De beste VPN-nettverkene for 2024 (april)

Lurer du på hvilken VPN du skal velge? Jeg tror jeg kan gjøre det lettere for deg. Siden vår er forskjellig fra de fleste VPN-sider. Jeg prøver å skrive på en måte som lar deg forstå temaet private nettverk. Jeg lager en VPN-rangering for å hjelpe deg å velge den beste VPN-en bevisst. Jeg krever ikke at du kjenner profesjonelt vokabular og tekniske forkortelser – jeg vil forklare trinn for trinn hva du skal se etter når du velger en VPN og hva du bør unngå.

I vår forskning stresstester vi VPN-leverandører for sikkerhet, hastighet, personvern og kompatibilitet, slik at brukerne kan ta informerte valg.

Men hvilke kan du stole på som din digitale livvakt? I dag presenterer vi de beste VPN-tjenestene i 2021!

Vi starter med å fremheve nøkkelpunktene som gjør en god VPN, presenter vår topp VPN-liste.

Hva er en VPN?

I sin enkleste form fungerer den beste VPN-en ved å tunnelere forbindelsen din gjennom sine egne krypterte servere, som skjuler aktiviteten din for Internett-leverandøren din og alle andre som kan se på – inkludert myndighetene, annonsører og ondsinnede hackere. Dette lar deg også få tilgang til begrensede nettsteder, streame et bredere utvalg av show og unngå nettverkskontroll.

For eksempel, hvis Facebook eller YouTube er utestengt på skolen din, vil du kunne få tilgang til dem via VPN-en din. Hvis du reiser til UAE eller Kina, kan du bruke en VPN for å få tilgang til begrensede nettsteder og apper du bruker daglig, som Gmail og WhatsApp. Og hvis du er på ferie hvor som helst utenfor hjemlandet ditt, kan du bruke den beste VPN-en for å få tilgang til Netflix-programmene du elsker, siden de kan være utilgjengelige i utlandet.

Hva er den beste VPN-en?

Konkurransen om å bli kåret til beste VPN blir tøffere for hver dag, men det er fortsatt en klar vinner som er hode og skuldre over resten – ExpressVPN.

En av ExpressVPNs viktigste fordeler er at den er utrolig enkel å bruke på hvilken som helst plattform – det være seg telefonen, PC-en eller PlayStation. Den kom også øverst i klassen i streamingtestene våre, og kom lett rundt georestriksjonene til Netflix, Hulu og Amazon Prime Video – og fordi den gir så raske tilkoblinger, vil du kunne se i HD eller 4K akkurat som vanlig.

Du vil også være dekket av en 30-dagers pengene-tilbake-garanti.

1. ExpressVPN – Den beste VPN for topphastigheter

Antall servere: 3000+

Hastighet: Opptil 580 Mbps

VPN-plasseringer: 160 i 94 land

Maksimalt antall enheter som støttes: 5

24/7 live chat: Ja

30 dagers pengene tilbake-garanti: Ja

Blant de raskeste VPN-ene der ute

Bred enhetsstøtte

30-dagers gratis prøveperiode

24/7 supporttjeneste

Som navnet antyder, er ExpressVPNs en utrolig hastighet. Tjenesten er rask nok for spill med lav latens, HD-streaming, samt nedlasting eller torrenting av store filer raskt. Dette er gjort mulig først og fremst av ExpressVPNs enorme nettverk av 3000+ proxy-servere lokalisert i 94 land over hele verden. Med så mange nettverksnoder kan du alltid finne en server som er geografisk nær og rikelig i båndbredde. Dessuten er ExpressVPNs standard krypteringsmetode på forkant, noe som reduserer overhead drastisk.

Når vi snakker om kryptering, bruker ExpressVPN 256-biters AES-kryptering av militær kvalitet over OpenVPN, bransjestandarden med god grunn. Andre protokoller inkluderer SSTP, PPTP og L2TP/IPSec. OpenVPN er best for daglig bruk, og blander hastighet og sikkerhet sømløst; mens SSTP er tregere, men effektiv til å bryte gjennom sensur. L2TP/IPSec og PPTP bytter begge ut en viss sikkerhet for enhetsoptimalisering, noe som kan være nyttig på eldre plattformer eller når bare lett kryptering er nødvendig. Uansett behov, ExpressVPN har et alternativ som er skreddersydd for å passe.

