk nyttige råd om hvordan du kan fikse dem.

On-Page SEO Checker og tilbakekoblingsrevisjon – verktøy som er unike for markedet

Vi ville vurdert Nettstedrevisjon ganske unikt for markedet, gitt kraften, revisjonsdybden og oppdateringshastigheten. Andre plattformer har også nettstedsrevisjoner. Men Semrush har to virkelig unike verktøy – On-Page SEO Checker og tilbakekoblingsrevisjon.

On-Page SEO Checker (OPSC)

Dette er en av de mest intuitive og målrettede måtene å perfeksjonere ytelsen til sidene dine på.

Bare spesifiser ditt målsøkeord, og OPSC vil samle verdifulle ideer til forbedring av sider og innhold basert på konkurransedyktig innsikt. Fra teknisk SEO, koblingsbygging og SERP-funksjoner til UX og semantikk, vil du få anbefalinger på tvers av alle sideaspekter som kan påvirke rangeringene dine for et målsøkeord.

Kilde: On-Page SEO Checker

Dessuten vil verktøyet identifisere sider som trenger mer presserende oppmerksomhet basert på enkle rettelser og innvirkning på sidens ytelse.

Verktøy for tilbakekobling

Semrush sin Tilbakekoblingsrevisjon har 50+ unike toksisitetsmarkører som hjelper til med å finne tilbakekoblinger som skader profilen din og dermed ytelsen.

Men det er mer til plattformens tilbakekoblingsmuligheter. Med en tilbakekoblingsdatabase på over 43 milliarder, har Semrushs Backlink Analytics-verktøy tilgang til den største (og ferskeste) tilbakekoblingsdatabasen på markedet, noe som gjør den sannsynligvis til den sterkeste løsningen for å ta en sniktitt på konkurrentenes tilbakekoblingsporteføljer og få ideer til din egen link-building innsats.

  Slik sletter du en gruppechat i WeChat

Og Link Building-verktøyet vil hjelpe deg å strømlinjeforme og administrere hele oppsøkende prosessen.

Arbeidsflytdekning for innholdsmarkedsføring

All polering av nettstedet, tilbakekobling, konkurranseanalyse og andre tiltak koster ikke en krone uten innhold av høy kvalitet. Og Semrush har noen få verktøy som i hovedsak dekker arbeidsflyten for innholdsmarkedsføring – og vi mener i sin helhet.

Kilde: Verktøy for emneforskning

Fra kort opprettelse til å analysere innholdsytelse, de har et verktøy for stort sett alt innhold:

 • Temaforskningsverktøyet er bygd for innholdsideasjonsstadiet, og hjelper deg å velge det mest trendy og resonerende emnet for fremtidig innhold ned til lokalt nivå basert på din målgeo.
 • SEO-innholdsmal analyserer de viktigste innholdsdelene for målsøkeordene dine og lager automatisk en kort (med SEO, lesbarhet, tekstlengde, semantikk og tilbakekoblingsideer) for forfatterne dine. Og SEO skriveassistent tillegget hjelper deg med å sørge for at teksten din oppfyller de beste fremgangsmåtene for det toppytende innholdet til konkurrentene dine.
 • Innholdsanalysator overvåker ytelsen til innholdet ditt, og hvis du ser det henger, kjør siden gjennom On-Page SEO Checker og få praktiske forbedringsanbefalinger.

Priser: Sannsynligvis den beste Semrush-funksjonen

Vanligvis er prissetting den mest skremmende delen av hver løsning, spesielt så omfattende som Semrush. Men folkene der ser ut til å være ganske beskjedne.

For all informasjonen du får, og kvaliteten på data og innsikt, er Semrushs priser så rimelige som mulig, spesielt hvis du er klar til å bruke plattformens fulle kraft:

Kilde: Semrush prisside

Selvfølgelig, hvis du velger en årlig plan, faller prisene enda mer, og PRO-abonnementet blir en avtale på $99,95/md.

Og for denne prisen har du informasjonen og mulighetene til over 50 verktøy – for å ha en integrert, sammenvevd og jevn styring av hele din online synlighetsprosess.

Sluttkommentarer 👈

Selvfølgelig har vår Semrush-dekning bare ripet opp plattformens overflate. Vi har ikke engang kommet inn i dybden av reklame, sosiale medier, rapportering og andre funksjoner.

Likevel har vår raske oppkjøring fremhevet noen av de mest spennende funksjonene til plattformen du ikke finner andre steder. Så forhåpentligvis har du nå en bedre ide om hvor mye din digitale markedsføringsjobb kan bli enklere og smartere hvis du velger å bevæpne deg med kraften til plattformen.

Og som vår leser har du en unik sjanse til å oppleve verktøysettets styrker for deg selv med en 14-dagers gratis prøveversjon av Semrush.

x