De beste Windows 10 VPN-ene for PC i 2024 (april)

Å få en Windows VPN hjelper deg med å beskytte PC-en din.

En av de store fordelene med å være blant flere milliarder globale Windows-brukere er den store mengden programvare som er tilgjengelig for deg som standard. Og å installere en VPN på PC-en din er en fin måte å holde seg tryggere på nettet og gjøre datamaskinen enda mer nyttig.

De fleste bruker en Windows VPN fordi den legger til et lag med ekstra sikkerhet – og anonymitet – til din stasjonære eller bærbare datamaskin. All din nettaktivitet er kryptert når VPN-en er slått på. Men «geo-spoofing»-teknologien som disse tjenestene tilbyr, betyr også at de er en fin måte å streame mer mangfoldig innhold og komme seg rundt nettrestriksjoner pålagt av kontoret, skolen eller til og med myndighetene dine.

Nedenfor har vi samlet en liste over de beste Windows 10 VPN-tjenestene. Fortsett å lese for å finne ut de beste klientene du kan installere på din bærbare eller stasjonære PC og øke personvernet ditt.

Hvordan velge den beste Windows 10 VPN for PC

Stort sett alle VPN på nettet henvender seg til Windows-brukere, noe som betyr at du kan velge mellom alternativer og funksjoner. I tillegg har du derfor luksusen av å velge en PC VPN uten å måtte gå på akkord med kvaliteten.

Når du velger en Windows 10 VPN for PC, bør du se etter god allsidig ytelse med litt av hvert – raske tilkoblingshastigheter, en vennlig app, P2P-støtte, tydelig skrevet og enkel personvernpolicy, og så videre – alle eiendeler deles av vårt nummer 1 valg.

Så er det spørsmålet om prissetting, siden ikke alle tjenester er verdt pengene de ber om. Noen ganger gir det å betale litt ekstra en suveren opplevelse, men andre ganger gir en rimeligere service fortsatt den optimale kvaliteten. Men vi har gjort alt arbeidet og valgt våre tre favoritt-VPN-alternativer for Windows på tvers av forskjellige kategorier. Du vil ikke gå galt med noen av disse.

Den beste Windows 10 VPN for PC

1. ExpressVPN – Beste allsidige VPN for PC

SPESIFIKASJONER

Antall servere: 3000+

Hastighet: Opptil 580 Mbps

VPN-plasseringer: 160 i 94 land

Maksimalt antall enheter som støttes: 5

24/7 live chat: Ja

30 dagers pengene tilbake-garanti: Ja

GRUNNER TIL Å KJØPE

Blant de raskeste VPN-ene der ute

Bred enhetsstøtte

30-dagers gratis prøveperiode

24/7 supporttjeneste

ExpressVPN forblir på toppen av bunken når det kommer til vår samlede rangering av dagens tilgjengelige VPN-er. Akkurat som det gjør på mobil, Mac og andre enheter, imponerer Express virkelig som en Windows 10 VPN – årsakene er mange.

  Slik får du Windows 10s gamle standard skrivebordsbakgrunn

Fra det øyeblikket du installerer ExpressVPN på PC-en din, føler du deg i dyktige hender. Det hele starter med et veldig lettfattelig grensesnitt og store, innbydende på/av- og velg plasseringsknapper. Du vil være oppe og borte på kort tid, selv om du ikke er så datakyndig.

Men det slutter ikke der. Windows 10-klienten har et utmerket brukergrensesnitt fullpakket med en rekke funksjoner, inkludert smarte serveranbefalinger, flere VPN-protokoller og kill switch-teknologi. En praktisk bonus er muligheten til å kontrollere VPN fra nettleserutvidelser, og en spesiell omtale går til funksjonen for delt tunneling, som er flott for å torrentere eller begrense VPN-tilkoblingen til en enkelt nettleser.

En lang liste med funksjoner hjelper absolutt, men du vil kanskje bare vite om ExpressVPN kan hjelpe deg med å se utenlandsk Netflix og utenlandsk sportsdekning. Det enkle svaret er: ja. I vår testing låste den opp Netflix (og slike som Amazon Prime Video og Disney Plus) hver gang.

Det er ingen vits i å ha en PC-VPN i gang hvis den bare skal redusere hastigheten på surfing, strømming, torrenting og spilling. Heldigvis var vi med denne leverandøren vitne til enestående ytelse for lokale servere, med svært anstendige resultater også for langdistanseforbindelser. Og det er bare satt til å bli bedre ettersom tjenesten nå gir tilgang til sin proprietære Lightway-protokoll.

