11 AI-designverktøy for å gjøre kunstteamet ditt mer effektivt

Artificial Intelligence (AI) er den mest populære og raskest voksende datadrevne teknologien som endrer verden på flere måter enn vi noen gang kan forestille oss.

AI påvirker flere næringssektorer og fagfolk, fra offentlige etater og bedriftsorganisasjoner til små bedrifter. Fra Alexa og Siri til selvkjørende kjøretøy, AI har introdusert flere innovative løsninger.

Og med denne akselererende bruken av kunstig intelligens, forventes markedsstørrelsen å nå hele 1,5 billioner dollar mellom 2022 og 2030, noe som gjør den sammensatte årlige veksten (CAGR) 38,1 %.

Blant andre bransjer er den digitale markedsføringsindustrien en av de mest populære bransjene som AI forvandler. Når det gjelder disse bransjene, er grafisk design og nettstedsdesign en av de mest kritiske delene av markedsføring og annonsering.

Disse markedsføringsaspektene tar imidlertid mye tid og er svært ressurskrevende, noe som øker markedsføringskostnadene.

Heldigvis hjelper AI-løsninger og -verktøy bedrifter med å optimalisere prosessene sine, automatisere oppgaver for raskere resultater og treffe mål tidligere enn forventet. I tillegg, ved å lære å designe og utføre kreativ grafikk, gjør AI livet til designere mye enklere.

Så, enten du er designsjef for bedriften din eller en amatør UI/UX-designer som ønsker å gå inn i denne bransjen, er denne artikkelen for deg. I dag diskuterer vi hva AI-designverktøy er, deres betydning, og de forskjellige verktøyene du kan prøve for å lage profesjonelt utseende design og transformere din kreative arbeidsflyt.

Hva er et AI-designverktøy?

Et AI-designverktøy er en plattform eller en applikasjon som bruker AI-funksjoner for å hjelpe designere med å lage, forbedre, optimalisere og teste designene deres.

AI-systemer utfører arbeidskrevende oppgaver, slik at mennesker kan fokusere på viktige og kreative oppgaver. For eksempel, i designindustrien, optimaliserer og automatiserer AI prosesser, analyserer kundepreferanser og forbedrer kreative eiendeler.

AI-designverktøy er opplært til å automatisere og bestemme de visuelle ressursene som kreves for designprosessen og også hjelpe designprosessaspekter, som:

 • Forutsi designresultater
 • Generer designalternativer
 • Forbedring av designets effektivitet og effektivitet

Noen designverktøy utnytter også Machine Learning (ML) algoritmer for å analysere brukertilbakemeldinger og data, og kontinuerlig forbedre designprosessene som bedre imøtekommer brukerens behov og krav.

Her er toppfunksjonene til et godt AI-designverktøy:

 • Et intuitivt grensesnitt med sømløs navigasjon og en lavere læringskurve.
 • Evnen til å håndtere og støtte ideer for å produsere originale design.
 • Gi brukervennlige designelementer som bidrar til å opprettholde merkevareprofesjonalitet og konsistens.
 • Optimalisert og responsiv for både stasjonære og mobile enheter.

Derfor er AI-designverktøy veldig nyttig for markedsførere og designere, og lar dem jobbe effektivt, utforske flere designalternativer og lage mye bedre og mer kreative design.

Hva er fordelene med et AI-designverktøy for designere?

Det er flere grunner til at bedrifter og byråer bør bruke AI-designverktøy for sine designprosesser. Her er AI-designverktøyets viktigste fordeler:

