Beste Android VPN-er i 2024 (mai)

Dette er de beste virtuelle private nettverkene for å beskytte personvernet ditt på din Android-mobilenhet.

Trenger du virkelig å ha en VPN, eller virtuelt privat nettverk, på Android-telefonen eller nettbrettet? De mobile enhetene dine inneholder noe av den mest sensitive informasjonen din, så det korte svaret er: Ja, vi anbefaler det på det sterkeste, spesielt hvis du noen gang bruker offentlig Wi-Fi på en Android-enhet. En VPN kan gi deg trygghet, slik at du kan surfe på internett anonymt og sikkert fra telefonen. Og jeg har gode nyheter for Android-brukere: Det er nå mulig å finne en rekke VPN-er som er raske, sikre, enkle å bruke og optimalisert for mobil.

Med fremveksten av eksternt arbeid har det mobile VPN-markedet blomstret. Mer enn 480 millioner mobile VPN-apper ble lastet ned over hele verden på bare 12 måneder mellom 2019 og 2020, ifølge en rapport fra analysefirmaet TopVPN. Det er 54 % flere enn året før. Og omtrent 75 % av disse nedlastingene var via en Android-telefon eller annen Android-enhet.

Mens gratistjenester utgjorde 84 % av alle mobile VPN-nedlastinger, er det beste alternativet å unngå gratis VPN-apper og i stedet gå med en velprøvd Android-VPN. Det betyr at du får pengene dine ut av en sikker, feilfri VPN-app for Android.

Hva gjør VPN til det beste for Android?

De essensielle funksjonene til enhver Android VPN er hastighet, sikkerhet, antall servere og brukervennlighet – hvor sistnevnte er den største bekymringen for mange brukere. Det er kombinasjonen av disse funksjonene, så vel som et langvarig rykte for kvalitet.

Blant andre funksjoner vil den beste Android VPN-en ha en kill-switch for å beskytte deg i det usannsynlige tilfellet at tilkoblingen din svikter, og sparer deg for farene ved det usikrede nettverket du måtte bruke. Du bør også se opp for delt tunnelering, som skiller trafikken til forskjellige apper. Dette lar deg rute noen gjennom VPN-en mens du lar andre bruke standardtilkoblingen din.

1. ExpressVPN – Den absolutt beste Android VPN

ExpressVPN er den beste Android VPN, takket være raske tilkoblingshastigheter, fantastisk sikkerhet og nesten perfekt 24/7 kundestøtte. Imidlertid er det ikke bare den kraftigste VPN-en på Android, men den er også en av de enkleste å bruke. Med et rent, enkelt grensesnitt og tonnevis av servere på alle stedene du kan ønske deg, er det ingen overraskelse at vi vurderer den som den beste Android VPN-en på markedet.

Når du er på farten vil du kunne få tilgang til et hvilket som helst Netflix-bibliotek du vil ha, så vel som iPlayer-, Hulu- og Amazon Prime-kontoene dine. Express stopper imidlertid ikke der.

Hvis du vil fordype deg i appen for å konfigurere den akkurat slik du vil, er det stor kraft under panseret. Akkurat som skrivebordsklienten vil du kunne bytte mellom et utvalg av protokoller, aktivere en kill-switch for å beskytte deg hvis tilkoblingen mislykkes, og til og med dele tunnelering hvis du vil velge hvilke apper som skal rutes gjennom VPN.

  Slik ser du Windows 10 Sticky Notes på nettet og Android

En interessant utvikling fra september 2022 er ExpressVPNs introduksjon av sin egen Lightway-protokoll. Bygget fra bunnen av, den er utrolig lett og lover å levere utmerkede hastigheter. For de fleste apper er den for øyeblikket i privat beta, men Android-brukere kan registrere seg for den offentlige betaen og få tilgang til Lightway før alle andre.