For det første, uansett hvilken enhet du bruker – iPhone, Windows PC, Amazon Fire Stick eller til og med en ruter – ExpressVPN er enkelt å laste ned, fint å se på og superenkelt å komme i gang. Selv om det er mange funksjoner under overflaten, er den 100 % plug-and-play og perfekt for VPN-nybegynnere og eksperter.

Den har også alle tilleggsfunksjonene du ikke ønsker å være foruten. Det inkluderer en veldig pålitelig kill-switch for å kutte forbindelsen og unngå lekkasjer hvis VPN-en bryter ut, delt tunnelering slik at du kan rute noen apper gjennom VPN-en og hviteliste andre, pluss DNS-lekkasjebeskyttelse, klasseledende kryptering, servere i 94 land , og en solid nullloggingspolicy.

ExpressVPN kompletterer sin utmerkede personvernlegitimasjon med god strømmeytelse også – noe som blir stadig viktigere i dagens marked. Sammenlignet med alle andre VPN vi har testet, fjernet ExpressVPN de fleste Netflix-plasseringer, og leverer også når du streamer BBC iPlayer, Amazon Prime Video, Hulu, Disney+ og mange flere.

  De beste VPN-ene for Mac 2024 (april)

ExpressVPN tilbyr også en 30-dagers pengene-tilbake-garanti. Så i det usannsynlige tilfellet at du ikke liker tjenesten, kan du kreve full refusjon.

PRISER

1 ÅR (BESTE TILBUD) = $8,32 / måned

1 MÅNED = $12,95

KLIKK HER FOR Å BESØKE EXPRESSVPN

2. NordVPN – Superrask og veldig sikker

Antall servere: 5100+

Serverplasseringer: 80+ i 59 land

Maksimalt antall enheter som støttes: 6

24/7 live chat: Ja

30 dagers pengene tilbake-garanti: Ja

+Utmerket fokus på sikkerhet

+Fersk sikkerhetsrevisjon i midten av 2020

+NordLynx leverer utrolige hastigheter

+ Tonnevis med servere

NordVPN er ment å være en VPN-tjeneste først på sikkerhet, men det er så mye mer enn det. For å forstå hvorfor, må du begynne med deres servernettverk; NordVPN ruver over resten av bransjen med 5100+ servere i 59 land, og lar deg hente en IP fra hvor som helst i verden, eller koble til et hvilket som helst antall nærliggende servere når det trengs mer hastighet. Dessuten tilbyr NordVPN et unikt utvalg spesialservere.

NordVPN er godt optimalisert og gjør massevis av jobber veldig bra. Med en kill-switch, alle de grunnleggende protokollene pluss den WireGuard-baserte NordLynx, utmerket kryptering og alvorlige tilkoblingshastigheter, er det en omfattende pakke.

Selv om vi ikke er store fans av det kartbaserte grensesnittet, er Nords apper stabile og pålitelige, og innenfor dem har du valget mellom over 5100 servere i 59 land. I tillegg støttes P2P, og kombinert med ekstra personvernfunksjoner som Double Hop og Onion over VPN, er det et godt valg for de som ønsker å være anonyme.

Vil du beskytte deg mot DDoS-angrep mens du spiller? Bruk deretter Anti-DDoS-serverne. Er du i et restriktivt land der VPN-bruk er forbudt? Bruk den obfuscated serveren for å skjule VPN-bruken din. Har du problemer med å få tilgang til Netflix? Prøv å bruke en server som gir deg en statisk IP. Det er til og med P2P-servere optimalisert for fildeling og strømming ved hjelp av P2P-apper. Med et nettverk så kraftig og allsidig, skiller NordVPN seg umiddelbart ut som en titan i bransjen.

NordVPN er en utmerket tjeneste, og vi er absolutt glade for å anbefale den til våre lesere.

PRISER

2 ÅR (BESTE TILBUD) = $3,71 / måned

1 MÅNED = $11,95

KLIKK HER FOR Å BESØKE NORDVPN

3. PureVPN – rask VPN

Antall servere: 2000+

Hastighet: Opptil 580 Mbps

VPN-plasseringer: 140 land

24/7 live chat: Ja

30 dagers pengene tilbake-garanti: Ja

Største servernettverk
Kraftige sikkerhetsfunksjoner
Veldig rimelig priset
Veletablert merke.

