10 verktøy for å sjekke og forbedre innholdslesbarheten

Lesbarhet er et undervurdert aspekt ved innholdsskaping som kan være en avtalebryter for lesere. Heldigvis er kraftige verktøy tilgjengelig for å forbedre innholdslesbarheten og gjøre det mer tilgjengelig for besøkende.

Å ha de nødvendige ferdighetene er et flott sted å begynne, men du trenger også de riktige verktøyene. Å ha de riktige verktøyene vil være din eneste sjanse til å produsere innhold som skiller seg ut fra mengden. De beste SEO-selskapene bruker disse strategiene.

I denne artikkelen skal vi se på de beste verktøyene for å forbedre innholdslesbarheten, men la oss først forstå innholdslesbarheten på en bedre måte.

Hva er innholdslesbarhet?

Du vil sannsynligvis støte på begrepet «lesbarhet» enten du er ansvarlig for å lage alt innholdet til nettstedet ditt eller bare ett blogginnlegg. Forespørselen om å sørge for at innlegget ditt er «lesbart» kan ha kommet fra sjefen din. Du har kanskje også hørt at «lesbarhet» øker SEO-rangeringen din.

Utover den vage ideen om at innholdet ditt skal være «lett å lese», vet du kanskje ikke hva den setningen betyr.

Lesbarhet i sammenheng med nettskriving og innholdsutvikling er knyttet til hvor enkelt det er for lesere å forstå og samhandle med budskapet ditt.

En lesbarhetspoeng er en vurdering som bestemmes av et dataprogram som vurderer antall elementer for å avgjøre hvor lesbart innholdet ditt er, for eksempel ordforråd, ulike adverb, bruk av aktiv eller passiv stemme, lengden på et avsnitt, grammatikk og mer!

Fordeler med lesbarhet av innhold

Lesbarhet er viktig overalt. Men det er spesielt viktig for SEO-formål, da det øker brukervennligheten og konverterer lesere til kjøpere.

Bare hvis leserne kan forstå hva du skriver, vil ordene dine som markedsfører ha betydning. Lang eller kompleks tekst vil raskt kjede leserne ved å redusere engasjementsfrekvensen og øke fluktfrekvensen. La oss se de andre fordelene med lesbart innhold.

Høyere rangering

Hastigheten som besøkende forlater nettstedet ditt er noe som Google og andre toppsøkemotorer tar hensyn til. Dette kan skje på grunn av flere årsaker, inkludert dårlig lesbarhet. Søkemotorresultater plasserer vanligvis lesbare nettsteder høyere.

Lesere går tilbake til nettsteder som de føler er tilgjengelige. Derfor vil flere finne og bruke innholdet ditt hvis du gjør det lesbart.

Ekstra trafikk

Når de søker etter innhold, bruker folk også ord de er kjent med. Teksten din vil bare vises i søkeresultatene hvis den er proppfull av brukervennlige termer. Hvis du vil at flere skal finne deg på søkemotoren, snakk språket deres.

  Hvordan kjøre bash-skript ved hjelp av Python?

Flere konverteringer og engasjement

Lesbart innhold av høy kvalitet gir næring til konverteringer og øker sjansene for suksess. Når du lager innhold, husk konverteringsmålene dine. Husk små konverteringer som å klikke på en lenke eller se en video. En utmerket måte å øke konverteringer på er å produsere mer lesbart innhold.

Hvordan forbedre innholdslesbarheten? (Måter og tips)

Her er noen tips du bør fokusere på hvis du ønsker å effektivisere skrivingen uten å ofre kvalitetsaspektene.

Korte avsnitt

Du må forkorte de lengre avsnittene for å oppnå betydelige gevinster. Det vil bare fungere å stappe noen få ord og detaljer på ett sted med et godt linjeskift.

Snakk til publikum på deres språk

Publikum bør være godt kjent for deg. Du må velge ord som er enkle å forstå. Skriv som om du snakket til leseren for å holde innholdet ditt høres naturlig ut. Gjør teksten din mer uformell og mindre formell. Vær derfor oppmerksom på målgruppen din og skriv for å appellere til dem.