 • Minimerer manuelt arbeid: I følge en fersk statistikk varierer tiden som kreves for en webdesignprosess for en landingsside alene mellom 15-80 timer. AI-designverktøy automatiserer denne prosessen ved å avgrense operasjoner og generere designideer, eliminere overflødige manuelle oppgaver og lette designerens arbeidsmengde.
 • Gir kritisk datainnsikt: AI-designverktøy kan enkelt analysere data fra flere kilder, inkludert brukerpreferanser, tilbakemeldinger, produkttesting, brukervennlighetsmålinger, best-konverterende design og de siste markedstrendene for å optimalisere designprosessen. Denne verdifulle innsikten hjelper designere med å ta informerte beslutninger om å forbedre brukerengasjementet for å møte deres behov og forventninger bedre.
 • Genererer flere design automatisk: Generering av flere kreative designideer er en av de mest fremtredende utfordringene designere og markedsførere står overfor i dag. AI-designverktøy hjelper med å automatisk generere flere unike og alternative design basert på dine preferanser uten å gå på bekostning av merkevareintegriteten.
 • Forbedrer nøyaktigheten: AI-designverktøy øker designens nøyaktighet ved å bruke algoritmer som nøyaktig analyserer og forutsier de ønskede resultatene. Denne nøyaktigheten hjelper organisasjoner og designere med å redusere risikoen for feil og designfeil, forhindre dyre feil, overholde prosjekttidsfrister og forbedre designkvaliteten.
 • Kostnadseffektivt: Siden AI-designverktøy minimerer manuelt arbeid, behovet for menneskelige ressurser og sjansene for designfeil og feil, viser de seg å være en kostnadseffektiv løsning ved å la bedrifter spare arbeidskostnader.
  Hitman Go kommer til Google Play-butikken [Paid]

Dermed øker AI-designverktøy designerens og organisasjonens effektivitet, kreativitet og produktivitet i stor grad.

La oss nå se på noen av de beste AI-designverktøyene du kan utnytte fra markedet.

Microsoft Designer

Microsoft Designer er et intuitivt AI-designverktøy som hjelper deg med å generere unike og unike design i henhold til dine input og instruksjoner.

Du må følge enkle trinn for å generere design som møter merkevarens image gjennom Microsoft Designer.

 • Skriv inn en liten primær beskrivelse eller en idé om designet du vil at verktøyet skal generere.
 • Beskriv designens unike beskrivelse i henhold til dine spesifikke krav, inkludert karakteren, fargen, bakgrunnen og elementene du forventer fra det endelige resultatet.
 • Rediger det AI-genererte designet ved å legge til eller fjerne elementer, som tekst, stiler og bilder, gjennom verktøyets dra-og-slipp-redigeringsgrensesnitt.

Dessuten tilbyr Microsoft Designer bevegelsesgrafikk for å gjøre designene dine mer engasjerende og velg fra et lager på 100 millioner bilder og videoer av høy kvalitet. I tillegg kan du dele designene direkte til din sosiale plattform gjennom verktøyets hurtigdelingsfunksjon.

Canva

Canva Magic Design er et gratis og tilpassbart AI-designverktøy som lar deg utnytte raffinerte maler, noe som gjør det enklere å visualisere designene dine og generere ønskede utdata.

Dette verktøyet lar deg konvertere bildene eller teksten dine til vakre personlige design på sekunder.

Her er noen magiske funksjoner ved dette AI-designverktøyet:

 • Last opp ditt eget bilde eller media og velg fra de genererte malene for å redigere designet etter dine spesifikke behov.
 • Det sikrer sikker automatisk generering av bilder.
 • Gir tusenvis av gratis tilpassede maler.
 • Muliggjør samarbeid i sanntid, noe som gjør det enklere for hvert medlem av designteamet ditt å være på samme side.
 • Du kan generere enhetsvennlige design for mobiltelefoner til stasjonære datamaskiner.

Canva Magic Design passer for både personlig og profesjonell bruk, enten du vil lage en kreativ plakat, banner for sosiale medier, infografikk, tilpasset gratulasjonskort eller profesjonell bedriftspresentasjon.

Adobe Firefly

Adobe Firefly er fra den kreative, generative AI-modellfamilien av Adobe-produkter som lar deg lage et fantasifullt, ekstraordinært og uendelig utvalg av design og kreasjoner.