Selv om grensen på fem enheter ikke er den største, er den nok til å dekke alle dine mobile enheter pluss din stasjonære datamaskin og smart-TV for å starte opp. Og hvis du har problemer med noen av disse, vil klasseledende nettstøtte og live chat hjelpe deg på få minutter hvis du skulle trenge det.

Selv om det ikke er noen prøveversjon – få VPN-er tilbyr en – er det en industristandard 30-dagers pengene-tilbake-garanti i tilfelle du oppdager at det ikke er helt riktig for deg. Men som den aller beste Android VPN som er tilgjengelig i dag, er det usannsynlig at det kommer til det.

PRISER

1 ÅR (BESTE TILBUD) = $8,32 / måned

1 MÅNED = $12,95

KLIKK HER FOR Å BESØKE EXPRESSVPN

2. Surfshark – Beste VPN for Android, fullpakket med mange funksjoner

SPESIFIKASJONER

Tilgjengelig på: Windows, Mac, Android, iOS, Linux

Samtidige tilkoblinger: Ubegrenset

24/7 support: Ja

Play Store-vurdering: 4,3

Opphevet blokkering av strømmesider: Netflix, iPlayer, YouTube, Amazon, Hulu

Pengene-tilbake-garanti: 30 dager

GRUNNER TIL Å KJØPE

Stor verdi.
Attraktiv og effektiv Android-app.
Gode ​​tilkoblingshastigheter.
Ubegrensede tilkoblinger.

Til tross for tilpasningsmuligheter og kraftig ytelse som VPN, tilbyr Surfsharks app for Android et grensesnitt som er overraskende intuitivt for førstegangsbrukere. Designet med fire faner skjuler elegant en rekke personvernverktøy og tilkoblingsalternativer, og fremhever en enkeltklikk-tilkoblingsknapp på appens landingsskjerm.

Få rask tilgang til en av Surfsharks multihop-tilkoblingsalternativer – en av de mest lovende funksjonene, som hopper forbindelsen din gjennom flere land for å skjule sporet ditt – gjennom hovedskjermen for valg av plassering, uten å måtte rote gjennom appens innstillinger. Surfshark får også bonuspoeng for å gjøre sine kundestøttealternativer for den dedikerte Android-appen lett tilgjengelig, inkludert hjelpebillettfunksjonen og brukerveiledningsbiblioteket.

Mens Surfsharks nettverk er mindre enn noen, gjør VPN-tjenesten opp for det i funksjoner. La oss starte med den største gevinsten den tilbyr: ubegrenset enhetsstøtte. Hvis du vil kjøre hele hjemmet eller kontoret på Surfsharks VPN, trenger du ikke bekymre deg for hvor mange enheter du har på eller tilkoblet. Den tilbyr også anti-malware, annonseblokkering og tracker-blokkering som en del av programvaren.

Surfshark fikk generelt høye karakterer da Chrome- og Firefox-utvidelsene ble revidert for personvern av det tyske sikkerhetsfirmaet Cure 53 – selv om tilsynet ble bestilt av Surfshark. Krypteringen er standard AES-256-GCM, og den støtter Perfect Forward Secrecy, som betyr at den ofte endrer krypteringsnøkler for å unngå sikkerhetskompromitter.

Selskapet har et solid utvalg av appstøtte, som kjører på Mac, Windows, iOS, Android, Fire TV og rutere. Ytterligere enheter som spillkonsoller kan konfigureres for Surfshark via DNS-innstillinger. Jeg liker spesielt sikkerhetsfunksjonen som lar deg hviteliste visse apper og nettsteder for automatisk å omgå VPN. For noen forretningsbruk kan dette være svært viktig.

PRISER

2 ÅR (BESTE TILBUD) = $2,49 / måned

1 MÅNED = $12,95

KLIKK HER FOR Å BESØKE SURFSHARKVPN

3. NordVPN – Det største navnet er fortsatt et av de beste

Hvis du bare har hørt om én VPN før, er det sannsynligvis NordVPN. Med over 10 millioner nedlastinger på Play Store og utmerkede anmeldelser, er VPN-titanen et fristende forslag, og leverte en utmerket ytelse i vår NordVPN-anmeldelse.