Format og design

Fonten utgjør en betydelig forskjell. Velg en overskriftsskrifttype som skiller seg ut fra brødteksten. Sørg for at skriftene dine er lesbare og store nok. Sterk skriving bør følge sterke ideer. Hold språket ditt enkelt for å maksimere effekten.

Velg verktøy for innholdslesbarhet

Et lesbarhetsverktøy er blant de beste tingene du kan gjøre for å forbedre lesbarheten. Før du publiserer tekst, se over lesbarhetspoengsummen din. Denne enkle handlingen har en betydelig effekt på innholdet ditt.

Yoast SEO-plugin vil automatisk gi deg en lesbarhetspoeng og forslag til forbedringer hvis du lager innhold i ditt WordPress CMS. Få grønt lys ved å følge rådene!

Når du snakker om verktøy for å sjekke og forbedre innholdslesbarheten, er det noen andre verktøy du bør vurdere.

Hemingway-redaktør

Ernest Hemingway, ansett som en av de beste forfatterne i amerikansk historie, var kjent for å ha en grei tilnærming til forfatterskapet sitt. Basert på ferdighetene hans, prøver Hemingway-redaktøren å hjelpe innholdsforfattere med å strømlinjeforme arbeidet sitt for bedre klarhet.

Redaktøren oppdager svake skriveforekomster som vil redusere lesbarhetspoengsummen din og den generelle kvaliteten på artikkelen. En visuell editor indikerer hvilke setninger som kan deles eller kondenseres – appen skiller ut svært komplekse setninger. Verktøyet kan også identifisere passiv stemme og overbruk av adverb.

AISEO

Lesbarhetsforbedringsverktøyet fra AISEO bruker Hemingway Editors regler på innholdet ditt og bruker AIs superkrefter med bare ett klikk for å gjøre det lettere å lese. Den analyserer tekst ved hjelp av proprietære algoritmer for å identifisere komplekse setninger og avsnitt for å forbedre lesbarheten til innholdet.

AISEO Readability bruker kunstig intelligens og maskinlæring for å identifisere feil. Dette verktøyet kan forbedre lesbarheten til en tekst ved å komme med forslag.

  15 beste programvare for utgiftssporing/administrasjon for små og mellomstore bedriftseiere

Grammatisk

Grammarly er blant de beste og mest pålitelige redigeringsverktøyene når det gjelder lesbarhet av innhold. Grammatisk forbedrer innholdets tone og flyt. Den trekker oppmerksomheten til altfor komplekse ord og bekrefter at setninger er presise og klare.

Et skybasert verktøy utvider det også funksjonaliteten i form av en nettleserutvidelse som effektivt oppdager innholdsproblemer som dårlig grammatikk, stavemåte, korthet og tone.

Den foreslår også alternativer til kryptiske ord og uttrykk ved bruk av kunstig intelligens. Dessuten har den også en funksjon for å sjekke plagiat. Det er tre prisnivåer for Grammarly: en gratis grunnplan, to betalte abonnementsplaner og en premiumplan.

Leselig

Lesbar er det mest avanserte verktøyet for lesbarhetsscoring. Den har mange funksjoner, inkludert de som er laget spesielt for nettsteder. Den har sine standarder, som gir teksten en karakter mellom A og E i stedet for å bruke Flesh-Kincaid-poengsummen.

I tillegg har den rekkeviddeberegninger som du kan bruke til å bestemme hvor mye publikum kan forstå innholdet.

Lesbarhetsverktøyet for nettstedet vurderer, vurderer og overvåker kontinuerlig all teksten på nettstedet ditt, inkludert topptekster, bunntekster og tekst som ikke er en del av hovedinnholdet. Du kan også bruke den til å sjekke søkeordtettheten for å hjelpe deg med å holde deg unna Googles straffer for utstopping av søkeord.

Langskudd AI

Longshot AI er et førsteklasses verktøy for å forbedre lesbarheten til innholdet ditt. Hvert selskaps vekst er avhengig av å produsere innhold av høy kvalitet, men denne prosessen tar tid.

På slutten av det hele bestemmer du fortsatt hvor godt innholdet ditt vil gi resonans hos leserne. Du trenger en mer innovativ strategi for å lage velskrevet, lesbart blogginnhold for å øke salget.

