Windows Hidden Steps-opptaker gjør skjermhandling til trinnvise instruksjoner

Har du noen gang prøvd å forklare en prosess for noen, måtte skrive ut instruksjoner eller motta instruksjoner eller trinn for å bruke en bestemt programvare eller reprodusere en feil fra noen som ikke er så flinke til å rapportere dem? Den enkleste måten å unngå problemer som dette er screencasts. Du kan lage en for å bruke som et instruksjonsmedium, eller du kan be noen om å lage en og sende den til deg slik at du kan se hvilke skritt som ble tatt for å resultere i en feil. Ikke alle er komfortable med skjermkastingsverktøy, selv de enkleste og bare å få instruksjonene for å laste ned riktig type programvare til personen du prøver å hjelpe kan være et problem. Heldigvis har Windows et innebygd verktøy kalt Problem Steps Recorder som registrerer handlingene dine på skjermen og konverterer dem til tekstbaserte instruksjoner. Du kjører appen, trykker på post og utfører trinnene du vil forklare eller som resulterer i en feil av noe slag. Når du er ferdig, trenger du bare å sende utdatafilen til mottakeren. Appen finnes både i Windows 7 og Windows 8.

  Fiks 0xC00D36D5 Ingen kameraer er vedlagt i Windows 10

I startmenyen, søk etter PSR, det er en forkortelse for Problems Steps Recorder og er opprinnelig ment å brukes som et verktøy av folk som søker hjelp. Når appen vises i de samsvarende resultatene, klikker du for å starte den. Det er null oppsett av noe slag som kreves; trykk rekord og start.

Problems Steps Recorder har en fin kommentarfunksjon; klikk på den og et kommentarvindu vises nederst til høyre for å skrive inn noe ekstra som at et bestemt trinn tar for lang tid, eller hva som helst.

Når du er ferdig, navngi filen og den vil bli lagret som et ZIP-arkiv. Hvis du sender dette til noen med den hensikt å motta hjelp, avsluttes arbeidet ditt etter at du har sendt e-posten. Hvis du har mottatt en slik fil, lurer du kanskje på hvordan du åpner MTHML-dokumentet. Du kan åpne den i Internet Explorer og den nyeste versjonen av Opera.

  Slik aktiverer du Windows 10 på nytt etter en maskinvareendring

MHTML er et gammelt, nesten uklart format som egentlig ikke fanget opp, og Problems Steps Recorder er en gammel funksjon, så den har ikke blitt oppdatert mye, om i det hele tatt. Du kan alltid konvertere dokumentet til et annet format hvis du ikke liker å lese det i nettleseren.