LinuxMacOSWindows

10 kommandolinje-jukseark for Windows, Linux og macOS

Command Line Interface (CLI) gir deg bedre kontroll over datamaskinen og hjelper deg med å øke produktiviteten.

Selv i de trådløse musenes tidsalder er CLI uerstattelig for mange. Du kan kontrollere datamaskinen eller operativsystemene som Windows, Linux/Unix eller Mac ved å skrive kommandoer på en visuell ledetekst som vises på datamaskinen for ulike oppgaver.

Tallrike kommandoer er tilgjengelige for å hjelpe deg med å utføre oppgaver som å søke etter en fil, administrere filer og mapper, endre innstillinger, administrere kontrollpaneler og mange flere. Det er imidlertid kjedelig og tidkrevende å huske dem alle.

Dette er grunnen til at vi har kuratert de beste kommandolinjejuksearkene for Windows, Linux/Unix og macOS for å hjelpe deg med å løse dette problemet.

Ta en titt!

Git-tower.com: Dette kommandolinjejuksearket fra Tower er for Windows og macOS. Den har nyttige kommandoer og tips og triks for å gjøre det enkelt for folk å jobbe med et kommandolinjegrensesnitt. Dette to-siders juksearket er designet for ikke å overvelde leserne ved å bruke lyse farger og kategorier. Den har kommandoer for kataloger, filer, søk, utdata, nettverk, tillatelser, prosesser, piltaster, «TAB»-tast, «CTRL»-tast, kombinering av kommandoer, dirigering av utdata, hjemmemappe og mer.

Cheatografi: Dette er et ganske populært nettsted for jukseark, hvor du også kan finne et utmerket kommandolinje-jukseark for Linux. Den er laget av Dave Child og inneholder viktige Linux-kommandoer med popup-lenker som dirigerer sidene. Dette 2-siders juksearket har bash-kommandoer, katalogoperasjoner, nano-snarveier, bash-snarveier, søkefiler, Is-alternativer, filtillatelser, filoperasjoner, bash-variabler, IO-omadresseringer, prosessbehandling, kommandolister og mer. Så, bokmerk den i nettleseren din eller last ned PDF-filen.

  Fiks Runtime Error C++ på Windows 10

Rød hatt: Dette kommandolinjejuksearket er for Linux og er nyttig for alle som leter etter snarveier fra grunnleggende til avanserte nivåer. I tillegg har de inkludert gode eksempler for å hjelpe deg å forstå om koden din er riktig. For å laste ned denne gratis ressursen, må du opprette en konto. Det vil også lære deg mye om å jobbe med Linux for kommandolinjeprogrammering og skripting. Den dekker kommandoer som SSH, pwd, Is, whoami, cd target, cat, man cat, top, which, env, head [file]og mye mer.

Gjør TechEnklere: Denne er for deg hvis du leter etter et kommandolinje-jukseark for Windows. Den vil vise oppgavenavnet du søker etter blant alle 148 med en rask forklaring for hver. Dette lettfattelige juksearket inneholder kommandoer for oppgavenavn som, legg til en enhet, om Windows, avanserte brukerkontoer, sikkerhetskopiering og gjenoppretting, autorisasjonsbehandling, kalkulator, sertifikater, Bluetooth-overføring, endring av datamaskinytelsesinnstillinger, standardplassering, kontrollpanel, visning, diskopprydding og -administrasjon, etc.

FOSSwire: Dette kommandolinjejuksearket er for Unix/Linux. Det er et sidesidedokument som du kan laste ned og skrive ut for å feste på en vegg for å ta en titt når du trenger å bruke en kommando mens du arbeider i en V-env eller VM. Det er en nyttig ressurs for alle, som inneholder definisjoner og syntaks for hver kommando. Den dekker filkommandoer, systeminformasjon, prosessbehandling, komprimering, filtillatelser, nettverk, snarveier, SSH, søking og installasjon.

  Photoshop krasjer stadig under utskrift i Windows 10 (FULL FIX)

Makeuseof.tradepub.com: Du kan vurdere dette kommandolinjejuksearket som er kurert for Mac-terminalen hvis du er en macOS-bruker. Få mer kontroll over Mac-datamaskinen din ved å bruke kommandolinjen for ulike oppgaver. Den er tilgjengelig for nedlasting ved hjelp av din LinkedIn-konto. Her finner du kommandoene med deres enkle beskrivelser for å hjelpe deg å forstå bruken av dem raskt.

cmdref.net: Et annet kommandolinje-jukseark for Windows er her med nyttige eksempler for bedre forståelse. Dette er en omfattende ressurs som du refererer til mens du arbeider med Windows-kommandolinjen. Det starter med en oversiktlig innholdsfortegnelse som fungerer som en veiledning for å velge kommandolinjen du vil bruke. Den har riktige forklaringer og eksempler for hver del for å hjelpe deg å lære. Den inneholder ulike kommandoer for systemer, programvare, hjelp, mappe, kontrollpanel, DNS, fil, tid, port, proxy-innstillinger og pakke. I tillegg finner du referansefaner på Linux og HP-UX kommandolinjeforklaringer med eksempler.

cs.columbia.edu: Dette kommandolinjejuksearket er fra Columbia University og inneholder ofte brukte Windows-kommandoer. Du kan laste ned dette juksearket og lagre det på PC-en din for å se på det ved behov uten å huske alt. De har samlet listen over kommandoer sammen med bruken deres og hva de gjør på PC-en din. Her finner du kommandoer som dir, cd, copy, rm, md, move, ren, del, exit, echo, type, fc, cls og help.

  Hvordan endre skjermbilde-mappeplassering i Windows 11

StationX: Denne cybersikkerhetsplattformen for karriereutvikling inneholder et godt kommandolinje-jukseark som du enkelt kan laste ned med et klikk. De har designet juksearket med en innholdsfortegnelse som hjelper deg å se gjennom alle elementene raskt og velge hvilken kommando du vil bruke. Den har kommandoer for system- og maskinvareinformasjon, brukerinformasjon og -administrasjon, ytelsesovervåking og statistikk, fil- og katalogkommandoer, filtillatelser, prosessadministrasjon, nettverk, søk, diskbruk, SSH-pålogginger, arkiver, pakkeinstallasjoner, filoverføringer og kataloger navigasjon.

WeTheGeek: Besøk WeTheGeek for å finne et nyttig Mac-terminal-kommandolinje-jukseark som fungerer for alle. Jeg elsket dette juksearket fordi den enkle, men elegante bruken av tekst og fargekombinasjoner gjør lesingen interessant og lett. De har representert kommandoer og deres bruk for å hjelpe deg å forstå når du bør bruke en kommandolinje. Den starter med grunnleggende kommandoer, snarveier, endre katalog, fil- og katalogadministrasjon, fil- og diskplass, og går hele veien til nettverk, hjemmebrygging, søk og utdata.

Konklusjon

Kommandolinjejuksearkene vi nettopp diskuterte vil hjelpe deg med å få bedre kontroll på datamaskinen din uansett hvilket operativsystem du bruker – Windows, Linux/Unix eller macOS. Last ned og lagre favorittjuksearket på enheten eller nettleseren din, og se dem for å øke produktiviteten.

x