10 beste 4K-spillskjermer for bedre komfort og ytelse

Gaming er ufullstendig uten en stilig spillmonitor, er det ikke? La oss ikke utsette kjøpet og forbedre spillopplevelsen din med noen av de beste spillmonitorene.

Å spille spill har alltid vært en kilde til glede for alle mennesker. Med introduksjonen av datamaskiner og moderne spill, har spill blitt en uerstattelig del av alles liv. Gaming har ført til en økning i antall datarelaterte jobber. Dette er fordi det kreves mange mennesker for å planlegge og lage spill.

For de som ikke er klar over det, er det mange land hvor spill regnes som en sport, og det finnes spillturneringer for spillentusiaster.

I nåværende tider hvor spill er mer enn en kilde til underholdning for folk flest, vil det være mishagelig å bruke komponenter som på en eller annen måte reduserer spillopplevelsen. Det er her 4K-skjermer kommer oss til unnsetning.

I denne artikkelen vil vi diskutere hva 4K-skjermer er og hva som er de ulike fordelene ved å bruke 4K-skjermer. Vi vil også diskutere de viktige funksjonene du bør se etter før du kjøper en 4K-spillskjerm. Til slutt vil vi se på noen av de beste 4K-spillskjermene for bedre komfort og ytelse.

Hva er 4K-skjermer?

4K-skjermene har en oppløsning på 3840 x 2160 piksler. Sammenlignet med en typisk Full HD-skjerm er den nesten 8 millioner piksler mer. Det er rundt 2 millioner piksler i standardoppløsningen.

En 4K-skjerms piksler er tettere plassert, noe som resulterer i klarere bilder og mer detaljert synlighet. I tillegg gir et høyt antall piksler ekstra skjermplass som standard på skrivebordet, i nettleseren og i Excel- og Photoshop-filer.

For høygrafiske, kraftige applikasjoner og spill gir 4K-bilder flere detaljer. Dette er fordi de effektivt er dobbelt så skarpe som 1080p-bilder. De fleste modellene trenger bare én strømtilkobling og én datakontakt, men du kan også spare tid og plass under installasjonen takket være den ergonomiske designen.

Selv om de fleste videospill nå ikke er forberedt for 4K-skjermer, vil det snart være et stort utvalg tilgjengelig.

Det kreves en ganske førsteklasses grafikkbehandlingsmaskin. Du trenger grafikk og videospill som kan vise 4K-kvalitet hvis du vil få mest mulig ut av det nye 4K-panelet ditt. 4K-oppløsningen må støttes av maskinen din.

Fordeler med 4K-skjermer

Introduksjonen av 4K i den digitale verden har vært banebrytende. Når vi snakker om fordelene som tilbys av 4K-skjermer, er det et bredt spekter av fordeler som tilbys forskjellige mennesker og sektorer.

Personene som hadde mest nytte av 4K-skjermer er alle typer designere, ettersom 4K-skjermer hjelper dem med å redigere og se designene deres.

Selv om folk som driver med digital design, fotografering eller videoproduksjon spesielt trenger den høyere oppløsningen som 4K-skjermer gir, kan ikke-designere også tjene på dem.

Alt er klart og skarpt på en 4K-skjerm. Derfor, hvis du ønsker å multitaske ved å dele opp skjermen i mange vinduer, kan den høyere oppløsningen holde alt lesbart.

Det er fornuftig å velge en skjerm som lar deg multitaske på denne måten hvis du bare har plass på skrivebordet til én. Noen spillere vil kanskje ha en høyere oppdateringsfrekvens enn hva 4K nå kan levere generelt. Et flertall av grafikkortene utvikler seg slik at de kan støtte 4K-spilling med skjermer.

  Hvordan fikse kalender som mangler i Microsoft Teams

Viktige funksjoner å se etter før du kjøper en 4K-spillskjerm

Ettersom en økende mengde detaljer gjøres tilgjengelig i 4K-kvalitet, er 4K-skjermer raskt i ferd med å bli normen. Ikke bare spill, men flere ting ser fantastisk ut på den fineste 4K-spillskjermen.

Ethvert datasystem som bruker et grafikkort får en betydelig forbedring ved å bruke 4K. Spesielt spill gjør det beste for overgangen til 4K på grunn av hvor naturtro de kan fremstå med så høy oppløsning. Her er noen funksjoner du bør se etter før du kjøper en 4K-spillskjerm.

