Velge den beste fotolagringsplattformen

Mottar du stadig varsler om at telefonens lagringsplass er tom på grunn av bildesamlingen din?

Hvis du sa ja, føler jeg deg helt. Jeg pleide å få dette varselet omtrent 3-4 ganger om dagen, og det ble bare så irriterende at jeg måtte finne en løsning. Heldigvis innså jeg at det finnes skybaserte plattformer som Google Photos og iCloud som kan lagre og beskytte dine dyrebare minner.

Selv om disse to kan virke kjente i navn, er det bare noen av oss som er klar over deres tekniske egenskaper, funksjoner og fordeler og ulemper. Når det kommer til bilder kan vi aldri få nok, så det er viktig å velge riktig skylagringstjeneste.

I dette innlegget vil vi dykke ned i det grusomme på begge plattformene for å hjelpe deg med å ta en informert beslutning.

Hva er Google Foto?

I de enkleste vilkårene er Google Photos en nettjeneste som kan lagre alle bildene og videoene dine på nettet. Det er en del av Google Drive-økosystemet, som leveres forhåndsinstallert som standard på alle Google- og Android-telefoner og er lett tilgjengelig på nettet.

Denne skybaserte fotolagringsplattformen lar deg sikkerhetskopiere alle bildene og videoene dine på ett praktisk sted. Det er som å ha ditt eget personlige fotoalbum, bortsett fra at det er online og tilgjengelig fra alle enheter så lenge det har tilgang til internett.

Noe av det beste med Google Photos er at det er gratis å bruke, og du får enorm lagringsplass for bilder og videoer så lenge de er komprimert. For det første får du 15 GB lagringsplass helt uten kostnad, og du kan enkelt kjøpe ekstra lagringsplass hvis du trenger det.

Bortsett fra de vanlige funksjonene vi ser i skylagringsplattformer, har Google Photos noen veldig kule funksjoner, for eksempel automatisk sikkerhetskopiering av bilder, gjensyn med tidligere bilder via en tidslinje, søk etter bilder via AI eller ansiktsgjenkjenning, redigeringsverktøy og så mye mer.

Du kan også integrere den med Google Assistant for å organisere og administrere dataene dine.

Les også: Skjulte Google Photos-hack for å gjøre livet ditt enklere

Hva er iCloud?

iCloud er en skylagringstjeneste utviklet av Apple for å gi brukerne deres en plattform for å lagre og få tilgang til dataene deres på en enkel måte fra hvilken som helst enhet.

Selv om denne beskrivelsen av iCloud høres identisk ut med Google Photos, er et område hvor iCloud har fordelen at den ikke er begrenset til bare bilder og videoer. Den lar deg også lagre musikk, dokumenter og andre filer.

  8 beste GRE-praksistester for å hjelpe deg med å lykkes

Den synkroniserer briljant med alle Apple-enhetene dine, så hver gang du legger til et nytt bilde eller en fil på enheten din, blir den automatisk lagret i iCloud. Ikke bare sikrer dette at dataene dine forblir trygge, men det eliminerer også bryet med å overføre dem manuelt.

Et annet kult aspekt ved iCloud er dets mange redigeringsverktøy, som lar deg gjøre grunnleggende justeringer, som å beskjære, justere lysstyrken og legge til filtre til bildene dine fra enheten din.

Du kan også dele bildene dine med andre, lage album og til og med bestille utskrifter av favorittbildene dine fra plattformen.

Apple har gjort det utrolig praktisk for brukere å bruke iCloud på Mac, iPad og iPhone. For ikke å glemme, det utmerkede personvernet og sikkerheten denne tjenesten tilbyr er upåklagelig.

Les også: Slik overfører du data til ny iPhone

Fordeler med å bruke en Cloud Photo Storage Platform

Før du gir deg en grundig sammenligning av begge plattformene, er det viktig å vite fordelene de begge gir til bordet, og det forblir universelt for alle skybaserte lagringsplattformer.

#1. Bedre sikkerhet

La oss innse det, uansett hvor god enheten vår blir når det gjelder sikkerhet, kan den ikke kontrollere nettlesingsvanene våre, og det er der trusler kan komme inn i systemet vårt.