Dette AI-drevne verktøyet kan produsere blogginnlegg med høy konverteringsfrekvens i løpet av sekunder! Så med LongShot kan du forbedre lesbarheten til det nye innlegget ditt på mindre enn 10 minutter i stedet for å bruke timer på det!

Copywritely

Copywritely er et lesbarhetsverktøy laget eksplisitt for tekstanalyse og innholdsoptimalisering. Den vurderer innholdets lesbarhet og sjekker for SEO-problemer for å sikre at det er både lesere og søkemotorvennlig.

Når problemer med innholdet ditt påvirker søkerangeringene dine, flagger SEO-funksjonene dem og kommer med forslag til redigering, sletting eller omskrivning etter behov.

Lesbarhetskontrollen bruker Flesch-Kincaid-formelen for å identifisere og korrigere tett innhold. Verktøyet gir deg mulighet til å omskrive, erstatte og slette innhold av lav kvalitet ved å tilby interaktive skrivetips.

Webfx

En rask måte å se hvor godt innholdet ditt er vurdert, er å bruke WebFX Readability Test. For å teste en hel side eller bare en bestemt seksjon kan du kopiere og lime inn tekst, skrive inn nettadressen til siden eller bruke innebygd kode.

  Fiskebein- eller Ishikawa-diagrammer på mindre enn 5 minutter

Dette verktøyet oppsummerer tekstens lesenivå, aldersområdet den passer for, og ulike skårer.

Du får informasjon om gjennomsnittlig antall stavelser per ord, antall komplekse uttrykk og antall ord per setning. Det er fem alternativer gitt av WebFX fordi det er forskjellige syn på hvilken lesbarhetsstandard som er mest nøyaktig.

Prepostseo

Det nyeste, men veldig populære nettstedet for gratis lesbarhetskontroll, er Prepostseo.com. Ved hjelp av denne nettsiden kan du sjekke en teksts lesbarhet og grammatikk. Brukere kan også sjekke lesbarheten til DOC-, DOCX-, TXT- og PDF-filer på denne nettsiden ved å angi dem.

Den bruker fire forskjellige metoder – Coleman Liau Index, Automated Readability Index og Flesch Kincaid Reading Ease – for å vurdere lesbarheten til teksten.

For å bestemme den endelige tekstlesbarhetspoengsummen beregner den deretter et gjennomsnitt av resultatene fra de fire testmetodene. Bortsett fra det, viser den også annen tekststatistikk knyttet til inndatateksten.

Forfatteren

Basert på hvor lange ordene og setningene dine er, vil TheWriter lesbarhetskontroll vurdere skrivingen din ved å bruke Flesch-skalaen. Metoden for å sjekke innholdet er å kopiere og lime det inn i redaktøren. Du vil motta statistikk over den samlede lesbarhetspoengsummen etter at du har skrevet inn kopien din.

Det er helt gratis å bruke dette utrolige lesbarhetsverktøyet. Verktøyet analyserer også tonen i innholdet ditt og gir forbedringsforslag basert om nødvendig.

Til slutt har vi SEO Review Tools, et lesbarhetskontrollverktøy som umiddelbart bestemmer lesbarheten til enhver URL umiddelbart. Metoden for å bruke verktøyet er mye enklere; i stedet for å kopiere og lime inn hele innholdet, må du bare skrive inn URL-en din for å beregne poengsummen din.

Etter dette vil verktøyet nøye analysere innholdets lesbarhet basert på Flesch-leseformelen. SEO-gjennomgangsverktøyet gir innholdsanalyse uten å belaste deg en krone, og verktøyet er tilgjengelig online.

Siste ord

Å oppnå en høyere kvalitetspoengsum med søkemotorer er et resultat av at nettsidene dine er enklere å lese og forstå. Men selv de mest erfarne forfatterne synes noen ganger det er utfordrende å lage innhold som er enkelt å lese.

Heldigvis er mange nyttige verktøy tilgjengelig for å hjelpe deg med å forbedre innholdskopien din, redusere tvetydighet og nøyaktig formidle informasjon – alt dette vil være fordelaktig for SEO.

Du kan også utforske noen parafraseringsverktøy for å forbedre innholdskvaliteten.

x