  Whitepaper - hva, formål, typer og hvordan du skriver det

Slik kan Adobe Firefly bidra til å redusere designarbeidet ditt:

 • Inkluderer kontekstbevisst bildegenerering for å muliggjøre eksperimentering og raskt velge mellom ubegrensede kreative alternativer.
 • Utnytt umiddelbare kreative byggeklosser som vektorer, illustrasjoner, teksturer og børster for å lage tilpassede design.
 • Lag særegent innhold med klare til å lage bannere, plakater eller innlegg på sosiale medier med én enkelt tekstmelding.
 • Utnytt forenklet og tekstbasert videoredigering for å angi innstillingene i henhold til dine unike preferanser.

Adobe Fireflys neste mål er å inkorporere 3D-modellering og gjøre 3D-komposisjoner til realistiske bilder og design med innovative stiler og variasjoner.

Se en

Looka er et kraftig AI-designverktøy perfekt for å lage merkevarelogoer og andre design. Uten forutgående designkunnskaper kan du lage og justere de genererte designene med verktøyets Logo Maker.

Lookas «Brand Kit»-verktøy fungerer som en one-stop shop for å lage merkede innholdsdesign for forskjellige plattformer og formål, som matcher merkefargen, stilen og fonten din.

Videre kan du velge mellom over 300 maler for å velge en som best oppfyller din merkevareidentitet og krav. Du kan bruke disse malene til å tilpasse merkevarens visittkort, e-postsignaturer og sosiale profildesign.

Så hvis du ønsker å automatisere og akselerere din konsekvente merkevare- og sosiale mediekampanje, er Looka det rette AI-designverktøyet for deg.

Deep Art-effekter

Deep Art Effects er en programvare du kan laste ned på din stasjonære eller mobile enhet for å redigere bilder kreativt og enkelt ved hjelp av kunstig intelligens.

Dette verktøyet er først og fremst designet for bildebehandling i stedet for å generere nye bilder eller design for markedsføringskampanjene dine.

Her er tingene som verktøyet gjør:

 • Intelligent skalering av bildene med 4x forstørrelse ved bruk av AI
 • Farg automatisk gråtone- og svart-hvitt-bilder for å gi dem liv.
 • Sikrer datasikkerhet, da den genererer og behandler alle bildene lokalt.

Du kan installere dette verktøyet på både Windows- og Mac-enheter.

Designs.ai

Hvis du leter etter et AI-designverktøy som hjelper deg med å lage, redigere og skalere innhold og design i stor skala, er Designs.ai en ideell integrert byrå-som-en-tjeneste-plattform.

Verktøyets AI-logoprodusent hjelper deg med å generere unike merkelogoer og velge mellom over 10 000+ ikoner. Du kan enkelt bruke merkevarens stil og design på tvers av alle forretningsprosjekter og eksportere dem i PDF, JPEG, PNG og SVG.

Dessuten tilbyr verktøyet en robust designveiviser som du kan bruke til markedsføringskampanjene dine.

Du trenger bare å legge inn teksten i henhold til ønsket utgang, velge fra 20 000+ dynamiske designmaler og automatisk generere tusenvis av varianter av designet ditt på sekunder.

Design.ai tilbyr også tekst-til-video og tekst-til-tale-konverteringsteknologi. I tillegg gir den gratis hjelpeverktøy, som fargematching, grafisk maker, fontparing og kalender, for å hjelpe med å generere fantastiske og tilpassede design.

Det er et raskere og mer intuitivt AI-designverktøy med et stort innholdsbibliotek og skylagring. Den er ideell for influencere, startups, små bedrifter, byråer, lærere, frivillige organisasjoner og offentlige etater.

Uizard

Uizard AI-designverktøy er et robust AI-verktøy for UI-design som hjelper deg:

 • Gjør skjermbilder til design.
 • Generer UI-design med enkel tekst gjennom Uizard Scanner.
 • Konverter håndtegnede skisser til trådrammer.
  9 beste læringsstyringssystemer (LMS) for SMB

Dette verktøyet forenkler samarbeid, slik at du kan dele og jobbe med teammedlemmer i sanntid. Med Uizards forhåndslagde designmaler, redigerbare design og dra-og-slipp-komponenter kan du slippe kreativiteten løs og redigere design som best dekker merkevarebehovene dine.