  Hvordan laste ned Android-apper på Chromebook

Det er tydelig at NordVPN har prioritert sikkerheten til kundene sine. Den tilbyr Double VPN og Onion over VPN pluss et godt utvalg av protokoller hvis du ønsker å endre dem, og du får også Nords CyberSec malware og phishing-beskyttelse. Nord har nylig blitt sertifisert av en andre uavhengig revisjon for å være virkelig nulllogging, så hvis personvern er en prioritet, vil denne VPN-en være noe for deg.

Appen er kraftig, og det er nok av konfigurasjoner tilgjengelig hvis du våger deg inn i innstillingene. En ulempe er imidlertid den litt vanskelige designen. VPN på Android speiler skrivebordsklientens layout, og åpner opp med et kartbasert grensesnitt. Selv om dette fungerer bra på en større skjerm eller nettbrett, betyr begrenset eiendom på en telefon at det kan være vanskelig å finne akkurat den serveren du leter etter. Det er en serverliste tilgjengelig, men vi vil gjerne se den rett ut.

Bortsett fra dette er NordVPN en av de beste VPN-ene for Android. Sikre og fullt utstyrte apper, et flott støttenettverk og en bemerkelsesverdig god pris betyr at det absolutt er en du bør holde på radaren.

PRISER

2 ÅR (BESTE TILBUD) = $3,71 / måned

1 MÅNED = $11,95

KLIKK HER FOR Å BESØKE NORDVPN

Vanlige spørsmål om Android VPN

Trenger jeg en Android VPN?

Å ha en Android VPN på enheten din er et must, spesielt hvis du noen gang kobler til offentlige Wi-Fi-nettverk.

Disse nettverkene er ofte ubeskyttet, og det er mulig for andre personer på samme nettverk å få tilgang til enheten din. En Android VPN-kryptering beskytter deg og dataene dine fra potensielle hackere, og for nettopp det vil vi si at den lille månedlige avgiften er verdt det.

Imidlertid er en av de største grunnene til at brukere registrerer seg for å bruke VPN for strømming. Hvis du er i utlandet, er det sannsynlig at du ikke får tilgang til programmene du ser hjemme uten en VPN – selv om du har betalt abonnementet.

Dette er fordi nett-TV-tjenester geoblokkerer bibliotekene deres av lisensieringsårsaker (Netflix og iPlayer, for å nevne et par). Ved å bruke en VPN kan enheten din se ut til å være i et land du velger, og du vil derfor kunne få tilgang til de samme mediene som alle andre i det landet kan.

VPN-er har utviklet et noe blakket rykte på grunn av deres koblinger med hackere, pirater og andre kriminelle på nettet. Det er imidlertid 100 % lovlig å ha en VPN på alle enhetene dine.

Mens personvernet som VPN-er gir av og til kan være til fordel for lyssky karakterer, har oppriktige borgere rett til å nyte disse frihetene til deres egne personlige, juridiske bruk også.

Hva annet kan Android VPN-er gjøre?

Mens du er på telefonen din, vil du sannsynligvis ikke få full bruk av Android VPN – bare holde deg trygg på nettet og kanskje litt av utenlands Netflix – men heldigvis lar alle på denne listen deg bruke abonnementet ditt på flere enheter.

Det betyr at du vil kunne installere VPN-en din på din PC eller Mac, og ofte også på smart-TV-en, spillkonsollen eller ruteren. Der kan du få mest mulig ut av kraften VPN-er kan tilby.

Å holde seg trygg ved å bruke en torrent-VPN er en av de største fordelene, ettersom P2P-deling er en aktivitet som utgjør en reell risiko for de som engasjerer seg i den uten beskyttelse.

  Slik legger du til og leser RSS-feeder i den nye Firefox for Android

En annen grunn er å unngå restriksjoner på internetttjenesten din – spesielt nyttig for studenter, de som bor i utleie eller de på jobb – og betyr at du kan surfe på nettet uten at noen blokkerer det du vil se på.