PureVPN er kjent for å ha et av de bredeste, mest geografisk spredte servernettverkene i VPN-industrien. Over 2000 servere er spredt over hele 140 land over hele verden, med noder på uvanlige steder som Kuwait, Belize, Georgia og El Salvador. Hvis du noen gang har drømt om å ha en usbekisk IP-adresse uansett grunn, er PureVPN leverandøren for deg! Til tross for størrelsen, fant vi ytelsen til å være svært pålitelig på tvers av dette nettverket, med tilkoblingshastigheter som er mer enn tilstrekkelige for spill, streaming, VoIP, torrenting og mer. Dessuten er det ingen begrensninger på båndbredde, trafikkrestriksjoner eller hastighetstak å snakke om, noe som gjør PureVPN flott for daglig bruk. Dekk opptil 5 enheter med ett enkelt abonnement.

PureVPNs beryktelse stopper heller ikke der. Som en av de eldste leverandørene på markedet, har de hatt god tid til å pakke programvaren full av ekstrautstyr for cybersikkerhet. Ser du etter appfiltrering, DDoS-beskyttelse, dedikerte IP-adresser, NAT-brannmurer, anti-spamfiltrering eller antivirusprogramvare? PureVPN har samlet dem alle i én strømlinjeformet programvarepakke. Det er til og med VPN-delt tunneling, mottiltak mot ISP-struping og en automatisk kill-bryter for å avrunde pakken.

Fortsatt ikke nok? Hva med 256-bit AES-kryptering over OpenVPN eller L2TP, pluss en omfattende policy for ingen logging for å dekke sporene dine på nettet? Prøv den proprietære Ozone-spesialitetsserveren, som automatisk bruker URL-filtrering, anti-malware, IDS/IPS, appblokkere og annonsefiltre på tilkoblingen din. Hvis du noen gang får problemer med noen av disse funksjonene, er det 24/7 live support tilgjengelig for å hjelpe deg med feilsøking.

Alt i alt, med alle disse tilleggene, er det vanskelig å anbefale mer VPN for pengene enn PureVPN.

PRISER

2 ÅR (BESTE TILBUD) = $1,99 / måned

1 MÅNED = $10,95

KLIKK HER FOR Å BESØKE PUREVPN

4. Surfshark – Den beste billige VPN-en på markedet

Antall servere: 3200+

Serverplasseringer: 100+ i 65 land

Maksimalt antall enheter som støttes: Ubegrenset

24/7 live chat: Ja

30 dagers pengene tilbake-garanti: Ja

Ubegrenset antall enheter støttes
Pålitelige tilkoblinger
Lengre planer er stor verdi
Flott for streaming

Hvis du leter etter absolutt valuta for pengene, bør den britiske jomfruøya-baserte Surfshark definitivt være på radaren din. Til mindre enn halvparten av prisene for noen av konkurrentene, samtidig som den leverer sammenlignbar ytelse på mange områder, er det et godt valg for de som ønsker å spare penger.

Surfsharks apper er enkle og effektive, men tror ikke de er underkraftige. Selv om de ikke helt kan konkurrere med de mest teknologiske i gjengen, har du en kill-switch, over 3200 servere å velge mellom, delt tunnelering og industristandard AES-256-kryptering.

Hvis du har tonnevis av enheter å dekke, skiller Surfshark seg også ut. Mens ExpressVPN tilbyr 5 samtidige tilkoblinger og Nord tilbyr 6, er alle Surfshark-planer absolutt ubegrensede. Det betyr at enten du har 5 eller 105 enheter du vil installere en VPN på, kan én Surfshark-plan gjøre alt.

Dessverre har imidlertid Surfshark også blitt rammet av Netflix sine endringer, og foreløpig kan den bare fjerne blokkeringen av amerikanske Netflix – ikke Storbritannia, Canada, Australia eller andre. BBC iPlayer, Disney+ og flere strømmesider er imidlertid tilgjengelige. Hastighetene er også litt lavere enn konkurrentene, men med mindre du har en basisforbindelse på over 400 Mbps, vil du ikke merke noen forskjell.