#1. Oppløsning og skjermstørrelse

4K-innhold vil se skarpere ut på en 27-tommers eller 28-tommers skjerm sammenlignet med en 32-tommers skjerm og se skarpere ut enn på en 43-tommers eller 48-tommers erstatning. Hvis visuell klarhet er din primære bekymring, er den lille variasjonen fortsatt noe å vurdere.

#2. Skjerm

De fleste 4K-skjermer bruker en IPS-skjerm, som har et dårlig kontrastforhold. De inkluderer også nøyaktige farger, utmerket bevegelsesklarhet og høy lysstyrke.

Et VA-panel brukes også dersom IPS ikke er tilgjengelig. Mens den forbedrer kontrastforholdet og opprettholder enestående fargeytelse, ofrer denne skjermstilen ofte bevegelsesklarhet i svake innstillinger.

Nye versjoner med mini-LED-belysning bør være på utkikk etter spillere. For å øke kontrasten kombinerer denne en IPS-skjerm med flere LED-dimmesoner. HDR leveres også via mini-LED-skjermer.

#3. Oppdateringspriser

For de fleste spillere foretrekkes spillmonitorer med høyere oppdateringsfrekvens. Mens de fleste vanlige skjermer har oppdateringsfrekvenser på 30 Hz, er skjermer med 60 Hz minimumsoppdateringsfrekvensen for spillskjermer. Spillskjermer med en oppdateringsfrekvens på 144 Hz eller høyere foretrekkes for profesjonelle spillere.

#4. Responstid

Responstid er tiden som monitoren gjengjelder handlingene dine. Skjermer med rask responstid bør foretrekkes siden de reduserer uskarphet og skyggebilder. 1ms responstid er vanlig for de fleste datamaskiner, mens du bør kjøpe en spillskjerm med en responstid på mindre enn 5ms.

#5. Innganger og utganger

Mens mange standarder er tilgjengelige når du velger en skjerm, er det noen få foretrukne inngangs- og utgangsstandarder for spillskjermer. Hvis du kjøper en spillskjerm, foretrekker du DisplayPort, HDMI og USB Type C/Thunderbolt™ 4.

Selv disse standardene har flere versjoner. Så du bør velge den nyeste versjonen eller den versjonen som er mest kompatibel med skjermen din.

Nå vil du ha en god idé om 4K-spillskjermer og funksjonene du bør se etter. Så la oss hoppe til listen over noen av de beste 4K-skjermene du kan prøve.

SAMSUNG S80A dataskjerm

IPS-panelet på Samsungs 27-tommers Hi-Res UHD-dataskjerm har banebrytende skjermer som kan øke produktiviteten din. Oppløsningen er fire ganger større enn et 1080p-panel, noe som gjør liten tekst lettere å lese og detaljer i bilder, grafikk og filmer enklere å jobbe med og se.

IPS-panelet, HDR10, 1 milliard farger og klassens beste og fleksible tilkobling gir eksepsjonell bildekvalitet.

Den tilbyr intelligent øyepleie med funksjoner som Adaptive Picture, Eye Saver Mode og flimmerfri teknologi.

En ergonomisk og rotfri konfigurasjon er mulig i ethvert arbeidsområde takket være det slanke, minimale, uinnrammede designet og høydejusterbare stativet (HAS), som leveres med vippe-, dreie- og dreiefunksjoner. Du kan enkelt lytte til alt innhold med innebygde høyttalere, som også frigjør plass.

SAMSUNG 32″ Odyssey Neo G7 4K UHD-skjerm

SAMSUNG Odyssey Neo G7 4K-skjermen har UHD-oppløsning, HDR 2000 og Quantum Matrix-teknologi. Dette gjør det lettere å lage et presist bilde. Den G-sync-kompatible skjermen har en oppdateringsfrekvens på 165 Hz og en reaksjonstid på 1 ms for forsinkelsesfri spilling.

  Fiks Kodi kan ikke koble til nettverksserver

Denne skjermens fantastiske 1000R buede form fremmer øyeavslapping og oppslukende spilling. Med CoreSync-teknologi, som matcher fargene på skjermen i spillet for en verdensomspennende fordypning, overskrider spillopplevelsen skjermens grenser.

Når du spiller de mest utfordrende etappene og kampene, absorberer den distraksjonsfrie matte skjermen lys i stedet for å reflektere det.