Hvordan setter du opp en Android VPN?

Å installere en VPN på Android er like enkelt som å installere en hvilken som helst annen app.

For det første må du laste ned appen fra enten Play Store eller direkte fra leverandørens nettsted. Derfra kan du installere appen som vanlig, og når appen har åpnet, blir du bedt om å logge på kontoen din.

Når du har logget på, vil enheten din be om tillatelse til å sette opp en VPN-tilkobling. Dette vises uansett hvilken Android VPN du har registrert deg for. Etter at du har tillatt disse tillatelsene, er VPN-en din satt opp og klar til bruk.

Alle VPN-ene på denne siden har utmerkede støttenettverk, så hvis du får problemer, vil de alltid være glade for å hjelpe.

Er en Android VPN trygg?

Hvis du velger en av de fem Android VPN-ene på denne listen (eller til og med noen som er omtalt i vår beste VPN-guide), kan du være sikker på at de er en anerkjent, sikker leverandør. Når du går til leverandørnettstedene gjennom koblingene på denne siden, vil du sikre at du er på rett sted, eller du kan søke etter dem i Play-butikken.

En VPN gir deg imidlertid ikke absolutt immunitet – hvis du skriver inn detaljer på et falskt nettsted eller laster ned skadelig programvare, vil ikke VPN-en din kunne beskytte deg. Du må fortsatt være kunnskapsrik på nettet, men hvis du er smart, vil en VPN øke beskyttelsen din til neste nivå, og stoppe dataene dine fra å lekke når det ikke er din feil.

Hva er en mobil VPN?

Bruk en mobilvennlig VPN for å unngå lavere hastigheter og sikre større datapersonvern for hele enheten din. Mobile VPN-er har generelt et mindre minnefotavtrykk, og krever mindre prosessorkraft enn desktop-VPN-er, så de kjører raskere og sparer mer batteri. De tre øverste VPN-ene som er oppført ovenfor har alle utmerkede, brukervennlige mobilappalternativer for tjenestene sine.

Hva er den beste gratis VPN for Android?

Hvis du ikke trenger en VPN for noe fancy og bare ønsker å kryptere trafikken din, er en gratis VPN et flott alternativ å vurdere. Her er noen tjenester som tilbyr en gratis applikasjon for Android-brukere:

  • ProtonVPN. Tilbyr ubegrenset data og båndbredde med servere i Nederland, Japan og USA.
  • AtlasVPN. Har ubegrenset data og båndbredde med servere i Japan, Australia og USA.
  • WindscribeVPN. Tilbyr 10 GB gratis data i 11 forskjellige land.
  • HidemmeVPN. Gir deg 10 GB gratis data i fire regioner totalt.

Men husk at det er mange gratis VPN-er som kan gjøre mer skade enn nytte. Av denne grunn, last aldri ned en tjeneste som ser lyssky ut.

Faktisk er det best å bruke en freemium VPN som også tilbyr et betalt abonnement. På denne måten kan du se at tjenesten tjener penger på salg i stedet for personlige brukerdata.

Hvordan endre IP-adressen din på Android til et annet land?

Bruk et VPN eller virtuelt privat nettverk. En VPN-app kan være det beste og absolutt sikreste alternativet for å skjule IP-adressen din fra din internettleverandør og overvåkingsbyråer. Alt du trenger å gjøre er å slå på VPN-appen, velge en landserver, og du blir praktisk talt transportert til et annet sted (by, land eller kontinent). Bare et bærbart klikk unna. Å bruke en VPN er som å logge på Gmail- eller Facebook-kontoen din. Klikk og du er online. Selv om Internett-leverandøren din ikke ser aktivitetene dine når du først er koblet til en VPN, er bruk av en VPN i de fleste land med noen få sjeldne unntak helt tillatt i henhold til alle ISPs vilkår for bruk. Enkel peasy.