  NordVPN hvordan få gratis (testet april 2024)

Totalt sett er Surfshark et utmerket budsjettalternativ, og når du vurderer den utrolig lave prisen, ser det ut til at små problemer forsvinner!

PRISER

2 ÅR (BESTE TILBUD) = $2,49 / måned

1 MÅNED = $12,95

KLIKK HER FOR Å BESØKE SURFSHARKVPN

Beste VPN FAQ

Hvordan velger jeg den beste VPN-tjenesten?

Å velge den beste VPN-en for kan være en vanskelig prosess – det er derfor vi har satt sammen denne omfattende veiledningen. For de fleste vil vi imidlertid anbefale ExpressVPN eller NordVPN som det beste valget.

Den fungerer utmerket som en Netflix VPN, en torrent-VPN og til og med en China VPN, så uansett hva du trenger VPN-en din til å gjøre, har den deg dekket – samtidig som den holder deg beskyttet med sin bunnsolide kryptering.

Hvordan tester du VPN-er?

Når vi tester VPN-er, sjekker vi alle aspekter som kan være til bekymring. Til å begynne med ser vi på hvilke personlige detaljer en tjeneste trenger, og eventuelle essensielle funksjoner som kryptering. Deretter vurderer vi prissetting, og om pengene-tilbake-garantier tilbys, og om det fungerer på andre operativsystemer som Mac VPN eller Linux VPN samt på Windows.

Under den fysiske testen tester vi hastigheter over en rekke servere, ser etter DNS-lekkasjer, tester kill switch-funksjonalitet pluss alle andre tilleggsfunksjoner, og måler tilkoblingstid og om appene krasjer.

Til slutt gjennomgår vi hvor enkle appene er å bruke, og tester tjenestene på stasjonære og mobile enheter.

Er det ulovlig å ha en VPN?

Kort svar – nei.

Å bruke en VPN er ikke ulovlig, og det er helt legitimt å ønske å beskytte data og aktivitet. Å ha VPN på datamaskinen og bruke den regelmessig i jakten på vanntett nettsikkerhet og stedsforfalskning er på ingen måte ulovlig.

Men å bruke en VPN for å skjule ulovlig aktivitet gjør deg ikke over loven, så nedlasting av opphavsrettsbeskyttet materiale er fortsatt ulovlig selv med en VPN.

Hva er VPN-måten og ikke-måten?

Den beste VPN-en kan få det til å se ut som om du befinner deg et sted du ikke er. Det er en utbredt praksis å unngå nettsensur, slik det gjøres i noen land, eller å benytte amerikanske strømmetjenester mens du er i Europa eller Asia. Vi har brukt VPN-er til å lese New Yorks morgenavis i Beijing og se amerikansk TV i London.

Men det er noen forbehold. En VPN vil gi deg mer personvern, men ikke mer sikkerhet. Hvis du havner på et nettsted som inneholder skadelig programvare, kan ikke VPN hindre deg fra å bli infisert.

Hvis du bare vil unngå geografiske begrensninger på strømmeinnhold som Netflix, BBC iPlayer eller Hulu, trenger du nødvendigvis en VPN for å gjøre det.

Hva gjør en god VPN?

De mest grunnleggende egenskapene du bør se etter er hastighet, personvern og brukervennlighet. Disse kan virke som grunnleggende egenskaper, men i virkeligheten har få leverandører funnet et lykkelig medium.

Tilkoblingshastighet er avhengig av å ha et bredt spekter av godt vedlikeholdte servere. Dette lar VPN-en gi utmerket hastighet og båndbredde til alle som bruker serverne.

Å ha utmerket sikkerhet er et ganske grunnleggende krav, men vanskelig å få riktig. Hvis du er bekymret for det, sørg for at VPN-en din har en lufttett personvernpolicy, og at en policy uten logging er enda bedre. Noen tjenester som ExpressVPN og NordVPN har også blitt uavhengig revidert for å bevise påstandene deres.

Er gratis VPN-er bra?

Hva kan være bedre enn løftet om førsteklasses VPN-er til en lav pris? Gratis VPN-er, selvfølgelig. Dessverre er Internetts gyldne regel denne: Hvis et produkt eller en tjeneste hevder å være gratis, er du produktet. Tross alt har såkalte «gratis» VPN-er fortsatt regninger å betale, og de vil trekke ut verdi fra hver brukertransaksjon selv om de ikke krever en månedlig avgift. Dette kommer vanligvis i form av å samle inn din personlige informasjon, og deretter selge den til høystbydende. Vår anbefaling er enkel … Unngå gratis VPN-er!

