Programmering har alltid representert en utfordring.
Det er et felt som er i konstant og rask utvikling. En rekke essensielle faktorer spiller inn i en programmerers arbeidshverdag, uavhengig av hvilket programmeringsspråk man benytter. Programmering handler om mer enn bare å implementere funksjonalitet gjennom linjer med kode. Det er en kunstform som handler om å mestre utfordringer og skape imponerende løsninger på veien mot suksess.
For å forbli relevante og kunne håndtere nye problemstillinger, må programmerere forholde seg til langt mer enn man kanskje først antar. I tillegg til solid programmeringskompetanse og en dyp forståelse for tilknyttet teknologi, er det essensielt for programmerere å holde seg oppdatert på de nyeste trendene og konvensjonene innenfor sitt respektive programmeringsspråk.
Hver dag bringer programmeringsverdenen noe nytt. Derfor er det vanlig at ledende fagfolk innen feltet holder fellesskapet informert gjennom blogger, nettsider og nyhetsbrev. I en verden som stadig blir mer digital og tilkoblet, er det avgjørende å holde seg oppdatert for å kunne trives og lykkes.
Det finnes et tilsynelatende uendelig antall ressurser som gjør det lettere å lære Java. Imidlertid er det ikke alle disse ressursene som oppfyller sitt formål like godt. Derfor kan det være vanskelig å skille ut de beste blant alle alternativene.
Men det er ingen grunn til bekymring, vi vil hjelpe deg med å identifisere noen av de fremste ressursene, slik at du kan holde deg i forkant.
For øvrig, husk å ikke forveksle Java med JavaScript.
CodeGym
CodeGym tilbyr et kurs for både nybegynnere og middels erfarne programmerere som ønsker å lære Java, i tillegg til å være en nettportal for alle som studerer programmering.
Studenter som lærer Java via CodeGym, begynner å skrive kode fra første stund. Ressursen er primært fokusert på praktisk programmering, ikke bare teori.
Kurset er organisert i nivåer og oppgaver. Hvert nivå inneholder korte forelesninger og en rekke kodeutfordringer. CodeGym tilbyr over 1200 oppgaver med varierende vanskelighetsgrad. Noen er ment for å forsterke den teoretiske kunnskapen, mens andre er designet for å lære programmeringskonsepter i praksis. Det finnes også mange komplekse problemer som krever at studentene tenker kreativt for å løse dem.
De mest engasjerende oppgavene er miniprosjekter med trinnvise instruksjoner. Disse lar deg skape relativt avanserte programmer, som for eksempel et klassisk videospill, en restaurantemulator eller en lenkeforkorter.
En av de mest nyttige funksjonene ved CodeGym er en smart validering som umiddelbart sjekker om studentens kode er korrekt. Hvis noe går galt, vil den «virtuelle mentoren» gi studenten tips og råd for å løse problemet på en effektiv måte.
Hvis studentene fortsatt har problemer, kan de trykke på hjelpeknappen og bli sendt til et Java-fellesskap. Der kan studentene stille spørsmål om en oppgave eller om programmering generelt. Spørsmålene vil bli besvart av andre studenter eller noen fra CodeGym-teamet.
Fellesskapet av programmerere og studenter på CodeGym er svært stort og aktivt. I tillegg til hjelpeseksjonen på CodeGyms nettside, finnes det også en Java-blogg med mye interessant materiale om Java-programmering, i tillegg til en spillseksjon der man kan øve på å lage klassiske videospill ved hjelp av detaljerte instruksjoner.
Oracle
Oracle er nå ansvarlig for vedlikeholdet av Java, og de har også en egen blogg dedikert til Java.
Er ikke det fantastisk?
Jo, det er det. Vi kan lære av utviklerne og de som vedlikeholder språket. Vi kan finne de nyeste oppdateringene om Java på bloggen, uten å måtte søke gjennom hele internett.
Ledere og ansatte fra Oracle skriver innleggene på bloggen. Her vil man finne en rekke innlegg som for eksempel hvordan bedrifter bruker Java, hva som har skjedd med Java de siste årene, veiledninger for å lære Java, oppdateringer på Java, hvordan man integrerer ulike verktøy i Java, og mye mer. Praktisk talt alle typer innlegg relatert til Java kan finnes her.
Blogginnleggene er korte og lettleselige, perfekt for travle programmerere. Man kan lese et innlegg på rundt 5 minutter, samtidig som man får et godt utbytte av innholdet. Det er verdt å følge Oracle-bloggen hvis man bruker Java i arbeidet sitt eller er interessert i å lære mer om Java.
Alt i alt, vil Oracle-bloggen hjelpe deg med å holde deg oppdatert i Java-verdenen.
Infoverden
Info World er en blogg fra IDG Communications som tilbyr tekniske innlegg i flere kategorier. Her finner man innlegg om ulike programmeringsspråk som Python, R og Java, samt innlegg relatert til programvareutvikling, cloud computing, maskinlæring og mer.
For Java-entusiaster finnes en egen seksjon kalt Java World. Alle innleggene i denne seksjonen handler utelukkende om Java. Her finner du varierte innlegg om de siste nyhetene innen Java, veiledninger for hvordan man utfører ulike oppgaver i Java, funksjoner i rammeverk, verktøy, anmeldelser av nye funksjoner og verktøy, og videoer relatert til Java. Det meste man trenger for å øke sin kunnskap om Java kan finnes her.
Bloggen hjelper deg med å holde deg oppdatert om Java-språket og nyheter på samme måte som Oracle Java-bloggen.