Vi surfer på så mange nettsteder på en dag, og halvparten av dem er kanskje ikke engang trygge for personvernet og dataene våre. Det tar ikke lang tid før enhetene våre blir infisert, noe som setter våre bilder og andre filer i fare for å bli slettet eller misbrukt.

Det er nettopp derfor en skybildelagringsplattform er nyttig fordi den bruker kryptering og andre sikkerhetstiltak for å beskytte bildene dine mot uautorisert tilgang.

#2. Bedre organisering

Til tross for at den er i stand til å håndtere store datamengder, tilbyr den mange organisasjonsalternativer som vil hjelpe deg å holde bildene dine lett tilgjengelige. Du kan opprette kategorier, mapper og album for å sortere mediefilene dine sømløst.

#3. Mer lagring

Hvis du er som meg, som har mye mindre lagringsplass igjen på telefonen, kan en skylagringstjeneste være en livredder. Med både iCloud og Google Photos får du utvidbare lagringsalternativer i henhold til dine behov.

Du kan lagre så mange bilder og videoer på den uten å bekymre deg for å utmatte begrensningene til telefonen din.

Det kan også være et nødlagringsalternativ når enheten din er nesten full av bilder, og du vil laste ned noe av den.

#4. Lett tilgang

I motsetning til å lagre bilder på telefonen, kan du få tilgang til bildene som er lagret i skyen fra hvilken som helst enhet, enten det er datamaskinen, nettbrettet eller telefonen.

  13 beste musikkvisualisering for å få bedre engasjement

Det blir virkelig praktisk når du er borte fra telefonen og vil ha tilgang til noen av bildene dine. Alt du trenger å gjøre er å logge på din skyfotolagringsplattform, og der har du den.

Det eliminerer også bryet med å overføre dem fysisk til dine venners eller slektningers enheter. I stedet kan du raskt generere en delingslenke og sende den til hvem du vil.

Google Foto vs. iCloud

Til slutt, delen du har ventet på. La oss dykke ned i en detaljert sammenligning mellom de to plattformene slik at du enkelt kan velge mellom dem.

Google PhotosiCloudStorage Space 15 GB ledig lagringskapasitet og deretter utvides opptil 30 TB med betalte planer 5 GB gratis lagringskapasitet, og deretter utvides opp til 2 TB med betalte planer Automatisk sikkerhetskopieringJaJaDelingDelingsalternativ via en lenke eller e-postDeling krever en Apple-enhet og kan gjøres via iCloud Photo Sharing eller Delte albumSøkefunksjoner Normal, samt søk basert på bildegjenkjenning Normal, så vel som ansiktsgjenkjenning og stedsbasert søk RedigeringsverktøyDet kan integreres med Google Drive, Google Maps og andre Google-apper Ulike redigeringsverktøy, filtre og AI-drevne redigeringsalternativer PlattformkompatibilitetTilgjengelig på Android, iOS og web Bare tilgjengelig på Apple-enheterIntegrasjonerDen kan integreres med nesten alle Apple-tjenester, som iMessage, Apple TV og mer Den originale oppløsningen er lagret i iCloudOrganiserer bilder etter personer, steder og ting Organiserer bilder etter dato og plasseringPersonvern og sikkerhetSlutt- ende-kryptering for sikkerhetskopier, sammen med personvernkontroller I henhold til din valgte planLive bilder StøtteJaJa Videolagring Originaloppløsning lagres i iCloudI henhold til den valgte planen BildelagringsoppløsningOpp til 16 MPDen originale oppløsningen er lagret i iCloudPriserGratis og kan utvides opp til 30TB med betalte planer fra $1,99/$1.99 månedGratis og utvidbar opp til 2TB med betalte planer fra $0,99/måned

Som du kanskje har lagt merke til, har både Google Foto og iCloud unike styrker og funksjoner som er vanskelig å ignorere.

15 GB lagringsplass for bilder og videoer i Google Photos kan være et godt salgsargument for noen sammenlignet med iClouds gratis lagringsgrense på 5 GB. Det faktum at iCloud tilbyr mer omfattende lagringsmuligheter for ALLE TYPER data og ikke bare bilder og videoer gjør det imidlertid til en plattform i sin egen liga.