Hvilke VPN-protokoller finnes?

Det finnes flere forskjellige VPN-protokoller, som ikke alle brukes av alle VPN-tjenestene vi har gjennomgått. De fleste operativsystemer har innebygd støtte for minst én av disse protokollene, noe som betyr at du kan bruke den protokollen – og en villig VPN-tjeneste – uten klientprogramvare. De fullverdige VPN-tjenestene har online instruksjoner for hvordan du gjør dette, samt hvordan du setter opp rutere for å koble direkte til tjenestene.

OpenVPN: OpenVPN er veldig sikker, åpen kildekode og mye brukt. De fleste VPN-tjenester støtter det, men bortsett fra Chrome OS og Linux er det få operativsystemer som gjør det. Denne protokollen kan brukes i enten TCP (web) eller UDP (streaming) modus; sistnevnte er sløvere, men raskere. Du trenger enten VPN-tjenestens klientprogramvare eller ett av de mange gratisalternativene. Uansett, du må fortsatt betale for VPN-tjenesten.

L2TP/IPsec (Layer 2 Tunneling Protocol with Internet Protocol Security): L2TP er ikke sikkert i seg selv, så det er vanligvis sammenkoblet med IPsec-standarden for sikker nettverk. Kombinasjonen av de to ble en gang antatt å være veldig sikker når den ble riktig implementert, men noen VPN-tjenester foreslår at du bruker OpenVPN i stedet. L2TP/IPsec har innebygd støtte i Windows, OS X/macOS, Android, Chrome OS og iOS. De fleste VPN-tjenester støtter det.

  De beste VPN-ene for torrenter i 2024 (april)

IKEv2 (Internet Key Exchange versjon 2, vanligvis med IPsec): Dette er en ny standard som er veldig sikker når den er riktig implementert. Den har innebygd støtte i Windows, iOS og nyere versjoner av OS X/macOS.

SSTP (Secure Socket Tunneling Protocol): SSTP er en Microsoft-protokoll med innebygd støtte på Windows Vista og nyere versjoner. Det antas å være ganske sikkert, men det er bare Microsoft som vet sikkert.

PPTP (Point-to-Point Tunneling Protocol): Denne standarden er stort sett foreldet, med mange kjente sikkerhetsfeil, men den er rask. Den har innebygd støtte innebygd i Windows, Android og eldre versjoner av Mac OS X og iOS; Apple droppet støtte med macOS Sierra og iOS 10. Bruk PPTP kun for strømming av innhold, siden det ikke beskytter dataene dine.

WireGuard: Den nyeste av disse protokollene, WireGuard kombinerer angivelig utmerket sikkerhet med høye hastigheter. Den er utviklet fra grunnen av og bruker langt mindre kode enn forgjengerne, noe som betyr en bedre og enklere brukeropplevelse. Imidlertid støttes det ennå ikke av mange VPN-tjenester, selv om det begynner å implementere det etter hvert som det får trekkraft. Noen, som Mozilla VPN, bruker kun WireGuard.

Hva er den sikreste VPN-en for personvern?

Hvis du er en journalist, en advokat eller en profesjonell innen et annet personvernsensitivt felt, glem hastighet og pris når du velger en VPN. Fokuser i stedet helt på sikkerhet. VPN-en din kan være noe tregere, men for både VPN-er og presidentkandidater er hastighet alltid en avveining for personvern. Unngå gratis VPN-er, nettleserbaserte VPN-er og enhver VPN med hovedkontor i USA eller andre Five Eyes-land. Hold øye med kryptering: VPN-en din bør tilby en protokoll kalt OpenVPN TCP (for mobilappene er IKEv2 greit).

Hva er den beste VPN-en for spill?

