tipsbilk.net

10 beste Vim-jukseark for utviklere og sysadmin

Vim (Vi IMproved) er en kjent og kraftig Unix-basert tekstredigerer som brukes av mange utviklere og systemadministratorer.

Dette åpen kildekode og gratis verktøyet er utformet som en separat applikasjon eller fra et kommandolinjegrensesnitt (CLI). Det kan hjelpe deg med å bli mer produktiv mens du utfører tekstredigering og koding med tusenvis av Vim-kommandoer der ute.

Problemet med Vim er imidlertid at det er litt vanskelig å lære med en lang rekke kommandoer å huske og bruke. Som et resultat kan det være utfordrende å skrive eller redigere filer i Vim. Men med en robust liste over kommandoer i et Vim-jukseark ved din side, blir det lettere å jobbe med Vim.

Vi har samlet listen over de beste Vim-juksearkene for å hjelpe deg å spare tid, krefter og energi på å jobbe med tekstredigering ved å bruke Vim.

La oss vurdere dem! 👨‍💻

Vim.rtorr.com: Vurder denne hvis du leter etter et enkelt og uanstrengt Vim-jukseark som du kan referere til når du utfører tekstredigering. De har kuraterte Vim-kommandoer delt inn i ulike kategorier som global, markørbevegelse og innsettingsmodus for å sette inn eller legge til tekst. Den har også kommandoer for redigering, merking av tekst, visuelle kommandoer, registre, merker og posisjoner, makroer, klipp ut og lim inn, innrykk tekst, avslutter, søk og erstatt, tabulatorer, flere filer og mer.

cs.cmu.edu: Dette er et annet flott sted å finne Vim-kommandoer syntetisert i et to-siders dokument. Den har praktiske ideer som er nyttige for informatikere og andre fagfolk som jobber med tekstbasert grafisk redigering. Her finner du Vim-kommandoer for navigering, modusbytte, kopiering/liming, redigering, erstatning og søking. I tillegg inneholder den noen nyttige triks og verdifulle ressurser som ikke er tilgjengelige på Google.

  Slik konfigurerer du Haptic Touch på en iPhone XR

Vimsheet.com: Fra nybegynnere til viderekomne, alle profesjonelle kan bruke dette Vim-juksearket for tekstredigering. Den har en liste over nyttige Vim-kommandoer som brukes ofte. I tillegg har skaperen også inkludert noen instruksjoner for å hjelpe deg å få mest mulig ut av Vim siden det er enkelt uten konfigurasjon. Dette juksearket har forskjellige viktige Vim-kommandoer for markørbevegelse, redigering av tekst, operatorer, tekstmerking, utklippstavle, avsluttende og søk/erstatt. Den har også avanserte kommandoer for markørbevegelse, tegnsøk, visuell modus, tekstredigering, filfaner, visuell modus, merker og tekstobjekter.

Phoenixnap.com: Denne siden har nesten alle Vim-kommandoer som du kan bruke til ulike tekstredigeringsoppgaver. Det er nyttig når du beveger deg i en fil etter tegn, tokens, ord, linjer eller skjermer; sette inn tekst, redigere tekst, merke tekst, søke, avslutte, lagre, jobbe med forskjellige filer, merker og hopp, makroer og aktivere fargeskjemaer i Vim. Dette juksearket er gratis å laste ned, eller du kan bokmerke det for å se det på nytt ved behov.

CatsWhoCode: Hvis du er nybegynner, vil dette Vim-juksearket være verdifullt for å komme inn i det grunnleggende om Vim og bruke kommandoer for forskjellige oppgaver. Den har Vim-kommandoer for å flytte inn i en fil, filsøk, klipp ut, kopier, lim inn, erstatt, case, filutforsker, lese og skrive filer, samhandle med Unix, faner og Windows; justering, markører, autofullføring, vindusdeling, forkortelser, syntaksutheving og tekstinnrykk. De har representert all informasjon profesjonelt ved hjelp av kule farger og lett å følge tekst. Du kan også finne en innholdsfortegnelse for å finne det du leter etter med en gang.

  Slik fryser du plassering på Finn min iPhone

fprintf.net: Minimalister som leter etter et nyttig og enkelt Vim-jukseark kan få mest mulig ut av denne siden for tekstredigering. Kuratoren har representert Vim-kommandoene innrammet under forskjellige kategorier for å hjelpe deg med å finne kommandoen du leter etter på et øyeblikk. Den har Vim-kommandoer for hvordan du avslutter, redigerer en fil, setter inn en tekst, setter inn en fil, sletter en tekst, endrer eller erstatter en tekst, utfører erstatninger, kopierer og flytter en tekst, angre/gjør/gjenta, flytte rundt, markerer , søk, velg en tekst, suspender og mer.

GitHub: Besøk GitHub for å finne dette flotte Vim-juksearket med nyttige kommandoer og beskrivelser. Den har 8 gafler og 41 stjerner på GitHub. Dette juksearket har kommandoer som støttes i VSCodeVim for Visual Studio Code av Microsoft. Det starter med en rask introduksjon til Vim med kommandoer, bevegelser/substantiv, modifikatorer og mål for å hjelpe deg med å kode. Den har også andre nyttige Vim-kommandoer, registre og nyttige notater.

Factorpad.com: Gjør kodelivet ditt mindre overveldende og bruk dette Vim-juksearket med 80 viktige kommandoer. Det er nyttig for nybegynnere og avanserte kodere. Skaperen har gitt noen verdifulle innsikter for nybegynnere, forklart Vim-moduser, kommandostruktur, redigering, klipp ut/kopier/lim inn, søk og erstatt, registre, faner og kommandomodus. I tillegg har de inkludert noe relatert innhold for å hjelpe deg mer.

  10 verktøy for å gjøre Google Sheets om til et API

QuickRef.ME: Dette nettstedet er en verdifull samling av Vim-hurtigreferanser kuratert for å hjelpe deg med å forstå Vim-editor raskt. De har representert informasjonen vakkert med noen eksempler, tilfeller, bruk og design. Den har inkludert bevegelsesdiagrammer og kommandoer for bevegelser, innsetting, lagring og utgang, normal modus, klipp og lim, visuell modus, repetering, makroer, operatorer, tekstobjekter, flere filer, søk og erstatt, Vimdiff og mer.

Linux-hint: Dette nettstedet har en liste over ofte brukte Vim-kommandoer med funksjonaliteten representert i en tydelig, lettlest boks med hvit bakgrunn og overskrifter uthevet i rødt. Den har Vim-kommandoer for filbehandling, navigering, bytte modus, sette inn eller legge til tekst, søk og erstatt, klipp ut, kopier, lim inn, angre og gjør om, arbeid med forskjellige filer, angi linjenummer og visuelle modus-kommandoer.

Konklusjon

Vim-kommandoer gjør tekstredigering mye enklere og sparer deg for tid på å huske en kommando eller søke etter den på internett. Bruk Vim-juksearkene vi nettopp diskuterte for å referere til dem mens du redigerer tekst for å øke hastigheten på kodingen og øke produktiviteten din.

Unngå disse 9 tingene på CV-en for utviklere eller systemadministratorer.

Her er noen få Linux-kommandoer å vite for en Sysadmin.

x