Inne i Java
Inside Java er ikke en vanlig blogg for å lære nye ting om Java. Det er en spesifikk blogg dedikert til å dele nyheter og synspunkter om Java. Alle nyhetene og synspunktene deles av Java-teamet hos Oracle.
Alle blogginnleggene handler om de nyeste Java-nyhetene og synspunktene til Java-teammedlemmer hos Oracle. Dermed får man lese, lytte til og se tankene til Java-utviklerne selv. Ved å følge denne bloggen, får man innsikt i hva som foregår «inne i Java», som tittelen antyder.
Inside Java inneholder også lenker til ulike YouTube-spillelister. Her finner man et tilfeldig utvalg videoer relatert til Java. Det lønner seg å følge denne bloggen hvis man ønsker å holde seg oppdatert om hva som skjer «inne i Java».
Adam Bien
Adam Bien har arbeidet som frilans Java-ekspert helt siden lanseringen av JDK 1.0 i 1995.
Hans blogginnlegg leses daglig av tusenvis av Java-profesjonelle, studenter og entusiaster over hele verden. Du finner alt relatert til JavaFX og Java EE på denne bloggen, i tillegg til annen nyttig Java-informasjon.
De fleste blogginnleggene inneholder videoer, noe som gjør læringsprosessen mer enkel og effektiv. Flere e-bøker er også tilgjengelige på nettsiden. Adam Bien legger jevnlig ut interaktive webinarer og workshops på bloggen, noe som er veldig nyttig for å lære og utvikle seg innen Java.
Baeldung
Baeldung er en annen viktig nettressurs for Java-programmerere. Denne nettsiden er et utmerket alternativ for alle som ønsker å holde seg oppdatert på de nyeste Java-nyhetene, oppdateringene og profesjonelle rådene. I tillegg til å tilby Java-orienterte artikler fra ulike Java-eksperter, tilbyr Baeldung også nyttige læringskurs.
Baeldung fokuserer spesielt på HTTPClient-informasjon, Jackson, Java, Persistence og REST APIer. Det publiseres vanligvis flere artikler av høy kvalitet på nettsiden hver dag.
I tillegg til veiledninger for Java, finnes det også flere grundige veiledninger om Spring Framework.
Java Revisited
Java Revisited er kuratert av Javin Paul, en Java-profesjonell med lang bransjeerfaring. Denne bloggen er også verdt å følge. Den tilbyr flere utmerkede veiledninger og trinnvise guider for Java. Derfor er dette en nyttig læringsressurs for både nybegynnere og erfarne Java-programmerere.
I tillegg til Java, fokuserer bloggen også på FIX-protokollen og Tibco RV.
Et av de viktigste høydepunktene på denne bloggen er at leserne oppfordres til å stille Javin spørsmål i intervjuform. Javin samler de mest relevante spørsmålene og utarbeider detaljerte blogginnlegg basert på dem.
jOOQ
jOOQ-bloggen fokuserer på Java, SQL og jOOQ. Det omfattende informasjonsarkivet på bloggen består først og fremst av artikler og trinnvise veiledninger. På grunn av allsidigheten til innholdet, er det noe av verdi for Java-programmerere på alle nivåer.
Artikler publiseres ikke så ofte på bloggen. Det er imidlertid ikke noe problem, ettersom det allerede finnes et stort antall artikler å starte med. Sidefeltet lar brukere enkelt navigere til ulike kategorier, inkludert Java og andre språk, tanker om programmering og SQL-tips.
Thorben Janseen
Thorben Janssens «Thoughts on Java» er nok en Java-blogg for både nybegynnere, erfarne programmerere og alle andre. Janssen spesialiserer seg på Hibernate og er en Java-profesjonell med over 15 års bransjeerfaring. Det publiseres to nye blogginnlegg på denne bloggen hver uke. Blogginnleggene dekker alt fra Java-nyheter til grundige veiledninger.
Thorben Janssen
I tillegg til artiklene, kan man også benytte seg av ulike nettkurs, workshops og YouTube-videoer som er tilgjengelige på «Thoughts on Java».
Janssen tilbyr også kurs på stedet og åpne klasserom. Ved å registrere seg på «Thoughts on Java» får man tilgang til jukseark, nedlastbare e-bøker og utskrivbare tips om Hibernate.
Vlad Mihalcea
Vlad Mihalcea er en av de mest anerkjente Java-ekspertene og dyktige fagfolk. Han er en aktiv blogger og mentor med over 75 000 besøkende i måneden. Med et mangfoldig utvalg artikler på denne bloggen, finnes det noe av verdi for Java-utviklere på alle nivåer. De nyeste artiklene på bloggen fokuserer på Hibernate.
I tillegg til bloggen, har Vlad Mihalcea også skrevet boken «High-Performance Java Persistence». Boken tar for seg batch-oppdateringer, tilkoblingsadministrasjon, hentestørrelser, Java datatilgangsrammeverk og ytelsesinnstillinger for Java datatilgang. Det er verdt å merke seg at innholdet i boken er inspirert av innleggene som publiseres på bloggen.
For å oppsummere, er Vlads blogg et obligatorisk besøk for enhver Java-utvikler. I tillegg til de nye artiklene som publiseres hver uke, tilbyr bloggen også kurs på stedet, veiledninger og et videokurs.
Klart!
Ressursene nevnt ovenfor vil sørge for at du holder deg relevant i bransjen ved å kontinuerlig forbedre dine Java-ferdigheter og din kunnskapsbase. Og hvis du trenger å lære noe nytt, kan du alltid finne det du trenger hos Udemy.