q USB 4 vil gi Thunderbolt-hastigheter for mindre penger - tipsbilk.net

USB 4 vil gi Thunderbolt-hastigheter for mindre penger

Har du nettopp lært forskjellen mellom USB Gen 1, Gen 2 og Gen 2×2? Vel, gjør deg klar til å kaste alt dette fordi USB Implementors Forums (USB-IF) nettopp annonserte USB 4 og det vil trumfe dem alle.

USB beveger seg raskt, både i en «overføring av data»-forstand og i en «standardene har endret seg igjen». USB-IF annonserte nylig nye navneskjemaer for USB 3.2, den nyeste USB-spesifikasjonen som lover dataoverføringshastigheter på opptil 20 Gbps. Men like raskt som USB 3.2 er, har Thunderbolt 3, en tre år gammel USB-standard, dobbelt så høy hastighet med 40 Gbps. USB 4 vil endre det ved å tilby de samme hastighetene.

Thunderbolt var proprietær og dyr

Hvis du lurer på hvorfor Thunderbolt 3 ikke allerede dominerer USB-feltet, er svaret kostnaden. Intel skapte Thunderbolt 3, og alle som ønsker å bruke den (enten det er en flash-stasjon, porten på den bærbare datamaskinen eller en kabel) må betale en royalty-feed for å få sertifisering. Denne avgiften betyr at prisen på alt relatert til Thunderbolt går opp, og andre USB-spesifikasjoner forblir billigere sammenlignet med. Det er derfor du finner Thunderbolt i premium-MacBook-en din, men ikke i en bærbar datamaskin til $300. Kostnaden er uoverkommelig, og det er bare én grunn til at ikke alle USB-C er like.

  Hvordan forbedre Microsoft Words grammatikkkontroll

Men Intel ønsker en bredere adopsjon av Thunderbolt, og i jakten på det kunngjorde det at det ville åpne opp spesifikasjonen. USB 4 kom ut av den stasjonen. Ifølge USB Promotor Group, USB 4 vil tilby samme hastighet som Thunderbolt gjennom bruk av to 20 Gbps-kanaler. Høye hastigheter som dette vil gjøre det mer mulig å kjøre eksterne skjermer og eksterne grafikkort og, uten disse royaltyavgiftene, billigere. Og som vanlig vil USB 4 være bakoverkompatibel med USB 3.2, USB 2.0. På grunn av Intels teknologi vil imidlertid USB 4 også være bakoverkompatibel med Thunderbolt 3.

En annen fordel bør være kostnaden for USB 4-enheter. Siden oppretting av USB 4 ikke krever en royaltyavgift til Intel, bør den totale kostnaden for USB 4-produkter være lavere enn Thunderbolt 3-enheter.

  Hva er Dolby Dimension-hodetelefoner?

Husk imidlertid at å oppnå disse hastighetene betyr en oppdatering av all maskinvare. Det er ikke nok å ha en USB-flash-stasjon som kan 40 Gbps, porten du kobler den til må også matche den muligheten. Hvis du kobler en USB 4-stasjon til en USB 3.2 2×2-stasjon, vil du være begrenset til portens topphastighet (og omvendt).

Dette er bare et utkast til spesifikasjoner med grunnleggende informasjon

Dessverre, det vi ikke vet er … noe annet. Intel sier for eksempel at de vil fortsette å tilby Thunderbolt 3 sammen med USB 4, så det er grunn til at det vil gi fordeler som USB 4 ikke gjør, hva disse fordelene er har vært usagt.

  Atari Remix gjenoppliver kjente titler; Asteroider, tusenbein, utbrudd

Vi vet heller ikke når vi får se de første USB 4-produktene. Ferdige spesifikasjoner for USB 4-standarden kommer ikke før i midten av året, snarest, og først derfra bør produsenter begynne å lage USB 4-produkter.

Og den andre tingen vi ikke vet? Den endelige navngivningen. Hvis du håper den skal hete USB 4, ikke hold pusten. Navngivning kommer ofte senere, som sett med USB 3.2 2×2, som USB-IF opprinnelig refererte til som USB 3.2. Men når alle disse detaljene er sortert ut, og støvet legger seg, kan det være mulig at det lange løftet om «én port for å styre dem alle» med USB-C endelig kan gå i oppfyllelse.

via TheVerge og USB-IF