Begge disse plattformene tilbyr automatisk sikkerhetskopiering, men området der Google Photos har fordelen over iCloud er søkefunksjonene, organiseringen og AI-drevne redigeringsfunksjoner. Google Photos kan også nås fra flere plattformer, inkludert Android-enheter, mens iCloud er begrenset til bare Apple-enheter.

Du kan ikke gå galt med begge plattformenes personvern- og sikkerhetsaspekter fordi de legger mye vekt på dem. Du får sikkerhetsfunksjoner som ende-til-ende-kryptering og avanserte personvernkontroller.

Når vi snakker om prisen, har iCloud en startplan som koster litt mindre enn Google Fotos startplan, men den tilbyr heller ikke 30 TB utvidbar lagringsplass. På den lysere siden lar den deg lagre alle typer data.

  Hvordan sletter du Xfinity-konto

Til syvende og sist står begge plattformene hals-til-hals med hverandre, og det er ingen tvil om det.

Begrensninger for Google Foto og iCloud

Selv om begge fotolagringsplattformene er fantastiske, har de sine begrensninger som er viktige å ta tak i.

Google Foto

  • Filkomprimering: Selv om plattformen lar deg lagre og dele bilder og videoer i deres faktiske størrelse, kan det hende du må komprimere dem utover et visst punkt hvis du ikke planlegger å kjøpe ekstra lagringsplass. Du må komprimere lange videoer og tunge bilder for at de skal lastes opp og ikke opptar plass. Dette kan føre til tap av originalkvalitet.
  • Ingen private mapper: Det er ingen alternativer for å passordbeskytte mappene dine, noe som betyr at alle bildene dine kan nås av folk som betjener/deler plassen med deg.
  • Begrensede organisasjonsalternativer: Mens Google Foto tilbyr noen organisasjonsalternativer, for eksempel album og etiketter, kan det være begrenset for folk som meg som liker avanserte organisasjonsverktøy. For eksempel er det umulig å lage nestede mapper, og det er vanskelig å flytte bilder mellom album.

iCloud

  • Begrensede integreringsalternativer: Det er et faktum at iCloud er designet for å fungere sømløst med Apples egne apper og tjenester. Imidlertid kan det ikke nødvendigvis integreres like jevnt med tredjepartsapper. For eksempel har ikke alle appene der ute muligheten til å lagre filer direkte til iCloud-lagringen din. For ikke å nevne, den har også begrensninger på tvers av plattformer.
  • Begrensede delingsalternativer: Når du bruker iCloud, vil du legge merke til at det ikke er så omfattende som andre skyfotolagringsplattformer når det gjelder deling av filer. Du får for eksempel ikke muligheten til å angi utløpsdatoer på delte filer eller opprette passordbeskyttede lenker.
  • Lagringsbegrensning: Hvis du skal holde deg til gratisplanen, får du bare 5 GB lagringsplass for å presse inn filene dine. For noe mer enn det, må du bruke deres betalte planer, noe som kanskje ikke er gjennomførbart for folk med budsjettbegrensninger.

De ovennevnte begrensningene for plattformene er kanskje ikke relevante for dine behov, men det er viktig å vurdere dem når du velger mellom de to.

Forfatterens notat

Selv om jeg er en Apple-fanboy, er det ingen tvil om at Google Photos holder seg godt i sammenligning, og det er noen områder der det også fungerer bedre. Dette betyr imidlertid ikke at den ene plattformen er bedre enn den andre generelt sett.

Google Photos kan være begrenset i håndtering av filer og organisering, mens iCloud kan være en smerte ved integrering med tredjepartstjenester.

Å velge mellom de to koker ned til kravet ditt og om du er ok med å «tilpasse» seg til deres få begrensninger. Begge er gjennomførbare på papir og gjør jobben med å lagre og administrere bilder.

Hvis du allerede er i Apples økosystem, kan iCloud være det beste alternativet. På den annen side, gå for Google Photos hvis du foretrekker mer lagringskapasitet for gratisplanen.

Deretter kan du sjekke ut disse gratis skylagringsalternativene for personlige og forretningsbehov.