De fleste VPN-er er valgt basert på å ha en god balanse mellom hastighet, sikkerhet og kostnad. Men hvis du vil at en VPN spesifikt skal koble til spillservere i et annet land, er hastighet alt. Gratis VPN-er vil ikke være raske nok, men heldigvis vil avansert sikkerhet ikke være en kostnadsdriver, noe som gir deg flere alternativer til beskjedne priser. Siden alle VPN-er reduserer hastigheten – de fleste med halvparten eller mer – betyr det å velge en fra settet som fungerte best i hastighetstestene våre. I tester klarte Surfshark å vinne fartsløpet vårt mens vi fortsatt var en av de billigste VPN-ene vi har sett. Hvis du er fokusert på VPN-er for spillkonsoller, ta en titt på våre beste VPN-er for Xbox og vår primer om å installere dem.

Hvordan bruker jeg en VPN for Netflix?

Hvis du bor i et land som sensurerer mediene eller reiser til et land, er geobegrenset innhold en smerte. Du kan bruke en VPN for å omgå sensur eller få tilgang til hjemlandets normale medieinnhold for nettstrømmetjenester som Netflix og Hulu. Velg en VPN som lar deg manuelt velge hvilket land du vil koble deg til og har noe som kalles obfuscation. Hvis du ønsker å prøve ut andre VPN-er, velg en med et stort antall IP-adresser, helst 10 000 eller mer. Når du har installert VPN-en din, kobler du til landet du ønsker å se innholdet i, starter nettleseren på nytt og går til strømmesiden. Hvis VPN-en din fungerer, bør nettstedet behandle deg som en innbygger i det valgte landet og vise deg innhold som er tildelt den målgruppen.

Hva er begrensningene til en VPN?

VPN-tjenester, selv om de er svært nyttige, beskytter ikke mot enhver trussel. Å bruke en VPN kan ikke hjelpe hvis du uklokt laster ned løsepengevare eller hvis du blir lurt til å gi opp dataene dine til et phishing-angrep. Vi anbefaler på det sterkeste at leserne bruker lokal antivirusprogramvare, aktiverer tofaktorautentisering der det er tilgjengelig, og bruker en passordbehandling for å lage og lagre unike, komplekse passord for hvert nettsted og hver tjeneste du bruker.

Kan du stole på VPN-tjenesten din?

Hvis du bruker en tjeneste til å rute all internettrafikken din gjennom serverne, må du kunne stole på den tjenesten. Det er lettere å stole på selskaper som har eksistert lenger, rett og slett fordi deres rykte sannsynligvis er kjent. Problemet er at VPN-industrien er veldig ung, og noen VPN-selskaper har spilt skitne. I dette miljøet er det veldig vanskelig å finne ut hvem man kan stole på.

Som en del av vår forskning sørger vi også for å finne ut hvor selskapet er basert og under hvilke juridiske rammer det opererer. Noen land har ikke lover for oppbevaring av data, noe som gjør det lettere å holde løftet om «Vi fører ingen logger». Det er også nyttig å vite under hvilke omstendigheter et VPN-selskap vil overlevere informasjon til rettshåndhevelse og hvilken informasjon det må gi hvis det skulle skje.

De beste VPN-tjenestene har en personvernpolicy som tydelig forklarer hva tjenesten gjør, hvilken informasjon den samler inn og hva den gjør for å beskytte denne informasjonen. Noen selskaper forklarer at de samler inn noe informasjon, men informerer deg ikke om hvordan de har tenkt å bruke denne informasjonen. Andre er mer gjennomsiktige.

Kan en VPN spore deg på nettet?

Hele poenget med å laste ned en VPN i utgangspunktet er å sikre din online anonymitet, men noen VPN-er lagrer mer av dataene dine enn andre. Selv om vi ikke har gjennomgått mange VPN-er som lagrer brukerdata, vil mange VPN-er lagre annen informasjon om brukerne, som kan omfatte:

  • Tiden og varigheten brukeren koblet til VPN
  • Brukerens IP-adresse
  • Mengden data brukeren brukte mens han var koblet til VPN
  • Brukerens personlige opplysninger som navn, adresse, betalingsinformasjon, e-post osv.

For det store flertallet av VPN-er vil de ikke spore brukerne sine på nettet når det gjelder nettstedene de besøker, eller noen av deres nettrafikk eller aktivitet. Vi anbefaler imidlertid å lese VPNs personvernregler før du registrerer deg for å være sikker på at de ikke logger nettaktivitet. Et annet alternativ? Les VPN-innholdet vårt, som går i detalj på hver av VPN-enes personvernregler. Vi har lest dem slik at du ikke trenger det!