På sikkerhetsfronten leverer ExpressVPN også når det gjelder protokoller og sterk kryptering, mens den uavhengig reviderte personvernpolicyen tydelig sier at det ikke er innsamling eller logging av trafikkdata, tilkoblings-IP-er eller nettaktiviteter. Profesjonell kundestøtte 24/7 tilbys via live chat eller e-post for eventuelle problemer brukeren kan støte på.

Enkelt sagt, ExpressVPN har mye og er et enkelt valg som vår nummer én VPN for PC-er.

PRISER

1 ÅR (BESTE TILBUD) = $8,32 / måned

1 MÅNED = $12,95

KLIKK HER FOR Å BESØKE EXPRESSVPN

2. NordVPN – Windows-sikkerhet er fokus for NordVPN

SPESIFIKASJONER

Antall servere: 5100+

Serverplasseringer: 80+ i 59 land

Maksimalt antall enheter som støttes: 6

24/7 live chat: Ja

30 dagers pengene tilbake-garanti: Ja

GRUNNER TIL Å KJØPE

Dobbel datakryptering

Meget god ytelse

Så mange servere

NordVPN er en bærebjelke på mange «best of»-lister av flere gode grunner. For det første har den et servernettverk på over 5000, tillater syv tilkoblinger per abonnement, har sin policy for ingen logging revidert årlig av PricewaterhouseCoopers og har en fantastisk merittliste med å fjerne blokkering av stort sett alle strømmetjenester der ute.

Når alt er sagt, er den ene faktoren som vil ha størst betydning for mange PC VPN-brukere dens stramme sikkerhet. Tjenesten tilbyr et visst antall «Double VPN»-servere som sender dataene dine gjennom to separate VPN-servere, ikke bare én, noe som gjør ting enda sikrere. Windows kill-bryteren fungerer også bra.

Og nå er alt dette styrket ytterligere av NordVPNs egen NordLynx-protokoll, som har slynget NordVPN til en av de aller raskeste VPN-ene du kan laste ned akkurat nå, med 760-880 Mbps.

  Hvordan automatisere museklikk på Windows 10

Windows-klienten er rask å sette opp, og de travle Nord-utviklerne har jobbet med å gjøre Windows-klienten enda enklere å bruke – den har et kompakt grensesnitt som har alt det viktigste og litt til (den er nå lagt til delt tunneling-funksjonen som den allerede har på sin Android VPN-app). Selv om vi tror det kan beklage beslutningen om å kvitte seg med de praktiske gamle «Favoritt»-serverbokmerkene.

Men du kan sikkert se at vi anstrenger oss for å plukke hull her, siden sannheten er at NordVPN er en ganske suveren all-round Windows 10 VPN. Det er også en 30-dagers pengene-tilbake-garanti, og den blir ganske rimelig (bortsett fra det månedlige abonnementet), og tilbyr en rekke planer, med det beste alternativet for å betale for flere år.

PRISER

2 ÅR (BESTE TILBUD) = $3,71 / måned

1 MÅNED = $11,95

KLIKK HER FOR Å BESØKE NORDVPN

3. Surfshark – En utmerket PC-VPN til en billig penge

SPESIFIKASJONER

Antall servere: 3200+

Serverplasseringer: 100+ i 65 land

Maksimalt antall enheter som støttes: Ubegrenset

24/7 live chat: Ja

30 dagers pengene tilbake-garanti: Ja

GRUNNER TIL Å KJØPE

Ubegrenset antall enheter støttes
Pålitelige tilkoblinger
Lengre planer er stor verdi
Flott for streaming

Hvis du bekymrer deg for at VPN-er kan være litt kompliserte å bruke og forstå, så er Surfshark her for å sette deg tilbake i komfortsonen din. Generelt – men spesielt på Windows 10 – er det en VPN som gjør at drift av et virtuelt privat nettverk føles som en annen natur. Det er bare så enkelt å bruke.

Det er enkelt å komme i gang, og når du først er inne, elsker vi måten hovedgrensesnittet tilpasser seg som et responsivt nettsted når du endrer størrelse på vinduer og navigerer i appen. Det holder ting enkelt i sin minste form, men åpner for flere og flere funksjoner etter hvert som du utvider det. Hei, vi vet at dette kan høres ganske lite ut, men det forteller deg bare at du er i hendene på en leverandør som virkelig har tenkt på brukeropplevelsen.

Hvis prioriteringen din handler mer om å få en VPN for streaming, har Surfshark en lang liste med strømmetjenester som den vil gi deg tilgang til (US Netflix, Amazon Prime Video, BBC iPlayer og Disney Plus blant dem), og gjør den bærbare datamaskinen til en altfyrende multimediesenter når du er ute og reiser.