Du kan dreie, vippe og rotere skjermen for å finne din ideelle visningsposisjon. Skjermen din bytter automatisk kilde når tilkoblede enheter er slått på, takket være Auto Source Switch+.

GIGABYTE FreeSync Gaming Monitor

Gigabytes FreeSync Gaming Monitor kommer i forskjellige størrelser, stiler, mønstre og konfigurasjoner. Det er ingen tvil om at sammen med variasjonen, sikrer disse 4K-skjermene også kvalitet.

Disse skjermene har en 31,5-tommers SS IPS 3840 x 2160 4K-spillskjermlysstyrke, noe som forbedrer skjermkvaliteten. Den har også en synsvinkel (L/R) på 178°/178° som bidrar til å forhindre belastning på øynene.

Den har en oppdateringsfrekvens på 144 Hz og en responstid på 1 ms (GTG), noe som gir uovertruffen hastighet. Gigabytes 4K-skjerm støtter Adaptive-Sync-teknologi og kan koble til og kontrollere flere enheter med KVM-funksjonen.

Til slutt har den fantastiske funksjoner som OSD Sidekick, PiP /PbP, Dashboard, Black Equalizer, Game Assist og Auto Noise Cancellation.

ASUS TUF spillskjerm

En 28-tommers 4K IPS DCI-P3-sertifisert spillskjerm, ASUS TUF Gaming VG289Q1A 28-tommers skjerm gir spektakulær, klar og detaljert grafikk.

Den er kompatibel med høyt dynamisk område (HDR10), en industristandard for farge- og lysstyrkenivåer utover det som er mulig på vanlige skjermer. FreeSync-teknologien på denne skjermen reduserer også skjermrivning og hakkete bildefrekvenser.

Ved hjelp av Shadow Boost-funksjonen lyses landskapet opp uten å overeksponere lyse områder. Den inkluderer DisplayPort 1.2-porter og en robust tilkobling med HDMI (v2.0) x2.

I tillegg støtter den FreeSync med AMD Radeon-grafikkort og AdaptiveSync med NVIDIA GeForce-grafikkort. Det fungerer med grafikkort fra NVIDIA GeForce GTX 10-serien, GTX 16-serien, RTX 20-serien og senere.

AOC Super-Curved 4K-skjerm

På denne 32″-klassen AOC CU32V3 32″ Super-Curved UHD-skjerm kan du oppleve store bilder med utrolige detaljer og farger. Bilder og detaljer er presise og ultraklare med en 32 «4K UHD-oppløsning.

På toppen av det er fargene mer levende enn på andre skjermer i samme prisklasse. Det finjusterte VA-panelet kan vise over 99 % NTSC, 121 % sRGB, 90 % Adobe RGB eller 89. 8 % DCI-P3-områdedekning for rikere farger som viser landskap og objekter slik de skal oppfattes.

Den tynne skjermens krumning på 1500R radius skaper en behagelig og oppslukende seeropplevelse. Dette er fordi det ligner mye på den naturlige krumningen til øynene dine. LowBlue-modusen og flimmerfri bakgrunnsbelysning levert av AOC gjør det mulig for deg å jobbe i timevis uten ubehag eller belastning på øynene.

ASUS VP28UQG 28″ 4K/UHD

28-tommers 4K/UHD ASUS VP28UQG-skjermens reaksjonstid på 1 ms og Adaptive Sync/FreeSync for superglatte bilder gjør at du kan spille med fullstendig fordypning. Ved å bruke flere grader av blåttlysfiltre og flimmerfri bakgrunnsbelysning, hjelper ASUS sin proprietære Eye Care-teknologi til å redusere belastningen på øynene og sykdommer.

Med fire ganger så mange piksler som Full HD 1080p-skjermer i sammenlignbar størrelse, gir VP28UQG deg mer skrivebordsområde for de mange arbeidsvinduene dine og mer detaljert grafikk enten du ser på film eller spiller spill.

Den ASUS-eksklusive GamePlus på ASUS VP28UQG lar deg forbedre spillopplevelsen mens du er i spillet. Disse ressursene gjør det mulig for spillere å finpusse og utvikle sine spilleevner.