Galileo AI

Enten du ønsker å gjøre enkle tekstbeskrivelser til enestående design eller bygge og lansere nettapplikasjoner uten kodekunnskap, er Galileo AI-designverktøyet ditt valg.

Den er trent på tusenvis av design, noe som gjør den i stand til å generere high-fidelity-design fra naturlige språkoppfordringer med lynets hastighet.

Galileo AI bruker Machine Learning (ML) algoritmer for å automatisere applikasjonsutviklingsprosessen, fra å lage designoppsett til å skrive utviklingskoden. Dermed er den ideell for webdesignere og utviklere som ønsker å lage høykvalitets og dynamiske nettsteder uten å kjenne til noen kodeferdigheter.

Vakker.ai

Hvis du vil ha et AI-designverktøy som effektiviserer prosessen med å lage presentasjoner, er Beautiful.ai det beste valget. Den kommer med smarte lysbildemaler som hjelper deg med å lage imponerende og vakre presentasjoner på kort tid.

Du kan enkelt legge til innhold, som tekst eller bilder, til lysbildene, og de tilpasser seg automatisk i et kreativt format, noe som gjør jobben din enklere.

Dermed kan du utnytte Beautiful i stedet for å kaste bort tid på å lage lange presents.ai som genererer engasjerende kortstokker, pitches og rapporter, slik at du kan jobbe med andre prioriteringer og øke teamets effektivitet.

Khroma

Hvis du elsker å leke og eksperimentere med forskjellige fargepaletter for å lage vakre og unike design, må du prøve Khroma AI-designverktøyet.

Khroma bruker kunstig intelligens for å lære fargepreferansene dine og generere ubegrensede fargepaletter som du kan bruke, søke etter og lagre for designinspirasjon. I tillegg produserer den utmerkede palettkombinasjoner med forskjellige gradienter, typografi og tilpassede bilder, og lærer av tusenvis av menneskeskapte paletter.

Den tilbyr også en søkefunksjon som lar deg søke og filtrere designet etter fargetone, fargetone, verdi, farge, hex og RCB-verdier.

Fotor

Fotor AI Illustration Generator lar deg generere profesjonelle og unike grafiske eiendeler og digitale produkter, inkludert annonser, logoer, bakgrunner, AI-avatarer, anime-karakterer og 3D-portretter.

Uten teknisk kunnskap eller designferdigheter kan du generere kreative bakgrunnsdesign ved å skrive inn en tekstbeskrivelse med så mange detaljer som nødvendig.

Når du har skrevet inn teksten eller ledetekstene i genereringsboksen, kan du justere standardinnstillingene, velge designstilen, som anime, fotografi eller oljemaleri, og justere parametere, som lyseffekter, detaljer og forhold, fra venstre verktøykasse .

Etter å ha skrevet inn tekstbeskrivelsen og angitt innstillingene, klikk på Generer, og Fotor AI-design vil generere rike design på kort tid.

Konklusjon

Bedrifter og kreative byråer bruker mye tid på å lage unike og merkevareorienterte design som også koster dem en lastebil med penger.

Artificial Intelligence revolusjonerer flere bransjer og endrer også designindustrien ved å automatisere og effektivisere prosesser og forbedre designernes effektivitet.

Ved å bruke AI-designverktøy kan grafiske og webdesignere produsere kreative og tilpassede design for flere plattformer uten å gå på akkord med kvaliteten eller merkevarebudskapet, slik at de kan fokusere på andre prioriterte oppgaver.

Så, enten du er en grafisk designer, en UI/UX-designer, en illustratør eller en webdesigner, prøv å bruke Ai-designverktøyene nevnt ovenfor for å gjøre designprosessen din mye raskere og mer effektiv.