Understøtter alt som er ditt valg av OpenVPN, IKEv2 og WireGuard sikkerhetsprotokoller, privat DNS, AES-256-kryptering og en klar og ventende kill-switch i tilfelle tilkoblingen din faller. Selv om vi vil at sistnevnte skal være litt tydeligere i meldingene når tilkoblingen din faller.

Til syvende og sist er vi godt klar over at det er Surfshark-prisen (forutsatt at du gjerne forplikter deg til tjenestene i et par år) som virkelig skiller seg ut. Og den verdien øker når du også tenker på at et enkelt abonnement vil dekke så mange enheter du kan håndtere – så legg til Mac, mobil, nettbrett, ruter, TV-strømmeenhet og mange flere for å bruke den på PC-en din.

  Hva ble Windows-kofferten brukt til?

PRISER

2 ÅR (BESTE TILBUD) = $2,49 / måned

1 MÅNED = $12,95

KLIKK HER FOR Å BESØKE SURFSHARKVPN

Vanlige spørsmål om Windows 10 VPN

Hva er den beste Windows 10 VPN for PC?

Akkurat nå vurderer vi ExpressVPN som den beste PC-VPN du kan få for Windows 10.

Det er en absolutt drøm å bruke på stasjonære og bærbare datamaskiner (samt mobiler og stort sett alt annet, for den saks skyld) og gir raske, pålitelige servertilkoblinger. Den har en bevist merittliste med å fjerne blokkering av Netflix og mange andre strømmetjenester, samtidig som den har sikkerhetssmartene som gir deg trygghet om at nettaktivitetene dine alltid vil være anonyme når den er slått på.

Hva kan jeg gjøre med en VPN på PC-en min?

Selv om VPN-er startet livet som en måte å dele data på sikkert, har de blitt mye mer brede i bruken. Hvis du for eksempel bruker den bærbare Windows 10 bærbare datamaskinen som en bærbar multimedieenhet, kan du geo-spoof PC-ens IP-adresse til andre regioner i verden for å sikre at du ikke går glipp av favorittinnholdet ditt når du er i utlandet – eller til og med fange filmer, TV og sport som vises i andre land, men ikke ditt.

Virtuelle private nettverk har også blitt et nøkkelverktøy for å låse opp begrensede nettsteder på PC-er (bare en av grunnene til at VPN-er i Kina har blitt så populære, med slike som Google, Facebook, BBC, CNN og flere som er blokkert der).

Det er mange flere tilleggs-VPN-bruk du kan utforske også – du kan oppdage mer ved å klikke på lenken.

Hvordan setter jeg opp en VPN på PC-en min?

Når du har valgt den ideelle VPN-en for PC-en din, er det latterlig enkelt å komme i gang. Vi har gått litt inn på det i vår dedikerte guide til hvordan du setter opp en VPN, men alle – fra uerfarne Windows 10-brukere til absolutte proffer – kan komme i gang med letthet. Gå til nettsiden til din valgte leverandør, og den vil lede deg til nedlastingssiden for Windows. Når de er lastet ned og installert, har de fleste VPN-klienter en stor «På»-knapp som du bare ikke kan gå glipp av, og som vil gi deg en lang liste over land du kan velge serveren din fra.

Hvor trygt er Windows 10

Microsofts nyeste operativsystem, Windows 10, er en betydelig forbedring når det gjelder sikkerhet og beskyttelse i forhold til tidligere inkarnasjoner (noen hevder til og med at du egentlig ikke trenger et Windows 10-antivirus lenger). Likevel er det noen mye diskuterte, kontroversielle personvernspørsmål knyttet til operativsystemet, og dessuten kan du aldri være «for» sikker, la oss innse det.

Kan jeg bruke VPN-er på Windows 11

Det er ingen grunn til å tro noe annet enn det faktum at VPN-er vil fungere like bra med Windows 11 som de gjorde på Windows 10. Når det er sagt, bør du være klar over at all vår VPN-testing ble utført på en Windows 10-opplevelse.

Bør jeg bruke en VPN på PC-en min hele tiden?

Ja, du bør holde VPN-en på til enhver tid, men spesielt når du bruker Internett på offentlige nettverk. Dette vil bidra til å holde deg trygg mot hackere, datainnbrudd, lekkasjer og målrettede selgere. VPN-er krypterer eller skjuler også nettrafikken din og holder dataene dine private fra nettkriminelle og tredjeparter.