Philips Brilliance 272P7VUBNB 27″ skjerm

Med sine USB-C-dokkingsmuligheter hjelper Philips Brilliance 272P7VUBNB med å forenkle tilkoblingene dine. Kabelrot er erstattet av denne Philips 27″ Ultra Clear 4K UHD-skjermen med USB-C-dokking.

  Slik fjerner du noen fra en tekstmeldingsgruppe på iPhone

Du kan se UHD-bilder, trygt få tilgang til intranettet og lade den bærbare datamaskinen. Alt dette kan oppnås samtidig med en enkelt USB-C-tilkobling.

Philips 272P7VUBNB er også laget for å være energieffektiv. Det er mulig fordi strømsensoren automatisk senker skjermens lysstyrke når brukeren beveger seg bort fra skrivebordet. Denne funksjonen kan redusere energikostnadene med opptil 80 % samtidig som den forlenger levetiden til skjermen.

HP Ny Premium v28 4K-skjerm

HP New Premium v28 4K-skjermens IPS-teknologi og 4K Ultra HD (UHD)-skjerm gir fantastisk grafikk og uovertruffen kvalitet. Med denne skjermen kan du nyte bildekvaliteten og de brede visningsvinklene til avanserte nettbrett og mobile enheter.

Grafikkortet ditt kontrollerer spillets bildefrekvens med AMD Radeon FreeSync-teknologi i stedet for skjermens innstilte oppdateringsfrekvens, og gir deg et betydelig konkurransefortrinn.

Du får en ultravid seeropplevelse med en tynn ramme rundt skjermen på tre sider. Dette lar deg installere flere skjermer sømløst.

I tillegg har denne skjermen en høydejusterbar skjerm og tilts for optimal visning. Til slutt tilbyr den et Low Blue Light-alternativ som endrer fargespekteret til et varmere og gir hvite et mer realistisk utseende.

LG UHD IPS Display Ergo-skjerm

LG 32UN880-B 32″ Ultrafine 4K UHD IPS-skjerm har en oppløsning på 3840 x 2160 og tilbyr realistiske, nøyaktige farger, forbedret kontrast, klarhet og detaljer i brede vinkler. Du opplever et mer realistisk, skarpere syn på lek, nytelse og produktivitet.

I tillegg tilbyr denne skjermen en koseligere, mer tilpasningsdyktig skrivebordskonfigurasjon. Den revolusjonerende, ergonomiske armen er brakt av dens ergo-design for å møte dine krav.

Med sin store grad av justering, hjelper denne skjermens ergonomisk og teknologisk innovative stativ fra LG til å opprettholde en sunn holdning ved å gjøre det mulig for hver bruker å designe et nøyaktig personlig arbeidsområde.

Sist men ikke minst, Ergos USB-C One Connection-løsning gjør det enkelt å overføre data raskt og levere strøm til laptoplading med kun én kabel.

Dell UltraSharp 27″ 16:9 HDR IPS-skjerm

Med Dell U2720Q UltraSharp 27″ 16:9 HDR 4K IPS-skjerm kan du oppleve nøyaktig fargegjengivelse og bred fargespekterdekning. Den har en oppløsning på 3840 x 2160, en oppdateringsfrekvens på 60 Hz, og dekker 99 % av sRGB og Rec. 709 fargeskalaer og 95 % av DCI-P3 fargeskala.

I tillegg har den VESA DisplayHDR 400 for HDR-støtte, 1,07 milliarder fargestøtte, IPS-teknologi (In-Plane Switching), et sideforhold på 16:9, et 3H hardhetsvurdert antirefleksbelegg, et fast kontrastforhold på 1300:1 , et klassisk lysstyrkenivå på 350 cd/m2, 8 ms responstid i normal modus og 5 ms responstid i rask modus.

Siste ord

4K-skjermer har vært veldig nyttige for spillere og spillutviklingsentusiaster. Den beste måten å spille favorittspillene dine på er på en 4K-spillskjerm. En lavere oppløsning kan skjule detaljer, men en høyere oppløsning gir bemerkelsesverdig skarphet.

Disse skjermene viser fire ganger så høy oppløsning som en 1080p-spillskjerm, noe som gjør at fjerne ting som en gang var grumsete blander seg like levende som himmelen. Prisene på 4K-skjermer er fortsatt dyre, men med tiden antas det at kostnadene for 4K-skjermer også vil komme innenfor budsjettet.

Deretter kan du sjekke ut noen av de beste spillhjulene for å simulere en racingopplevelse.

x